everybody here think they need you

lika uppåt som jag varit den senaste veckan, lika neråt blev jag nu mot kvällen. sjukt värdelöst och jag fattar verkligen inte varför! har sett fram emot veckan som kommer länge nu. pengar, vänner, något att göra som känns meningsfullt.. men likförbannat ligger jag nu och vrider mig på soffan och känner mig allmänt uppgiven coh olustig.

jag är trött på att åka emotionell berg-o-dalbana. jag vill veta vad det beror på så att jag kan åtgärda det.

längtar hem till hörnsoffan med grympe i, de andra i familjen. längtar efter pengar och efter ro. ro i själen minst lika mycket som ro utanför den.

tråkigt inlägg, men sånt som blir ibland. jag vill köpa kläder. mest för att jag älskar dem, men även för att det är ett roligt tidsfördriv.

nu ska jag tigga en kram av soffan. återstår att se hur det går...

inatt behöver jag sova bra, annars blir morgondagen med elva timmars arbete en riktigt jävlig en! har försökt sova hela eftermiddagen men har inte fått ro. istället tittade jag på en dokumentär om musik som tortyrmetod och ett sätt att uttrycka makt.


adjö

right back at you

jag är sliten, I must admit it, men inte mår jag särskilt kass inte. inte som när jag vaknade. uäh

tove har åkt tillbaka hem till västerås. följde med henne till stationen och passade på att slänga alla tomflaskor. har nu handskurat golvet, så nu fastnar inte längre strumporna när man går omkring i lägenheten. nackdelen med att hålla förfest är att man blir kvar med post-party-städningen. när tove och jag kom innanför dörren inatt och tände taklampan ville vi grina. röjde undan nästan allt innan vi sov. luckily fick man ju en timme extra inatt. najs!

har inte längre någon kamera här, så de bilder som finns ligger på axels i-phone. kan hända att det finns på erikas också. de var här alldeles nyss och hämtade högtalarna till datorn. axel har utvecklat den fula ovanan att istället för att trycka lite försynt på dörrklockan, håller han in knappen tills man öppnar. jag sitter nu därför med grav tinnitus...

väntar på att mamma ska se mitt sms och ringa upp. vet inte om hon kanske jobbar, så jag törs inte ringa och störa. hon kan lacka då. inte för att det gör nåt, för vi kommer inte ses förrän på onsdag (och då ska det väl ha gått över hoppas jag) men jag vene. hon får ringa upp. billigare så dessutom, heh.

funderar på att sova ikapp lite. jobb imorgon. dock den bästa schemalagda dagen ever, ever!! två barnens gruväventyr och sen lång lucka där jag tänker dra hem och käka o chilla, och sen jobbar jag kvällen. mörkervandring. usch säger jag, men kul säger nog barnen. förhoppningsvis..


later

den här stan..

det är fest i min lägenhet. det är kul. måste anstränga mig hårt för att plita ner dessa rader korrekt.

lyssnar på ingentings låt julia. längtar lite efter min julia. har hennes cykelbyxor på sig. de är inte rentvättade... hrm hrm hrm


hejjjjjdåå

Got you around my finger like a lonely lovers charm

Lykke Li:s get some är en bra låt.

Erika fyller 18 långa år och ikväll ska hon firas (igen), denna gång blir vi hemma hos mig. Tove kommer, Josse kommer, Axel med vänner kommer.


Gårkvällen stavas med fyra bokstäver: RISK! Josse blev in i det närmsta erövrad. Spalade i över tre o en halv timme innan vi kastade in handduken. Bilder finns, men jag har roligare saker för mig idag.

Kul att jag ska tipsa tove om nåt bra tåg från sthlm till sala. minns inte hur de går i huvet så jag tänkte använda hemsidan. tror ni den funkar? svar nej. sj har way more trouble än de borde. idioter





Like the shotgun I cant be outdone
I'm your prostitute, you gon' get some
Like the shotgun needs an outcome
I'm your prostitue, you gone get some


You think you're better than us

hundra tusen grejer att göra. mamma ropar och tycker att jag ska komma. har inte ätit på hela dagen, så till och med att andas tär.

igår kollade jag på ett program om mat/kalorier/näring osv. basisten i blur var försöksperson i ett experiment. det var intressant. kontentan var: äter du mkt lätta mejeriprodukter (lättmjölk, mager ost osv), så tar det med sig mer fett ut än om du helt skulle skippa mejerigrejer. bra att veta om man är den som bryr sig. jag är den som bryr mig.

gårkvällen spenderades på norrmanska. rodde hem kvällens musicquiz. fab!

köpte världens bästa plagg igår. en typ svart munktröja fast en typ batcape, med huva.. jens kallade mig för ponchotjejen. I'm hurt. även ett mörkblågrönt nagellack inhandlades.

ikväll ska vi fira erikas artonde födelsedag. imorgon kväll ska den firas rejält.

orkar inte skriva mer nu. fingrarna vill ha mat.


adjö


talk to me girl

svar karin: ingen aning, you tell me! svårt för mig att veta när ni har tid att ta emot mig ;)


magträningsvärken blir sämre snarare än bättre. har varit smått handikappad hela dagen. mamma har skrattat åt mig och varit en allmänt dålig medmänniska.

ska snart glida ner i soffan coh kolla på csi, vilket jag alltid, alltid, alltid gör på vardagkvällarna mellan elva och tolv. en bra avrundning av dagen liksom.

det kliar på hela kroppen och jag har en tvättmaskin och hänga. livet suger lite just nu.


godnatt

i wanna be on the cover

sovmorgon i den mycket smala (90cm) sängen hemma i vbkil. nej jag har inte kommit åt fel knappar, vi förkortar det så.. typ.

gry har redan hunnit hoppa upp i soffan och sabba min frukostrostis genom att trycka näsan i den (while in my hand!!). även gått upp på bordet och slickat i youghurttallriken. hon står inte högt i kurs och dagen har bara börjat. fan. som tur är har jag mamma till hjälp idag. snart ska de tydligen ut och gå. jag tänker följa med. vad som helst för att lyckas mjuka upp mina nedre magmuskler, som gör ondare än att ha helvetes eldar slickandes sina fotsulor! fattar inte varför! troligen fär att jag och julia cyklade till och från gruvan igår, och jag då hade kilklack/platåskor. det är det enda jag kan härleda det till ens pyttelite. annars måste jag väl ha sträckt mig när jag hasade mig ur soffan igårkväll. inte så charmigt som så faktiskt är fallet.

vill att det ska bli helg. lördagkväll. tror det kommer bli en hit! eller universums flopp.. haha! vi får la se hörrni!

nu ska jag titta tågtider åt tove, åt mig själv (linköping), samt borsta tänderna (hallelujah, här i huset finns det tandtråd. me love).

adjö

be my baby

det diskuteras mat hos malou. tillsatser. tydligen kan man bli dement av att äta chips.

underligt nog stänger jag alltid öronen så fort det bli tjafs om såntdär. jag orkar bara inte bry mig vilka ämnen som gör mig dubbelt så överviktig som andra, vilka som ger mig alzeimer, bryter ner skelettet, Gud vet vad hur screwed up man kan bli av att äta fel saker. det finns många som överlevt åratal av tungt herionberoende, som har rökt i femtio år och inte fått varken kol eller lungcancer, varit alkoholister sen de var tio.. you name it. då ska väl inte jag bli en grönsak av att snaska glutamatskinka? eller?

palla


förövrigt äter jag skinka uppskattningsvis två gånger på en månad. om ens det. så jag känner att jag ligger nog inte i fören för eventuellt biverkningar.

anyway.

