bort krypa vill

Återigen har ett helt gäng dagar runnit iväg utan ett livstecken här. Förmodligen har de flesta av er sett att jag lever på ett av de andra hundrafemtio sociala forum jag finns på.. eh. okej, lätt överdrift, men använder twitter oftare än bloggen och ibland även insta.
 
Gotland var supermysigt. Gillade verkligen Visby och ute på landet fanns jättemycket idylliska gårdar och hus. Bilder kommer komma upp på facebook och kanske även här så fort jag lyckas komma ihåg usb-sladden som för tillfället ligger i lägenheten och skräpar brevid min snart oanvändbara laptop..
 
Helgen har även den bjudit på skoj. Eller, den har haft toppar och dalar, men det är väl så det är, in this thing called life. hm. I fredags åkte jag, erika och oda ut till gussjö, där gustav och marcus anordnat minifestival. jättemysigt och bra initiativ! local loco and the idiots spelade, och sen bar det av in till sala för lite alkohol och chill på mat o prat. Rätt mkt av det förstnämnda tydligen, för lördagen blev en seg dag. Mer eller mindre under tvång satte sig oda i min bil igen och vi åkte ut till ett nu mulet och kallt gussjö för att se kompaniet. Bakis o opepp blev det hemmakvällar på skilda platser. Lyckades peaka kvällen med att klämma Basses huvud i fönsterhissen på bilen. hahah. Å gud. verkligen en "you should've been there", som gjorde min o odas kväll lite, tyvärr då på basses bekostnad..
 
Idag har jag varit i Fagersta med familjen. Hälsade på hos syssling Erica (japp, det finns två Erik(c)a Hellstrand i vår släkt! Gillar att variera oss..) och Fredrik som ska gifta sig om två veckor. Kul att träffa folk på den sidan släkten och Fagersta visade sig för en gångs skull från sin bättre sida.. heh.
 
 
Långt och vad som känns som rätt pladdrigt inlägg blev det nu.
 
Ska fortsätta läsa i "Rötter" nu. Jag hatar slaveri och rasism.
 
 
godnatt!

Just the song we share

Gotland treats me well. Visby är otroligt mysigt! 
 
Igår hade jag bikini på mig för första gången sedan vi var i tanzania i januari 09. bikini i sverige har jag inte haft sen jag gick på högstadiet. lånade emilias och, listen to this people: badade i havet! tror det knappt själv, men typ en hel kvart var jag i vattnet!! snacka om what happens in visby stays in visby..
 
alla utom mamma och jag har åkt och kollat på typ ruiner och krukmakerier. jag kände att NJA. Vill ner till stan och äta på restaurang, vilket vi ska, så fort de andra kommer tillbaka. mamma vill ut och cykla. jag avlider snart av hunger. vill ha ägg, men har inga. fan. det är hårt att ha semester.
 
igår ringde jobbet. kändes rätt så jävla soft att ba: sorry, i'm on a boat.
 
i övrigt var det PISStråkigt att åka båt. terroriserade erika, som ville lyssna på musik och läsa, med att prata typ non stop. stackarn. hon är dock bara hemma en vecka efter det här, sen åker hon till Rom, så det är inte synd om henne ens lite.
 
nu ska jag lira lite ukulele. ungefär vad som finns att göra här. 
 
 
adjö

att se det fina i den fula världen

Det drar ihop sig till Gotlandsfärd. Har ångest över att 1, behöva gå upp typ före fyra inatt/imorgon och 2, åka fälja. Kewk vad illa jag kommer må. Borde vara förbjudet med inrikes båtresor, inte ens en taxfree att hålla humöret uppe med..
 
Ah well. Ska bli kul att göra något. Resa lite, om än inom Sverige. Har inte varit utomlands på över ett år och känne rmig jättelame jämfört med mina kära sambo, vars resväska och pass sällan ligger still längre perioder. åh.
 
