Imorgon.

Ja imorgon börjar resan med stort R. Tanzania, Afrika. En helt ny värld. Ska bli hur spännande som helst, men som alltid är man lite nervös. Tur att jag ska resa med världens bästa vänner!

  

Kommer förmodligen inte skriva så mycket i den här bloggen under resan. Det blir företagsbloggen istället.

Nya hatten syns på bild ovan. Ser ut ungefär som Jason Mraz när jag har den på mig. Gillar den. Det blir perfa därborta! Skulle kanske egenligen varit en hatt med större brätten, men jag hittade ingen sån och det vart bråttom på slutet. Nej nu säger jag hejdå Sverige och Hej Afrika! Ska ut och ge kaninerna mat och sen blir det soffan med familjen en sista kväll. Mormor och marfar har varit här och jag fick chokladtårta. Ibland får jag nästan för mig att de tror att jag inte kommer hem igen, haha.

Dagens skratt: "Ta av dig din truckerkeps" 

Puss på gp06, vi ska ha så jävla roligt den här tiden! :*




Running out of turbo

Shuba.
(okej, don't know why, and don't ask me to explain)

Fick lite tid över på samhällen idag så jag passade på att göra en liten uppfräschning av bloggdesignen. Är riktigt nöjd, och hoppas verkligen att alla kan se den, så att det inte har blivit knas? kan bli det ibland när jag petar i htmlkoder nämligen.. heh.

Asså dåligt att ingen har kommenterat förra inlägget med länken till roligaste mopsen ever! ett litet "haha" hade liksom räckt, men icke. shame!

Imorgon är det sista dagen i skolan innan the big day. Har ett matteprov att göra, och ett religionsprov. kom hem för drygt en timme sedan och har inte börjat än. tänker på sommaren istället och det är hundra gånger härligare än att repetera uppgifter i matteboken. Måste även skriva att jag läser matte c, eftersom det är något att skryta med med tanke på hur svårt det är!

Tilläggas ska oxå att mitt hm-paket kom idag. Lycka! Ska åka och hämta det imorron efter mötet. Mamma måste ha bilen så det får bli buss eller pappa.

trendbrott. onsdag morgon

Guds gåva till människan, Youtube!
Dagens skratt har vi iaf här

Sjukt kul

Samhällen är klar. Underbart!


M.K

Vad hoppas du? Vad önskar du? Vad vill du?
Är du rädd? Är det så? Du är rädd? Du är rädd?
Om du är rädd sluta med det.


Eyes on the road

Det finns så mycket man önskar, så mycket man vill. Så mycket man vill vara som man inte är.

Jag vill inte vara någon som vill vara någon annan. Jag vill heller inte vara någon som ljuger så därför kan jag inte säga att jag är precis som jag vill vara. Sanning är ett stort ord. Sanningen är den, att jag många gånger vill vara någon jag inte är, att jag vill kunna saker jag inte kan och att jag känner att jag inte räcker till. Det är klart att det inte är något man skyltar med, något man säger, något man lyssnar på när ens inre knackar på. Det är dock något som kommer utan att knacka när humöret är som det kan vara ibland.

Ska det vara så att man redan innan livet börjat på riktigt, ångrar saker man inte gjort, lärt sig, tagit till vara på? Hur blir det då senare på resan? Ska man gå och ångra dels allt man gjort, men sen även det man inte gjort?


"Nåt slags rekord är satt i att fly så långt bort från sig själv man kan"

...
"Jag ser tillbaks på mörka moln som heter ånger sorg o skam
Dom kanske krossar mig en dag men till dess var det jag som vann"

...
                                                                                     -Markus Krunegård



Friend

Hade bilen idag, så fick sova trekvart längre imorse. Underbart! Åkte hemifrån runt halv åtta och hämtade upp vix oxh karin. Shit vad spåriga grusvägarna var! Erika och vix satt bak och var rädda och jag och karin fram och var coola.. not. jag var fett rädd! haha

Det börjar märkas på alla, även lärarna att det snart är dags att resa. Alla går och myser lite. Fast myset är blandat med nervositet oxå, vilket lyser igenom ibland. Jag försöker vara chill, men inte fan är det lätt! Tre veckor är lång tid!

