nåt nytt som gör det lätt att hålla ut

Skriver seminarieuppgift och har så gjort sedan jag gick upp i morse. med en pause för en kopp te och en till för lite yoghurt. Är trött på teoretiker nu. Nåt helt otroligt. Inte blir det bra heller. Helvete. Just nu är det enda som hindrar mig från att go bananas på hela min tillvaro att det åtminstone händer nåt kul ikväll. En sväng till V-dala med michelle för att kolla på de lokala idioterna.. haha. 
 
ah well.
 
toves förkrök igår blev kort men intensivt. jeez. hängde på lite och tog en öl och lite tequila. sen drog de ut och jag och erika färsäkte plugga. plugga lakoholpåverkad går fan inte. även om man druckit så lite att det knappt känns så märker man av det på en gång ändå. värdo.
 
klockan är redan två. fuck this shit. orkar inteeee. kan hända att jag får nöja mig för idag med uppgiften. det är redan för långt och det blir sällan kvalitet när man knappt vet vad man skriver för att man är så okoncentrerad och uttråkad.
 
school sucks.
 
 
ajö

morning song

Loggar in på studentportalen en gång i kvarten i väntan på att seminarieuppgiften och powerpointen för den här veckan ska komma upp nån gåååång så man kan börja jobba på den, få den klar och kunna slappna av lite. Fan. Jag gillart inte. än har inget hänt. kan ju faktistk hända att det inte blir en lika jobbig uppgift den här veckan, den tanken har slagit mig, men jag vågar inte slappna av än inte.
 
idag hade jag tvättid halv åtta. japp. 07.30. med adnra ord känns det som att det borde vara dags för eftermiddag snart.. är trött, men börjar bli väl sent för att somna om kan jag tycka.. får plugga lite i väntan på att gå till skolan.
 
ikväll kommer erika.. och 15 byggare som ska festa. jag och erika tänkte plugga, så lugnt och bra och fint som förra veckan.. kommer inte gå hur gärna vi än vill. men men. tove har lovat att de ska dra ut tidigt. they better!
 
tittade på malou och åt yoghurt. hon började visa sekvenser från när de öppnade och dokumenterade från rumäniens barnhem.. jag fick lov att hälla ut det sista ur min skål. mår fortfarande illa när jag tänker på det. herre min gud så fruktansvärt, vansinnigt hemskt! tack mamma och pappa för att ni tog hand om mig även fast jag var lite oväntad.. och att ni inte bodde i rumänien då också förstås..
 
plusgrader ute. sjukt skönt! ska fira med en tunnare jacka. ska INTE fira med mina nya dr martenskängor för FUCK MY LIFE vad jag får skavsår på hälarna av dem! hade redan skavisar innan jag började, som efter lite gnällande genererade att jag i helgen fick tatueringssalva av jeppa att ha på dem. sjuukt skönt. nästan värt att gadda sig bara för att kunna använda krämen på fötter, knogar och armbågar sen.. hmm. men men. nu sitter alla mina skor rätt dåligt, känner man när man har söndriga hälar. får se vad det blir för fotbeklädnader när det är dags att bege sig. flipflop i värsta fall. slipper man få blöta stumpor också. superpraktiskt.
 
 
adjö
 
 
 
 
 
 
 
 

vultures in the air

Blir inte mycket tid till bloggande när man hänger i Sala märker jag.
 
 
Okej. Efter förra veckans turbulens har jag återfått lite styrka, om än en svajig en. En mysig fredagkväll med mamma och pappa, en riktigt kul utgång på tinget, med lite efterfest. en mysig natt och ett trevligt fördelsedagskalas hos kusin josefine som fyller 20 långa år imorgon. sjukt vad fort det går, damn it!
 
tillbaka till uptown imorgon. tänkte ta ettåget och håller tummarna att den lilla snön som ska falla inatt inte paralyserar satans järnvägar helt och hållet.. plugget suger musten ur en fortare än kvickt och den här veckan är tove tillbaka i lägenheten som jag haft alldeles för mig själv några dar. bara att bita hiop, dyka ner i böckerna och överleva även denna vecka. ugh.
 
 
adjö
 
 

alltid en orkan i hälarna

Bra dag. Har skrivit klart uppgiften sånär som på liite småfixande. Det är för långt, alldeles för långt, men jag orkar inte försöka korta ner det mer. det får bära eller brista.
 
