fucking with my system

Söndagsångest för första gången på riktigt länge! Har inte saknat den känslan.
 
Bra grejer som händer i veckan: Jag jobbar INTE kväll och KARIN KOMMER HEM FRÅN PERUUU! 
 
Mindre bra grejer som händer i veckan: Räkningarna ska betalas.
 
 
Gårkvällen blev en av sommarens bättre. Det känns som att man träffade alla. Eller nej, såklart inte, men väldigt många hade letat sig ut och med två förfester, en bra spelning, mycket dans och skratt och en liten efterkula strandade jag rätt bra i sängen där strax före fyra. Idag mår jag förhållandevis stabilt. Har mest varit soffläge med en bok som jag tror kan bli bra. Niceville. och ja, jag vet att den finns som film och nej, jag tänker inte göra processen kort och se filmen istället för att läsa boken!!
 
 
Upp 06 imorn känns i nuläget sådär. Det gäller ju bara en vecka dock, så det får väl gå.
 
 
adjö

This time no, this time no

 
Det ska regna ikväll. Helvetes jävla skit. Enligt prognosen ska det sluta typ nio-tio- Vi håller tummarna hårt!
 
Inget eller ingen ska få förstöra mitt humör idag. Än så länge har vädret kommit närmst, and hey, don't push it!
 
 
Lyssnade in nya vinylplattan medan jag hjälpte mamma o städa. deep purple, som jag grävde fram ur en låda på loppis i norberg förra veckan. gammal, fin rock. Idag blir min musikkonsumtion lätt schitzofren då det ikväll är Labyrint på hottan, haha! Det senare värmer mitt hjärta enkom pga min realtion till maja. Fina, fina maja. 
 
 
annars då. intet nytt. har jobbat och slitit (nåja) hela veckan. jag gillar jobbet. det är klart att det är drygt, men nu under sommaren är det soft. sommarvikarierna gör dagen, varje dag. fredrik, johan, adam, christoffer, sirre, agnes, fredrik, jesper, jonas. Ett kul gäng! Jag gillar dem! 
 
 
adjö
 
 
 
 
 
 

i don't need a reason

Usch, nu börjar det på riktigt att märkas att solen går ner mycket snabbare. hatar mörker, älskar ljus!
 
Karin hörde av sig idag. De sitter fast i Argentina. Chilenska gränsen är stängd på grund av snö. Nu är det rappa tag och snabba beslut om inte hemflyget ska missas. Är glad att jag inte är i hennes skor, utan sitter tryggt och lungt hemma i lägenheten.
 
Ska snart bege mig ut i kvällen på onsdagsklubb. har LITEN lust att vara bakis och jävlig imorn på jobbet, så det blir nog väldigt lugna tag. Spar på mig till lördag. Då blir det dock full satsning!
 
 
Ett kapitel har avslutats åt mig. Det känns tomt, ledsamt och väldigt, väldigt bra på en och samma gång. Jag har en vingbredd och en frihetskänsla på max. Längtar till Uppsala, till nationsliv, lägenheten.. mitt RIKTIGA liv. Här är jag på paus på ett helt annat sätt. Ett halvt steg bakom mina egna skor liksom.
 
Imorgon får folk lön. Jag lär få ungeför 500 spänn. har dock inte fått nån lönespec, slog det mig nu.. kanske får jag inget alls? shiet.
 
ah well. väntar egentligen bara på att oda ska svara på ett sms. återstår att se när det kmr hända dock.. 
 
hm
 
 
adjö
 
 

why can't that always be

Idag står det Johanna i almanackan, vilket resulterat i att jag fått TVÅ kakor bakade åt mig, samt en present som pappa tydligen köpt när vi var i Visby. tack för det! Nu är jag mätt på ananaspaj och kladdkaka med grädde, samt har en fin tvål som doftar gudomligt!
 
Bra dag, med andra ord. 
 
Igår fick jag och Erika, efter en förmiddag av fika och loppisbesök i Norberg, idén att gå en liten sväng. En sväng som blev 1,2 mil. det var inte ens jobbigt! wii! Idag har jag gått 8,8 km so far. har lite skavsår av skorna dock, så blir nog inge mer idag. men inom 24 timmar gick jag alltså drygt 2 mil! Kan inte känna att det gjort något positivt på min fysiska form dock, med tanke på att min diet denna helt bestått av bakverk, choklad och en massa mat. det är tur att helgerna är korta...
 
