In full regaliaJAAAAA

oh it sounds so good.

Sedan jag var elva har jag älskat the ark. tentan klar och denna i stereon. förstå min lycka!

Valborg spenderas i sala med karin och sara. sjukt opretto, bara le och ha det bra.

adjö

Du ska va president

Idag har varit en bra dag.

Tentan gick skit, men vad gör väl det.

Vad som var bra visar jag imorgon. nu ska jag gå och lägga mig och sova bort min hunger eftersom jag är för lat för att göra nåt att äta.

eller just. jag och karolina blev intervjuade för rapport idag. hon blev med, jag blev det inte. anledningen var väl för att vi sa samma sak. inte så kul att ha med det twice i ett inslag på en två minuter..

godnatt

My little runaway

Det ligger en lapp framför mig på bordet. Det är potentiella hundnamn på den. Igårkväll flödade det av söta, fula och katastrofala hundnamn här i huset. Uppgiften från kenneln var/är att hitta på ett namn på G som man vill döpa sin valp till, alternativt skriva ner ett gäng och låta dem bestämma.. typ. det är lite brådis eftersom man inte vill att ens favoritnamn ska bli upptaget av någon annan valpköpare.

Anyway, här kommer förslag (vi ska ha en hane, därav bara såna namn.. tvek på vissa dock): Förslag mamma: Gus, Günter, Gulliver (behöver jag ens säga att jag la in veto på de två första?). Förslag pappa och jag: Gastón (det är ju en fransk ras vafan!). Förslag bara pappa: Gimli (alla vet vad han egentligen vill döpa hunden till.. kommer inte på fråga!. Förslag moi:Gunvald, Gud (vore det inte awesome?!). Vi enades om Gottfrid eller Gulliver, även Gunnar är en kandidat. Ser dock här på lappen att mamma skrivit Gotfrid, haha. vill hon att hunden vår ska ha nithalsband?

Idag är sista pluggdagen och jag har gått från stadiet nervös till stadiet likgiltig, börjar vänja mig vid tanken på omtenta, viftar med den vita flaggan... you get it. hur som helst. ikväll ska jag till saladamm.. eventuellt öven på 07ornas presentation vid täljstenen, men jag får se om jag hinner. fan att allt ska hända samtidigt hela tiden.

adjö


Always up for more

IKEA for the win! Finns få saker som får mig att känna mig så händig som att sätta ihop ikeamöbler! Millis och mamma har varit där idag och kom hem med en typ tv-bänk som jag och pappa nu har satt ihop. Och ja, pappa är snickare och har varit det i trettio år, men jag kände ändå att jag bidrog! Vi var liksom ett team. Pappa är lätt att jobba i team med. mamma däremot... för de som sett vänner: mamma liknar inte monica. Hon ÄR monica, from head to toes.

Ljust ute och klockan börjar närma sig nio. jag blir glad.

Något annat som gör mig glad är att jag lyckats hålla mig från en moodswing hela tiden jag varit hemma. har bara varit glad att vara här. saken är den att ju mer jag är i sthlm, desto mer känner jag hur mkt jag tycker om sala. hur mycket jag längtar till sommaren när jag kan vara där varje dag. men dagarna går fort och snart måste jag tillbaka till huvudstaden igen. hoppas att jag kan bita ihop hela sista kursen och stå ut. visserligen har jag bitit ihop enda sen andra-tredje veckan, men nu krävs det ett hårdare bett ju närmre slutet jag kommer.

varför "ska" man hata staden man kommer ifrån för?

och nej, jag har tkr inte om sala hela tiden. framförallt inte metaliteten hos många av de som bor där. och visst, det rä svårare att ta avstånd från människor som man inte vill umgås med, men jag kan ta det. efter det här halvåret kan jag ta det!

imorgon är sista hela pluggdagen. idag var den näst sista och jag somnade och sov bort flera värdefulla timmar mitt på dagen. jävla skit rent ut sagt. att jag ska ha sånt slappt sinne.. jag är min egen akademiska undergång.

adjö

Bliss

Läste erikas inlägg och grinar inombords. skulle aldrig någonsin ever kunna se den filmen!! herre min gud vad jag tycker synd om personen i filmen. detta förstörde just min kväll känner jag nu.

hur som helst. fika med julia, maja, karin, cissi och ingrid idag. jättekul att träffa alla efter en lång tids väntorka. därefter vidare till frissan. nu har jag kortare hår än på länge. måste rätta mig själv efter att ha kollat på kort: karin du hade rätt, håret är kortare nu än förra året.

såhär ser det ut på ett ungefär (lägg inte alltför stor vikt på det faktum att jag ser lite tense ut. blir sällan bra när man tar kort på sig själv..)

personligen är jag jättenöjd och tkr inte att bilden gör håret rättvisa alls, men vad är en blogg utan bilder?

heh.

bara för att lägger jag även upp bild på när jag idag testade erikas lumberjack-skjorta under min gråa kavaj

Like it! måste nu bara starta operation övertalning om att få låna den! (hon var inte hemma när bilden togs)

Ain't nobody cryin'

Ute är det solsken men molnen är på ingång. tydligen ska det bli mulet och regn på eftermiddan. whaaat the fuck. jag som ville ha solglajjor.

mamma ringde särskilt för att varna mig att polisen har extra fortkörningskontroller just den här veckan. how sweet! eller ja, hon gör det säkert av ren självbevarelsedrift. för att slippa betala mina böter och att inte dra skam och vanära över bilen..

heh.

har borstat ut det viderslitna håret med utgången tusen färre strån på skallen. lovely. idag blir det dock bot och bättring. klippning at 16:00. som jag har längtat men dragit ut på det. så till den milda grad att håret knappt sitter kvar på skallen.. för säkert tionde gången lovar jag mig själv att det aldrig ska få gå såhär lång tid emellan frisörbesöken igen. minns ni när jag hade nästan axelkort och pannlugg? ja just, det var sist jag var hos frissan. shame.

