Stabbed

Jag är övertrött. Så övertrött att jag till och med är på plugghumör (!!!). Kunde inte sova på nästan hela natten igår på grund av mensvidervärk. Frossade, skakade och mådde illa som en räv. Är dock evigt tacksam att den äntligen kom!

Läste i en tidning i skolan idag om sk "bakgårdsaborter" i slumområden i Kenya, där unga flickor gick med på att bli nerdrogade och sedan skrapade på insidan med ett metallföremål för att driva ut fostret. Allt för att få fortsätta gå i skolan. Många av dessa flickor dör. Antingen av förblödning eller av infektioner som sprider sig in i bäckenbenet. På sjukhusen kunde det ligga fler kvinnor i samma säng (!) och vrida sig i plågor och skaka av blodförlust. Jag mår fruktansvärt dåligt över hur jag dels har mage att klaga över skolan, men även för att jag medvetet flera gånger inte har brytt mig om att använda preventivmedel, när det finns GRATIS. Plus att jag dessutom kan genomgå en säker, laglig och även det, gratis abort utan risker. Usch, det är så vidrigt orättvist!

Nu ska jag inte förstöra mer för er som vill sova gott. Vill bara att människor ska vara medvetna om hur bra vi har det. Vi tar så lätt saker för givet, för att vi tillhör de allra "lyckligaste" 20 procenten av jordens 6 miljarder människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0