Great DJ

Oh I wish I was.
Läste i påstan-bilagan i dn om en klubb som ville ha tjej-dj:s. suuugen! I bet att jag skulle vara en fett bra en, om jag bara lär mig. Skulle vara så jävla kul!

Erika  är hemma igen. Mattan blev ren från gårdagens lilla incident och jag har inte gjort hälften av allt skoljobb jag skulle ha gjort by now. Ångest! Får ta och göra lite nu, men Gud ska veta att jag inte vill för en sekund!

Fools Gold imorron. Kommer bli galet nice!

Är inte på skrivarhumör just nu.

peace out

Oops

Johanna är populärast i familjen just nu. Hon har tappat ut rött nagellack på ett alldeless lagom stort område på den beiga ryamattan. Tummen upp för henne tonight. Känner hur de härligt upplösande ångorna från thinnern sakta men säkert stiger uppåt i huset. Skönt för huvet.

Puss på mig

Send more money

Johnossi är bra. Mycket bra.

Funderar på i vilken månad det är bäst att köpa peace and love-biljetten. Slutet av mars kan tänkas. Då har jag varit i sthlm och festat, shoppat och öst. Kan hända att det går åt en hel del pengar då. Kan hända... ha. Alternativet är att jag gör det nu. Nu nu nu. Får ju pengar imorgon. Så tror jag att jag gör! Woha. Pass på, för nu smäller det. Måste dock ha mor min med mig. det är nämligen från hennes konto det lär smälla först eftersom jag fortfarande inte har grejat koden till min internetbank, plus att jag fortfarande har fjortiskort. det vill säga swedbank maestro, istället för visa eller mastercard. Suck. Det blir nog fixat i veckan med två torsdagar. Det vill säga aldrig. Fattade inte det där uttrycket som liten. Saker ändras som tur är.

Ananaspajen har varit klar en stund nu. Ser rysligt god ut. Något jag önskade vore lika klart som pajen är mitt engelskatal om resan. Skulle ha varit färdigt och framfört i fredags, men jag kom liksom aldrig till skott. På tisdag har jag utlovat ett hejdundrade speech, håll i hatten. Jag lovar alltid för mycket. Det kommer jag få äta upp. Precis som jag ska göra med pajen. Allt verkar gå ihop bra idag. Hittills har inga kuggar kärvat. 18,23 är klockan nu. Ska ner och säga hej till pappa som nyss kom hem. Han kanske har nåt kul åt mig att läsa ur dn:s kulturbilaga.

Thursday, Friday, Saturday, Sunday, thrill me


Red Ruby

Erika satte en toning i mitt hår imorse innan hon åkte in till stan. Hon är borta jämt känns det som. Nu är håret iaf en smula rödare. Gillar! Blev även jättesugen på att göra det mörkare nu när erika gjorde det, men vi får se. Något jag däremor inte gillar är när håret blir sådär bebismjukt när det är nyfärget. Som nu till exempel. Det glider ur allt vad nårnålar och spännen heter och hänger i ögonen och kittlas. Usch.
 



Fick bara kassa bilder på hur det blev, och jag orkar verkligen inte hålla på och ta kort på mitt eget hår, känns lite ovärt. Det kommer synas live om inte annat.  Nu ska jag kika skor och baka ananaspaj, som för övrigt låter konstigt, men är fett gott!

Julia kommer hem från Wien idag om jag inte minns fel. Tjohej


The worst combination of addictions

Var upp till Avesta en snabbis nu på eftermiddan. Pappa skulle kika in bokrean så jag och erika följde med. Köpte hårfärg, godis och lite annat smått. Hittade hur mycket snyggt som helst på hm och fick en kvarts superångest. Köpte inget, men vet att det kommer bli likadant imorgon när vi ska till Västerås. Jag önskar att jag kunde hitta 10000 spänn. Eller bättre. Hitta nåns bortsprungna hund och få 100 000. Antar att det lär vara en tät ägare till hunden, vilket inte lär hända häromkring. Sen är det även föga troligt att jag skulle fånga in hunden om den så kom nosande framför fötterna på mig. Hundar är läskiga djur!

Shopping och pengar är verkligen min svaga sida. Skulle kunna köpa just kläder för hur mycket som helst. Kläder och skor. Är även jävligt dålig på att shoppa smart, vilket för med sig att jag har hur mycket kläder som helst, men att det känns som att jag har världens sämsta variation och att jag varje vecka tänker "fuck, jag har ju ingenting att ha på mig". Man kan verkligen skapa sig behov. Det är sorgligt.