idag ska jag möta upp julia och segla (exakt färdmedel oklart, troligtvis cykel alternativt apostlahästar) mot gruvan. hon har råkat ut för en liten miss, kan man nog kalla det. hade det hänt mig hade jag redan hängt och dinglat i ett skärp från en krok i taket (som förövrigt inte finns, kollade just taket), men hon tycker som bekant att pengar är en värdslig sak. för mkt karlsson på taket-filosofi för min smak, men.. skönt att ha sådana människor runt sig tycker jag, så man kan känna sig lite rik fastän man är fattig som en kyrkråtta. amazing

knäckebrödsmulor i soffan möter bara lår som sitter i soffan. obehagligt 2.0


nu ska jag hoppa in i duschen.

adjöss

take the bridge over never ending rails

en bra dag. segat ute i saladamm, löst korsord, ätit gott och ordentligt och pratat en massa. kvällen spenderades vid gruvan. sång, sång, sång. jag var den enda utan cykel och småtvingade därför minéa och julia att gå med mig tillbaka till stan, hehe. vi hade kul dock.. eller, iaf jag..

vi pratade om vänner och icke-vänner, allt mellan himmel och jord. plötsligt kommer jag på att daaamn, från och med om ett tag (osäkert om hur länge, men inom den närmsta framtiden) så kommer alla (okej nu lät det som sjumilamånga, vilket inte är fallet) mina tidigare erövringar (jag lägger inte ut det mer än så, ni fattar) bo i en stad vid namn oslo. plötsligt blev jag akut religiös. detta är ju adorable!! mando diao har en låt som heter clean town. det kan man nog tala om här och nu. sala är för mig numera en CLEAN TOWN!

awesomeness!

nu låter det helt plötsligt som att jag inte står för vad jag gjort här... det gör jag. men det betyder inte att man inte kan få skämmas lite då och då över vissa val (läs klavertramp)..

oh, lyssnar på låten nu. hade glömt hur bra den är.



Clean town if you want to get away,
you pack your cases
And you hope for a better day
Joni's alright she said she didn't want your love


klockrent fellows!

adjö




shrinking universe

marcus på tv!! asså vad är det med den killen och att synas i rutan? haha. denna gång var det nyheterna. av frisyren att döma var det heller inte ett rykande färskt repotage..

ska snart äta frukost och dra mig mot saladamm. inte mkt lägenheten denna vecka. skönt att slippa vara ensam all the time.

min hårbotten kliar och har tydligen gjort hela natten om man tittar på mina lakan.. usch. måste byta dem innan jag sover i den sängen igen.

jag längtar till jul! längtar dock inte tills det blir julklappsdags. köpa dem alltså.. fan! för vilka pengar då, känner jag i år igen. aaaah.


adjö

it's time now

åååh

har ont i magen efter att nyss ätit uppskattningsvis tre stora chokladbollar... att jag behöver uppskatta beror på att det aldrig funnits några bollar, däremot en rejäl klump chokladbollsdeg.

jag är ju förfan hopplös!

ligger nu med magvärk och en ångest som överskuggar det mesta. jag kommer aldrig någonsin bli av med mitt sockersug om jag matar det hela tiden. som att kasta in kol i det gamla ångloket liksom. faaan!

kikar på beck - skarpt läge som går på tv nu. tycker att den är obehaglig och är rädd att jag någon gång kommer hamna med en man som slår. vilka äckel de är, dessa män. ibland är jag nog något av en manshatare. ganska ofta. jag är även duktig på att dumförklara dem. de tänker med kuken, that's for sure.

konstigt nog inkluderas inte de killar jag känner i detta tankemönster.. wonder why..

haha

kommer aldrig kunna sova inatt

imorgon sticker jag från stan med mål saladamm


adjö



the high road

okej vänner och obekanta, jag måste ha ett grönt läppstift!

är förövrigt helt sjukt inspirerad just nu. är sugen på att klippa i mitt hår med kökssaxen, bara för att få något att hända. kan hända att jag gör det efter att jag skrivit klart detta inlägg.

så, varför all denna inspo? jag har kurerat huvudvärk genom att nöta svtplay, rebecca&fiona. efter att ha läst deras blogg sporadiskt och i flera år haft små små embryon till dj-drömmar ligga och gnaga längst in i mitt medvetande blev jag nu så galet sugen på att göra något kreativt.

lyssnar på bombay bicycle club. nån spellista jag importerade någonstans ifrån inte är den min iaf. tänkte att det vore ett bra sätt att få in lite ny musik i vardagen. dock ter den sig aningen för mjuk för min smak. pop ska vara rejäl, hårt, taktfast, gärna lite.. ja jag tänker faktiskt använda ordet tyngre. mjukpop är inget jag fastnar för på samma sätt. saknas ofta denna edge som gör att jag är hooked. krunis är väl enda undantaget, men det bara för att jag vet att han kan.


jag vill till stockholm, till beyond retro. jag vill ha nya skor, sådana som får folk att titta. jag vill få folk att vända sig om när de möter mig. men mkt viktigt: de ska tänka "oj kunde man göra sådär", "wow" eller "aha", inte "ojdå" "usch", eller "men herregud, lilla vän så du ser ut".

jag älskar yta. det gör jag verkligen. missförstå mig dock rätt. jag älskar att man kan mixtra med sin yta för att visa sitt inre.

skulle gärna förklara mera, men mina ögonen sliter sig hela tiden från skärmen, mot saxen.....

adjö



nu har jag klippt. räds icke, tog bara bort kluvna toppar. ojämnt som fan är det nu, men lite coolt. syns knappt om man inte tittar noga och det gör inte folk, tro mig.

nu ska jag nog göra sallad. bli bra söndagmiddag.


Who'd have known

jag har fått en liten släng av ångest såhär på veckans sista dag. vad ger man i present till någon som fyller arton och som dessutm råkar vara ens syster? vem jag än frågar kommer de aldrig med några bra förslag. senast igår fragade jag andreas. "inte vet jag" blev hans svar. efter lite eftertanke tyckte han att jag skulle ge henne ett presentkort på en gruvtur. tror dock inte att det uppskattas särskilt av fördelsedagsbarnet i fråga.. tror dock inte att det var ett särskilt seriöst förslag.. funderar på att ge henne en asbra present: mig! en present by presence liksom. fast jag vet inte.. kanske uppfattas som snålt.. heh

har nu planerat upp hela min vecka och kommit på mig själv med att inte lägga in en endaste ynka timme för presentshopping. störigt gjort! får göra om lite. kan hända att torsdag blir en bra dag för sådant.

imorgon får jag lön. dock inte särskilt mycket. måste komma ihåg att betala hyran innan onsdag då jag sticker hem till the middle of nowhere för att returna (egenomgjort verb, kan förvisso placeras inom ramen för "språket" svengelska) på lördag.

drömde att jag klev upp på en våg. den visade 57 kilo och jag vaknade av mitt eget skrik. hahah! detta måste vara ett tecken på en minst sagt understimulerad hjärna..

ska nu försöka få rätsida på mitt trassliga hår. borde ut och gå en sväng, men orkar bara inte klä på mig alla dessa kläder.

åh! supersize vs superskinny på tv. nu får man se vad som händer om man inte äter kolhydrater alls. läskigt!

åå euw, tydligen äter kroppen tillslut upp alla muskler. och vad är en muskel? jo hjärtat. vidrigt! man äter upp sig själv genom att inte äta mat. jag kräks.

adjö

if you were an ocean

efter en lång dag på jobbet med andreas och jocke praktiserar jag nu lite välförtjänt soffhäng.

har kollat upp klubben i linkan som karin tipsade om. jeez louise vad gärna jag vill dit! verkar vara höjden av awesomeness. ska tvinga henne att önska dit navet så kan vi alla salamänniskor invadera linköping för en helg. lovely. måste ta och släpa mig dit nu snart. börjar ju bli pinsamt snart, så länge som de bott där och jag inte hälsat på. shame.


har inte mkt mer att säga for now.


nu ska jag kolla på Juno.

adjö

you gotta roll with it

ute ser det ut att vara kallare än någonsin. är sjukt osugen på att cykla till gruvan, den som ändå hade bil..

var hemma halv tolv efter gårkvällens arbetspass. det var ganska kul. lite servering, mycket onyktra människor. kvällen gjordes dock redan runt sex, då vi upptäcker att andreas har en... möhippa idag!! på bokningen stod det även att han "gärna får spexa lite". trodde jag skulle avlida av skratt. om denna dag någon gång känns lite tung, behöver jag bara tänka på andreas och hans möhippa. jag är lycklig.


they may never shut off


klippa mig? varfördå?

mitt hår känns mer som stålull än hår just nu.. vissa delar av det är bortom räddning tror jag bestämt.

justin flipperflake (timberlake) på mtv. hans röst ger mig rysningar. jag kan också sjunga i falsett, men blir jag känd för det? nej. att han sen steppar runt som michael jackson 2 i vit kostym och alla brudar skriker halsen av sig. det är ju läskigt. nån lame beatbox kan jag nog urskilja också. usch

idag har jag ett mission. handla det jag inte pallade handla i förrgår.