Dagens skratt: På fä-lektionen förberedde jag och Julia vårat lilla grejs om sverige som vi ska berätta om där nere för tanzanierna på en skola (tror jag det blir). Jag skulle iaf skriva lite om kungafamiljen och hitta bilder på dem. Jag googlar bilder på prinsessan Victoria och vem dyker upp på en bild tillsammans med henne om inte Niklas på gruvan? Jag ropar på Julia som kommer och skrattar lite. Sen klickar jag på länken och kommer till... hemsidan för Svensk damtidning! Bilden har fått en tom pratbubbla ovanför Victorias huve, och den ska läsarna fylla i med vad de anser passande. sammanlagt 148 kommentarer! Började läsa, den ena knäppare än den andra och kul att de är snälla mot Niklas? hahah. Kanske är rätt som pappa kallar den: "Svensk Gamtidning". Länk

well.

Har köpt torrschampo idag. Kommer bli min bästa vän i Tanz...



Memories of enemies

Usch, har pinsamt lite att komma med även idag. Min hjärna är nån helt annanstans än här i ett slaskigt sverige!

Test på matten idag. Ett pre-prov så att säga. Är fett nöjd med mig själv eftersom jag lyckades svara på alla frågor utom en. Happy happy! Framförallt glädjande att jag itne behöver plugga sådär extremmycket nu dagarna innan vi åker, med tanke på att de tär galet mycket annat. Tydligen ska det squeezas in ett möte med festkommitén nu också. Vi får la se hur det går med det. Slutar tidigt imorgon, vilket känns fett! Ska ner på stan och växla lite pengar och sen hem och plugga. My Lord! Tur att det är vacation snart. Eller nä, men iaf något som bryter av, med råge!

Väntar fortfarande på min beställning från hm.com. Tänk om den inte hinner komma! Vad göra? Då har jag ingen bikiniunderdel! Och ingen snygg hatt.. hm. Antar att det löser sig det med, men jag hatar att inte veta ifall det tänker komma eller inte!

Nej, USA:s styrelseskick kallar! Sveriges grundlag oxå! Samhällstentan nästa.

Good luck Chuck!


Puls

Vet inte riktigt hur jag ska börja det här inlägget. Det är nästan alltid det svåraste. Det och rubriken, det andra brukar ge sig självt.

Idag var det teaterdags. Gick riktigt bra, fick höra att vi var väldigt duktiga vilket ju är jättekul! Några små fel med rekvistian och så, men sånt händer. Kollade på det erika spelat in och det såg bra ut i alla fall :)

Eftermiddan gick åt till hemtentan. Bara tre-fyra frågor kvar nu, men de andra måste fyllas på och liksom avslutas bra innan det är klart. Ska ner och plugga lite islam oxå så fort jag skrivit klart det här. Och käka! Matten får vänta, orkar inte mer ikväll. Hjälp vad konstigt det känns att plugga såhär mycket på en och samma dag! Men snart är det över, längt!


Blue orchid

Jamen jorå. Uppe innan halv elva för att försöka orka med åtminstone tre frågor på hemtentan idag. Kanske fyra, vore super! Har gjort en nu, eller i ärlighetens namn typ en halv. Erika målar på sitt rum. Snyggt blir det!

Let's dance igår, alla var ju typ sämst! Utom typ två. Började kolla på en ganska bra film, men orkade inte kolla klart. Gick och la mig runt halv tolv. Om en vecka är jag långt härifrån. Spännande! Har inte hunnit bli direkt nervös än. Det kommer nog så småningom. Känner mig ändå så pass trygg med de jag ska åka med, att det kanske inte blir värre än såhär heller. hoppas! jag gillar inte att vara nervös!

Lithium

En vecka. Om sju dagar sitter vi alltså på Arlanda och väntar. Snart är all packning klar och det känns riktigt bra.

Idag var en bra dag. En sån där dag som man ler åt när man ligger i sängen och ska sova och tänker på dagen som varit. Jag har ofta bra dagar, men den här var lite bättre än average. På lunchen var jag, Julia och Karin upp till gruvan och hämtade gruvskålarna vi blivit lovade. De är ganska fina faktiskt. Pappa har en sån nånstans som han fick när han slutade jobba där. När vi kom tillbaka hade vi lite projekttid och sen åkte jag och Karin till Västerås. Köpte lite mer Afrikasaker bland annat solkräm, skyddsfaktor 30 haha. Är man en liten räka så är man! Köpte en kjol på Indiska, svart tajt, såndär som halva Sverige har. Jag vet, men den kommer med största säkerthet bli använd. Blir nog riktigt snygg med ett CM-linne eller nån snygg tisha till.