Nu ska jag färga erikas hår, baka, duscha och sen kolla på hannibal och käka godis. Jag älskar lov!


Playing the angel

Ja jag var nog inget vacker syn när jag flög runt på rummet i min jätteblå myströja och städade med depeche mode i stereon. Hur som helst ser rummet betydligt fräschare ut nu och jag kan sätta mig och kika tv med gott samvete ikväll. En hel del tvätt visade det sig att jag lagrat de senaste veckorna. Grävde även fram ett par skor, en väska, en hammare (!) och en kalender från fotändan av sängen. Jag har skrivit om vad man kan hitta i min säng förut. Lika konstiga saker varje gång. Min säng kommer få ett rykte om sig. Spännande!


Exakt såhär blå är den!

Icky Thump



Erika har åkt till Uppsala, Millis gick till farmor och fikade och här sitter jag. Ska baka semlor med mamma senare tror jag, när hon har slutat plugga. Jag borde verkligen göra detsamma, men som vanligt är motivationen som bortblåst. Har setat och sytt nu ett tag. Drömmen skulle vara om jag hittade en dragkedja på sisådär tjugo cm. Då skulle jag kunna sy mig en grön fodralklänning. Bara att börja rota.

På onsdag tänker jag följa med de andra till västerås. Jag tror att jag ska färga om håret, känner att det är dags för någon typ av förändring. Nya vita tygskor står även på listan. och en tröja i nån kul färg. Kanske grön?

Äntligen är utetemperaturen på plussidan och snart mmåste det ju börja våras för våren kan tyckas. En vecka kvar av februari. yes! Snart blir det studenten, sommar och festival. Måste köpa biljett, men plånboken gråter bara jag tänker på det. Sökas jobb ska det göras också. hjälp.

Read my mind

Mamma har missfärgat en av mina skjortor samt en klänning. Sånt är ju bara lovely. Nu går tvättmaskinen igen. Samma plagg men denna gången med generöst med klorin. Här ska blekas! 

Har fixat lite företagsgrejer idag, så nu har vi så att vi kan hänga upp örhägena son ska säljas på mässan. Great. Har setat och planerat lite med pappa också så väggarna kommer nog lösa sig.



Jag längtar till lördag. Det kommer bli bra, det kommer bli great. Tills dess är det bara att vänta. Ha ett soft lov.


Destination Unknown

På fötter igen.
Första dagen på lovet känns alltid lika jävla bra!
Eufori, almost.


Bild från igår

Igår kväll var det 60-talsfest. Jag körde bil. Jättetrevligt var det iaf. Supergod mat och härligt folk. Vet inte vad mer jag ska skriva om det. Tog typ inga bilder, så jag får sno av andra sen ;)

Nu ska jag äta och ta med mig erika och åka hem till Karin. Företagsgrejer som behöver fixas. Tar kanske med Hot Rod oxå. Mys

Blanksteg

Är i skolan. Slutar om en halvtimme och vet fortfarande inte vad jag ska skriva i mitt historieprojekt. Det enda jag vet är att det nog ska få handla om gruvan på nåt sätt.

Har mycket i huvet just nu och det ska bli så skönt med en veckas lov.

Just nu är jag mest arg. Don't know why, men det händer ju då och då. No worries.

What's it gonna be

Klockan slog tretton trettiosju idag på lunchen. eliit. wow-jocke, haha. Otroligt att vissa saker tycks omöjliga att släppa för gp06.

Härlig dag idag. Fikade med Julle på eftermiddagen. Luckrativt för ögonen. Kollade saldot på kontot och märkte till min lycka att jag hade typ 800 mer än jag trodde. Lyckospark! Imorgon ska jag köpa den vackra fulsnygga skjortan på is. Julia och jag kanske tassar till gruvan också.

Just nu sitter jag med gruvböcker upp till näsborrarna och kvider över vad jag ska skriva om i mitt historiaprojekt. Nåt om Sala, och då lär det ju få bli gruvan. De andra har annat för sig, så jag tror det får bli så. Hittar dock inget som direkt kallar på mig och säger "skriv om mig så får du bra betyg". Vore ruskigt bekvämt om det skulle vara så. Men allt ska inte vara lätt, obviously.