åhnej. avril lavigne. om möjligt värre än justin. den här videon kommer jag ihåg sen jag gick på mellanstadiet. ahr för mig att jag tyckte den var okej. nej, rosa o svartrandiga slipsar, skejtarbyxor (knälånga, vida shorts, oftast svarta och med viss bootcut (!!) nedtill) och en rejäl kedja mellan sidfickan och bakfickan. till detta en skjorta med korta ärmar om du är kille och ett linne med stjärnor eller döskallar på om du är tjej. ew. glöm för all del inte bort att ha avklippta, randiga strumpor på armarna!

nu när mina tankar ändå flugit bort till andra änden av 00-talet passade jag på att googla buffaloskor. asså.... de säger att mode kommer tillbaka, vilket det ju gör.. undrar dock om dessa skänk från helvetet någonsin kommer komma i nyproduktion..

nu ska jag kila ut. det ser kallt ut, men jag är cool.

adjö

an offer you can't refuse

kände att det var dags för någont yp av förändring här, så det blev en ny header. gjorde den på typ en kvart, så det är sjukt opretto. bara det att den är gjord i paint och att när hörnet på den råkade redigeras bort (av mig) så orkade jag inte fixa till den igen. någor säger mig att den inte kommer bli långvarig.

jag längtar till höstlovet lite faktiskt. bara det faktum att kinga tänker småtvinga andreas att vara utklädd till älva gör det värt att släpa sig upp och ut i kylan och ta sig till gruvan. hon satt och pratade med en av vaktmästarna och våra praktikanter i personalrummet när jag kom på förmiddan. jag ställde mig och grejade med mitt vid bänken, men när hon droppade det skrattade jag rakt ut.. plötsligt var det ingen hemlis att jag hade anlänt...

försöker kolla på något på tv som för en gångs skull är ganska så värt. hör dock knappt vad som sägs eftersom mina grannar verkar ha alla världens jävla vattenkranar på, spelar schweinhög musik och bara är dryga och högljudda i stort. jag vill inte vara surgrannen som kommer och ringer på och gnäller, skickas mjältbrand i kuvert eller dunkar med kvasten i taket (i detta fallet golvet). jag vill vara den snygga girl next door! fan då

jag vet inte om jag ska duscha idag eller ej. jag borde, men kan ju lika gärna vänta tills imorgon.. eller.. jag kmr komma hem sent imorgon och då får jag inte duscha efter jobbet. vill inte duscha innan jobbet heller, för det är totalt ovärt. och jag vill inte vara äcklig i håret på lördag. vill inte tvätta håret för ofta, för då går färgen ur snabbare. ett jävla gissel är vad det är! nu duschar jag och tar konsekvenserna imorgon.

adjöss






river en vacker dröm

en kropp kommer lastad:



ny tisha, annars var det väl inte mkt till nyheter med den..

idag har varit en bra dag. Ny parfym, cykellysen, långfika med julia och josefine. julia följde sen med till coop, vilket kändes bra eftersom hon hittar en miljon gånger bättre där än jag.

har gjort av med jobbigt mycket pengar idag. det suger. jag vill vinna en miljon.

jag vill ha en hobby. vi pratade om det idag, jag och julia. rita/måla, spela instrument och annat krafs man kan hålla på med på sin lediga tid. jag har dock problemet att jag inte orkar igenom inlärningsfasen av något. jag fixar inte att sitta och liksom bara lära mig något. gitarr, piano, rita något där det faktiskt syns vad det är osv.. jag suger inte på något av alternativen jag tagit upp, men jag kan inte säga att jag kan det..

nu försvann min koncentration från datorn till tv:n. 16 and pregnant är ett program jag ser med skräckblandad förtjusning.. kan man säga.


adjö 


stand up and admit it, tomorrow's never coming

det småsnöar på tvären. jag blir lite osugen på att gå ut, men bara lite.

måste kila och fixa cykellysen. polisen ska vara ute i två veckor och kolla inte bara att man har lysen på cykeln, utan även hur och var man cyklar. ÅNGEST! min plan var att enbart använda fötterna och helt enkelt ställa cykeln (som inte har ett enda lyse, som ett spökskepp på de sju haven seglar jag fram) dessa två veckor. dock ska jag jobba kväll på fredag och är inte jättesugen på att gå från gruvan och hem på fredag natt...

efter lysshopping blir det lunch med julia och efter det måste jag handla. även det ett ångestmoment. ica ligger långt bort och coop är helt och hållet värdelöst. brödet jag vill ha finns inte, müslin jag vill ha finns inte. inget finns. brutalt. det blir förmodligen en promenad därför. om jag inte har extraordinärt mycket tid och ork när det blir dags, för då kan det hända att det blir coop ändå.

fan vad jag saknar att ha bil!

nu måste jag ta på mig ansiktet och glida mot stan. alla trehundra meter.. man skulle haft en cykel. hrmhrm.


adjöken



Babble, Babble, Bitch, Bitch
Rebel, Rebel, Party, Party
Sex, sex, sex, don't forget the violence

small small, freakin small

Asså Willys come on! detta måste vara mitt livs minst prisvärda salladshuvud..



bara för att riktigt pålysa hur tiny det är satte jag in det i ett par helt normala, vardagliga miljöer:







jag menar hyllan på badrumsskåpet!! inte okej. (och ja jag är så kort att jag inte syns i spegeln.. eller så hukade jag mig, kommer inte ihåg så noga..)

-

denna var på tv nyss och jag bara älskar den! okej, själva reklamen är lame, men just:

"Paul, stamp please!"

hahah


on top of my mountain

det finns ingen skönare känsla än att komma hem från jobbet. om det gör det så har jag åtminstone inte upptäckt den än.

idag hade jag dödens grupp. det var det värsta jag varit med om alla kategorier. en klass byggare från edströmska i vässan. har aldrig träffat så respektlösa människor i hela mitt liv. efter en halv 60meters lackade jag ur och snapped. efter ex antal: e du singel? vill du ha mitt nummer? sexiga kläder du har! tänder du på rollspel? du lär ju vilja ligga med aragorn, är du arg på oss? få hit ficklampan jag vill gå själv... sen blev jag lite arg kan man säga. a pity att deras mentor va snygg..

guuuuuud vad en timme kan vara lång!

det blir iaf jobb torsdag och helgen för min del. sjukt nice.

imorgon är jag ledig och ska leka med julia. det var längesen sist!


adios




det skulle vart du

fan. ett bakslag hårdare än om jag skulle ramlat baklänges från balkongen rakt ner i alfalten. vill just nu bara spy ut min besvikelse och måla bloggen med kräkset, men gör det inte av respekt för vänners fria vilja.

om någon som läser detta är sopran och inte heter julia ögren eller linnéa lindberg, snälla hör av er! it would mean the world to me!!


ska snart laga dagens första mål mat. är dock inte sugen på nåt, så det får bli sallad med nåt fräscht i.


imorgon ska jag jobba. två turer mitt på dagen. mamma måste dock komma hit med mina vantar som millis stulit. as


blev just så sjukt otaggad på allt. en soffdag blir en soffkväll


Julia ringde och savade mitt sorry ass. plötsligt blev jag glad och ska skära ihop min sallad och mätta min lilla mage.

jag vill shoppa! sabbade dock mitt pengasamvete i torsdags. drömde att jag fick fem hundra spänn. minns inte hur, men eftersom det är förträngt var det probably under suspekta förhållanden...

festivaldöden ska diskuteras på svt ikväll. jag längtar till festival. sörjer att jag klippte av alla gamla banden, men försöker övertala mig själv om att det var for the better. ingen vill mysa med en handled som luktar tre och ett halvt år gamla tygband som varit med överallt (med det menar jag verkligen överallt and you know it). med det skrivet förstår jag inte hur jag kunde ha dem på mig så länge som jag faktiskt hade... euwsch


farväl (visst låter det förjävla dramatiskt, det ordet?)