Just nu längtar jag efter: 6e juli. fasters 50-årsdag, då frida ska få en kram hårdare än.. varför blir det bara dirty i mitt huvud när jag ska göra en liknelse vid ngt hårt? är jag fjorton år eller? aja, en kram ska hon få iaf.
 
packa klart, åka till lägenheten och rensa duschavloppet (jag vet, random men ack så nödvändigt), därefter ut till mormor och morfar med erika där vi ska sussa inatt.
 
hörs när jag kommit hem från de sju haven!
 
adieu!

seems like love no longer can carry on

JAG FICK VG PÅ MIN B-UPPSATS!!!
 
heeelt stört och jag kan inte fatta det. så bra var den faktiskt inte! och jag vet, man brukar alltid vara jante, men vafan, jag ÄR realist i mitt eget huvud. bevisligen en kass realist..
 
men men. helt underbart, då detta ger mig VG på ALLA mina 60 högskolepoäng från Uppsala! Vilken fest!
 
 
Midsommarafton idag då alltså. Följde motvilligt med Millis ut på blomplockning. Svettades, förbannade insekterna och gnällde över hur ljust det var minst hundra gånger. var förmodligen världens utan tvekan drygaste människa där ett tag..
 
nu ska millis binda krans. jag sätter en hunka på att hon kmr bli arg och ge upp.
 
 
adieu
 
 

got a nasty habit called rock n' roll

man bloggar mindre när det händer mindre. antar att det är lika bra.
 
Igår vart det jobb. Idag har jag träningsvärk och mår som ett vrak. shit. Nejmen det var en fin dag. Solen sken och jag fick gå stan, vilket är rätt omväxlande även om det är ett av de största med sina dryga 800 hushåll (lägenheter o villor alltså). Mitt i trappspringandet ringer rickard, han visar sig vara i sala på visit, så det blev ett litet spontanhäng med postutdelning och catch up. Jättekul! När jag kommer hem inser jag att karln har fyllt år, hela tiden (obviously) utan att säga nåt.. va fasen?! det blev ett sms, där han tyckte jag var "ljuvligt entusiastisk".. tydligen tar inte alla så seriöst på det där med födelsedagar.. eh
 
 
imorgon är det midsommar, och i vanlig ordning verkar kvällen inramas av strilande regn. hoppla!
 
har invigt mammas födelsedagspresent nu ikväll. en grill. jag och pappa flippade lite med marshmallowsen så nu är jag sockermätt 2.0. dags för dagens andra halvmilspromme. japp, ni läste rätt. jag promenerar en mil om dagen, nästan varje dag. that is why i'm hot, hot.
 
 
adieu
 

- Där Har Du Orsaken Till Allt Som Hänt -

Förlåt min försummade blogg. Sommarlovet har kopplat grepp och levnadstempot sänkts till en skrämmande nivå.
 
Nytt sen senast: inte mycket. har bott in mig i lägenheten i sala. I onsdags var jag ut med sara. hade misstankar om att hottan skulle suga, så vi blev skitfulla hemma först. det sög mycket riktigt, så vi dansade lite och gick hem. dagen efter vaknade jag och erika närmre lunch och mötte upp sara för brunch på stan. sen for erika till jobbet och sara hem till götet, så jag seglade ut till mormor, fick bjudmat och tårta.
 
okej, om jag ska skirva i detalj om allt jag gjort så kmr folk somna här.
 
to sum up: jag kmr bli spritfet och utfattig den här sommaren.
 
så.
 
ska jobba på onsdag btw. heja mig! kmr må såå dåligt dagen efter. speciellt om det kombineras med onsdagsklubb.. 
 
har midsommarångest i vanlig ordning. som det ser ut nu blir det fint väder.
 
jag vill typ åka till bråvalla. eller nåt. en festival. folk hultsfredbilder börjar pluppa upp på fejjan och det kniper i hela mig. men SATAN vad hybris de har, de där i norrköping. dyrare än fakking peace and love. kan de ge sig?
 