nu ska jag göra lunch. millis har studiedag. än har vi lyckats hålla sams which is fab! än så länge har vi dock bara varit i samma rum cirka en halvtimme. då tittade vi på efter tio med malou där ett par berättade om att de förlorat tre av sina fyra barn. det var sjukt sorgligt. men sorg förenar, för jag och millis bråkade inte once!

adjö

You know that love can do you like a shotgun

Kenneln ringde. Vi ska skaffa hund! känns jättekonstigt. alla är glada, jag är förvirrad. en hund känns så not me. som tur är behöver jag inte ta hand om den, bara ha kul med den. ser fram emot när den ska hämtas. från karlskrona... tydligen tycker mamma och pappa att det vore en skitbra idé att jag kör. won't happen I say

dröm om min förvåning när jag låg och slökollade på reklamavbrottet i gossipgirl och midnight scraper dyker upp i rutan!! snygga som vanligt härjar de runt och kraschar en gitarr. sen kom texten "så kan det kännas när man inte gått NV" och så nåt mer om gymnasieval. tackar gudarna att axel inte var här, nv-barn som han är. hade blivit sjukt dryg.


jag har köpt en bok om internationella relationer för 400 spänn. kurslitteratur såklart. känner mig fattig, en smula naken och exposed, för att använda hollywoodfrutermer -.-

nu nåt ätbart och te.
adjö

Not a single one of them stand a chance

Läget oförändrat på kaninfronten. eller alltså, vi har svårt att få ihop pusselbitarna just nu och efter att jag och pappa tagit in och gjort rent henne verkar det snarare som att det rör sig om någon sorts urinvägsinfektion. har nu städat i ordning hennes bur ordentligt och lagt tjockt med spån för att se imorgon om hon har kissat över natten. om inte så ska hon få slippa lida mer.

tycker om att ha djur, men det tär när de blir sjuka.

klockan är redan fem. sju börjar gossip girl, min nya söndagsdrog. hoppas att det går nån film ikväll. vill se nån som toppar fredagens film som ju faktiskt innehöll shia labeouf. such a sweetie. erika och axel ska på bio och se alice i underlandet. jag vill också. älska tim burton!

har ont i magen av resåren på mjukisbyxorna. antar att det blir så när man lånar sin sex år yngre systers byxor...

längtar till imorgon.

adjö

Killing me softly

Gårkvällen tog en oväntad turn och julia kom hem till sala! utgång på hotellet med julia, cissi och elin. hade jättekul, nykter! känns jätteskönt att man kommit förbi fasen i livet där man känner att man måste vara full för att dansa, prata med folk och ha kul. numer är såna människor bara sorgliga...

gott om sorgliga människor ute igår.

träffade maja, vilket verkligen var en surprise! Imorgon blir det fika med nästan hela gänget, beroende på om karin är hemma eller inte. ska luska i det senare.

har satt igång emd tentaplugget nu finally. känner att shit vad mycket det är, och shit vad lite hjälp jag har av mina föreläsningsanteckningar! måste verkligen bita ihop ordentligt nu och inte kasta in handduken och lägga mig och deppa och kolla på vänner. inte okej! bara så svårt att känna sig motiverad när man står inför en mur så hög att man inte ser kanten på den. vet inte hur man ska få ork och grepp att börja klättra.

men det kan ju inte gå sämre än dåligt. kan inte bli värre än omtenta.. dagen efter tentan på nästa kurs...nej fan, jag måste klara det här!!

No funny business

Nasty business going on här hemma. verkligen.

det rör sig om en kaninförlossning som inte ser riktigt bra ut. en del av något som kan vara en kaninunge hittades i amalias bur varpå misstankarna set off. lyfte upp henne och såg ett inte alls friskt kaninunderliv. ringde pappa och bad om att han kunde skicka henne till de sälla jaktmarkerna så att hon slapp lida. har ju haft ett liknande trauma förut med tiffany, då jag och pappa agerade förlossningsläkare med matolja.. hehrm. även då en död unge på tvären. fyfan.

trots allt är hon inte allmänpåverkad och har under tiden jag varit ute och haft panik vid hennes sida både ätit hö, druckit och putsat sig. även krystat utan reslutat. får se vad som händer under kvällen och natten.

jag kommer sure as hell inte kunna varken äta eller sova.


are you lonesome tonight?

ja alldeles väldigt faktiskt..

Millis, mamma och pappa ska på middag. erika kanske åker till axel. och här är jag.

kulturnatt och löningslördag tills trots.


I don't mind I go my own way

Igår såg jag mitt livs mest spännande film. Disturbia. Det var helt sjukt påfrestande för nerverna. vid ett tillfälle var jag tvungen att gå ifrån och borsta tänderna och så fick pappa ropa vad som hände för jag pallade inte med spänningen.

Idag vaknade jag kvart över åtta av att jag höll på att spy av mensvärk. var blöt av svett och benen krampade så mkt att jag fick krypa till trappen och frånstöta små läten för att få de andra att agera hjälpaktion. hatar att det har blivit såhär det senaste halvåret. ska gå och kolla upp det, för så ska det inte vara när man inte har haft det förut. har du legat med värmekubbe på magen och mammas ryggmassageapparat i kortryggen, så nu är det all gone. sen om själva mensen kunde komma också så skulle jag bli ännu lugnare....

har även försökt komma på vad det var jag spelade på piano för nån vecka sen. kommer ihåg att jag hade nåt i huvet och tänkte att "det där måste jag kunna lista ut hur man spelar". sagt och gjort, och efter en kvart eller så hade jag listat ut det lite sådär lagom. sedan dagen efter det har det varit helt väck ur skallen, kunde bara inte komma på vad det var jag spelat. sjukt irriterande eftersom det var ett såntdär typ "klassiskt" som alla vet hur det låter. mamma kunde inte heller komma på. nu vid frukostbordet satt jag och nynnade på alla jag kunde komma på och så fick pappa sitta och säga namnen.. typ: naa na naaa na naaa- elvira madigan och så vidare. till slut fick jag en uppenbarelse och pappa säger genast. turkisk marsch! hahaha. den var det iaf så nu är allt frid i själen. (det ska nu observeras att det absolut inte är avancerat. alltså vi pratar inget klassiskt pianospel, utan bara några enkla toner med ackord!) dock när jag kollade nu på youtube så såg jag att jag spelade samma ackord som proffskillen. måste ju betyda en liten seger för lilla mig som egentligen inte ens kan spela piano typ alls..