(omg julian assange fick inte uppehållstillstånd!)


 

question to the people



lossar man mycket hår om ens dammsugare ser ut att bebos av sin onde tvilling?

you know you're on your own

sitter och funderar på vad jag ska hitta på att göra idag. ledig, hemma i stan, behöver inte duscha, inte städa, inte handla... hmm. klarar verkligen inte av att vara hemma hela dagen. slutar bara med att jag tittar på film mitt på dagen (bara okej om man är bakis eller om det är söndag), eller streamar serier (bara okej om det är slutet på månaden så man inte riskerar att få bredbandshastigheten reducerad -.-). Hem till gården på tv. Finns det någon som följer det över huvudtaget?

hem till gården är verkligen hur tråkigt som helst!


måste diska. vill inte. bland det tråkigaste som finns i hela världen...


later


parachutes

trött och nöjd efter en superhelg! bara fullt ös, glädje och skratt. inga dumma tankar som kommit och förstört. kan hända att det vänt på riktigt nu.

idag var det mina gamla hemtrakter danderyd/täby som gällde. kul att komma tillbaka och se att nästan inget förändrats sen man flyttade därifrån. kul att träffa josefine och emilia. kul att träffa alla. imorse var jag seg, det måste erkännas. solglasögon på och något illamående i bilen. inte skoj. lyckades dock repa mig efter att ha somnat och blivit väckt av pappa som bäst höll på att köra om josefine på e18. en omkörning botar

nu har jag farit runt och städat upp röran som blev när jag rusade omkring härinne igår, en kvart försenad till bröllopet... det tog en stund. kallt börjar det bli härinne också. vaknade flera gånger inatt och frös. kan hända att det är dags att kavla upp ärmarna och ge sig på att peta lite på elementen. det i badrummet måste hyresvärden ha rattat på när han var här och skruvade upp tvättstället för jä-hävlar vad det brände till på överarmen när jag lite småslirig satte mig och kissade igårkväll när jag kom hem.. inte okej.


josse och erika på höstpromenad


jag i en klämd pose som får min överarm att se ut att vara tjockare än mitt ansikte typ.. i bakgrunden syns parenteserna mina.


nu är det tv-time. glömde boken jag är mitt inne i hemma på landet, så det får bli en annan gång.

adjö


you got to burn to shine

som alltid när jag kommer hem och har intagit alkohol är det the cure som åker på på spotify. plattan pornography har blivit lite av ett nattligt soundtrack. nu är det inte särskilt sent, men jag är trött och har redan ont i huvet. bra där!

bröllopet var fint, maten var hur god som helst och umgänget världsklass. en riktigt riktigt bra kväll med andra ord! suger lite att jag inte kommer träffa dem imorgon igen. hem kom vi med hjälp av andreas mamma. skönt att slippa gå. tack så mycket!




jag blir förvirrad. jag blir frustrerad och arg. främst blir jag förbannad på att det tydligen verkar finnas de som fattat mig jävligt fel. jag känner mig misstrodd. ska man gå bakom ryggen (varför man nu skulle göra det, men somliga verkar tycka att det är en bra grej) på folk ska man göra det med stil, inte framför näsan (bokstavligen!) på dem. aaah. jag borde ha ett känslolås på min blogg. därför låser jag nu.

ser en film där en brud nyligen dödade en man som försökt våldta henne. hon körde en sabel rakt igenom. jag lovar att det är hon som kommer få allt skit. det är så det fungerar.

håller på att dricka ur en hel karaff med vatten. snart klar, därefter väntar sängen.


imorgon bir det tidig start. stockholm står på agendan.

godnatt

if there is something that you hide, let me know

det är svinkallt. verkligen! vaknade flera gånger inatt och frös. segt. tanken på att sitta mer eller mindre utomhus och äta middag idag känns lite mindre lockande med frost på marken.

igår for jag runt och fixade en miljon grejer. känns inte som att jag hade tid att sitta mer än den lilla stunden hos anna och sen på kvällen när karin och fredrik kom. kakan hade blivit nästan 2,5 timmar sen från linköping. tekniskt fel någonstans mellan linköping och norrköping, inga fungerande högtalare på tåget så ingen info nådde till resenärerna. sj är ju för underbart..

men till sala kom hon och hem till mig kom hon! huvudsaken.


ska snart börja duscha och snygga till mig. mamma har åkt till stockholm och det krävdes endel bön, krypandes på knän och annan förnedring innan hon lämnade hårtorken hemma. ska dessutom locka håret på mig själv. dömt att misslyckas. det är såntdär som bara de utan systrar fått lära sig den hårda vägen. för mig brukar det bara vara att komma med locktången i högsta hugg så har man nån som gör de på en. gotta love it! dessvärre är erika hos axel och millis på konfaläger.

karin glömde emmas noter, något jag upptäckte omkring midnatt. kul då.

nu ska jag leta på en bra fotfil (kul info, jag vet) och plocka ihop kläder som ska med till lägenheten, efter nästan en vecka från stan.

adjöken


Kick me

Nu jäklar ska jag ge mig på att skriva egna noter! Det man inte hittar i gömmorna får man rita själv. Ska alltså lyckas klottra ner en altstämma på en låt jag bara har sopranen (i fel tonart) på..

All for you Emma!

take me to the next level

Sitter med hårfärg i håret och har därför en deadline för detta inlägg. om fyra minuter ska den skäljas ur. om jag inte håller detta kand et hända att min redan såriga hårbotten säger ifrån på skarpen. jag vill inte tänka mer ingående på exakt hur och vad konsekvenserna blir...

har spenderat några timmar hemma hos anna. kaffe, kakor och ett jävla meckande med en i-phone. Det ser ut som ett helt typ.. a jag vet inte.. ett mindre kärnkraftverk (?) därinne med alla komponenter, plattor, skruvar, knappar och jag vet inte allt. när vi joxat i säkert 40 minuter och finally var klara så ville den inte starta. då gick jag hem.

anna är inte längre singel och jag är sååå sjukt glad för hennes och hennes respektives (som också är en vän) skull!

jag får snart panik, bara jag kvar i singelträsket (även fast jag måste erkänna att jag gillar det ibland.. ganska ofta.. eh). jag behöver en wingman tror jag bestämt! någon frivillig? Jag vägrar blind-dates och är sjukt kräsen. alltså måste det vara någon som känner mig bra som tar på sig uppdraget..

nu måste jag skölja!


later



say it once, say it twice, take a chance and roll the dice



idag var dagen då johanna införskaffade ett svart läppstift. så fort vi kom hem målade vi på oss det (jag och erika) och dansade omkring och sjöng på this is halloween. kom i höststämning om man så vill. var ju egentligen på jakt efter ett mörklila, men det blir nästa gång jag kommer till en stad med make up store.

inte förrän när hon såg mina läppar svarta utbrast mamma att oj vilka amorbågar jag har. well.. I know.

ett minus vi upptäckte var dock att resten av munnen och tandköttet som syns när man pratar helt plöstligt blir jäkligt rosa. tänderna får även de en suspekt färg. inget för en sunny day utomhus kanske.