Axel, pappa och erika har dragit och skjutit. japp, det är sånt vi gör här på landet. dyr ammunition ödslas på tavlor med djurformade bilder. ah well, whatever floats their boat.
 
har tittat på ett anständigt liv i helgen. den är så jävla bra. den är så tragisk, men så viktig. jag är glad att den finns.
 
 
imorgon ska det knegas igen. heja heja!
 
 
adieu

det är sand emellan fingrarna

Igår dammsög jag datorn. Den mår nu mycket bättre, men är fortfarande seg. gjorde en diskrensning också men det hjälpte inte märkvärt. tips på further shiz man kan göra mottages! (omformatering är inte aktuellt atm). jag har deklarerat för mor och far att en ny dator är högst på agendan till min födelsedag om en dryg månad, men jag vill ju SÅ mycket hellre ha en gitarr eller en.. aynth? säger man ens det? elpiano, keyboard.. ah ni fattar.
 
lyssnar på jocke bergs cover på nåt som väntar. mycket bättre än miss lis tkr jag nog..
 
jobbar och botar förkylning, om vartannat. onsdagsklubb blir inte. ingen har hört av sig och jag vägrar styra själv när jag inte är så pigg. då vill jag bli ledd. 
 
apropå ledd så börjar jag närma mig slutet på en bok som sekter jag lånade av syster erika. hon har mycket bra böcker hon och hjälp vad skönt det är att hinna lsäa skönlitterärt igen! usch. sommarlovet är halvvägs nu. ångesten!!
 
Nu ett par pics från sommarens hittills bästa kväll. en av de iaf. Fredagskvällen i kära Uppsala!:
 
 
 
 
 
 
 
 
 Rotera bilderna verkar stört omöjligt. ni får vriad på huvudena alt telefonerna/paddorna.. eh
 
 
Hittade en lastgammal bild på mig, haha! fem år sedan rätt precis är det sen den här egobilden togs. ögonen ser större ut när man är smalare tror jag bestämt.. och hur kan brösten vara större när jag är mindre? logiskt och rättvist. eller?
 
 
 
nu blir det en film, bok och lite sömn. 
 
adjö
 
 
 
 
 
 

big eyes

Och det vart en sjukanmälan idag. blä
 
vaknade vid 3 inatt och hade 39 i feber. har sovit stora delar av dagen och peppar för jobb imorn. jag har inte råd att vara sjuk. 112 spänn i timmen förlorar jag. känns dock lite ångest att vara pissförkyld på jobbet och smitta alla. vet egentligen inte vad som föredras, att man håller sig hemma eller att man kommer och gör sitt jobb.. hm. det lär inte alltför populärt när jag ringde imorse alltså. shit.
 
nej, nu blir det mer alvedon!
 
adjö

how you're the light over me

FÖRKYLD
 
asså OJ vad jag inte varit förkyld eller sjuk på länge inser jag nu. vad dålig jag är på det. även mamma uppmärksammade att jag "är sjuk som en man".. dvs jävligt drygt. att jobbandet drar igång på riktigt imorgon känns ju sådär måste jag säga. 
 
har förkylning till trots haft en jättejättefin helg. I fredags var det reunion med sambo och frida hemma i uppsala. stort hänggäng i slottsbacken och sen svantes. hur mysig och lyckad kväll som helst, förutom att toves cykel fick punka. sånt suger. Igår var det sängläge i stort sett hela dagen och sen en dusch och hem till elin, där det bjöds på ytterst oklar och freestylad sangria och sen lite dans på hottan. idag är jag som en urvriden trasa. 
 
Erika kom in på utbildningen i Uppsala, så nu blir vi tre i lägenheten! Ska bli jättekul. the more the merrier. rickard tyckte att vi skulle slänga in en kille också, bara för att leka lite med dynamiken liksom. spännande! men nej. tack.
 
 
äej fyfaan vad min skalle gör ont! och andningsvägarna har svällt igen till gränsen av oanvändbarhet. antar att det är syrebristen som gör mig så konstig, likosm mjuk i kroppen..? eh
 
 
adjö

Caring is creepy

Imorgon kommer Erika o Axel äntligen hem från Italien. Har saknat de sen i fredags morse. de åkte i torsdags eftermiddag. Kommer dok inte hinna träffa dem förrän lördag eller söndag.
 
Imorgon fyller Odan 21 små år. Jag kände mig jättegammal när jag var 21. Känner mig ännu äldre nu kan jag säga. damn it. 
 