nu väntar tentaplugg och seriös diskussion med erika om hur jag ska klippa mig på måndag.

adjö


Trots den du är, vill jag ha dig som du är

hemma. skönt som fan.

föreläsningen gick fort. längst bak med en metro med inslag om ola salo gömde sig jag och sara. skrattade åt ett vidermms hon fick av sin pojkvän och som nu öven bor i min mobil. sick! åkte sen mot centralen och skildes åt. på centralen var det krig som vanligt och precis när det var min tur i kassan på pressbyrån ringer cissi. det första hon säger är att hon ber om ursäkt för att hon ringer. haha! det gjorde sara också när hon ringde i förra veckan. skönt iaf att några tar min telefonfobi på allvar..

skämt åsido.

väl i sala mötte jag upp erika och tog en lunch/fika. axel kom och vi pratade peace and love. jag är så sugen att jag går av, PL har nu flera band upp på arvika. känner mer och mer hur jag bara måste dit, samtidigt som klockan tickar och biljetterna snart kommer att ta slut.. bokar nog relativt snart. har ju nu ett nödfallscamp att hänga i ifall ingen av mina vänner vill följa med...

träffade cissi som av en händelse när jag väntade på bussen. pratade lite till. saknar att träffa kompisarna. har inte blivit så mkt av det de senaste månaderna. antar att det kanske blir så när alla far och flänger till varsin stad hela tiden.

amalia sa att hon sett åtta kändisar på fyra dagar i sthlm. why god why kan aldrig jag få chans att bli lite starstruck?

nu ska jag lägga mig på soffan och joina de andra som tittar på vänner. tidiga säsongerna är bäst!

adjö


This little girl didn't care what anybody said

Ska snart ta och dra mig mot bussen. har packat ihop allt som ska med hem nu eftersom jag inte åker tillbaka förrän måndag nästa vecka. en hel del. en proppfull väska och en tygkasse som är almost as full. ganska tungt.

ska fika med erika när jag väl kommer till sala. kommer vara hungrig som ett as.

gotta go.

later

No one is completely faithful

hjulen går fort men jag kan inte komma ifrån, vad då?
...
alla minnen gör mig sjuk
& ryktena på stan om hur ni mår bra

...
det har stormat i mig det senaste året
alla är rädda, men jag är glad över att slippa va ensam & rädd idag


Lyssnar på krunegård och försöker kväva nysattackerna så gått det går. imorgon kommer jag vara sjuk, I can feel it.

kollade på vädret för ovanlighetens skull, bara för att se att det blir snöblandat regn och svinkallt på valborg. spanks. hoppas att det hinner ändra sig.

om jag håller underarmen framför mig och vinklar handen uppåt ser armen ut som en val. kul info, men det är sånt jag stör mig på en kall torsdagskväll när jag egentligen borde läsa om Iran. en val liksom. fan! jag har valarmar, så snyggt -.-

You said once you could feel your heart jump out of your chest

svar på amalias kommentar: för att få hänga med mig hänger man vid universitetet, på götgatan, på tunnelbanan mot danderyd eller på centralen.. är väl mest där jag är om dagarna (centralen när jag ska åka hem till sala). imorgon åker jag dock hem redan 12:45 så det blir svårt att hinna få tag på mig den här veckan tyvärr! skit.

Åkte ner på stan efter seminariet med malin och sara. målet var söder och rean på monki och weekday. hittade mycket snyggt, men tänkte på ekonomin. sprang dock över gatan och köpte en tygpåse till på t-shirtstore. var i behov av en som jag kunde hänga över axeln, vilket inte går med den andra. vidare till panduro på kungsgatan med sara för att leta efter en snygg fjäder. hittade inte den jag spanat in, men det blev några andra. får se om jag kan få till nåt bra.

på weekday hittade jag en oversizetisha med texten love will tear us apart. tänkte på julia som skriver om den låten titt som tätt på sin blogg. den skulle kanske passa henne? haha.

gick till stureplan i vätan i hopp om att se en kändis (jag som alltid säger att jag aldrig sett en kändis i sthlm, vilket är sant). dock ingen tur idag heller. smartsara säger (på östgötska) "amen det är så blött idag vettu, som är nog inne då". som om kändisar vore som djur. hahah

dagens irri: på bussen imorse gick det på en viderbratig kille. extremt stekiga kläder och bara allmänt.. jag ryser.. anyway. när han gick i mittgången hälsade han på alla han kände igen med ett varannan kort "tja" och varannan ett längre "tjeena". när han satt sig drog han handen igeonom det slickade håret. jag rös sönder. "ameen kom igen! du är från danderyd, inte övre östermalm!!!" skrek jag inte, men det var på gång. hade det varit två timmar tidigare på morgonen och jag hade haft pms så hade det hänt.

nu ska jag fira att alla jobbiga arbeten är klara. hur har jag inte kommit på än, men just wait.

julian casablancas till peace and love. snart köper jag biljett fan!

when I leave for the night I ain't coming back

Jag tror bestämt att mina njurar går på ecstasy. är kissnödig typ hela tiden. har dessutom ont i ljumsken. är lite rädd måste jag erkänna..

har käkat thaimat för första gången i mitt liv.. och enda. eeuw! mådde illa efteråt.

det här med att se på klockan när den är 37 minuter över har blivit riktigt läskigt. nu händer det flera gånger dagligen på olika timmar. exempelvis på morronen 09:37, runt lunch 12:37 osv. som pappa säger: ditt liv börjar mer och mer likna en serie som typ lost!

fasa!

