i'm feeling 22

Jaha, här sitter jag, 23 år ung från och med idag. Närmre 25 än 20. Fyfan.
 
Ensam hemma som vanligt, sista dagen av sommarlovet. Imorgon flyttar jag med pappas hjälp och sällskap de sista grejerna till Uppis. På tiden, känner jag. Det har känts som att allas liv pågår utan mig de senaste veckorna, men nu ska även jag få hoppa på tåget. KUL!
 
Kollade schemat. Väldigt lite undervisning, bara knappt fyra timmar i veckan. MYCKET att läsa däremot!! Säkert en massa seminarieuppgifter och skit som ligger dolt under den trevliga ytan också. Massor av litteratur att försöka få tag på, vilket inte är det allra lättaste inom etnologi, men det ska nog lösa sig.
 
Det här med att fylla år förresten. När man var liten var det som ett magiskt skimmer över hela den här dagen. Redan runt den tjugonde började man räkna ner till den stora dagen. Det sjöngs, man fick presenter i sängen och gofrukost. Man blev hurrad för i skolan, fick önska middagsmat och sen blev det mer presenter och släktbesök på kvällen. Det var så mysigt! Jag vill inte bli liten igen, jag gillar att vara vuxen. Jag gillar att bestämma över mig själv, att fatta egna beslut, att veta mer, kunna mer och ha en större värld. Det hade dock varit jävligt fett om mamma bara kom hem nån jävla gång och drack en kopp kaffe med mig. Själv har jag gjort min egen lyxfrukost och lyxlunch. Har sett en liten glass i frysen som nog åker med, och så finns det chokladmuffins kvar sen släktkalaset i lördags. Heja Johanna, 23 and soon to be obese.
 
 
adieu

du kan alltid vända om

Sitter i detta nu och gnisslar tänder över att jag egentligen inte har nån lust alls att ut och springa snart. Inget sällskap får jag heller, men eftersom det blev hetsmorgon imorse uteblev min morgon-halvmil. Tas alltså igen med samma sträcka, dubbla tempot. uäh. Kan dock inte komma ifrån att det är rätt skönt att svettas lite ibland.
 
Idag var det en vecka till kursregistrering och upprop. Blandade känslor för det måste jag säga. Längtar ihjäl mig efter Uppsala, men desto mindre efter skolan, hrmp.
 
 
Kan man springa med hörpluppar, eller trillar de ut? Känner att riktiga hörlurar är på g, sambo köpte idag (igår?) såg jag på insta. Korallrosa. Fina! Jag vill dock ha mörka tror jag. Blå eller bruna eller nåt. Nu behöver jag dock ha nåt, vad som helst, som blockar mina öroningångar och stänger ute skramlandet av all metall. Köpte ett gäng silverringar idag och proppade öronen fulla, alla hål fick en ring (just as dirty as it seems..eh) så nu rasslar det så fort jag vrider på huvudet. Charming 2.0.
 
ah well.
 
Har haft seriösa cravings efter sushi nu i ett par dar. Imorgon blir det, för såhär kan vi inte hat'!
 
 
nej. nu blir det springa. heja heja!
 
 
adieu

I hate you baby

 
Igår kväll var det kräftskiva hos Yllners. Många blev vi och kul var det! En bra avrundning på sommarfestandet. Idag åker det mesta av mina grejer tillbaka till Uppsala och snart är allt tillbaks till vardag igen. Har ingen ork med allt som behöver fixas. Kurslitteratur och annat trök. Inte hjälper det att de är FÖR sega med att lägga ut våra scheman. Iddis.
 
Dags att packa bilen. Jag är bakis. uäh.
 
 
Adieu

Thirty and poor, she was alone

Ibland smyger den sig på. Den där isande känslan av.. skräck, tror jag att det är. Rädsla för ensamheten, rädslan att aldrig hinna trycka på play-knappen, förrän det är försent.
 
Min senaste musikaliske kärlek, Masquer, påminner mig om det med sin singel Happiness.
 
Ska ta en dusch, måla tånaglarna och sjunka ner i soffan en stund. Läste ut boken En dag för en dryg timme sedan. Den var riktigt bra. Gick ut och gick dagens andra promenad och tänkte på den en stund. Jag vill ha en Dexter. Har jag redan en? Tankarna drar sig mot någon jag nyligen lovat mig själv aldrig lita på eller anförtro mig åt igen. Nej, jag har ingen sådan karaktär i mitt liv. Ingen av manligt kön iaf, och ska plotten funka lär det vara det. Att jag och Sara ska gifta oss med varandra när vi är fyrtio känns som att det kräver väl mkt av båda oss. Vi lär va rätt otrogna mot varandra, om man säger så...
 
 
Eh.
 
 
such a sad one I've become
 
 

Är sugen på kräftor. På lördag blir det. Fint de!
 
 

Ingenting väntar på oss

Väntar på att den mest intensiva mättnadskänslan ska lägga sig, sen blir det ut och springa. Fuck vad jobbigt. Jag ångestar ihjäl när jag tänker på det. Ske ska det dock. 
 
Idag har jag hängt med Millis hela dagen lång. Har svävat runt på stan i Avesta, städat mitt flickrum (OJ vad det behövdes), lagat mat och lyssnat på sommarprat och glott på en rulle mitt på ljusan dag. Precis som det ska va när endast några skälvande dagar återstår av sommaren 2013.
 