Jag vill köpa nya skor! Problemet är bara att det slutar i att jag köper ännu ett par svarta. Jag är en svartskomänniska. Vita funkar oxå. Gärna i tyg. Nej, puss på de som är bra på att köpa skor! Julia har nya skor. Hon ahde de igår. De var fina. Jag gillar inte att köpa kängor för jag lyckas verkligen aldrig! Hon får lära mig. Nästa vinter..

Nu har jag en samhällstenta att sätta tänderna i såhär på fredag kväll. Känns bra? Inte speciellt. Men jag måste! Ska även försöka titta lite på let's dance. Kan vara ganska kul de första avsnitten innan det blir alltför tjatigt.

Hey you

What's up with the universe? EMD vinner grammis för årets låt och unga killar får åtta års fängelse i Somalia för att de är homosexuella. Straffet blev dessutom hårdare för att de arbetade med kampanjer som upplyste om hiv/aids. fy fan!

Första skoldagen var väl som väntad. Hjärnan var inte beredd och det var inte koncentrationsförmågan heller. Har knäppt mkt grejer tills nästa torsdag. Två prov och en hemtenta. Känns lite sådär. Tog inte med några grejer hem ikväll, bra jobbat Johanna! Det blir lördag och söndag kväll här känner jag. Det var längesen det festades här känner jag. abstinens.

Imorgon blir det västerås med karin och vix. ska kika på en kjol på indiska. Inte för att jag behöver den, utan för att jag vill ha den. second hand oxå off course.

skickar en buslåt till julia nu. hoppas hon tkr att hon låter fint. där får hon se hur det känns att ha mörk röst! ;)


Man must dance

We're the people, the lucky with the fragile bones
the ones who sit and worry about getting too old.


Nu drar jullovet 08/09 sin sista suck. Snart i alla fall. Det känns faktiskt riktigt bra nu. Kul att träffa alla varje dag igen, saknar det! Tänker verkligen inte tjata mer om att det är sista terminen och allt det där. Ni har hört det förut. Millis ligger på mitt golv och frågar mig att om hon hade varit döende och pekade på sin mun, näsa och ögon hade jag då fattat att hon ville att jag skulle ringa 112? Förmodligen svarar jag. Då börjar hon sjunga på Duffys låt mercy, bara för att hon vet att jag inte tycker om den. Gillart'!

Sitter egentligen abra här för att jag väntar på duschen. Erika är nog världens segaste duschare.. Millis går för att knacka. Pappa köpte en ny resväska åt mig idag. En röd. Den är fin och snart full med min packning som alltså får byta väska. Härligt, för den här kan jag dra, så jag slipper bära hela tiden. Hur skönt som helst!


We're the people, the happy with the broken hearts
the ones who draw a picture and proclaim that it's art.

There she goes

Sista dagen på lovet. Alltid lika ångestladdad. Den är även den, oavsett veckodag, smittad av söndagssymdromet. Idag är det onsdag, fastän det känns som söndag. Jag vill inte till skolan imorgon! Har sagt likadant i många års tid nu och det känns konstigt att inte behöva göra det så många gånger till.

I skolan väntar två prov och en hemtenta innan det bär av söderöver nästa fredag. Det känns onekligen som att mina tankar kommer vara överallt utom i skolan, vilket inte direkt kommer underlätta saker och ting.

Nu blir det korta stycken igen. Ska fika. Hej så länge.

When you were young

Jag undrar hur jag om trettio-fyrtio år kommer se tillbaka på den här tiden. När man varken är barn eller vuxen. Står med ena foten i tryggheten och andra ute på de än oskrivna bladen i boken om livet. Och när det är dags för boken att avslutas. Kommer man vara nöjd? Ha hemligheter inom sig som förevigt blir oavslöjade? Det är så mycket man inte vet än. Det är för stort för att börja bena i, man blir inge lyckligare för det. Kanske för stunden, men i det stora hela, föga.



Kort hår. Bekvämt. Kanske till sommaren.

Aussie girl

"Storebror ser dig"

Det är mer sant än man skulle vilja att det var. Man tror man är ensam när man sitter och glor framför datorn, men folk vet vad du gör, de vet var du bor. Några små siffror, några små knapptryck och de kan till och med ta reda på din födelsedag, se en karta över ditt hus, se vad du har för internetleverantör. Det är otäckt. Speciellt eftersom det finns så många som inte vill en väl. Som utnyttjar alla dessa "säkerhetssystem" som är ämnade att få oss att känna oss "trygga" ute i cyberspace. Något håller på att gå seriously wrong med mänskligheten.