nu måste jag slita ihop det som ska redovisas imorgon. har haft en major stressatack idag igen. sådär så man skakar tänder och frossar. usch. hoppas det var den sista nu på ett tag. ska ta det lite lugnare nästa delkurs. med lite tur blir det inga grupparbeten då heller.

såg precis hur klockan ändrade sig från 20:37 till 20:38. skönt.

adjö

Dead and gone

Ösregnar för tillfället utanför fönstret. Jag gäspar en gång i minuten, vilket antagligen har med vädret att göra. segt. känner dessutom att jag har en förkylning på g. hoppas att den inte bryter ut förrän till helgen, tidigast på fredag, hinner inte vara sjukis nu.

sista eftermiddagen av viderstress nu innan man kan ta det lugnt hela fredag så när som på en föreläsning. sen blir det stenhårt tentaplugg i helgen och nästa vecka. uh.

bild som emma tog i lördags. blev riktigt schysst ljus för att vara i gruvan!nu längtar jag hem. som fan. två långa dagar kvar.

på måndag ska jag klippa mig. wiho!

adjö

usel på sånt som männskor gör mest

Dagens happy: det är midseason sale på monki!

och för de som är intresserade är det i år obegränsat antal gästnationskort till valborg i uppsala.


dagens utropstecken: han som är högst upp i HMkocernen är nu rikare än svenska staten. heeelt galet och sjukt!


i övrigt är det ior-varning på mig idag. blir så jävla lack på allt och alla som bara inte är som de ska vara. ibland känns det så lame att bete sig om om man vore mkt yngre än man är. speciellt när det kommer som ett slag i ansiktet eller en spark i magen från oväntade håll. plötsligt kryper jag ännu lite längre in i mitt numera tjocka skal och skyler mig från det som så många gånger tidigare gjort mig glad.

snart är det sista åh herregud. det måste jag komma ihåg att se.

men först lite mer kommunism, nu från ryssland till kina. har läst så mkt kommunism idag att jag snart blir skelögd. somnade med boken över ansiktet vis ett uppslag om lenin. kan man drömma annat än mardrömmar då? haha.

nej, imorgon är det onsdag och halva veckan har gått. på torsdag ska jag och sara ha en dejt på panduro på kungsgatan. vi båda ser fram emot det som små barn! jag jagar en snygg fjäder och hon nå typ glasklot. får se hur det turns out.

I throw my heart in a cage and send it back home to your adress

Sitter och myser (vet inte varför jag skrev det där.. inte sant, och jag fryser snarare än myser) i en av mina tills nu oanvända tröjor. den är fin, men lite glidig i materialet. vet inte hur jag ska förklara det. den ser liksom stickad ut, men om man rullar upp ärmarna så glider de ner igen efter en sekund. drygt, men det gör inget. blå är den iaf. min enda blå tröja om man inte räknar med en spetströja och jeansskjortan.

känner att detta är på väg att bli ett riktigt ointressant inlägg.

idag slår vädret rekord i att växla snabbt. imorse var det stekande sol och jag klev av bussen och kände mig som en räka på en grill. var tvungen att ha solglajjor fast jag satt på bussen för att det var så sjukt ljust. när vi kom ut från seminariet blåste det, regnade och var jämngrått (!!). då frös man istälelt som en nyrakad isbjörn. nu är det strålande sol igen och molnen syns bara i horisonten.

conclusion: vill man gå ut, stå fan inte och vela utan gå ut när solen lyser, ta med dig både solglasögon, paraply och en extra sjal så är du all set.

jag ska nu ta tag i ännu en luddig gruppuppgift (this kills me) och hoppas att jag kan gå och lägga mig med gott samvete, helst inom tolv timmar.

None of these boys can dance

Back in sthlm. som förövrigt blåser svinkallt idag. tyckte dessutom att jag hörde åska nu. hoppas verkligen att det inte var så!

på tåget idag såg jag en kvinna som gick i mittgången och såg lite weird ut innnan jag kom på vad som var fel. hon gick och kammade nervöst håret över ansiktet och när det åkte åt sidan såg jag hur hon var täckt av läkande blåmärken. de var inte längre blålila utan brungröna och flammiga. hoppas verkligen att hon inte fått så som man genast tror att det gått till! jag må sakna en andra hälft ibland, men hellre ingen karl alls än en som slår mig. men are rats, som de säger i grease..

nu ska jag läsa lite bloggar och ta mig nåt att äta. sen börja plugga olika jämförelsemetoder inom komparativ politik.

yeah

Dancing the whole way home

Solen skiner och värmer mig på ryggen, Malin har mailat grupparbetet, jag har almost två timmar på mig att äta frukost och klä på mig.

dagen har än så länge alla förutsättningar!

Green

Linda klämde för en minut sen ur sig att hon var på robyns klubb på strand i fredags! aaaah. jag blir såklart barnsligt avis och sur.. i tre sekunder. sen måste hon berätta ALLT! bara det att Linda är ute på söder är värt ett blogginlägg! hur som helst hade det varit jättekul och robyn hade varit supergullig. mmmhhmmmh jag vrider mig i plågor.

I was aiming for the sky, ended up flat on the ground

I have a long road ahead of me

It’s cloudy and dark ahead of me
För några dagar sen blev det för sent att söka plugg till hösten. Ibland sörjer jag det, ibland inte. Karin sökte till Uppsala. Ska göra detsamma snart. Har kollat ut programmet, som dock inte verkar lika kul som dito i sthlm. fan. dessutom kör inte uppsala med vårintag. jag blir vek i lemmarna av tanken på att vänta tills jag är över 21.

livet springer ifrån mig. bokstavligen.


I've got some news for you

Visste seriöst inte att man kan vara så här trött och ändå vara i vaket tillstånd. har nog lite ont precis överallt, till och med i tänderna. märks att det varit en riktigt hård vecka. ska vila nån timme, sen måste jag plugga igen. kräks en smula vid tanken.

har varit i gruvan och sjungit och sen en sväng till kumla. gjorde mig sen klar att åka till karin som bestämt, men hon hade redan company så jag lämnade walk over och är hemma och tar det lugnt istället.