Jag är glad. På fredag, trots mördarjobbdag, tänker jag så fort jag slutat kasta mig på tåget till fina Uppis! Lyssna på Patti och dricka vin o öl med bra folk. åh! Fint väder ska det bli också. Just nu känns det lite för bra för att vara sant. Nåt skit hinner säkert hända. inställt tåg eller annat vider, men än så länge håller vi tummarna. Håller även tummarna för att Rickard ska hinna hem från Ungern, därifrån han tänkt lätta först på söndag. dock verkar tre snygga brudars närvaro i hemstaden smälla högre? det tackar vi för!
 
 
Annars då. Mycket skulle kunna sammanfattas såhär:
 
...later. skulle man också kunna lägga till.
 
 
jamen nejmen. är nog once and for all trött på barnsligheterna nu. tack för mig, ta nästa tjej, liksom.
 
 
adjö vänner
 
 

tänk så fort allt händer, hon i dina händer

Har precis ätit, men är fortfarande hungrig. Väntar på att det ska bli mindre varmt ute så att man kan ut och springa.
 
Känns lite sjukt att det redan är söndag igen. Det har börjat bli sommartempo nu. Dagarna flyger förbi och innan man har hunnit fatta det bärjar löven bli gula och falla av. ångest!
 
Igår hade Eva 50-årsfest. Hann knappt in genom dörren innan champagneglaset hittat min hand. Otroligt god mat, tårta, kakor, godis, chips, ostbågar och icke att förglömma: vin, åkte ner i min stackars lilla kropp. Den gjorde på riktigt ont när vi åkte hem.
 
idag har jag varit mätt-bakis. det vill säga svinhungrig. hatar när det händer. man vill äta hela världen för att fylla det hål gårkvällen töjde ut. inte ett hållbart alternativ dock, så har istället ägnat dagen åt att sola och läsa bok.
 
 
Tvingar nu upp spotify. har inte lyssnat på en låt på jag vet inte när. inte på riktigt, något annat än radio i bakgrunden eller något för att tysta tankarna när man åkt bil.
 
den här sommaren är konstig. den ger mig dåliga vibbar. det känns som att man är i ett hörn. jag har levt länge på tanken, utopin om just det här. när det väl är här, så är det fortfarande utom räckhåll. snubblande nära, men totalt otillfredställande. som markus krunegård sjunger: Man undrar när det ska bli och så var det nyss.
 
 
adjö
 
 
 
 

täcker över ljudet av sms som inte kommer

Börjar bli förkyld. Fucking great, när det ska jobbas, kalasas i Västerås och annat sköj framöver. Tack världen.
 
Rolig info: mina halsmandlar är typ.. slemmiga. jätteläskigt ser det ut! som om någon spottat snor på dem typ. jag tänker inte titta på dem igen på typ ett halvår. grossed out 2.0. vad har jag gjort med dem?!
 
 
Min hjärna är trött. Trots att jag inte gör någonting som kräver direkt tankekraft. Det irriterar mig, som en klåda man inte kan klia. Jag måste göra något åt den, men det är det där med tillfälle..
 
 
 
jag tror inte alls på nåt mer
för jag trodde en gång på det här
 
Å jag ska dansa för att hjärtat blöder
ska dansa för att hjärtat blöder
om ett år eller två kommer det här va över
 
 
 
 
 
 
 
 

den skönaste med ögon blå

Loggade in på studentmailen nyss. Nu har jag det i skrift: Kulturantropologi B, 30 hp, betyg VG.
 
BOOM!
 
Det har varit en slitig termin stundtals, speciellt början och slut. Fan så skönt att den är över och att allt gick bra!
 
1/3 av sommarlovet har nu gått lite drygt. Får paniksvettningar när jag tänker på det på ett sätt, men blir samtidigt glad vid tanken på att komma tillbaka till fina Uppsala och goa människor!
 
 
 
Jag vill verkligen inte jobba den här veckan. Hade varit lugnt om det var brevbäring, men det är det ju inte. telefoner, paket, butik/kassa, kunder, pengar, ansvar. jag orkar inte. jag kan inte. jag hatar att vara osäker och att inte känna att man kan det man gör. inte ha svar på frågor, inte kunna hjälpa. inte räcka till helt enkelt. känslan av otillräcklighet späs dessutom på när folk blir irriterade, arga och elaka för att man "inte borde ha det här jobbet". och ja, jag håller med, men jag har tvingats till det. jag håller med er, men jag fick inte säga nej. sorry! ring min chef och klaga istället så kanske både ni och jag slipper. tack på förhand!
 
tänkte gå ut i solen. såg att mamma klipper gräs. blir alltså inget. jävla allergi!
 
 
adjö
 
 
 
 

RSS 2.0