Igår var jag i Uppis. Körde dit lite grejer, åkte till ikea med Tove, som jetlaggad kom direkt från Arlanda, där hon 8 timmar tidigare bordat ett plan från New York. Hon var lätt att få att skratta (ännu lättare alltså). Mamma körde bil så stressat och ångestladdat som bara hon kan (ska hon eller ska hon inte dra i handbromsen och hoppa ur bilen mitt i ett filbyte?), men allt gick bra. Nu bor erika oxå i vår lägenhet och går på världens mysigaste och mest koluktande skola, en halvmil utanför schtada. Kul ju!
 
En bra helg väntar, med middag med fina tjejer på fredag och kräftskiva med fina killar på lördag. 
 
Folk börjar summera sommaren nu. Jag kanske ska göra detsamma? Tove frågade igår: .. och hur har sala varit? Visste inte om jag skulle skratta eller gråta om jag ska vara ärlig. En sak är ju tydlig: Jag har inte mitt liv kvar där längre. Jag står inte längre med en fot i var stad. Nu står jag med en fot i Uppsala och en här ute på landet. Jag har haft fantastiskt kul när det har varit kul, men den där staden gör ensamheten påträngande. Det som var varmt har blivit kallt. Nu finns värmen på annat håll och likt en blodsugande insekt söker jag mig mot den för tröst. 
 
Den här sommaren har varit en av insikter. Något som gör det lättare att sålla bort det som inte gör mig lycklig. För vad finns det för anledning att lappa ihop det som nog egentligen SKA vara trasigt? Nu ska mina trasiga kanter få fållas med annan tråd.
 
adjö

things seems brighter from here

OKEJ, Amalia satte ribban ladies. Vilken otroligt fin vigsel! Allt bara liksom.. var. Superfestligt men ändå så liksom avslappnat och personligt. Allt från det lilla programbladet till musiken. Blommorna, klänningen! Blev blöt i ögonen redan innan de ens entrat kyrkan. Log hela vägen hem. 
 
 
 
Imorgon börjar packandet så smått. Tisdag åker första väskorna tillbaka mot Uppis!
 
Adjö
 

down on the corner

Färdigjobbad! Vilket betyder: sommarlov 2.0!
 
Ute på landet. Ensam. Resten av gänget är inte hemma från Stockholm än. Ska snart ut och springa var tanken. Tryckte en glass med Fredrik efter stängning. Gott var det, mätt blev jag.
 
Går igenom i huvet för att komma på om jag glömt nåt inför morgondagen. Amalia och Josef gifter sig, och då vill man vara fin! Orange klänning och svart sammetskavaj om vädret kräver. Svarta sammetsskor och stor knut. Guldörhängen.
 
Nu vet ni det!
 
Sara är hemma från Göteborg nu. Karin är hemma från Peru och Emma från New York. Julia är ledig i nästa vecka. JAG är ledig i nästa vecka. Det luktar bra liv ett tag framöver!
 
 
Jag är djupt imponerad av vädrets repp idag! Skön kväll!
 
 
Det här inlägget osar mellanmjölk. fyfan vad trist det blev. bättre is to come!
 
Oh justde! Lyssnade på p3, typ.. sommarsession kanske? från pride var det iaf. och ASSÅ Nicole Sabouné. Vilken brud! 
 
puss adjö

meet me in the city

Erika och jag delar hem den här veckan. Jag klagar inte, för jag får tillgång till dator igen.
 
Två jobbdagar kvar nu. Heja, heja! Känner jag min arbetsplats rätt kmr det nog bli ett par strödagar till i veckorna som kommer dock. Kanske. 
 
Grabbarna på jobbet är på mig alla dagar i veckan om mina festvanor. Idag ropade adam när han kom tillbaka från turen: "JOHAAANNA, vart är förfesten ikväll då?!". HAH, blir inge mer onsdagsklubb i år. den har inte levererat tkr jag nog. inte värd att vara bakis på jobbet för i alla fall.. Efter att jag snackat ner onsdagsklubben smyger agnes fram att hon nog tänkt gå (på första för sommaren) haha söte. hoppas hon får kul!
 
Erikan slutar inte förrän halv tio. segt. ska snart ut och gå en sväng tänkte jag. En såhär pass liten lägenhet får det att krypa i kroppen ganska på en gång faktiskt.
 
den som brände ner moskén som stog på en liten ö i dammen här i sala. idiot. 
 
ville bara säga det. 
 
 
adjö

your heart will become heavy again

Jag ahr varit försvunnen ett tag. Min dator är nu efter att ha lämnats in konstaterats helt död. Hårddisken är räddad, vilket känns skönt. Plånboken ligger nu och hoppar av ångest.
 
Nåt som hjälper lite mot ångesten är fina Rickards album som nu ligger ute på soundcloud. Det har de gjort bra!
 
Lyssnar gör man här
 
Helg, vilket ska bli såå skönt! Har redan hunnit med att äta ohämmat på konstiga tider, bland annat en glass, samt somna på soffan mitt på dagen. Sånt som händer när det är helg liksom. 
 
En vecka jobb kvar nu. Sen kommer en snutt sommarlov igen, med tillbakaflytt på än så länge osatt datum. Längtar lite. Den här sommaren har kostat mig en dator och en kk.. vafan. haha. Sala försämrar min livskvalitet, det är ett som är säkert! 
 
Jaha, nähe. Erika har dragit till Halmstad. Trist för mig, men kul för henne, så jag får väl vara glad för hennes skull då antar jag. ngfmngfn. 
 
Igår gick jag ut till saladamm från lägenheten. Skönt som fan var det. Tänker inte skriva hur långt det är. var stolt över mig själv när jag gått 1,2 mil i ett svep. droppade det för olsson på jobbet, han hade gått 4,2 samma dag. suck.
 
nu är det mat. tacopaj. har längtat. det är nåt fel på mig.
 
 
adjö

RSS 2.0