ärligt. jag mår fortfarande så dåligt över kaninmordsgrejen att jag vaknar av att jag gråter, ibland flera gånger varje natt. hjälper ju inte att det är bild på eländet i varenda tidning dagarna i ända. huden runt ögonen är nu helt röd och sönderfrätt av allt salt. någon gång måste jag ju come to my senses och inse att kaninerna redan är döda, att deras lidande är slut, men icke.

tärt.

ett glädjeämne är iaf att det börjar bli mode med ljusa ögonbryn. eureka!! jag slipper alltså stå med pennan och nöta flera minuter varje morgon, bara för att se att "nej, jag fick dem inte lika idag heller". med andra ord är det numer slut på eran då johanna går och ser ut som msngubben "skeptisk" hela tiden. sköööönt!

den som ändå haft lite candy.

adjö

FembotSåg Robyn på skavlan nyss. I slutet körde hon den här låten live. så sjukt jävla skitbra! vill bara dansa till den på en mörk, trång och svettig klubb i stroboskopljus nu nu nu nu!

I'll move to Paris, shoot some heroin and fuck with the stars

Väcktes av ett sms från mamma som undrade hur jag hade tänkt komma hem ikväll med tanke på att sj typ kräks av alla resenärer som åker tåg istället för flyg. ghaaaa! är det inte snökaos så är det flygkaos (lägg märke till hur otroligt snabba vi människor är att döpa något till kaos). eftersom jag lovat dyrt och heligt att vara i gruvan imorgon måste jag lyckas ta mig hem på nåt sätt. det enda som skrämmer mig är att de igår på tv sa att det igår hade varit så mkt folk på centralen som skulle med tåg att de inte kunde ta med alla (!!) och idag skulle över dubbelt så många flygresenärer drabbas. skitvulkan att hålla på just den här helgen.

försöka ta dig till köpenhamn idag om du vågar:


hehe

...

annars inte mycket att rapportera om en grå fredagsmorgon. Hoppas IMA har ett paraply att låna ut!


adjöHenry vet att hämnden är ljuv

Tror seriöst aldrig att jag varit såhär stressad någon gång tidigare i mitt liv. Det kom nu under eftermiddagen, pang på bara. Det har varit så sjukt mycket nu ett tag i skolan att som jag kännt att jag inte haft under kontroll alls. Inlämningsuppgiften till måndag är det som gör att jag nu sitter och skakar och stålsätter mig för att inte börja gråta och flippa ur helt. Det är underligt hur jag reagerar så otroligt startk på ändå relativt irrelevanta grejer. Jag menar fine, hinner vi inte klart med uppgiften får vi en restuppgift, en ny som kansek passar oss bättre och som vi kan gära när vi har lite bättre med tid. Men nej, då ska mitt hjärta börja slå så fort att det svartnar för ögonen och jag itne kan ta normaldjupa andetag. Det är som mamma säger, jag kommer dö ung på grund av min vidrigt dåliga stresshantering (obs obs, står INTE med på cv:t)

nog om det. hemtentan ska skickas in om bara en liten stund. några finjusteringanr bara. sara tror att den kommer bli godkänd med marginal. hoppas på det! jag vet med mig att jag missat relevanta grejer, men det får vara så nu. är bara så lättat att jag fått ner nåt över huvud taget.


imorgon åker jag hem. så otroligt jävla superskönt!


Vad betyder någonting när allting är en kompromiss?

Glömde skriva tidigare att jag blev godkänd på tentan. Ett svagt E, vilket är typ det absolut minsta man kan ha som godkänd. hur det kommer sig att jag vet att det var ett svagt E kommer sig av att det uppe på kanten av tentan tidigare stått med hård skriven blyerts: E eller F? något som sen suddats ut lite halvnoga och ersatts med ett E i bläck.

heh. på håret alltså. och jag som kände att jag hade det någorlunda under kontroll. vafan! hur går det då med denna kurs?!

nog med worries för nu väntar jag på att få hemtentan korrekturläst av sara. hon ska görat har hon lovat.. så fort drömmen om italien är slut. den kvinnan följer tv-program som ingen annan.

bjuder på en bild på en hårdpluggande moi:

och nu en snabb bildanalys: 1: what's wrong med mina ögon? visste inte att jag var skelögd. 2: kul med raka glasögon, med andra ord mina öron har olika höjd. risk för att bli mobbad när man har knut/hästsvans. 3: botoxläppar, ohja! 4: what's upp med v-tecknet? svar: nymålat nagellack!

så snygg är man när man sitter hemma och pluggar.


förövrigt är jag sugen på att köpa en ny ring. har dessutom fortfarande inte plockat hem den som ligger och skräpar hos cissi. får ta och göra det illa kvickt. läste på julias blogg att det tydligen är uppsala på g för den damen.

nu tappar mitt internet kontakten hela tiden så jag pallar inte mer.

adjö


I look for love in a hollow heart

Got to love när bussen kommer 6 minuter för tidigt på morgonen. Got to adore att jag var ute i god tid och hann med! hade jag missat hade jag iofs bara behövs vätna tio minuter, men ändå. det är de små segrarna som räknas.

nu ska jag bita ihop pch skriva analys. tänkte att jag skulle ha hela dagen imorgon på mig att göra det, men då ska det skrivas grupparbete om danmarks invandringpolitik.

awesome.

later

Jag springer för att hinna, hinna ifrån min rygg

Nästan fyra sidor skrivna. Nu stänger jag igen butiken för idag... men bara för att kolla på åh herregud, sen blir det jobb med uppgiften i komparativ politik. bara för att jag i vintras innan jag började plugga skrev att jag inte skulle dela med mig så mkt av studierna i bloggen för att jag tyckte att det var tråkigt as hell att läsa om.. remember?

okej, tänkte leta på min exakta formulering, men det verkar inte som om jag gjort annat än skrivit blogg de senaste månaderna så jag hittar inte på det. fan.