hann även med att köpa en ny snygg tisha. verkligen inte något jag behövde, men den var fin och inte dyr. sen blev det ett halsband också. sjukt ovärt eftersom jag redan har ett snarlikt, så nu har jag viss pengaångest.

har dock haft ett telefonsamtal med saras mamma så åtminstone har jag boende fixat tills i höst vad det verkar. grymt!


nu ska jag läsa bloggar.


adjö

Down the mine

Alltså. jag tror bara det finns ett ord för detta. FAIL

har tidigare fått brev från scb. tydligen är jag utvald till nån undersökning om kommunen.. jag iggade den ganska hårt sist, men nu har dessa bastards skickat en påminnelse (varför står det "frivilligt" på den om de ändå tänker jaga dig med den tills du svarar). anyway. nu ska det göras.


fråga kvarstår: sala kommun, är du verkligen redo för detta?


everything got out of control

tror bestämt att karin haft dålig pluggork även idag. annars är det någon annan som har det.


idag var egentligen ingen händelserik dag. har varit i saladamm, i lägenheten och på landet. åkt bil, kört bil. gry har jagat en råtta framför mina fötter, dragit i kopplet så blod kom från mina händer och tuggat på mina vagabondskor (utlyste skottpeng på hundfan efter det sistnämnda). har köpt hårfärg och strykit klänning tills lördag. ska nu kopiera lite mer notblad.

Nu ett meddelande till emma: jag hittar inte noterna på en av bellmansångerna! det är även svinkass kvalle på ett par andra. vi får lösa det på annat sätt!

så.

hahah!! kul grej på g för de som sett och likt mig, erika, millis och axel (fler med oss, orkar bara inte räkna upp alla) snöat in sig på lonely islands och julian casablancas låt boombox. frasen "boiled goose" används som bekant frekvent och har brukats till missbrukningsgränsen av oss i somras, bl a på peace and love. anyway. jag och millis satt och åt och flamsade då jag får för mig att säga det. varför vet jag inte, föll tillbaka i gamla spår perhaps.. vi börjar då skratta och jag kommer på en gång då axel på msn av misstag (eller med flit?) skrivit "oiled goose" till mig. det växer nu och blir fruktansvärt roligt för våra små trötta hjärnor. vi tänker oss då ett scenario med en inoljad gås och ja... well. plötsligt slutar millis skratta och undrar vad det ska vara egentligen. hon har tydligen trott att det ska vara "bald goose" alltså flintskallig gås (?!!). något besynnerligt med tanke på att man i videon ser denna gås och att den ser i allra högsta grad kokt ut... hysteriskt fnitter bryter ut.

ah well.


erika har kommit hem. hon har en skitsnygg skjorta på sig. jag vill oxå ha nya, skitsnygga kläder. just nu jagar jag en svart/mörkbrun/jättemörklila/mörkblå sammetskavaj med snygg, tajt, feminin skärning. det ska fan gå! har varit på jakt efter en ganska länge. kan hända att det behövs åkas till sthlm.. saknar att vandra runt och utforska stan all by myself. kan bara tänka mig hur vackert det är nu när allt i naturen har så sjukt fina färger. längtar lite.

i våras var jag bortskämd med pengar och sveriges bästa shoppingstad (om man frågar mig).


jag har en liten frustration inom mig. den tär när det kommer upp och stör mitt medvetande.

mest tänker jag dock bra tankar för tillfället. längesedan jag var inne i ett sånt positivt flow. längtar till våren och sommaren. sjukt jobbigt att längta redan nu. jag är nog om inte världsbäst så europabäst på att hoppas mycket och sedan landa hårt mot verklighetens hårda skorpa.

ikväll ska jag sitta klistrad framför nyheterna för det senaste om gruvarbetarna i chile. måste ju hålla mig uppdaterad till max eftersom jag varje dag när jag jobbar får frågor om hur det går för mina "kollegor". intressant kan tyckas, men tanke på att jag inte direkt kan kallas för gruvarbetare i ordets egentliga mening. visst, jag jobbar vid och i en gruva men asså.... fråga mig hur man sätter en sprängladdning och you've lost me.

nu ska jag tvätta en tröja och hoppa ner i soffan med te och en världsgod grej som mormor "köpt ut" åt mig från viktväktarna. hahah! fan att de inte ska finnas i vanliga affärer!

adjöken


we're all stars now



jag kollade en video på youtube nyss. denna dök upp brevid.. som ett tips från coachen då eller vadå?

videon jag såg var dessutom inte ens i närheten av något av vad dessa band lirar.

den skillade kan kanske räkna ut från rubriken vad det var jag lyssnade på? det där är då första frasen i refrängen. avhuggen, för sen kommer låttiteln och då blir det för obvious.. nå?




sounds of laughter, shades of earth are ringing through my opened ears

håller på och kopierar upp notblad till kusin josefine. det går långsamt och är jättetråkigt. nu slog det mig att jag måste göra det till emma också. tänk er en blomma som vissnar i raketfart. det var min ork.

annars har jag roat mig med att tvätta, plocka i diskmaskinen, fått insidan av händerna flådda av grys äckliga koppel (hon är viderstark!!) och tittat på änglagård - andra sommaren idag. en helt okej dag med andra ord. fast jag gillade huden i mina handflator.. eller ja, hade iaf inget emot den.

igårkväll roade jag mig med detta:


skar av lite remmar och annan skit från ett par skor. dels för att julia köpte likadana och vi förmodligen kommer ha dem samtidigt nån gång (lite halvkul) och dels för att jag inte tkr att de var lika snygga innan med allt krafs. en mattkniv och några minuter senare: voilá! lite mer nertonade = mycket snyggare! vill man absolut se hur de såg ut innan så kolla arkivet. köpte de mitten av november förra året tror jag..

fotbollsskit istället for house ikväll vilket stör mig. varför kan inte sport och såntdär annat astråkigt förvisas till de kanaler som faktiskt nischat sig?! mycket lättare att slippa det då. bara att akta sig noga för viasat fotboll, golf, hockey, curling och fan vet jag vad det finns för sportkanaler egentligen. och när man ändå är i farten kan man ju passa på att ge fan i canal + efter midnatt. gode gud!

nu måte jag mata kopiatorn igen. hittar dessutom inte alla notblad. big ångest!

adjö



we dance to the beat

det har just gått upp för mig att jag faktiskt börjar få lite bråttom. ska hinna packa ihop mig, klä på mig något annat än mjukiskläder och sen gå upp till gruvan. måste hinna ringa pappa också.

var nere på stan en sväng tidigare idag. skulle köpa ny parfym var det tänkt. sist jag köpte den var det i taxfreen på en flygplats och den kostade då 33$. tänkte inte så mkt på hur mkt den skulle komma att kosta i sverige.. 440kr visade det sig, och det för den lilla skruttflaskan! suck. inte blev det någon sådan idag inte..

däremot blev det: byxor!

kostymbyxor med låg gren och korta ben. det är lite monki över dem. från hm.. 45 riksdaler! sjukt bra plåster på såren för parfymhistorien. är glad att jag for once orkade kolla igenom hela reastången.



check this one out! och ja, jag erkänner att jag satt och väntade med telefonen i handen....




imorgon har jag hand om detta lilla äckeldjur. se bara hur hon hånler mot mig..

har nyss ätit men blev inte mätt. skitjobbigt. har dessutom inte tid att äta nåt mer, för nu måste jag verkligen gå.


adjö

I'm trippily visioning you sat here with me

försöker reda ut mitt hår som samlat på sig en och annan tova. det är så illa att ronja rövardotters hår just nu ter sig riktigt följsamt jämfört med mitt. dessutom som christian så snällt kommenterade på jobbet i fredags: det röda börjar försvinna från ditt hår. hrm well, jo det är väl så. färgning innan nästa helg är ett måste.

