Soft touch, Raw nerve

Ledighetsapati.
 
Det ska bli skönt att åka ifrån Sala och tillbaka till uppsala. hängde med tove igår och fick efter lite öl (skämslite faktiskt) ett väldans sug efter att dra ut på nation. vilket ju blev svårt eftersom närmsta stad vi befann oss vid var avesta.. hrm.
 
vill inte åka ifrån landet dock. sol, djur, öppna ytor, gratis mat, liv o rörelse.. hur härligt som helst!
 
Peace and love har gjort det sämsta möjliga för oss som hoppats på att dra upp en eller två dagar bara, dvs spridit ut alla man vill se under alla fyra kvällarna. DAMN. tänkte ju satsa depeche mode, men då är jag på gotland, eftersom de ska spela torsdag?! vad är det för skit?
 
ah well. sparar lite pengar då iaf, om det är någon tröst.
 
 
ska följa med systrarna och axel bort till farmor nu. älskar att allt är så nära men ändå så långt bort här. människor är nära, den materiella världen långt bort. en detox när man behöver den som bäst.
 
 
adjö
 
 

it's all tragic

Hade kunnat mysa till det lite med bilder, men har sladden hemma i uppsala.
 
Gårdagskvällen blev bra. Fint folk, öl och vin på Tinget. Bra häng, mycket prat och mycket skratt. Som det ska vara. Tillbaka hemma efter en liten sväng hem till basse blev det kass nattfilm och glass med chokladsås direkt ur paketet (ja, en tvåliters. åt inte hela dock. då hade jag inte suttit här idag). Det är så otroligt skönt att komma hem själv efter krogen och efterfest. jag glömmer det mellan varven. att sova själv är det skönaste som finns. mysigt att sova med någon såklart, men den där någon, oavsett vem, tenderar att ligga sjukt icke-still, stjäla täcke, knuffas, snarka, kramas så man börjar svettas, putta ur en ur sängen, sparkas, knöla med kuddarna.. störa min nattfrid helt enkelt. inatt var det jag på 180 cm. sov som en prinsessa.
 
om man läser det här och har sovit med mig kan man säkert inflika att jag inte är mycket bättre själv. det är okej, jag kan ta det. vi äro alla bara människor. till listan kan man nog då även addera att jag rivs med mina många gånger lite ofilade hälar. osexigt men sant.
 
 
har suttit ett par timmar med skolgrejer nu. sökt artiklar på Jstor, vilket är ett (ursäkta mig nu) jävla pisskit. Hittar inte två artiklar som jag ska ha. idioti!
 
fawk school. vill jobbaaaaaaa!
 
mysig långfredagsfrukost med julia idag. återlämnande av vantar blev långt prat om tunga och mindre tunga grejer. usch. kan någon bara kasta en hink kallvatten över mig. jag behöver ett uppvaknande. vad håller vi på med hörrni?
 
nu, sockerkoma!
 
adjö
 
 
 
 

welcome to my world

usch. ryser.
 
såhär känner jag just nu, sittande vid erikas dator, lekande med camen. ta åt sig den som tycker att den borde.
 
och ja. så kan det va. en vacker dag tröttnar hon, en dag tar hennes tålamod slut och då hoppas jag att hon äntligen börjar lyssna lite mer till sitt eget ego. 
 
hon är jag, alltså.
 
ska bli skönt att hänga loss lite ikväll. har längtat efter de som gör allt så mkt lättare.
 
nu hoppas vi bara att det går bra för skellefteå i hockeyn, så ma kan hänga med julia under civiliserade former, haha.
 
ah well.
 
adjö

Call it fate, call it karma

För att försvåra det lite extra har jag nu köat dem efter varandra på spotify. Strokes nya platta Comedown machine och Depeches Delta machine. Jag kommer att blanda ihop och säga fel, men vad gör väl det. Musikvåren 2013 är ju bättre än på många herrans år! nordpolen, depeche, håkan, strokes, hästpojken.. NAVET!
 