Vill att det ska bli helg. sitter och smygfunderar på att smita hem redan på torsdag morgon, bara för att få lite längre helg.. eller att åka på fredag morgon och skita i föreläsningen som är då på eftermiddagen. vi får se.

karins kompis från gävle kommer ner och hänger. karin ville styra utgång, vilket jag absolut är på! det är inte ofta hon vill göra det, och då lär man ju ställa upp! haha. har lovat bort mig hela lördagen och på söndag bara måste jag plugga (ni ser, nu är vi där igen). lördag ska jag sjunga och se söt ut för ett gäng frimurare nere i gruvan och fira ett födelsedagsbarn. lots of fun.

lyssnar på olle ljungström.. stockholm guds utvalda stad? are you freakin kidding me? ja maybe, om du är snygg, drar in 40000 i månaden efter skatt, bor innanför tullarna med dina lika rika och alltid glada vänner så kan jag inte så några flaws at all på den här stan.. men assååå ibland lackar man ju. ljungström, knarka mindre!

oh btw. lars ohly tackar vänligen men bestämt nej till kungabröllopet med motiveringen att han är emot monarkin. ibland vill man ju bara kväva honom i sin palestinasjal. ge biljetten till mig då, otacksamma man!

adjö

I'll take my clothes off at it will be shameless, cause everyone knows that's how you get famous

Nyss ringde en kille från nån studiowhatever (kul att jag minns vad den hette, avslutade samtalet för typ en minut sen).Tydligen tycker någon sofie att jag är i behov av en styling.. mäh! haha. undrar dock vem denna tjej är. vet en sofie, men det känns väldigt odd om hon skulle ge detta till mig. styling, make-up och photoshoot. so not me. ibland får jag för mig att de ringer upp folk på måfå och spelar på folks vilja att se fab ut och få vara "modeller för en dag".

suck

så lättköpt är jag inte!


förövrigt har jag skrivit en och en halv sida av minst sex på uppgiften.. det ska in på fredag. jag har smått panic. har räknat ut att det jag skriver kommer kunna bli fyra sidor.. max! aah. vad ska jag sedan skriva om i två hela sidor till?

längtar som fan tills denna skit är klar. sen ska jag inte göra nåt tråkigt på länge. och nej, jag tänker inte skriva att sommaren kommer bli great, för please, det blir den inte. men den har alla förutsättningar för att bli åtminstone okej! wiho

erika har gjort hål i den vita tishan jag köpte i fredags. fabulous greatness! hoppas hon syr ihop den bra!

nu är jag helt yr. har suttit stilla för länge tror jag. blodet orkar inte upp till hjärnan längre. åååh vad det är nära att jag sätter mig på ett tåg tillbaka till sala!


I hope this life don't get you down. This dirty old time in this dirty old town

Satt och skulle titta på nyheterna. det skulle jag inte ha gjort. inslag om fyra killar som mördar två kaniner på det mest vidriga sätt. tårarna sprutar och hela jag skakar, och då tittade jag inte ens på inslaget... bara vetskapen om att sådant händer. det finns inga ord för att beskriva det och jag vill inte göra det heller. mår bara så otroligt dåligt! undrar om det hjälper att spy.. vill bara ha mina små gosisar här hos mig så jag kan lova dem att inget sådant någonsin ska hända dem. och ja, nio kaniner i ett rum på 20 kvadrat låter fullt rimligt för mig just nu.


sara meddelade idag att även hon tänker hoppa av. känns sjukt tungt måste jag säga. blir ensamt den sista månaden i huvudstaden..

imorgon börjar helvetet på jorden. eller asså nej, men några väldigt jobbiga dagar. allt sätts helt plötsligt i perspektiv om man ser sig om i världen just nu. stycket överst och det faktum att Polen förlorat hela sin politiska ledning och många fler i en flygkrasch för att ta ett par exempel.

önskade att jag hade några dagar ledigt. det har jag dock inte förrän helgen efter valborg. eller nej, inte ens då kom jag på, för då måste jag börja läsa inför nästa delkurs. ser inget slut på detta.

fyyyyfaaaaaaaan.

and it's out of my system.

nu ska jag gosa ner mig i sängen med en studentmagasinet, som innehåller mycket gött. johnossi, salem, teddybears, valborgsfirande i uppsala, "kungen av svensk punk"- dennis lyxzén (som jag förövrigt såg på tv för inte så länge sedan, då iklädd sovjetisk kommunistpälsmössa) och en del mode och tredsgrejer samt lite nattklubbar i berlin. gotta love it.

adjö


Vi hämtar dig bakom fiendens linjer

Börjar bli förkyld. Inte så awesome med tanke på vilken vecka jag har framför mig! Har dessutom glömt min sjal i en lägenhet på åkra, så jag kommer behöva gå barhalsad hela veckan, om jag inte tar en palestinasjal. vilket känns lite som att man är sexton år och tycker att vänsterpartiet is the shit.. jag vet inte. ska försöka få tillbaka den redan idag om en viss person bara kan svara på mitt sms.

emma skrev 2.0 på högskoleprovet, första försöket. den kvinnan är ju helt fenomenal!

gårkvällen som skulle ha spenderats i en dammig soffa med näsan i böcker, blev istället en sjukt trevlig ost och vinkväll hos robin norlén med anna, linn och robin och robin. och som svar på förra kommentaren så talade anna om exakt hur lätt det är att få ett gästleg i bilen in till sala.. hehgrm. anyway. vid kvart över ett tyckte jag och anna att hotellet vore en grym idé. kom dit fem i halv två. när vi varit där i tjugo minuter kändes det snarare som tre timmar. my god. stannade kvar till stängning och åkte sen hem och sov.

svar på sms! jej! nu måste jag fiska reda på karin.