Mormor och morfar kom och hälsade på mig. De ville se vår lägenhet och gillade vad de såg. Lunch på stan tillsammans med Erika och sen smög jag förbi carlings i jakt på en mössa. Blev inget. Det blev två tröjor istället. Shit happens, men jag gillade dem (plus att de var på rea och jag är fattig, eeh). Stickad kofta och stooor mysig sweatie. nöjd. (jag förstår inte det här emd att ta bild på sig själv i spegel.. idag var det dock tvunget att ske, för oda ville se tröjorna och nog för att jag har långa armar, men inte tillräckligt för just detta specifika ändamål..)
 
 
(och för den uppmärksamme, JA, jag har vänt den här bilden så att man ska se trycket)
 
ett wildcard. mitt nyinförskaffade te. it freaks me out. det är rosa och smakar osötad saft. gillart inte fan.
 
nu väntar mer läsning, ett bad, kanske en film och sen, imorgon, är det fredag!
 
 
adjö
 

jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns

 
jag ramlade. fan vad jag ramlade. jag är uppe nu. åtminstone på knä. jag har gått på knä länge nu, men kanske kan jag få komma upp på fötter igen snart. jag har börjat hoppas.
 
jag har läst i min kurslitteratur. jag förstår okej. varken bra eller inte alls. jag ska skriva endel tills på fredag. en seminarieuppgift på 400-600 ord. måste gå. det kmr bli det sämsta jag nånsin lämnat in om jag inte får en blixt från himlen i huvet imorgon när jag sitter där och kvider och våndas.
 
erika är här. vi har pluggat hela kvällen. hon mer än jag, eftersom jag sitter här och slösar med tid. fan. ska läsa om vad jag läste igår tror jag. sen det jag läste tidigare idag. sen det jag inte läst alls, vilket är mer än det jag läst so far. jag drunknar och kvävs. det gör hon brevid mig också. klockan 22 är det fika och girls. längtar.
 
 
 
hejdå
 
 
 
 
för ett ögonblick igår, när fotfästet var helt borta, så kom jag på mig själv med att tänka på dig. att du då var så oviktig att det kändes helt absurt att ens tänka på dig i samma tanke som mig. Jag vill inte ha tillbaka gårdagen för allt i världen, men jag önskar att den tanken hade funnits kvar när jag kom till sans idag. Ändå ligger den nu där och får mig att känna mig oviktig, oattraktiv, orespekterad och nedtryckt. Jag hatar dig... ju inte.
 
 
 
 
 
 
 
 

-

Okej. Hade glömt hur tråkigt man har när man är ensam i lägenheten och absolut ingenting att göra.
 
Har nästintill panik och har haft sedan typ åtta igår kväll. Ingenting på tv, för segt internet för att ladda ner eller streama något. Har inte kunnat sova, för har inte varit trött annat än på att vara vaken. Har tänkt på hur ogärna jag vill plugga det jag gör och fått än mer panik när jag inte kan erinra mig något som möjligen kan kännas lite mindre som slöseri med tid och pengar.
 
Jag hatar att plugga, jag hatar att gå på lån och bidrag. Så nära att hoppa av som jag varit nu idag har jag aldrig varit. Att jag inte gör det beror på att jag inte orkar med att misslyckas med universitetsstudier igen. Man kan inte ha bara A-kurser på sitt cv och ensam är förra halvåret ingenting värt. jag måste göra två till B-kurser och en C-kurs. Måste. Men vill ju inte!!!
 
 
 
 
fyfaan.
 
Livet suger. SÅ hårt.
 
En hel halvtimme tills jag kan gå till skolan utan att vara där alldeles för tidigt.
 
längtar till sommarlovet.
 