fick besked om sommarjobb igår. två veckor i juli och två i augusti. med chans till mer visserligen men FAKK detta kommer bli en fattig sommar!!! och då har jag bara 2000 kvar av den här månadens löning och det har inte varit månadsskifte än och jag måste köpa kursböcker för 900. jag kommer bli förbannat smal iaf, för kmr behöva leva på vatten och havregryn...
 
nej. blir till att dra i lite trådar eventuellt. ett till jobb för att försöka skrapa ihop ett par tusenlappar iaf, så man kan gå ut nån gång ibland. festivaler och resor är ju bara att glömma (i år också). nya kläder och skor till sommaren.. nej. trist är det, men så kan det vara när man är student.
 
lyssna på musik är iaf (nästan) gratis!
 
ikväll blir det häng och catch up med fina fina Maja och Julia. Triss i ess ju!;)
 
 
pengar är mitt livsproblem. jag känner på mig att jag aldrig kommer få känna känslan av att ha. bara känna att det går ihop sig. att kunna unna sig utan att det svider i alla organ samtidigt när man köper något man egentligen inte behöver. att jag dessutom är intresserad av HELT fel saker för att bygga karriär, stadig inkomst, villa och volvo är ju inget som bidrar till att lugna min själ.
 
fan.
 
 
adjö

back to basics

Igår klippte jag av mig en väldig massa hår. Eller nej, inte jag , men Sara gjorde det på mig. Nu är det axelkort, vääldigt uppklippt och med en tjock pannlugg. Det är annorlunda som fan och idag kom den. Den existentiella krisen. Det låter oerhört fånigt, men man märker när man klipper bort det, hur mycket man identifierar sig med sitt hår. Även om det är trasigt och äckligt, som mitt var, så var den toviga hårmanen min och jag gilladae den. Nu måste jag lära mig gilla en kort frisyr, vilket jag just nu känner kommer ta lite tid. jag måste lära mig hur jag ska röra händerna genom det för att få det att ligga bra och för att vågorna ska hamna på rätt ställen.
 
är ensam hemma med gry. det suger.
 
tentan går bra. börjar bli klar. gör klart och skickar in den imorgon. måste säga att jobbandet med den har varit ganska lågintensivt sen i lördags. jag är en jävel på att jobba sakta när jag nästan är i mål.
 
 
för hungrig nu. det blir kyckling. fint.
 
 
adjö

Don't wanna be out of hope

Jaha. Den där känslan av att nu snart brister nog ett blodkärl i hjärnan har infunnit sig, som alltid under tentavecka. Den där känslan när man har för många fragment av ord och tankar i hjärnan som knuffat ut allt värt innehåll som behövs döä uppe för att man ska fungera normalt. T ex kunna för en konversation som INTE handlar om Navajoindianers livsfilosofi (vilk etjag INTE kan just nu), låta bli att dregla när man tittar ut på den blå himlen med drömsk blick.. ja nej. fan. det går ganska bra. Har börjat på alla frågor och känner mig ganksa nöjd med en av dem. Känner redan nu att jag kommer att bli godkänd, vilket är en skön känsla. Gäller bara att keep calm and carry on med skrivandet och strukturerandet av huvudet, sen är vi nog i hamn innan påsk. eller ah, det måste jag vara i vilket fall för det är due date på långfredagen SENAST.
 
Spotify har kukat ur. Efter updaten har det inte skött sig exemplariskt. Irriterande är det, men I'll live.
 
 
Annars är det lite storm just nu. Jag har inget emot det egentligen, men i längden kan det bli rätt tröttsamt. Jag är en ofrivillig och dålig windbreaker.
 
Igår pratade jag på förekommen anledning lite med mamma om att ligga runt. Hon sa att man måste tänka på sitt rykte. Bra där mor, det ska jag ta med mig.
 
Samtidigt lärde jag ut allt jag kan i ämnet slampmatte till Tove: Ahmen, om folk tror att du legat med tre, men du vet att det bara är två, så kan du ju utan att ljuga förneka en av de tre, den du faktiskt legat med, då har du ju plötsligt bara legat med en, och alla vet ju att en gång är ingen gång, det vill säga: du har inte legat med nån!
 