Nu ska jag ner och äta äcklig choklad som är kvar sen jul. Så fort jag avslutat mitt rullstolsrace med Julia (irl? -online). Jag har ingen riktig rullstol.


Oh yes

The Bloody beetroots - Cornelius
Kan man bli mer sugen på fest? Nej jag tror inte det.



When it rains

Motivationen är inte på topp. Imorse kändes halsen ond, tiden knapp och skolan så oändligt långt borta. Somnade om och sov till halv tolv. Ingen skola för mig idag alltså. Sitter här vid facebook istället och längtar efter helg, öl och goda vänners sällskap. Längtar även till det där stora ordet på s. Studenten.

Lillasyster liten är hemma med mig. Hon hade lite ont i huvet igår, så hon pallade inte heller idag. Det är nog lite samma med henne som med mig. Bara några månader kvar till en stor förändring. Det är lätt att snubbla på målsnöret. Kan inte säga att jag är avundsjuk på henne. Skulle inte vilja gå högstadiet igen för en miljon!

Företaget nafsar mig i hälsenorna. Har så mycket kvar att förbereda innan mässan den 10:e. Väggar, golv, hyllor. Hjälp. Jag ska rycka upp mig tills imorgon. Gå till skolan, sätta mig ner vid de andra och planera. Det kommer blir bra. Mer än bra. Det kommer bli fett.

High Drama


"Obviously something's gotta be done, I'm such a drama queen..."



Inte mycket att säga idag. Skolan var som vanligt, lämnade in mitt sammandrag av renässansen och jag och Julia jobbade lite på arbetet om rättvis handel. När jag säger lite menar jag lite.

Har inget speciellt att göra just nu, vilket är galet skönt. Har färgat Erikas hår och sitter nu och nördar Laakso på youtube. Längtar till peace and love i sommar vilket ska bli galet kul! Biljettpriset är mindre kul, men det kommer det helt klart vara värt.

Bilden ovan är jag i fredags kväll/natt efter förkrök på lindströms då vi drog hem till Julia för klädbyte och passade på att leka lite innan det blev utgång på hotellet.

Osammanhängande och jobbigt blir det känner jag, så nu ska jag sluta. Ta en dusch och krypa ner i soffan. Gulle

In her shoes



Kyla, snö och ett ostädat rum. En grinig själ, arga ögon och en snorig näsa. Söndag it is.
Imorgon börjar det om. Måndag, tisdag, onsdag.. and so on. Sista veckan innan lovet och jag har inte hunnit fatta att halva februari har gått. Resans fel perhaps. Eller fel ska jag inte säga, för jag menade inget negativt. Det är bara det att det går så galet fort att jag inte hinner med.

Inatt drömde jag att jag var gravid. Blir lika rädd varje gång det händer, men imorse kände jag mig nästan glad, vad nu det ska betyda? Drömmar är egentligen en ganska konstig grej. Saker som hjärnan bakar ihop alldeles själv, utan att man kan vara med och bestämma, rensa bort det man inte vill ska komma upp till ytan. Inte alltför sällan vaknar man gråtande, skrattande, generad, eller lika trött som innan man somnade. Vad vore sömnen utan drömmar? Förmodligen ganska tråkig.

Karin är en bastard på msn. Hon håller mig på sträckbänken. lilla snigel akta dig, säger jag! ;)

Dance with somebody

Har laddat ner (förlåt) ett litet smakprov från Mandos senaste platta som släpptes igår. Dance with somebody. BLir glad i hela kroppen av låten. Lite som av riktigt grym popmusik. Förr lyssnade jag ju i stort sett enbart på rock, så det känns lite som att komma hem, haha (till Erikas stora lättnad eftersom hon tror att jag är förevigt förlorad till indie, pop och blipblop). Well...

Studentfest med efterföljande utgång på hotellet, käk på kebaben och efterfest i en proppfull lägenhet. Gick och la oss halv fem i morse och vaknade framåt elva. Helt okej kväll faktiskt, kunde varit bättre, men sög definitivt inte.. bara kanske lite mot slutet. Aja, inte bakis idag iaf vilket är jätteskönt. Tänker lite på Julia som är i Linköping. Äter godis och ser inte fram emot melodifestivalen ikväll. Vidrigt tråkigt! Egentligen tycker jag att de kan lägga ner. Sorgligt att det ska vara största satsningen svt gör varje år. Kan väl lägga pengarna på nåt annat istället. Bättre och fler kultur och musikprogram perhaps. För det gör dom riktigt bra!