om det går att slå en knut på håret som sen stannar kvar när man släpper, är det slitet då?

man ska ha in mind att håret längst ner i topparna har blekts fyra gånger, tonats hur många gånger som helst och dessutom permanentfärgats två gånger. allt detta under ett och ett halvt år ungefär. rough times.

när blev jag ett färgningsfreak? jag menar det är ju inte som att jag har typ "ledsen skandinavisk brunråtta med näringsbrist" som naturlig hårnyans. det ganska mörkbrunt och faktiskt helt okej. ska se till att få fram den innan jag börjar få gråa hår och den försvinner för gott.


nog om hår.


idag fick jag beröm på jobbet. "Vilken otroligt fin och bra svenska du talar! det är minsann ovanligt nu för tiden, riktigt bra röst och språk har du!"

sög såklart åt mig som en svamp även fast jag blev lite confused. obviously har hon inte hört mig prata "i det civila", det var både jag och minéa överrens om.

längtar efter herbert även fast jag ju mer tid jag inte spenderar med katterna inser hur allergisk jag nog är mot dem och har varit i alla år, för shit vad mycket bättre jag känner mig i hud och luftvägar!


nu ska jag sova.

godnatt



Jag ler mot dig

Min lägenhet är just nu INTE the place to be. Öppnade badrumsskåpet för att ta ut sminkborttagningen och då fick parfymflaskan för sig att följa med ut och... it hit rock bottom skulle man kunna säga. badrumsgolvet (i sten, svinkallt förövrigt), min tröja, min arm, mitt hår, mina strumpor, mattan, handfatet, toaletten, allt blev indränkt i burberry brit.

duschade av hela rummet med vatten och tog av mig kläderna. dock hjälpte det föga och jag känner hur det sticker i näsan, ögonen och halsen av den skarpa parfymdoft som nu sprider sig på mina ynka 28 kvadrat. det finns absolut ingenstans att ta vägen och jag känner redan att huvudvärken smyger sig på.

ångest.

idag råkade jag elda på min hatt lite på jobbet. höll som bäst på och fyllde oljelamporna nere på 155 när det fräste till lite.. sen kom lukten. alltså fy faan rent ut sagt vad det inte luktade gott. bränd filthatt. jätteäckligt. inte nog med det, jag var ju dessutom tvungen att vandra runt i oset hela dagen. tänk er som lortis i snobben. jag och mitt moln av bränt.

har även visat minéa världens bästa grej som låg i repan och skräpade: glow in the dark-cream!! halloweensminkens rolls royce. syns inte i ljuset, men sen när det blir mörkt... ohlala. det ultimata practical-joket: att skriva i någons (en guides) ansikte och vara väldigt övertygande om att det bara är vanlig hudkräm, sen släppa ner de på en tur med gäster. vips när man kommer ner i gruvan kan besökarna utläsa meddelanden, figurer eller andra suspekta grejer på sin guides fejs, utan att guiden har en aning. splendid!!

nu ska jag öppna alla (tre) fönster som finns. spelar ingen roll hur svinkallt det blir, parfymlukten ska bort!

ska även svänga ihop nåt att äta till lunch. lutar åt att koka ägg, min nya kärlek.


adjö



army of dreamers

10.10.10

snart är klockan dessutom 10:10.

min önskan att pricka in nåt jäkligt speciellt någon av dessa dagar med samma tal för år, månad och dag, rinner mot sitt slut. gifta sig 12.12.12? klämma ut en avkomma 12.12.12? att jag inte siktar på elva är mest för att slippa stressa....

yeah right..

men ändå.

ska möta upp minéa och dra mot jobbet soon.

minkar på tv. tänker genast på yllners lilla krut, som onekligen påminner om en sådan.

ooowaah, nu är det från nordkorea på nyheterna. det är som pappa säger, när mycket folk går och står likadant inger det en viss rädsla. herregud! dessutom passar de på att slänge ut lite hot mot den "imperialistiska världen" och att jävlar vad de ska slå tillbaka om man ens funderar på att kränka deras "heder".

kommunism är ju......bra....

fyfan.


adjö

PS...

Jag hatar filmen PS I love you. det måste vara den sorgligaste, jobbigaste äckelfilm i hela världen. halsen blir liksom alldeles torr och utnött av klumpen som bygger bo där redan i första minuterna. en utdragen tortyr är vad detta är. ändå kan jag inte låta bli att titta... ååånej nu får hon breven, nu måste jag stänga av!

så.

det är när man ser filmer som denna som man saknar det som mest att inte ha en karl att klämma på och vars tröja man kan blöta ner med tårar.

.. och får jag någonsin tag på en karl jag vill ha, TRO MIG när jag säger att han måste gå och scanna huvet efter hjärntumörer MINST en gång i veckan!!

(förtydligande: i ovan nämnda film dör gerard butler av just en sådan, vilket är orsaken till att jag hatar den)


adjö

The seeds I sow will grow up prisoners too

Idag när jag cyklade hem från jobbet mötte jag en tant i stor sjal, långkjol och flipflop. Hon var misstänkt lik det läskiga tanten i drag me to hell, så jag blev rädd och cyklade onödigt fort förbi henne. hoppas att hon inte blev arg och kastade en förbannelse över mig....

på tal om rädd få fick jag almost en fladdermus i fejjat idag. inte jätteskoj när man har ett gäng skraja barn bakom sig som man gör allt i sin värld att hålla lugna och fina. den flygande råttan vände och flaxade bort in i mörkret och sågs inte till igen.

jag börjar uppriktigt få lite klädpanik inför detta bröllop. vad ska jag ha på mig? Åh gode.. och vem kommer på att ha festen utomhus? eller ja, i ett icke uppvärmt utrymme. har ingen bra klänning. när jag satt och filosoferade i personalrummet kom jag dock på att det finns en marinblå som jag nog kan ha.. dock passar då inte mina skor eftersom de är gråblå.. damn. och vad ska jag ha upptill?

gör härmed en efterlysning: någon som har en päls/fuskpäls? helst svart, men brun, grå, ljus passar också!


Josse är härmed på luciabåten. lysande! nu har jag tre sopraner och så jag och emma på alt. sen får såklart alla anställda vara med och sjunga de låtar som inte är luciasånger. detta blir bra. krävs bara lite engagemang från alla och att folk övar och inte bara går på att "det kommer att lösa sig". hatar sånt.

hur förtappad är man om man slår på tv:n och inser att "nej det här avsnittet av the hills har jag redan sett". är jag bortom räddning? jag gillar ju inte ens alla dessa realityserier! aaah I'm losing it.


på återseende



Imagine

De håller som bäst på att micka upp carl norén som bäst på tv4. han ska spela lennons låt love. Vilket sötboll han är, jag tror jag dör! carl alltså, inte lennon. det är nåt visst med att se killar(män?) musicera med själ och hjärta. man blir alldeles uppfylld av en känsla som man (iaf jag) inte känner någon annan gång. vill bara sträcka ut sina armar och krama dem, hårt och länge.

btw, bröderna Norén... vad jobbigt det måste vara att vara victor. två så sjukt snygga bröder, och så är man bara halvsnygg själv..


nu säger dressmanrösten: argilemönster ÄR tillbaka!
min fråga: har det någonsin försvunnit? känns som att det är det enda dressman har. piké, tröjor, strumpor, kallingar... nej jag vene, men ni fattar.


nu ska jag hoppa på min halvpumpade cykel och göra tre turer nere i underjorden.

adjö



Alive and kickin'

Idag var en såndär dag som mirakulöst seglade förbi utan minsta trubbel. det var även en såndär dag som när man står i kassan och får kommentaren "om jag vill ha tre av de här, vad kan du då göra åt priset?" har lust att skrika "taaaaaadomförbannadegrejernaellergåååå" så att de får saliv i ögat.. lyckligtvis inträffade inte det scenariot.

jag var bakis, det var jag, men dagen gick verkligen över förväntan smidigt. mycket tack vare de nya praktikanterna som är jättekul sällskap. ett korsord och marias mjuka pepparkaka var även de en rejäl stämningshöjare.

den sista turen gick hur sämst som helst. tvåspråkig, svenska - engelska. har nog aldrig pratat så kass engelska i hela mitt liv (inklusive tredje klass på lågstadiet), men efteråt fick jag beröm. helt sjukt vad folk berömmer när man inte förtjänar det.