I'm right over here

erik amarillo flimrar förbi på tv. damn den mannen är skelögd! man vet inte riktigt vart man ska titta. en ännu större gåta är vart han tittar..
 
vill du ligga med mig, DÅ?
 
haha ne.
 
 
tillbaka i uppsala. pappa har hjälpt mig koppla ihop vinylspelaren och den har fått lira lite vaccines och lite nirvana. låter bra.
 
imorgon sparkar vi igång termin 2. usch. man vänjer sig snabbt vid att inte plugga, men eftersom jag måste så är det bara att bita ihop till sommaren. fyra delkurser. fyra äckliga tentor och en än äckligare b-uppsats. tappar nästan, men bara nästan, förståndet när jag tänker på allt det där.
 
ah well. nu blir det första avsnittet av andra säsongen av Girls. Har längtat som fan.
 
 
adjö

you took all my money and my best friend

Var ute och gick med Erika nyss. Trött på kyla nu va.
 
Vore soft med lite vårsol.
 
Jag och Millis i London i våras. Sköna dagar!
 
 
Ikväll tänker jag och pappa gå på bio och se Django unchained. Strage gav den en femma i DN igår. Strage har bra smak och jag gillar honom. Jag gillar äver Tarantino. Har höga förväntningar.
 
I övrigt då. Uppsala imorgon. Känns okej. Behöver inte gå in på vad jag tycker om plugget, men ska bli bra att komma bort lite. Ladda inför sommaren liksom. heh.
 
 
Adjö

Som ett hjärta som vägrar sluta slå

Och jag tror
När vi går genom tiden
Att allt det bästa
Inte hänt än
Fortsätt ljug, precis så, för mig

Har ångest över pengar. Som vanligt. Vet inte om det är befogad, men just nu känns det så. Kontots nolla kommer allt närmre och pengarna går till till synes ingenting. Så trist.

Helgen spenderas packandes. Mycket som ska med tillbaka till Uppsala! jeez. känns både bra och piss att åka tillbaka. piss med plugg, bra med eget boende och ny miljö.

 

adjö


Come and fuck me up with your wicked love

pusselbyggande till frida hyvönens senaste album. skön kväll. nog för att det är stentråkigt att vara ledig hela tiden så vänjer man sig försvinnande snabbt. imorgon är det redan onsdag.
 
har börjat kolla efter kurslitteratur. som fruktat finns ingen på nån bibbla i närheten som inte tillhör universitetet. det sugiga med universitetsbibblorna är att det är 7dagarslån, så om man har otur får man bara ha boken 1/4 av kursen. hat. att haffa alla från adlibris kommer kosta mig 900 krispiga. känns ju sådär för tre böcker jag inte ens kommer läsa hela och som jag behöver i fyra veckor..
 
jag. hatar. att. plugga.
 
usch. ibland kommer det liksom över mig som en tjock, slemmig massa. hur mycket jag hatar det. jag vet inte varför, men jag gör det. så mycket att sinnet blir svart och jag blir någon jag inte vill vara.
 
jag undrar vad som krävs för att jag genuint ska börja tycka om saker. mycket, verkar det som.
 
 
adjö
 
 
 

here comes the hotstepper

Assåå fan. Caitlin Moran har så sjukt rätt och är så rak att känslosamma små girly girls som jag känner mig naken, blottad, genomskådad och förbannat förnärmad när jag läser. Kanske för att jag innerst inne är som hon, men att jag vuxit upp bland för mycket glitter, pusslande och vridande på saker och ting.
 
?
 