Integritet. Ett så enormt viktigt ord, med en ännu viktigare innebörd. Något (för mig åtminstone) så självklart, men som helt förbises av folk som är alltför giriga eller egoistiska för att se upp. Man körs över heter det, blir trampad på tårna. När går det från att bli något som bagatelliseras från ett tramp på lilltån till att bli ett monster som äter våra hjärtan och kväver våra stackars små kroppar?

FRA
Början till något hemskt eller ett fantastiskt hjälpmedel i kriget mot terrorismen, där det heter att det bara är skyldiga som råkar illa ut?

1984
Filmen som borde visas innanför politikernas ögonlock när det sover, i tidningen när de käkar frukost och i backspegeln när de kör sina stadsjeepar?

Här borde jag skriva något som avslutning. Något med en rejäl punkt efteråt så folk fattar att jag är klar. Jag tänker låta bli, för jag är inte klar. Jag skulle inte bli klar om jag så skrev hela natten..


Längt fram i taxin

Snook idag.

"Sex säljer"..

Har pluggat matte och nästan fattat senaste avsnittet. Känns ju bra. Tydligen är det prov snart, hoppas verkligen att det är nästa vecka, annars...

Igår rev Erika och jag tapetbård på hennes rum. Tre timmar tog det ungefär, men kul var det! Senare på kvällen vart det film. Mothman. Läskig som fan! Vart kissnödig efter halva, men vågade inte gå på toa förrän den var slut. Blev jobbiga 45 minuter. Nu vågar jag inte kolla ut genom fönstret när det är mörkt ute. Tänk om man skulle se ett par röda ögon. huva!

Annars är det väl inte mycket mer att skriva. Är inte på nåt filosoferarhumör så jag låter bli. Nej, idag är Johanna shallow as hell. Tur att jag inte är ute bland folk.

Nu ska jag baka.

Geraldine

Hade skrivit ett långt och läsvänligt inlägg om mina tankar om framtiden, sommarjobb och annat. Det försvann när jag skulle publicera det eftersom bloggen tydligen har PMS idag. Man blir så underbart glad när allt inte fungerar! Det underlättar verkligen. Ironi är en bra grej. Tolka som ni vill.

Snart börjar sista terminen i skolan. I elva år (blir det väl?) har man gått dit varje dag. Om fem månader idag eller imorgon så tar vi studentetn. Då är det slut för gott! Eller nej, men typ! I alla fall slut för ett år, förhoppningsvis. Det är då allt ska hända. Allt man sagt att man vill göra efter studenten. Jobba, resa, flytta hemifrån, så småningom plugga till nåt.. Det är så nära, men känns så långt bort. Jag blir rädd.


Steady trippin

Inte mycket att skriva. Har firat farmor och farfars guldbröllopsdag hela dagen. Undrar om man någonsin kommer att få göra det. Tveksamt. De gifte sig när de var 23 och 25 år gamla bara. huva!

Erika har börjat plocka ur sitt rum. Här ska målas och tapetseras om. Lucky bastard. Längtar verkligen tills jag har råd att flytta härifrån. Kommer väl inte hända det närmsta halvåret precis..

Jag är om möjligt mer sockerberoende nu än i början av lovet. Har hört att det verkligen inte är nyttigt. Sockertopp är i mitt huvud inte längre något positivt, utan en tillstånd av extrem pigghet innan kurvan vänder och blir till extrem opigghet. Jag måste ta tag i mitt liv. Varför har jag inga nyårslöften?

Lucy street

Jag slingrar mig från matten igen! Började lite för ett par timmar sen, men det gick åt skogen. Har tydligen hunnit glömt hur man gör already. well. Så nu har jag gått runt till syskon och andra och letat skivor som är mina. Man lär göra det nån gång ibland i det här huset, annars ser skivstället ut som en sexåring som håller på att tappa mjälktänderna. Alltså fullt av gluggar. Inne hos lilla lillasyster hittade jag hits for kids 5, som pinsamt nog faktiskt är min. hon fick behålla den. Minns när hon var fem, trotsig som få och lyssnade sönder en låt på den skivan. Gruppen hette tydligen Lucy street (var tvungen att gå och kolla) och låten hette Girl next door. Kommer ihåg hur den går.

