låt mig aldrig bli en sån som du

Nu är vi färdigtentade och glada här på väktargatan! Eller ja, Tove befinner sig nånstans mellan typ rackarberget och norrlands, men jag är hemma. Bakade och har ätit upp samtliga av de små underverken på bilden nedan. Freestylade ihop dem lite på en höft och det visade sig bli succé. Fan vad goda de var!
 
 
How to: Mixa cashew, pistagenötter och mandlar tills de bli små bitar. Mixa sedan ihop nötsmulorna med färska dadlar (skalade av dem för att slippa den stickiga känslan som skalen ger) och torkade tranbär. Slängde i lite fiberhavregryn oxå och så kakao. Körde ihop det till en deg med stavmixern och rullade bollar som jag sen doppade i smält vit choklad och toppade med rostade kokosflingor och lite kanel. 
 
GOTT!
 
Har blivit en jävel på att improvisera i köket. Oftast blir det överraskande bra. 
 
Tove bleknade nog något (inbillar jag mig, hon var inte inom mitt synfält när jag droppade det) när jag moget deklarerade att jag nog ville testa att föda upp en surdeg. Hennes respons var dock: åh herre, jag känner att jag borde göra något tonårsaktigt för att väga upp här i hushållet. 
 
hmm. 
 
men vafan, är man närmre 25 än 20 är det väl bara dags att man lär sig även det som klassas husmors-hardcore? eller?
 
 
usch. just nu känner jag mig ungefär såhär:
 
 
 
dags att sova.
 
 
godnatt!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0