 
 
ehrmm.
 
 
Pluggpaus slut.
 
See you on the other side!
 
adieu
 
 
 

Lava Cabeza

Vin. Tväräckligt är det, men det går ner. Nu peppar vi MASH UP! Åh vad jag ska dansa!
 
Erika angående inlägget med bilden på benen:
 
- vadå, jag scrollade bara förbi, jag trodde du ville ha lacktightsen!
 
ASSÅÅ..
 
så, kära läsare (om ni faktiskt läser, inte bara scrollar efter bilder.. vilket nog är fel blogg att göra det i med tanke på att denna är extremt visuellt sparsmakad..) jag ville INTE ha tightsen på bilden, och inlägget hade ett helt annat syfte än att locka till shopping..
 
 
ajöken

he acts an animal

Ahkej, det är ju inte jättelätt att tagga inför kvällens utgång när man har en hemtenta som ligger och gör sitt bästa för att kväva en. Har dock skrivit en halv av tre frågor, på bara typ två timmar effektiv pluggtid. Jag kan nog vara lugnt. vafan. långfredagen är långt borta...än så länge..
 
ngngmnf
 
Har beklagat mig för Tove. Hon har tenta idag hon med. Den tredje på bara en vecka. Fyfan, stackaren. En kvar har hon sen. Lider med henne, för salstentor är inte kul alltså!
 
Om en stund kommer Erika. Ska hinna skriva lite till tänkte jag innan det blir kaffe och pratpaus. Var längesen jag träffade henne nu. Just nu lyssnar jag lite på Mash-up och peppar. DAMN vad fett det kommer bli. Och vilken lyx egentligen. Mash-up international en onsdag, när alla andra är hemma och lagar matlådor och går och lägger sig tidigt för att orka upp till jobbet. Men ah well, jag jobbar ju iofs nu. Hårt. Inte för att jag egentligen behöver ösa på såhär hårt, men jag gillar det nästan. Plåga sig igenom tunneln för att snabbare komma ut på andra sidan.
 
Har ångest inför nästa delkurs. Politisk och ekonomisk antropologi. Intressant, men tror det kommer bli hårt. och litteraturen är dyr. fan. måste försöka låna nån bok, annars blir det hårt för plånkan.
 
 
ttyl
 
 

under cover of darkness

Den är tydligen gammal, men vafan. Den är ju ASKUL!
 
 
Tove älskar 9GAG. jag känner att jag kommer utveckla begär efter den om jag börjar titta in på den lika ofta som hon, så jag låter bli. Många posts där är skittråkiga, det finns så många no-lifers, men shit alltså. ibland träffar de spot on.
 
Annars då. Hittade tentan på studentportalen trots att den inte skulle ploppa upp där förrän imorgon kl 8. Nu sitter jag med stressklump i magen och försöker bryta ner den i delar, få grepp om den, göra en plan, allt för att kunna sova. för att tillåta mig själv att sova istället för att jobba med den. Fan, jag kommer bli min egen död. En stor fet arbetsnarkomani comin' up!
 
På fredag släpper Strokes nytt och jag LÄNGTAR! Ska lyssna på den när jag är klar med tentan, som belöning liksom. Åååh.
 
Adjö

come on skinny love

Okej, det är inte ofta jag höjer på ögonbrynen åt sånthär och jag blir sällan direkt upprörd. Har aldrig känt att det riktigt rört mig, jag har aldrig känt mig speciellt träffad, har alltid själv varit väldigt smal ochtyckt att modeller representerar min egen kroppstyp. självklart tycker jag inte om idealen som råder, eftersom det skapar så mycket lidande hos så många och orsakar mycket onödig skada, men jag har inte ofta verkligen slagits av denna snedvridna bild av kvinnokroppen eftersom jag själv sett ut så under långa perioder av mitt liv.
 
nyss snubblade jag dock över denna bild på en amerikansk klädsajt. se, häpna och MÅ ILLA:
 
 
och nej, jag har inte dragit ut bilden på längden. och ja, förmodligen är den retuschad, vilket bara gör det ännu sjukare.
 
fy faan! skärpning världen!
 
funderar på att gå och äta ur hela kylen OCH frysen i ren protest.
 