adjö

I might be a little young, but honey I ain't naive

Okej, lustig grej: När jag var som värst sad över att prettyboy är gay berättade julia för mig om hennes kompis therése i karlstad (som förövrigt är skittrevlig) som hade en kompis som också var gay. hon berättade att han var lång, blond, snygg och hade jättespeciell och cool stil.. osv. jag tänkte väl inte mer på det förrän då jag för två veckor sen kollade på sista minuterna av körslaget. såg att det fanns en kör från karlstad, svepte med blicken (okej, så stor tv har vi inte, men ni fattar) över kören som stog där och sjöng. rätt som det är så ser jag en kille som ser ut precis som jag har föreställt mig den här killen som julia berättade om. tänkte att "haha, men lite fler långa blonda killar finns det väl i karlstad".. seems like not, för nyss när jag loggade in på face har therése skrivit som status att de ska dra till sthlm och kolla på deras kompis simon som tydligen är med i karlstadkören. klickade på taggen av hans namn och.. damn! det är han!

conslusion: julia måste vara vidrigt bra på att beskriva folk!

anyway. hade kul med tove och viktor igår i sala. först lite rockkarusellen, sen en liten rundtur i sala by night. hamnade på norrmanska och tog nån öl och åkte hem. haha. tove sitter just nu och skriver högskoleprovet, vilket var anlednignen till en tidig sorti igårkväll. det gör förresten karin också, hoppas det går bra för dem!

ikväll spelar navet i uppsala, på kalmar nation. hade ju varit great att vara där.. men sen är man ju inte uppsalastudent. hrm. och med världens kaosvecka framför mig är jag nu väldigt osäker på om jag kommer kunna smita iväg till deras sthlmsspelning på onsdag. skit.

ha en fet lördag, för det ska inte jag ha! haha. det blir kurslitteratur och choklad för min del.

adjö

Our time is running out

Middagen igår var supertrevlig. Förutom det faktum att tunnelbanan inte gick som den skulle. stopp mellan stadion och zinken.. fick med andra ord gå från stadion till stureplan i de nya skorna och regn. wiho! dock känns det pissigt att man blev sur igår över att det inte gick som det skulle när man imorse läste att det var en stackars person som blivit överkörd av tåget av misstag (arbetsolycka) och dött. fyfan.

Linda har hoppat av. känns sjukt trist, men om hon tyckte det var bäst för henne så är det kalrt att det var rätt. suger dock att hon inte gjorde det efter grupparbetet istället, haha.

åkte till sala efter föreläsningen i morse. tog en snabbfika på johanssons med erika och axel och tog sen bussen hem. ska duscha och käka tacos innan det bär av in till sala igen. tove och hennes kompis victor kommer och ska se på ett västeråsband som är deras kompisar som spelar på rockkarusellen. jag, erika och axel hakar på. 

nu är tishan jag skrev om igår min! den andra jag ville ha också. jag har lite pengaångest, men erika köpte den ena av mig för att utjämna lite. alltså är det bara en av tröjorna som är min, vilken är dock inte bestämt än.. både hon och jag gillar de båda så mkt att vi kan inte bestämma. återstår att se hur vi gör.

nu ska jag joina erika framför vännerboxen. så bäst!

They're out ta get me, they won't catch me, I'm fucking innocent

Okej, måste få detta ur mitt system för att kunna plugga igen. har varit in på weekdays hemsida igen (ska förövrigt sluta med det..) och sett två tishor (herr) som jag så gärna vill ha att hjärnan känns helt mosig.

lägger upp bild på en av dem:

och ja ni ser/fattar säkert vem det är. skulle passa så bra med ett par jeansshorts längre fram i vår/sommar. och min hatt som jag aldrig använt in public än. shame. tydligen är hatt jättetrendigt i vår om man ska tro ett gäng modebloggare. vem vet. jag tror inte att det kommer slå. folk är way to fega i det här landet. 

messar med en kryssningsskadad kusin söderberg. ingen röst har hon och tydligen endel att berätta/bekänna. ja studentkryssningen. ganska sjuk tillställning var det allt. och peter siepen av alla b-kändisar, som hälften av alla tjejer blev smått kära i.. mein godt.

barnet har åkt och blivit tystad med mcD. tar tillfället i akt och läser en artikel (skolarbete) av en viss pippa norris. kul förnamn. skulle jag hetat så hade jag nog skurit mig i handleden varje gång någon ropade på mig. om jag ens hade överlevt mellan- och högstadietiden..

Lover war is done, in more ways than just one

Inga föreläsningar idag. Har endel att läsa, men i övrigt är jag ledig. awesome! Solen skiner och det kan hända att jag går ut en stund om jag får tid.

Ikväll ska jag äta middag med tjejerna på.. (trumvirvel).. stureplan! kollade över vad jag hade för kläder här och nej.. jag kommer definitivt inte passa in. fan. kommer få höra "åk hem till söder", vilket jag iofs redan hört, men på skoj och från en vän.. life's a bitch.

det är ett barn här. jag ryser i hela kroppen när det springer runt och stimmar. aaaah. en sak är säker, jag skulle aldrig kunna jobba på dagis utan att få ett nervöst sammanbrott!

måste skrida till verket nu. eftersom jag inte har boken vi ska ha läst tills imorgon får jag läsa från internet. skönt för ögena!
å justde! asså.. jakob dylan har ploppat upp som en svamp ur marken i en skuggig skogsbacke. gaaanska not otippat att nåt av alla dom kidsen skulle följa i fars fotspår. jag menar om ens pappa heter bob dylan kan det ju faktiskt hända att man börjar lira gitarr. eller är det bara jag? nu ska jag lyssna och se om han också sjunger genom näsan (sorry, men dylan senior låter som om han är täppt).

oh yes! inget nasalt så långt mitt schamposkadade öra hör.

lyssna på war is kind!


nu. adjö

So I heard it's no good to run, but it feels so much better now that it's done

Don't come up to me and say you like it
It's better if you say you hate it, that's the truth exactly

When we go out dancing I don't want to be bothered
I just want to be bothered with real love
Är dödsmätt efter fiskgratäng. Som den kulturkofta jag är väntar jag på att kobra ska börja. Lyssnar på navet en stund och funderar.