Första textraden:
"Nothing really matters if I can't be with you now."

Sticket:
"Every time I'm around you, I never know what to say
Every time I'm around you, you take my breath away"

Över sju år har gått. Nu när man förstår är den galet enkel. Ändå känns det som att jag nyss fått en örfil.

Varför?

Ja varför har jag om inte världens så i alla fall sveriges sämsta självdiciplin? Hade tänkt plugga lite matte idag, för att få det gjort nån gång. imorron kommer jag inte ha tid eftersom farmor och farfar firar 50-årig bröllopsdag. De var i tidningen idag by the way, nån som såg?

Plugga var det. Jag har nu skjutit på det hela dagen. Skulle börja på en gång efter frukost tänkte jag. Nu är klockan kvart i fyra och jag ahr fortfarande inget gjort. Jag har ätit godis, setat här, kollat på vänner, kikat i nya hm-katalogen, laddat ner musik, packat, petat lite på pianot, satt upp duschdraperiet och en hel massa annat ganska onödigt enbart för att slingra mig undan matteböckerna. Sorgligt. Inte är det nån som piskar på mig heller. pappa är ute nånstans och mamma pluggar sitt. stör man ser hon ut som att hon ska döda en. Bäst att låta bli.

Nej nu är det dags! Ska bara lyssna klart på spelningslistan. Tre låtar kvar. nordpolen. Ingen poäng, vem har sagt och på nordpolen is to come. Sen ska jag! Jag lovar!

Kasta sten

Erika är i Uppsala, millis är inte heller hemma. Jag är alltså systerlös idag. Det suger! Man önskar iväg dem när de är hemma och önskar dem tillbaka när de inte är här. Hoppas Erika kommer ihåg att köpa hårnålar åt mig nu, annars...

Har börjat lägga ner grejer i väskan nu. Afrikaväskan. Jag dör! Idag är det lika lång tid tills vi åker som det var sedan vi fick jullov. Två veckor. Det är ju ingenting! Snart bär det av mot arlanda och då är det ingen återvändo. oh africa, have mercy on my soul!

Matteböckerna ligger och väntar otåligt på mig här brevid. Innan vi gick på lov fick vi höra hur mycket vi skulle behöva plugga på lovet för att hinna ikapp och om de andra, eftersom vi missar tre veckors mattelektioner när vi är borta. Halleluja! Antar att det bara är att sätta fart, måste dessutom göra provet i islam innan vi åker så jag slipper ig i religion a.

Jag drömde att jag och Julia skulle sjunga i gruvan. Jag var glad.


Har inte tid

Snabbt, snabbt inlägg innan jag ska ner och kolla på tv. Det är ngt program om Moulin Rouge om en liten stund. I höst, när jag förhoppningsvis jobbat hela sommaren ska jag åka till Paris! Pappa säger att det är minst sagt nice där, vilket jag alldeles säkert kan tänka mig! Erika tjatar om London, och mormor och Julle om Barca. Har en hel del städer på min lista över platser som måste besökas.

Gruvan var på tv för en stund sen. Bara en liten, liten stund, men ändå! Kajsa, Kinga och flera bekanda ansikten flimrade förbi. Det var om kungafamiljen. Victoria var ju där i mars och invigde Victoriasalen där vi sjungit en hel del nu runt lucia. åh gruvan. mys!

Ingen poäng

Kommer gå segt att skriva ihop nåt här idag känner jag, så ha inga höga förväntningar!

Sitter och pratar med Anna på msn och lyssnar på nordpolen, min nya kärlek sedan fools gold.. hade lyssnat pytte innan, men efter den kvällen blev jag kär.

Korta stycken blir det oxå. Korta stycken och korta meningar. Kanske bara för att det är så jävla bekvämt. Hoppas att inte Jenny läser. Hejdå svenskabetyget!

Ska repa barnteater idag igen. Det behövs! Kul att jag måste tänka över mina repliker en stund så att jag undviker samma fraser hela tiden! Haha, så blir det när det improviseras. Ska plocka ihop lite rekvisita och käka nåt innan jag går. Det kan bli sent ikväll.

Expedition vinden är påbörjad och avslutad. Det var så förbannat trångt däruppe att jag fick använda erika som verktyg för att komma fram. Hittade lite gamla kläder, men inte det jag letade efter. Resväskan är nere nu iaf så det är bara att sätta igång med packningen. Africa, here I come!


RSS 2.0