 
 
adjö

when i see you cry, it makes me smile

Hypen kring serien Girls. Vad hände? Det börjar ju närma sig ett år sen man började glo på den. Okej nej, överdrift, men i somras var det. Är väl för att den äntligen börjat gå på svt, och för att den fantastiska tv-cirkeln finns och nördar ner sig i den.
 
Måndag igen. Sista veckan på den här kursen. Tentan kommer ut på torsdag eller fredag, lite oklart där än tror jag. Hoppas på torsdag så att man kan börja strukturera sin hjärna lite. Känner att det kan bli svårt det här, för hela kursen har varit så otroligt abstrakt. Kanske är det bra dock, då kan man vara minst lika abstrakt själv i sina resonemang, heeeh.
 
Jag har jobbigt lite pengar. Tänker ändå plåga mig själv lite på stan idag, mest för att det är sol och jag inte har så mkt mera att göra. Börjar gråta lite vid tanken på att det ska snöa en massa starting tomorrow och slutar fredag. läge för ett: "kewk" igen. NÄR ska man få kasta den tråkiga svarta vinterkappan åt helvete (för i år -.-)?!
 
btw så är det flera grader kallare här än i sala. vad hände där? antar att det blir tvärtom nästa vecka bara för att jag drar till sala fredag och stannar till tisdagen veckan efter..
 
ah well. på med kläder, ansiktet, i med lite föda, then off I go.
 
btw. Igår såg jag filmen confession of a child of the century. Jag hade inte så höga förväntningar efter dess FANTASTISKT låga rate på imdb (3.2), men var ju tvungen att ge den en chans eftersom huvudrollerna innehas av mina två forever crushes peter doherty och charlotte gainsbourg. menee... nej. den var inte speciellt bra. den var okej, det var den verkligen, men inte så mycket mer. platt och rätt seg. och pete.. oh pete.. du kan inte agera. jag skulle dock ligga med dig hela dagen varje dag ändå. det bästa på hela filmen var hans låt till eftertexterna. damn that boy can do music.
 
 
 
adjö

i still not sure what i stand for

Har ångest över hur mycket pengar jag handlat mat för den här veckan. Fan! Mat är otacksamt att lägga ner pengar på. Man äter upp det, sen är det borta. Köper man kläder har man dem kvar. Man kan dessutom sälja dem om man skulle vilja och få tillbaka lite av pengarna.
 
åh.
 
aja. bot och bättring. bättre planering och smartare köp i guess lär ske.
 
bra lördag. långpromme med tove, plugg, häng, mys och bra chatthäng med oda nu ikväll. ett varmt bad och nu en romcom. no strings attached. känner att den kommer tala till min själ.
 
hrmp.
 
igår såg jag och tove en bra film. the informers. den har fått rätt kasst på imdb, men vi gillade den som fan!
 
har blivit en filmknarkare. igen. jag trillar dit med jämna mellanrum.
 
but i love it. filmer är bra älskare. de sviker fan aldrig.
 
adjö

sätta hårt mot hårt

AHAHA! P3 nyheter, alltid lika upplyftande. Tydligen varnar ergonomer nu för att man kan få ont i nacken av att titta ner på en I-pad för mycket och länge. De kallar denna nya åkomma för.. PADDNACKE!
 
omfg. skrattade rakt ut. kan vara det töntigaste (roligaste) ord jag hört sedan Stefan droppade vällingsmälla (tydligen är man dödsmätt. paltkoma, har jag använt tidigare)
 
så passa er. musarm och paddnacke. de läskiga djuren tar över våra kroppar.
 
 
redovisning om Jehovas idag. har förberett mig minimalt, för att jag tydligen är ineffektiv och lat these days.
 
eller för att vi är jättemånga och mitt avsnitt är pyttelitet.. kan vara det också, eventuellt.
 
 
annars då. har kommit igång med twitter igen sen några veckor. har glömt hur nice det är. så, vill man åt mina tankar så fort de dyker upp så bär man följa GffrY @ twitter.
 
woop!
 
over and out

flytt ifrån boys don't cry

kewk.
 
japp, ni läste rätt. ett könsord, om än lite halvcensurerat.
 