Min favortikommentar alla kategorier under någon av mina turer är dock denna:

En tur på 60meter i augusti. I vanlig ordning ber jag alla att släcka sina ficklampor för att vi ska få testa på hur mörkt det faktiskt blir nere i gruvan. alla gör som jag säger, jag blåser ut min fackla lite dramatiskt och folk börjar skruva lite på sig.
Jag: Nu befinner vi oss alltså i det totala mörkret..
Kvinnlig gäst: .. det trodde jag var Fagersta!..

följt av fniss i gruppen. jag dog av skratt, men var tvungen att vara professionell, damn it.


jaja.

jag lovade bilder. jag håller vad jag lovar.

Här bor jag:














okej, sista bilden är en nagel i ögat på den som är estetiskt lagd, men jaja. audrey hepburn är snygg. var väl det jag ville säga med den kanske.

nu är det matdags

och ja minea, jag jobbar söndag!

adjö

honestly...

Just nu är det stress, skrik och panik här.

För 20 minuter sedan ringde en person från mitt jobb och sa att "oj, glömde helt bort att det var torsdag igår ocha tt jag skulle återkomma om det blev nåt jobb idag eller ej..."

eh oj, täntke jag så långt min bakfulla hjärna kunde tänka.. tänkte även att detta kan bara innebära en enda sak, jag vill dö nu.. och mycket riktigt. specialtur redan klockan tio.

hade jag vetat detta hade jag fattat beslut något annorlunda igår:
- hade inte gått till norrmanska
- hade inte köpt en öl
-  hade INTE låtit jens köpa en till öl åt mig
- hade inte hängt kvar till efter midnatt
- hade INTE suttit uppe till nästan halv tre

har gått igenom ungefär alla mentala tillstånd: skratt (typ "det här är inte sant"), gråt (typ "det här ÄR ju verkligen sant") osv..


DOCK ska det blir jättekul att jobba. jag har dock lite mer framförhållning att önska av vissa av mina kollergor.

detta var dock ett misstag. kanske från bådas sida.

haha.

nu ska jag proppa i mig alvedon, tömma en hel tillbringare med vatten och släpa mig iväg.

håller tummarna att jag inte kräks över mina besökare eller börjar gråta av bakisångest. båda har inträffat när jag varit bakis förut. dock inte in public.

ååååå om det finns någon däruppe som vakar över mig, må han vaka med fast hand idag!

adjö

Truth be told

hahah! läste erikas blogg och insåg vad jag missade som inte gick upp med de andra imorse:

"pappa var galen i morse. kom inrusande och släppte den blöta hunden lös och skyndade sig att låsa upp vapenskåpet, dra fram en bössa, ladda och springa ut igen. lite frågande blev man ju, men det var bara grävlingsjakt i trädgården som var på g."

for the record så har han varit ute en gång till och suttit med hagelgeväret laddat ute i trädgården i mörkret. inte gärna man ger sig ut dit utan att först flagga vitt..

 
är tillbaka i lägenheten. cecilia håller i kvällens quiz så jag kommer förmodligen trotsa det äckliga vädret och cykla till norrmanska i vätan. suger dock att cykeln stått ute utan plastpåse på sadeln bara.. hrm


ah! just realized att jag har kameran med mig! imorgon blir det bilder!

nu lite smink


adjö

dust on the lips of a vision of hell

En sak som jag undrar över ibland när jag kikar statistiken över denna blogg, är hur jag kan ha ibland mellan 5 och tio läsare redan innan jag knappt vaknat på morgonen? (ja ibland är datorn det första jag gör)

jag har tre alternativ:
-antingen prioriterar ni min blogg innan ni går till jobbet/skolan (in that case I'm truly humbled)
- eller så läser ni den det sista ni gör innan ni går och lägger er, så att klockan är efter midnatt och därför hamnar ni på nästa dag i statistiken (igen, jag bugar och bockar)
 - ni kan även vara från ett land far far away och har dag när sverige har natt. (isf, synd om er, för vad jag vet skriver jag på svenska).

nog om spekulationer. alla får läsa!

oj, kom på nu att man ju faktiskt kan vara på resa. sorry 'bout that.


idag har det regnat hela dagen. gry har sovit med ett undantag: när jag försökte äta. frasen: die motherf*cker, die var då på repeat i mitt huvud. självklart sa jag det inte out loud. det får jag inte för mamma eftersom hon av någon anledning tror att hunden förstår vad man säger. det är jag övertygad om att den inte gör, dock är jag nogrann med att inte ha dålig ton mot henne, då kanske hon blir sårad.. och hämnas.... när jag sover....

usch.

har kollat på twin peaks och blev rädd, som vanligt när jag tittar ensam. gry var föga stöd eftersom hon var inne i sin djupa regndvala och snarkade så pass högt att jag var tvungen att ha liite högre ljud än vad som kändes bra mitt i all skräck.

nu är jag inte längre ensam. mamma kom hem.


adjö

it's better to burn out than to fade away

Denna låg på köksbordet igår när jag kom hem. Hur gulligt är det inte att mamma verkligen gjort sig till för att skriva en lapp från gry till kristina? brevid låg en lapp med mammas vanliga handstil som var från henne själv, typ: hej kristina, thaigryta i kylen, koka nudlar eller ris /mamma.


mammas egen kommentar: det är inte lätt när man är liten.

dock är G:na en total rip-off från mina J:n när jag var liten! hehrmrmrm


anyway.

har försökt lösa ett korsord. det gick sådär och jag föll ifrån det intellektuella och hamnade istället framför project runway, vilket jag inte ens tycker är kul! suck


längtar hem lite. längtar till att få vara ifred utan en dryg liten hund. dock är det skönt med lite human company.

förhoppningsvis jobb hela helgen lång.


adjö vänner (och obekanta?)




you bruise like a cherry

Höstigare dag får man leta efter.

Segare dator får man leta efter.



Igår var jag och anna hem till stina och niklas. niklas var i göteborg, men det var ju egentligen stina vi var där för att träffa, så det gjorde liksom inte så mkt. fikade, pratade, kollad epå gamla bilder. är så sjukt sugen på att gå på en stor fest! eller ett stort bröllop! både och kommer väl att komma vad det lider. håll ut!

med sveriges fläckigaste glasögon sitter jag nu här och kollar igenom gamla datorn efter videoklipp. de som var med mig i våras vet jag att under sommaren filmat små snuttar att klippa ihop till en sommarfilm. well, projektet avstannade hur som helst lite gann där på mitten, så nu är det jämt upp med att försöka dra ihop klipp så det räcker. kommer skarva med ett par från förra hösten, bara för att de passar in.

här kommer iaf lite bilder som ligger på denna hårddisk:








hade fler in mind, men nu orkar jag inte sitta här längre.

ner och hänga med mamma nu. inte ofta vi är på samma plats samtidigt.


adjö


The figurehead

det låter som att det står en vattenkokare på i min lägenhet. jag har försäkrat mig om att så inte är fallet, men ändå blir jag lite puzzled så fort jag glömmer bort att jag ju faktiskt kollat efter.

idag tänker jag åka hem till landet och stanna på obestämd tid. därför pågår nu uppätning av tveksamma varor ur kylen. mjölken uppdrucken, sista brödstumpen borta, nästan all fil (den lämnar jag åt sitt öde, går trots allt inte ut förrän på söndag). det som egentligen är mest hets att äta upp är omkring tjugo små skumraketer som ligge ri en burk som går ut på fredag. no way in hell att jag kommer mosa in dem dock. även de ska få lämnas åt sitt öde och i ärlighetens namn tror jag att de klarar sig.

just nu är det en liten actimel blåbär som fallit offer. smakar som att halsa direkt ur en flaska billig parfym. känner mig tveksam till om några små nyttiga bakterier över huvudtaget lyckats överleva i den kemiska (o)balans som bor nere i den här lilla flaskan.

jag kom dock på ett problem med att vara borta ur lägenheten länge: vad ska hända med blomman?! mitt lilla skötebarn kommer ju torka! faan. om jag mutar axel rejält borde han kunna vattna. har kommer tro att jag driver med honom, men vafan. det är en bra blomma!