Köpte nya skor igår igen. Lika som Julia har. Nördigt I know, men jag ska spara dem till nästa vinter var det tänkt då vi antagligen inte bor på samma ställe längre (ufh).

Nu ska jag lyssna en gång till. Dance with somebody!

Thank you Amsterdam, goodnight!

Se på mig nu, vad tycker du?



"Se på mig nu. Vad tycker du? Ensam är stark. Vilket jävla skitsnack
Självdestruktiv. Allting har sitt pris. Ingen lever ditt liv o luften är fri
Allting är upp till dig. Du är gammal nog att ta egna beslut"...


Gårkvällen var lyckad. Kolla face för bilder. Ledig dag idag. Ensam hemma. Tråkigt att Erika inte är här och kollar på vänner med mig. Skulle skriva cv var det tänkt, men som alltid stryker jag kring mina måsten som katten kring het gröt.

Skola imorgon igen. De andra ska till Västerås, men jag och Julia är kvar hela dan.. ska berätta om resan för tvåorna. Ser inte fram emot det. Det är som en hund som ska bita tag i en alltför stor och dessutom hal boll. Det går liksom inte, får inget grepp. Vill åka till västerås och greja med saker till företagsmässan. Med lite tur får vi det. Hoppas.


Palace station



Jag vet. Jag sa och lovade mig själv att jag skulle göra renässansgrejen nu ikväll, så jag har den gjord till nästa svenskalektion. Nu sitter jag här och gör allt annat utom just det. hopplöst! Det är egentligen ganska intressant. Gillar sånthär innerst inne, men energin finns inte riktigt. Lördagsnatten sitter i än idag it seems like.

Var nere på stan idag med Jullan. Kliade i fingrarna efter tre veckor i afrika så jag shoppade en tröja och en stickad väst. Helt okej grejer varav ett var ett riktigt reafynd.. så well..

Imorron slutar jag och maja tidigt. Vi ska ner på stan och hyra film till våran Smala sussie-kväll! Woho! Ska bli fett kul. Melodyclubs Palace station, Smala sussie, folköl och pölsakläder. Enormt! Är lediga på onsdag kan tilläggas, så det ska bli ös! Bilder kommer om de inte blir alltför roliga

Giddy up

Tillbaka i skolan igen efter tre härliga veckor. Måste säga att jag tvekade både en och två gånger om jag egentligen palla gå upp imorse, men tillslut så. Jag kan.

Just nu är svenska på schemat och vi läser nåt häfte om renässansen. har inte riktigt börjat än, men jag ska. promise. ska bara kolla facebook.. denna effektivitet är ju bara slående. och jag hade mage att störa mig på folk i afrika att de var så galet ineffektiva i vissa situationer. jag ska sluta gnälla på andra. många gåner är man inte ett jävla dugg bättre själv.


Go square go

God eftermiddag. Skulle egentligen vilja skriva god morgon med tanke på att det stämmer betydligt bättre för mig idag. Gick och la mig runt halv åtta efter att ha gått med julia från "efterfesten" vid sju. well.. Härligt att vara hemma och festa lite igen :) Fett lyckad kväll och thanks to mirakelmedicinen resorb så är jag så gott som utan baksmälla. Lovely!

Nu har det solbrända monstret johanna börjat flaga. Äckligt! Solbrännan fnasar iväg och lämnar mig lika vit som innan den kom och gjorde mig invalid. hm. jag och solen har aldrig kommit överrens och det verkar inte som att vi kommer närmre någon lösning på konflikten nu heller. Lite som mellanöstern. vi kanske ska skaffa oss en medlare...

Orkar inte göra ett skit idag, vilket är härligt eftersom jag inte behöver. Ska kolla på tanzaniabilder tror jag. de andra har börjat lägga ut på facebook, men det pallar inte jag göra än på ett tag.

Mat

Back to basics

Börjar vänja mig vid att vara hemma igen. Lugn kväll framför let's dance med familjen. Började kolla lite på en film som nog blev riktigt bra till det var färdigt, men jag orkade inte kolla klart. Sov till halv tio och käkade frukost med yoghurt och juice. Underbart! Dessa småsaker man saknat när man varit borta och som nu betyder så mycket mer än tidigare. Man blir bortskämd i det här landet.