Idag är en såndär dag när man helst bara vill lyssna på under med nordpolen (vilket jag såklart har gjort, cirka 4679ggr under eftermiddagen) och ligga under täcket och få dagen att gå. grått och fuktigt ute. våren spökar för mig, med mig. vill smita undan med som vanligt lyckas jag inte.

har sagt det förut och jag säger det igen: jag kan inte hantera ångerkänslor.
rimmar illa med hur jag bara rätt som det är utan förvarning vänder rationaliteten ryggen och följer impulser.

nej.


nordpolen var det:

Av namnen I min telefonbok lever bara du, men jag är död för dignu har jag missat första minuterna av kobra också.. fan. så kan det gå

adjö
Look out below

Idag blir det bara glada grejer här!

Två av mina absoluta favoriter fyller år idag. Lilla lillasyster Millis och Markus Krunegård. haha. han blir mer än dubbelt så gammal som henne, ändå slutar hon aldrig hoppas att det ska bli dom en dag. gulligt!


Finally är de mina. leopardskorna från weekday som jag ska slita med hälsan.


och nej jag har inte photoshopat bilden. the divine light kommer sig av att jag helt enkelt är skitdålig på att fota med blixt, heeh. men jag fixade till lite rosa mest för mysfaktorn. vi har det ju så sjukt mysigt här, skorna och jag.

det är ett barn här vilket gör att min pluggro är som bortblåst. snart ska jag äta nåt och packa upp. kan hända att jag öppnar böckerna också, bara för samvetets skull.


Hellre brinner jag är jag knäar för er och ber

adjö


oj nej förresten.
de som läser här ofta vet att jag tidigare skrev om filmen nowhere boy och att jag tyckte att aaron johnson är snygg. han är född 90 och alltså lika gammal som mig.. han är gift med sam taylor wood som är född 67 (!!!) och de har gift sig och väntar barn. talk about åldersskillnad. min fråga är: vad får HON ut av att vara ihop med nån som bara är ett par år äldre än hennes egna barn från tidigare äktenskap?! vad tycker hennes barn om det? ibland funderar jag på om det verkligen är så som folk säger, att åldern inte spelar någon roll, för jag tycker nästan att detta är lite icky.


-

Ibland känns allt så jävla fattigt, torftigt och för litet.
Man känner sig ensam och exkluderad.
Ibland känns terminsslutet alldeles för långt borta.
Ibland undrar man om att välja fel är än tyngre än att inte välja alls.

Det enda jag ber om är en ändring åt rätt håll.
Det har hållit på för länge nu.

A days pay on the wild side

Veckan med två söndagar. sjukt skönt! behöver med andra ord inte sätta mig på ett skabbigt tåg förrän på tisdag! dock skulle jag bara just nu vilja kunna knäppa med fingrarna och komma till sthlm, köpa skorna jag vill ha, knäppa med fingrarna igen och då vara tillbaka här hemma. vore ju awesome, för nu som alltid när jag har en hang-up på nånting så är det det enda jag kan tänka på. suger ganska hårt när man försöker läsa som kosmopolitarism..

ska snart slå på tv:n och titta på lite snygga, flawless people med bara i-landsproblem så långt deras ytliga hjärnor kan tänka. gossip girl med andra ord.som avslutning en gammal bild på mig i lugg

adjö

Lucky me and lucky you

Axel har just vunnit på två skraplotter inom loppet av fem minuter. jag, millis och erika vann ingenting. han är nästan jobbigt glad. jag tröstar mig med godisägget.

jag, emma och en ficklampa hade en lördagsdejt nere i mörkret på 60 meter. och ja, det var mörkt. vi glömde nämligen att tända belysningen. hehrmp. ringde upp till micke som garvade och sa att huvudströmbrytaren satt uppe vid nergången. vafan! det gick hur som helst bra och vi kom upp igen.

nu måste jag plocka ihop en outfit till kvällen. kostymbyxor eller strumpbyxor, det är frågan...

goodbye

Why don't you wrap yourself around me

Har haft lite music session här hemma. axel piano och jag gitarr och lite tvärtom.. måste säga att han knäcker mig på gitarr. och jag honom på piano. haha.

nu ska familjen ha påskmys och kolla på kim novak. bra film som jag sett många gånger. somrig! vilket kan behövas denna råa och fuktiga årstid.

påskmiddag hos farmor och farfar idag med tove, frida och marcus. imorgon blir det hålligång hemma hos karin med bara the ladies. ser fram emot det! men först ska jag och emma till gruvan en stund, bara för att jag ska missa äggletningen här hemma. fan. det gjorde jag iofs förra året också..

frida idag: "men vänta ett tag nu johanna! är det inte långfredagen idag? vad har du för syndigt inplanerat denna långfredagsnatt då?"

som svar på den frågan säger jag: ingenting! och även fast den förra året nog är svårslagen så är det inget jag vill ha igen. det är sjukt hur blåögd man var för bara ett år sedan. eller hur kritisk och bitter man blivit på bara ett år.. put it the way you want.

jag vet iaf att jag är sick of men just nu. de står mig upp i halsen.

bara så att ni vet.

adjö och glad påsk.


Han har glömt dig för längesen

Idag var den enda helt lediga dagen på hela påsken. tänkte viga den åt plugg inför hemtentan om två veckor. har jag pluggat på det? svar nej. Tänkte sen att jag skulle försöka med engelskaviderboken inför måndag. bara 15 sidor att läsa. har jag gjort det? svar nej.

jag är världens sämsta elev. kanske för att jag hatar detta av hela mitt hjärta. vem vet.

har haft så vidertråkigt hela dan och erika är kvar i sala över natten. skulle behöva nåt kul att göra, men mamma är sur och millis också. det är en jobbig känsla, att känna sig så ensam fastän man är omringad av liv och rörelse. då är jag hellre ensam på riktigt.. de är jag dock aldrig. nu när jag tänker efter så nej. jag är aldrig någonsin helt ensam.

fan.

det dåliga humöret infinner sig som så ofta annars.

ha en jävligt fin skärtorsdag

RSS 2.0