ah well.
 
ikväll kmr det en massa folk hit. mamma fyller år och så fort man andas om att det är endast tolv månader till the big 50 så blir himlen mörk och det blåser upp till orkan inomhus... ska bli fint att träffa tove igen dock. kanske planera nåt skoj. snart kmr maja hem från malta också.
 
hatar att bråvalla är en löningshelg. känns som att det kmr bli PL-effekten. dying to see mkt folk ute. man blir bortskämd i uppis, där man typ behöver köa till uteställen oavsett dag i veckan. love.
 
 
adjö
 
 
 
 

dark boom honey

Den här datorn kommer inom en mycket snar framtid att dö. Idag har den kraschat en gång, tar typ en kvart att starta och är sedan så långsam att den ger mig hjärnblödning flera gånger om.
 
kuk.
 
En man vid namn Karl spatserade just förbi mitt synfält. Sala är en liten stad, blir man påmind om varje gång man lyfter blicken från datorn, mobilen, tvn, trottoaren.. idag har jag på håll sett tre bekanta. hade INTE hänt en randomdag i uppis kan jag säga!
 
Lägenheten är nystädad. Dock luktar det rödlök till förbannelse, eftersom jag av någon anledning blir totalt orkeslös så fort jag entrar denna lilla håla till hem, inte tagit bort den halva hackade rödlöken som ligger på köksön.. lät göras snart om inte fyra förtjusande tjejer ska behöva entra sala statt ikväll luktandes lök.
 
eh
 
Idag fyller mormor år. Idag tog Oda körkort. Fina grejer! Annat som registrerats i mitt medvetande är att Louise är hemma från LA. Snart så kanske även den här sommaren kan kicka igång!
 
 
Jag har tappat bort min favvoscarf till huvet. Eftersom mitt hår är otroligt kasst rent utseendemässigt atm, då det är på utväxt, går jag ogärna ut utan en scarf runt skallen. Den jag hade igårkväll (!!!!) är nu HELT borta. Eller, jag litar inte på erikas letarskills, men hon säger att den inte är ute på landet, så jag får väl lov att tro henne. Den ÄR ju där, så är det ju bara, men VAR har inte benats ut ännu. helvetee. Eftersom jag (typ) har mild asberger gillar jag INTE att behöva tänka om. Blå scarf istället för röd. vafan liksom?
 
Att alla mina smycken också är borta någonstans (hatar att flytta), så får jag helt enkelt se ut som en sophög ute ikväll. Skönt. Hatar att känna mig fin.... hrmp.
 
adjö

varenda natt är likadan

En vecka sommar har gått. Det känns som en evighet. Fast på ett bra sätt. Förhoppningsvis kommer resten av sommaren också gå långsamt!
 
Erika bakade scones nu ikväll. Så sjukt gott! Välförtjänt efter att ha varit ute och jagats av världens åskväder och betydligt godare än de jag och mamma bakade för typ.. tio år sen (vilket nog fan var senast jag åt scones, eh). de bröden vi gjorde var nog direkt hälsovådliga. en msk salt istället för en tsk gjorde att njurarna krampade bara man skar i brödfanskapen. usch. 
 
haha
 
dags att låta huvet möta kudden nu snart. ska bara sno en bok ur erikas bokhylla först. på sommaren ska man läsa. började i en igår men kommer inte palla den eftersom den är en sociologibok. kurslitteratur (dessutom i ett ämne man inte pluggar) känns fan FÖR pretto när man har lov!!
 
jag gillar inte pretto.
 
eller så tar jag animal farm ur pappas bokhylla. lite skämmigt att inte ha läst den. blir nog. lite kommunistiska grisar såhär i sommarnatten.
 
 
adjö

vem vet hur länge vi har varann

Sommaren hade kunnat fått en bättre start. På många sätt.
 
Jag har alltid varit emot att tagga inför saker. Man blir ALLTID besviken. Är tacksam varje sekund att jag inte bokat P&L-biljett i år till exempel.
 