Var en sväng till farmor och farfar och pratade lite. De fick sin present och jag fick fika och choklad. Nu ska jag börja fundera ut lite kläder och grejer inför ikväll. Det där var en lögn för jag vet redan vad jag ska ha på mig, men erika ska få smörja in min solbrända rygg och så ska jag måla naglarna. Måste ha med mig två par skor. Ett par platta och så mina nya underbaringar. Å vad jag tycker om dem! Vet att jag kommer få galet ont i fötterna av dem efter ett tag, men det kan det ju vara värt. Bara det att få känna sig riktigt lång är ju värt lite smärta. Jag blir nog 177 i dem tror jag. Kul!


Har ingen riktigt bra bild på dem, men så här ser de ut på ett ungefär..

Tanzania 16/1-6/2

Jag vet inte vart jag ska börja. Tre veckor i Tanzania, Afrika, med världens kanske absolut bästa klass. Har sett de härligaste och hemskaste sakerna i hela mitt drygt artonåroga liv, mått bättre än jag någonsin gjort. Även mått mindre bra, men det är sånt man glömmer fort! Här hemma har roliga och tråkiga saker hänt. Födslar, dödsfall och rån. Känns så konstigt att komma hem igen. Känner mig så efter. Ska försöka få ner delar av resan här, men det är alltför svårt att greppa än så länge. Antar att det kommer vartefter så jag får väl helt enkelt skriva det lite bit för bit.


Första veckan tillbringade vi i Arusha, en stad i norra Tanzania. Solen och värmen var helt underbar! Besökte byar långt ute i ingenstans, handlande varor till företaget, gick på marknader, var på safari och annat kul. Var beredd på en kulturchock utan dess like, men den kom liksom aldrig. Bodde på ett nybyggt hotell, vilket betydde lyx. Iaf i jämförelse med vad vi förberett oss på.

   
  


Lördagen den 24:e åkte vi till Tabora, en betydligt mindre stad runt 65 mil sydväst om Arusha. Bussen hade sett sina bästa dagar och efter sådär två timmar gick den sönder och vi fick vänta vid vägkanten i två timmar. Varmt som fan. Fyra timmar försenade, skitiga och trötta som as kom vi vid tiotiden på kvällen fram till hotellet. Där var standarden på levernet betydligt lägre och man fick vara glad om man kunde spola i toaletten åtminstone en gång om dagen. well.. men jag tyckte verkligen om Tabora. Mysigt på ett helt annat sätt än Arusha. Folket var trevligare och atmosfären var över lag vänligare. Vi besökte Uyui secondary school under fyra dagar, var på middag hemma hos en massa folk, firade Julles födelsedag, chillade vid hotellbaren och hade det bra. Blev ett par sjukhusbesök för min del, även det var en upplevelse utöver det vanliga.

     


I måndags förflyttade vi oss återigen en lång sträcka i buss. Målet var Dar es Salaaam, drygt hundra mil från Tabora. Den här gången gick det betydligt smidigare och vi blev bara två timmar försenade. Luften i Dar är jättefuktig och i början var det jobbigt att andas och man svettades verkligen precis hela tiden, oavsett om man rörde sig eller inte. Maja och Julia på bussen: "Asså satan vad varmt det är här inne, man kan ju inte andas! Måste ut och ta luft"  De går ut ur bussen och upptäcker att luften ute är exakt som den inne i bussen. Ögonen blir som tennisbollar. Skratt utbryter.

Fläkten på rummet gick på högsta speed dygnet runt. Energin började så smått tyna bort och vi blev tröttare och tröttare. Baddag i bagamoyo sista dan och somliga (läs jag) solbrände mina små ben nåt helt sanslöst och var invalid i 24 timmar. Har fortfarande äckligt ont.



Sammanfattningsvis har resan varit helt galet härlig, trots sina små motgångar och det kändes bara så konstigt att komma hem igen. Har nog fortfarande inte fattat att jag kan dricka vattnet ur kranen, äta sallad och frukt, spola toan efter varje gång och allt såntdär som inte var lika självklart där nere. Har saknat lite västerländsk effektivitet och organisation och imorgon blir det festa med tjejerna som avslutning på äventyret. Är väl inte precis sugen på att åka tillbaka till skolan på måndag, mn på torsdag (tror jag) blir det uppsala hela dan och snart är det företagsmässa. Det kmr gå i ett nu fram till studenten. Ska söka jobb. Heja mig! Nu ska jag ner och umgås med familjen så snart jag laddat upp några bilder!

RSS 2.0