Detta språkbruk grundar sig i att jag nu alltför länge tittat på bra musikvideor och klädsajter och är inspirerat men samtidigt ganska pank. de pengar jag har måste gå till mat, påskfjädrar (japp, allt för stämningen!) och kurslitteratur. Innan jag kan slänga pengar på tygstycken att pryda min utsida måste jag dessutom låta någon utbildad ta hand om mitt hår innan det faktiskt ramlar av, samt restaurera min underklädslåda innan de plaggen självantänder av ren desperation över att behöva vara så trasiga och urtvättade. kamikazetrosor liksom, som offrar sig för att nåt bättre ska komma. typ. äh.
 
eftersom jag just nu borde förbereda morgondagens redovisning sitter jag självklart med annat. nämligen klipper ihop bilder av grejer jag vill ha från hm (HUR lame?!). jaja. nåt ska man göra.
 
se och häpna:
 
Sen är det ju också givet att jag självklart kommer bli en lyckligare människa om jag kan köpa dessa saker och att jag nu kommer förbli miserabel och allt jag tycker om kommer försvinna förr gott och jag kommer dö ensam.
 
låter det lite väl? kan säga att det är ungefär så det går till i en shoppingsugen tjejs hjärna när hon inte har så mkt cash som hon skulle önska (vilket hon aldrig aldrig har). kan tänka mig att det är ungefär samma tankebana som hos en kåt kille kl kvart i två en lördagnatt..
 
?
 
ohkej. too far?
 
Kolla på Håkans nya video! Den är bra. Älskar hur den drar fram mörker över honom på nåt sätt. älskar även att han har lite längre hår. han passar i det.
 
 
adjöö

Det kommer aldrig va över för mig

Vaknar av att Tove kikar in på mitt rum: "Aah shit skulle bara kolla så att du lever!". Tydligen hade en rosslig dödshosta hörts från min säng. En hosta jag kan skriva under på. Idag finns en VISS oro i lägret. Bakis, förkyld, darrig och svag. fan. Det blev hårt och dyrt igår och jag har ågren med stort Å. Främst pengaångest.
 
Som plåster på såren kom Håkans nya låt ut imorse. Den är bra, men jag tycker den är för rockig för att kännas som han. Att den dessutom låter som killers when you were young är också ett minus. Fett ounik känns den, vilket är lite synd. DOCK ska man komma ihåg vad jag tyckte om 2 steg från paradise i början, jämfört med vad jag tycker om den nu. en skillnad likt natt och dag.
 
en bild jag inte minns att jag tagit. minns dock att jag köpte den för att jag aldrig sett den förut, upptäckte att den var god som fan och undrade för mig själv varför den inte finns på systemet. (vilket den kansek gör t o m? är aldrig och rotar bland cidern).
 
har en bekant som behöver möblera om om inte jag ska få randiga ärrstrumpbyxor snart. de ljusa, övre strecken är från nån gång kring jul/nyår och har hunnit bli ärr. de undre är från i lördags natt. det suger att se dåligt och det suger att gå in i kistor med metallbeslag. ngngnfg.
 
 
usch. är yr och illamående så fort jag inte håller huvudet rakt. livet suger lite, speciellt när man bara har sig själv att skylla.
 
adjö

darkness on the edge of town

Faan. Förkylningen har mig i sitt våld. Har flyttat mig från sängen till soffan och ska nu snart börja göra mig i ordning och hasa till skolan. Filmvisning, vilket inte känns alltför drygt.
 
Något som känns betydligt drygare är kvällens pubrunda. HUR ska jag orka? Damn that. Återstår att se om det blir eller ej. Orvars redan kl 18. sug. pubhäng utan röst känns sådär.
 
men men.
 