Veckan som börjar med start imorgon har inget planerat alls. Eller jo. På onsdag kväll ska det onsdagsklubbas. Det bara är så. Om jag så ska gå dit ensam, vilket jag nog kmr att göra, om inte sara skiter i götet ett par dagar till och stannar i sala (vilket jag tkr att du ska sara lilla!). Väl ute känner man alltid någon, och erika och gänget kommer ju också ut. så. Allt löser sig. Just nu är största problemet att jag inte har någonstans att vara medan erikas vänner festar loss hemma hos oss. parkbänk känns SÅDÄR va.
 
haha
 
Jag är dålig på ensamhet, men jag blir bättre! mer eller mindre frivilligt.
 
Idag har varit en bra dag. Flyttade in lite grejer på dammgatan och tog en fika med fina Sara. Har inte setts sedan jul, så vi hade en hel del att ta igen!
 
(erika kom just in. de flyttade sin förfest. min lodiga (förmodade) singelvinkväll är räddad!)
 
 
vill se en bra film. var ett tag sen nu. sen tarantinofilmmusiksförfesten (sjukt långt och krångligt ord, damn it!) jag och maja hade förra lördagen har jag blivit sugen på att se en massa tarantino. typ reservoir dogs. åh det vore nåt det. en annan dag. här är internet för långsamt. hm
 
adjö
 
 

Lusse Lelle

 
Har haft en bra dag. Promme med syster, en sväng på stan, häng på Johanssons, ett par bekanta ansikten gick förbi. En nick här, en flyktig kram där. Det vanliga "läget?" "längesen!" och "vad händer ikväll då?". Ikväll har jag skjutsat syster på grillhäng vid Hällsjön, ätit god middag och ska nu hänga med Axel och Erika. Kanske en film.
 
Lyssnade på calleth you, cometh I i bilen. Var längesen jag hörde den nu. Kommer ihåg när jag hörde den första gången. När pappa vred upp ljudet på radion och sa att det här, det är en bra låt! Idag var den mest öm.
 
 
Ibland tror jag att det spelar ingen roll hur rätt man gör. det blir ändå fel. Ibland finns inget rätt, utan bara fel eller mer fel. Jag är bra på att gå på de finterna och jag finner mig själv ofta stående med en djävul på varje axel, med en omöjligt mjuk landning.
 
Är så trött på att landa hårt.
 
 
 
adjö

everybody has got a hungry heart

Lägenheten.
 
Eftersom bilen är megapaj och hos doktorn åkte jag med mamma in till sala idag. hon började 06.30. Det är typ 2,5 mil till stan. Enough said. Jag skönk ner i den mjuka dubbelsängen tills solen gjorde det omöjligt att ligga kvar.
 
Jaha. hade hoppats på odadejt, men det ser ut som att det blir Erika o Axeldejt istället. Verkligen inte dåligt! Promenad, fika, sommarmys i solen. Jag älskar sommaren. Along with resten av svenska folket..
 
Det har slagit emot mig som en vägg, det här sommarlovet. Känner mig som en urvriden disktrasa både fysiskt och emotionellt. Trött på känslan av att behöva läka hela tiden.
 
Ska äta frukost och göra mig i ordning. Blir prommerundan runt rättspsyk (vardagsedge, kommer man eller kommer man inte möta a lunetic?), kalkbruket (inte sagt att det inte finns lunetics därinne också), och mamre (DÄR finns det med säkerhet galningar!). haha nejmen. Bra sväng. Mycket grönska kombinerat med mycket sol.
 
speaking of sol så vill jag ha nya solglasögon!
 
 
adjö

hälften av de som älskar exploderar

Idag sa jag hejdå kära Uppsala och hej Sala.
 
Dubbelbakis idag efter häng med byggarna igårkväll. Grill, härj och mys på studentvägen följt av Vdalataket. Imorse vaknade jag med ett kranie som kändes ett par nummer för litet och hela jag har varit kaos hela dagen.
 