Hon beskriver en situation ur sitt liv såhär:
 
"Hör på det här mejlet!" Säger en väninna. "Han skriver: 'Hej Rachel, himla trevligt att träffas! Hade kul igår! Det får vi göra om nån gång.' Det är väl inte precis nåt löfte, va?". "Det låter inte så, nej", instämmer jag. "Fast å andra sidan", säger Rachel, nu med det lätt maniska tonfall som alla kvinnor får vid såna här samtal, "skickade han det fyra på eftermiddagen." Hon tystnar. Jag utstöter ett frågande läte. "Klockan fyra!" upprepar hon. "Han måste alltså ha varit kvar på jobbet när han skickade det! Så då var han kanske nervös att nån skulle kika över axeln på honom och se vad han skrev, så han ville inte bre på alltför mycket. För på slutet skriver han ju 'kram'. Det måste väl vara hans sätt att skapa närhet igen?". "Snälla Rachel", säger jag. "'Kram' skriver man om man så mejlar skattmasen. Det betyder inget." "Men jag var inne på hans sida på fejan och där har han ändrat listan med favvolåtar och tagit med 'Here comes the hotstepper' med Ini Kamoze. OCH VI PRATADE OM INI KAMOZE PÅ RESTAURANGEN!" "Vet du vad, Rachel, jag tror att om han gillade dig så skulle han ... träffa dig mycket mer och säga 'Jag gillar dig' och sånt", säger jag. "Fast tror du inte att det är en signal?" vädjar Rachel. "För jag tror ju inte att man ändrar sin spellista på fejan HELT UTAN ANLEDNING. Det är ett meddelande till mig." Efter en timme i den stilen ger jag upp försöken att få henne att fatta att ingen av de uppräknade bagatellerna har nån som helst innebörd. Det är helt lönlöst. Det skulle inte ens hjälpa om jag drog igång en brölande siren och vrålade "HAN ÄR INTE TÄND PÅ DIG, FATTA".
 
 
Det är fan sjukt hur detta verkar vara något universellt. trivialt vändande på alla tänkbara stenar. överanalys tills det blir patetiskt.
 
Måste sluta.
 
shit.
 
för övrigt vet jag inte hur man beter sig i bloggvärlden när man som jag just gjort, citerat ett stycke ur en bok? jag är skadad av plugget, då jag gjort en (Moran, C. 2012:158).. kanske kommer jag undan med det här med?
 
ah well.
 
ska nu ta min genomskådade, fortfarande liiite förnärmade bleka lilla kropp och fortsätta läsa hur jag ska bli en bättre kvinna.
 
godnatt
 

when i am most afraid is when i get sucked back in

Hade väckning på nio, precis som förra veckan, då jag nog vågar påstå att det var totalt verkningslöst eftersom trötta jag uppenbarligen inte tillskriver alarmet någon som helst makt över mig när jag är ledig och helt sonika shutted it up like a boss. Idag kom jag dock upp... drygt 40 minuter efter att det ringde. Har nu snoozat bort typ allt batteri på min mobil (som f ö redan ligger tämligen stadigt på dödsbädden) och ska snart skjutsa erika till jobbet i rysskylan. Upplagt för en fabulös start på dagen.
 
Mina missions idag som superledig: Läsa så mkt jag bara orkar och hinner ur konsten att vara kvinna. simon och ekarna har ställt sig i läskön och står och stampar, samt kolla på Utvandrarna. Det var väl ungefär det. Eventuellt tvätta lite och byta från rent till orent i diskmaskinen.
 
Så.
 
Jag ber working people att inte läsa min blogg nu kommande vecka, då den kan förefalla något provocerande. Kanske framförallt framåt onsdag, då jag med största säkerhet kommer ha mage att uttrycka känslor av tristess. beware!
 
nuff said. dags att hoppa ur faderns fleece och in i mina egna kläder kanske?
 
 
adjö

on the minds of other men I know she was

Idag har man känt att man har ett huvud. jävlar! Men det var det värt, för gårkvällen var en såndär bra kväll. Har ont i kroppen av dansande, mycket vin, mycket fina vänner. en julia som var brunett för en kväll och färgade halva mitt ansikte, haha.
 
När man gått runt och tänkt och nynnat på en låt i flera dagar, men inte lyssnat på den, och så gör man det.. som knark! shit.
 