åååh vad mätt jag börjar bli! nu har jag dock "räddad" allt från datumpasserande..

fråga! har lady gaga släppt ett eller två album? mtv-skadad som jag börjar bli har jag uppfattat ett "the fame" och ett "the fame monster". eh?


diskberg, sopor ut, kläder på (förmodligen borde jag vända på de där två sista), packa lite, gå till bussen. jag har två timmar och tjugo minuter på mig. det är läskigt vad ineffektiv man blir av att inte göra något om dagarna.


adjö

blonde on blonde

Ligger just nu med datorn på magen i hopp om att den ska ge lite värme till min krampande mage. har mensvärk för första gången sedan i våras. har överhuvudtaget mens för första gången sen i våras (kul info, men nu vet ni). anledningen att jag inte haft det beror på viktnedgång och att den nu kommit tillbaka (ilsknare än vanligt) beror på viktuppgång. känns såklart bra att vara i fas, även fast jag gärna vill bli av med lite nyvunnet fett runt magen.

aah jag har glömt hur jobbigt detta var. jag som behöver kila till coop, nu viker sig benen bara jag försöker gå till köket.

hade jag inte haft ett dumt bredband hade jag kollat på serier hela dagen. nu vågar jag inte, det är alltför många dagar kvar på den här månaden för det.

aaaaaaaaahjagdöravsmärta.

dör även lite smått av ensamhet. där har jag kommit på att det spelar ingen roll hur många av sina vänner man träffar och hur ofta, om man ändå likförbannat är ensam när känslan av ensamhet smyger sig på.

jag ska åka hem till landet. allt för omväxling, lagad mat, långa promenader, pälsdjursallergi och aggresivare eksem. den här gången vet jag inte när jag kommer tillbaka.




vi som ser tragedin

blev inspirerad av erikas senaste rubrik och lyssnar nu på nordpolen. känner på en gång likdant som när jag lyssnade in mig på hans album. första gången jag lyssnade igenom den plattan var det den 16 januari 09 och jag satt på ett plan påväg mot sydöstra afrika. den blev sedan min följeslagrare inte bara under dessa tre veckor utan hela våren 2009.

Andas bara för jag kan men jag kan mycket mera
Skrattar bara för jag kan det betyder inget mera

längtar önskar och hoppas att hans ka komma med mer material en vacker dag.


Dom våldtar allt det fina med sin billiga underhållning

... och nu ska jag kolla på kungarna av tylösand.

heh


det var kul att träffa sara. hon har körkort nu.bara du kvar julia

if I could, then I would

har endast varit vaken i 47 minuter men har under den tiden varit sjukt effektiv! städat badrummet, tvättat håret, ätit frukost.

sara kommer förbi idag, så jag måste nog städa lite mer så lägenheten blir snyggare än någonsin.

gårkvällen hos minéa var great som alltid. därefter blev det norrmanska och sen hotellet. hann med att träffa förutom kollegorna (andreas, karro, linnéa, minéa) och senare julia, cissi, anna, maria, charlie, fia. många vänner med andra ord! som det ska va.

har för första gången på länge en helt tom vecka framför mig. känns bra fast dåligt. avstressande fast extremt stressande. ska vara endel hemma på landet tror jag och hänga med anna. långa höstpromenader.


nu ska jag dyka in i diskberget som nu täcker inte bara diskhon utan hela diskbänken. aah!


adjö

somebody told me

vaknade nån gång på förmiddagen, slog på datorn och möttes av: bloggdöden! ingen juliablogg, ingen mineablogg! såg ut som när man tagit bort bloggen. blev såklart pissed på mina bloggsvikande vänner. dock verkar det hela bara varit nån typ av server-härdsmälta, för nu är de igång igen. kanske var det bara som en seknbegravning, för att se hur många som verkligen skulle sakna dem.. hur många gånger har man itne tänkt den tanken? att iscensätta sig egen begravning bara för att se vilka som skulle komma?

jag har gjort det många gånger kan jag erkänna. (tänkt tanken alltså, inte ställt till med begravning)


har varit ute och gått med erika och axel. vi smet förbi åkrahallen och sabbade den promenaden. kladdkaka och grädde. nu har jag dessutom ananasfanta att mysa med för att stävja mina värsta cravings efter ananas. träffade dessutom julia nästan precis utanför min port, vilket ju var nice så jag kunde få tillbaka min cykelnyckel.

efter kak- och framförallt gräddkomat hamnade vi framför en dokumenär om kongo och en stad där vid namn goma. det var lite korruption, rebeller, gorillor och annat. afrika inresserar mig. framförallt afrika söder om sahara.

nu är det en superettanmatch. tydligen hittar de ingen boll på söderstadion och i omklädningrummen finns inget schampoo. hårda tider för bajen säger kommentatorerna. couldn't care less, tänker jag.


ikväll ska vi ses hos minea. ska bli kul! dock är det redan om två timmar vilket ger mig ångest hur jag ska hinna med allt.


adjö

A short term effect

lyssnar på one hundred years med the cure. låten som kickar igång ett sjujävla bra album (pornography från 1982).

ibland får jag för mig att den låten handlar om självmord. men jag vet inte. analysera låtar är inte min grej. jag tar de på orden och tar de till mig.

The ribbon tightens round my throat
I open my mouth
And my head bursts open
A sound like a tiger thrashing in the water

... men som sagt, vad vet jag..

ska snart sova, men jag har inte ro.

feels like a hundred years

ledsna gitarrer.


dricker vatten i hopp om att inte ha ett tungt huvud imorgon. då ska det städas, promeneras med erika och med lite tur kommer fia med mitt vin.

något av det värsta som skulle kunna hända vore om de ringde om jobb. iaf för deras och gästernas skull.


godnatt

remember when i moved in you

Plötsligt börjar jag frysa fast jag är varm och varenda hårstrå på kroppen står upp.

jeff buckleys hallelujah spelas på tv och det välbekanta lugnet och den fina klumpen i halsen infinner sig.

jag älskar honom





nu cykel, julia och norrmanska

Marble house

Åter hemma i stan.

Erika har åkt på fest. hon visste till vem hon skulle men inte vart han bor. bra där! tur att hon har axel ibland. själv sitter jag och klappar på mina riktigt rejäla knutar i håret. riktiga korvtovor har det blivit. usch. smärtan att kamma ut dem är jag dock inte upplagt för just ikväll.

just nu skär det i mitt huvud av the knifes låt the captain. ser även att det blivit skav på mitt relativt nymålade nagellack. det ser förjävligt ut och jag har inget att ta bort allt med så jag har nu tre alternativ: skrapa bort bara på den drabbade nageln och måla på en annan färg på just den (har inte det nagellakcet som nu är på naglarna här eftersom det är millis), skrapa bort på alla naglarna, eller helt enkelt abra låta det vara. alternativ tre är uteslutet för just nu är det allt jag kan tänka på att min ena pekfingernagel ser halvblind (ja?) ut. fakk. lutar åt att ta fram en kniv, skrapa och sen slänga på svart på just den nageln.

överväger att inom en snar framtid ta kontakt med ett par av mina vänner. först måste jag dock känna av lite. känner mig ostabil i kroppen. det gör jag ju å andra sidan jämt nästan.

jaja.

adjö

RSS 2.0