Aussie girl

"Storebror ser dig"

Det är mer sant än man skulle vilja att det var. Man tror man är ensam när man sitter och glor framför datorn, men folk vet vad du gör, de vet var du bor. Några små siffror, några små knapptryck och de kan till och med ta reda på din födelsedag, se en karta över ditt hus, se vad du har för internetleverantör. Det är otäckt. Speciellt eftersom det finns så många som inte vill en väl. Som utnyttjar alla dessa "säkerhetssystem" som är ämnade att få oss att känna oss "trygga" ute i cyberspace. Något håller på att gå seriously wrong med mänskligheten.

Integritet. Ett så enormt viktigt ord, med en ännu viktigare innebörd. Något (för mig åtminstone) så självklart, men som helt förbises av folk som är alltför giriga eller egoistiska för att se upp. Man körs över heter det, blir trampad på tårna. När går det från att bli något som bagatelliseras från ett tramp på lilltån till att bli ett monster som äter våra hjärtan och kväver våra stackars små kroppar?

FRA
Början till något hemskt eller ett fantastiskt hjälpmedel i kriget mot terrorismen, där det heter att det bara är skyldiga som råkar illa ut?

1984
Filmen som borde visas innanför politikernas ögonlock när det sover, i tidningen när de käkar frukost och i backspegeln när de kör sina stadsjeepar?

Här borde jag skriva något som avslutning. Något med en rejäl punkt efteråt så folk fattar att jag är klar. Jag tänker låta bli, för jag är inte klar. Jag skulle inte bli klar om jag så skrev hela natten..


Kommentarer
Postat av: Hassel

djuupt...=P

2009-01-07 @ 17:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0