Om en vecka är det slut på julledigheten. Då är det dags att dra hem och se om lägenheten finns kvar efter toves tentaperiod. själv drar hon till italien och åker skidor och därefter nästan direkt till london, så kommer inte träffa henne på länge än. jag får en singelstart på nya terminen helt enkelt!
 
ah well.
 
erika kom hem nu. har inte hängt på några dagar, så nu ska det göras upp grand plans för veckan. vissa av planerna involverar utrensande av barndomsminnen och en såg.
 
 
adjö
 

Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan om du lämnade mig nu

Om du lämnade mig nu är en ohyggligt uttjatad låt. Den är dock så otroligt innerlig och fin att jag inte riktigt kan låta bli den. Jag tycker texten är så sann. Lindas verser speglar tjejen och Lars killen. Hur de känner lika men gör olika.
 
Nåt att tänka på kanske.
 
Personligen är jag nog mest skadad av att läsa om genus.
 
 
 
Jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns

took the fire from my belly and the beat from my heart

Okej, hade äntligen tid att lägga upp några pics från julhelg och nyår. enjoy.
Millis klämmer på julklappar
 SnyggErika soffhänger
Undertecknad ser ut som ett retard på precis alla bilder på Erikas kamera just nu. Den här var den lindrigaste..
De yngsta i familjen Hellstrand/Söderberg spanar in Kalle även denna jul.
Annandagen hos mormor. Bakis men glada!
Maten var godare än de till synes  vill erkänna. 
Nyår. Olle varvar att mäta sin promillehalt med att prata med Chribb i burktelefon (?)
The teeth of steel 
F
 Fina killar #1
Retard firade även hon lite nyår..
 
Fina killar #2. Till deras försvar är poserna påbjudna av kringvarande crowd.
 
 
Så. Mer finns. kan hända att mer dyker upp. inget vet. ikväll ska jag skriva ut min tenta och göra klart den för inskickning. woah! den har egetnligen varit in i det närmsta klar sedan i tisdag förmiddag, men jag tenderar att hålla den på sträckbänken (med motiveringen att den ska få ligga och mogna) in i det sista ändå.. eh.
 
Vädret är piss. Jag hatar blåst, verkligen hatar.
 
 
 
Adjö

jag tror jag hörde nån längst fram ropa mitt namn

Om du älskar mig kommer jag lämna dig
Och om du lämnar mig kommer jag att älska dig

HH

 

Jag, mamma och E bygger pussel och ska lyssna på vinyler. Jag drar fram john lennon och yoko onos double fantasy varpå mamma out of nowhere: Å nej! yoko ono är såå dålig. knäpp är hon också. det var hon som sabbade beatles!

Dock tycker hon att Woman är en helt underbar låt, så jag fick spela den om jag lovade att hon skulle slippa höra yoko.. hrm. hon slapp. sen ville jag lyssna på beatles. det fick jag inte, eftersom "beatles var ju faktiskt ganska dåliga..". på den vägen var det och jag och erika fick tillslut genomlida gasoline.. danska är ett jobbigt språk och än värre är det när det sjungs!

Tentan börjar bli klar. har jobbat med den kanske sammanlagt en dryg halvtimme idag (disciplin är inget jag har)och imorgon blir det väl ungefär lika länge, sen så. FAN vad skönt det är! nästan så att jag dör lite, men än ska jag inte ropa hej. skit kan hända. hårddiskar kan krascha, skrivare kan krångla.

har börjat lästa caitlin morans bok konsten att vara kvinna. så bra! alla måste läsa!

 

adjö


no time to choose when the truth must die

Bloggen lider och jag med den. Nu kan jag dock snart se ljuset i tunneln med den här fucking tentan! Förhoppningsvis blir jag färdig imorgon kväll eller på onsdag. En och annan tumme hålls för det! Börjar bli trött på den blöta stressfilten som omringar min kropp och själ.
 
Har gått och blivit dödsförkyld. Eller nej, det var att överdriva, men mer än jag varit på länge. sen jag slutade jobba typ. då var jag sjuk jämt. nu är jag det nästan aldrig. det började i lördags då jag nötte stockholms gator en sväng. jag gick själv nästan hela tiden. Millis och erika campade ihop och mamma och pappa gjorde detsamma. jag blev över, men det gjorde liksom inget. jag går gärna på stan i ensamhet.
 