Mår, som Oda skulle säga, som en påse skridskor.
 
Sommaren jag sett fram emot känns inte alls lika bra längre. För ett ögonblick glömde jag vilken äcklig, inavlad stad det är jag kommer ifrån. Det finns få genomfina människor i den, men tack och lov verkar jag ha fångat flera stycken av dem. Att jag har svårt att stänga idioterna ute, det är ju inget nytt.
 
jag är bara så trött på att vara ledsen över det. Ledsen över osäkra människor som hatar sina liv och därför verkar gå in för att de som inte också gör det ska börja göra det.
 
tragiskt.
 
 
ah well
 
 
adjö

I need to get my story straight

Jag är inte bakis!.. än. Man får vara glad för det lilla!
 
Tove är och skriver läsårets näst sista tenta, Erika är och har rapportredovisning. Fler och fler ansluter sig till sommarlovet 2013. Känns amazing. De båda borde ramla in här på eftermiddan nån gång. Själv ska jag packa kläder och grejer som ska med hem imorgon när pappa kommer med skåpbilen. Min packlista än så länge:
 
- Sommarkläder
- Skor
- Högtalare
- Micron
- Stora tekopparna
 
klart!
 
en smal sak för en cowboy, som fader min säger.
 
 
Gårkvällen var riktigt kul. Bästa technokällaren har de i klasskollektivet (fem pers i en villa i svartbäcken. optimalt ju!). Bra ljudsystem, en bar, heltäckningsmatta, lågt till tak och INGA fönster. Sjukt bra rave blev det, haha!
 
Ikväll blir det förhoppningsvis lite vin med Tove och byggarna. En sista fest med sambo innan sommaren tkr jag att vi ska ha!
 
Det ligger en kaka i skafferiet och väntar på mig. Tove bakade tentamat igår, och jag fick en för att jag letat efter hennes ring i dammsugarpåsen. väl förtjänat, för damn, det var inge kul!
 
 
adjö
 
 
 
 

med lust och fägring stor

S O M M A R L O V!
 
ååååh så sköööönt!
 
Har nog inte riktigt fattat det än, men nu har det hänt. Inga föreläsningar, seminarier, ingen kurslitteratur på TRE hela månader! OJ va skoj!
 
Imorgon är det 90-talsfest med klassen. Har idag införskaffat en hårsnodd modell större och förbannat erika lite för att hon använde just min svarta tröja på vårruset, så att den inte är ren. morgondagen kommer gå åt till att fixa en annan tröja.. hrm.
 
 
är deppig för att min nerladdning av hell on wheels går dåligt. bra serie! snygg huvudperson.. heh
 
 
är mjuk i hjärnan och orkar inte skriva mer.
 
hörs
 
adjö
 

du kommer aldrig å va med om det

Efter en helg i Sala är jag nu tillbaka i Uppis. Trött, seg, hungrig och med discoglittriga naglar som vittnar om gårkvällens galej.
 
Igår var det släktkalas hos mormor och morfar ute i saladamm. Mycket god mat och annat halvnyttigt. Därefter Maja, vin, lite randomfolk, en oklar visit på berras (haha!) och därefter hottan dit julia och cissi kom, dans, häng och hemgång med sällis av jullan. Bra kväll, även om det faktum att sala är rätt dött ganska ofta blev rätt tydligt. På torsdag kommer pappa och hämtar mig och en massa grejer som ska klämmas in i minilägenheten på dammgatan. vet inte hur det ska gå till, men gå måste det!
 
Borde veerkligen ut på en promenad. Har noll komma noll ork dock. Fan. Blir nog till att tvinga sig. Känns bättre efteråt ju.
 
kom igen Lena!
 
nej fan. jag bestämmer nu. jag orkar inte. blir inget. får ta dubbla imorgon (för det kommer ju hända....not).
 
 
 
adjö
 
 

RSS 2.0