Läste just igenom texten till dylans låt time to think. tycker den är jättebra.. och jättelång.. eh. FATTAR inte hur man kan få ur sig så mycket text? och hur man kommer ihåg den när man står på scen? i'm amazed.
 
kom just på mig själv med att vilja kunna öppna en ny flik i spotify. hm. jag borde chilla med multitaskingen lite. blir rädd att jag splittrar min stackars hjärna mer än vad som redan är ett faktum.. för en vecka sen typ, råkade jag ju skriva till fel person på fbchatten. haha! gotta love. som tur var var det bara bill istället för oda, och det var inget direkt personligt, skrev att jag målade naglarna, men jag väntar bara på den stund jag slänger iväg nåt riiiktigt snaskigt till fel person. olle brukar vara precis under oda och jeppa precis över julia, så det är ju många gånger upplagt för ett visst informationsläckage de gånger det går lite fort...
 
haha damn.
 
ska ut på en promme för andra gången idag. måste röra på mig. får lite panik av att bara sitta stilla vid en dator hela dagarna. stirra på en skärm och torka snor vartefter det hittar ner i dagens ljus. jag har trevliga dagar jag.
 
adjö
 
 
 
 
 

no time to think

har städat lillnusses lägenhet här i sala. det sög. speciellt utan dammsugare, eh. rensade ur kylen också. freshh. känner nu att jag hade balkongdörren öppen för länge, för shiz vad kallt det blev!
 
imorgon blir det lite jobb igen. har lite ångest över att det ska regna, but i'll live i guess. har varit mycket värre.
 
näsblodade lite idag igen. uäh. gillar det INTE alltså. känns så otroligt äckligt när det rinner i halsen! kan ha att göra med att jag försökte skriva en tentafråga men inte fick ner något. kan inte tänka på tentan utan att få en klump i magen och en som parkerar i halsen. jag hatar verkligen att plugga och inte känns det bättre när jag jobbar och upptäcker att jag hatar det ännu mer! ångest.
 
 
ska sova snart. tror jag. finns inte mycket annat att göra i en miniliten etta i en miniliten stad.
 
 
godnatt

En gren som viker sig i vinden går inte av

2013.
 
jahapp.
 
Gårkvällen var slammin'. lite förkör hos yllners med oda, erika, tomas, dogge, bill, axel, olle och chribb. därefter blev det taxi ut till syskonen pettersson i laggarbo. jag var sjuukt skeptisk innan vi drog, men det blev supernice! runt två kom snälla anton och räddade oss hem till staden igen och efter lite efterhäng hos honom blev det sängen. somnade halv sex och vaknade halv tolv. masade mig till oda där det blev frukosthäng med henne och grabbsen. 2012 kickades ut och 2013 spräcktes på bästa sätt med goa människor. bilder kommer upp när erika kommer hem med kameran.
 
imorgon är det dags att fortsätta tentaskrivandet. har grav ångest. har glömt bort hur man gör och har hamnat i seg-mode, som jag ju älskar och knappt kan ta mig ur när jag väl halkat ner. damn it. torsdag-fredag blir det jobb och lördag lutar det åt en sväng till sthlm. gött. har dock zero money, men tänkte hänga med mer som sällskap åt de andra. suger ju lite dock..
 
men men.
 
inatt fick jag dödsnäsblodet i jespers badrum. asså herre. det droppade inte, det rann typ inte ens, det sprutade. från ingenstans kom det och plötsligt såg jag i spegeln hur det rann ur ena näsborren. sekunden efter kom det genom munnen också. panikade och skrek på hjälp, varpå han flög ur sängen, såg mig, sa "åååh shiit! FAN va mycke blod!" och vände i dörren, haha! män kan det där med blod.. hrmp. till slut sjönk jag ner på köksgolvet med en påse djupfrysta pommes på pannan och jeppa torkade desperat och märkbart genomäcklad rent sitt stackars badrum. fy fan vilken pärs!
 
 
adjö vänner

RSS 2.0