 
Debatt på tv om att lägga ut bilder på sina barn på nätet. Själv skulle jag aldrig göra det.
 
 
usch. har den där gnagande känslan av stress i kroppen. Behöver skriva en reflektionsuppgift och förbereda fredagens  redovisning lite, men FAN vad det ska kännas segt att dra igång. Planerar att göra det imorgon. Det borde vara förbjudet med eftermiddagsföreläsningar, för man får inte ett piss gjort mellan nio/tio och ett (VEM får det?!!). När man kommer hem igen är klockan fem. värt. mitt effektivaste pluggpass är numera mellan halv åtta och tio på kvällarna. sugerrrr. nästa termin hoppas vi på bättre tider jao!
 
 
Jag vill att det ska bli sommar. Det ska bli så skönt. Kommer sakna uppsala dock, eftersom att flytta hem till sala inte längre innebär reunion med de gamla vännerna då de dragit därifrån lite mera permanent än jag. fawk. men men. dela en lägenhet på 27 kvm med två systrar lär ju bli precious. vi är osams rätt så mkt på 220 kvm, när vi gets together i typ 36 timmar i sträck på helgerna.. nu kmr vi dessutom behöva sova i samma säng. oh jesus.
 
men men. blir nog bra. vi är ju av samma kött och blod. hur illa kan det bli?
 
(var något darrig på handen när jag skrev det där sista fan)
 
 
adjö

i'm tripply visioning you sat here with me

Ensam hemma. Tove tentapluggar nånstans och jag är hungrig. Ska göra något åt det snart.
 
min kurslitteratur strikes again:
 
"although horsemeat may be fed to dogs, it is officially classed as unfit fot human consumption", och "there are low foreigners who actually eat the stuff"
 
JAPP.
 
i lasagner och ikeaköttbullar...
mhehe.
 
 
Jag behöver verkligen klippa mig. det börjar bli k.a.o.s. inte blev det bättre av min hjärndöda idé att fläta in en silverkedja i det i lördags kväll, som sen var a shitload mkt svårare att få ur än att sätta i.. resultatet en frissboll som inget balsam i världen kan mjuka upp. överväger saxen.
 
snö imorgon kväll alltså. som att bli fisen i ansiktet.. typ. har inte blivit det, men kan tänka mig att det känns ungefär som mitt ansiktsuttryck när jag såg på tvmeteorologen..
 
 
back to war (plugggg)
 
 
adieu
 
 
 

för vi är ortens favoriter

Inte ens lite bakis från igår. Ett smärre mirakel som jag tackar och tar emot.
 
Kom precis hem från kumla där vi firade morbror pers födelsedag med att låta blodsockret nå nya höjder. Bästa dagen-eftermunchen på länge. Ska snart klämma i mig en toast, bara för att det är gott och för att den här dagen redan är förstörd vad gäller sunt födointag.
 
Gårkvällen var skön. Lite soft förkör med oda och maja, sen till hotellet där vi tydligen stod på lista (haha!!) och slapp betala. studentplånkan bugar och bockar. fortsatte förköret lite med labyrint i logen innan de gick på. redbull vodka och chilinötter. gött.
 
asså f*ck vinterkylan. jag orkar inte! Mina fingrar har fortfarande inte återhämtat sig från nattens hemgång. och f*ck mig själv som gick in i jespers kista IGEN och har ett nytt sår på benet identiskt med det förra som nu är ett käckt ärr ca två centimeter under det nya. istället för tatueringar väljer jag att prägla min kropp med andra minnen från min ungdom.. hrmp.
 
ah well. skit händer och livet fortsätter. imorgon är det måndag och jag har kommit på att jag borde tagit med mig en kursbok hem över helgen. damn it.
 
 
adieu

Dom mörka molnen

Nymålade naglar. Kan vara det drygaste som finns. Man känner sig handikappad när man inte kan ta i någonting. Aldrig torkar det nån jävla gång heller. Fattar egentligen inte varför man gör det, men det är rätt snyggt, så jag suffer through it.
 
Millis lagar mat. Har färgat hennes hår på förmiddan. En ombré. Det var rätt piece of cake faktiskt och hon blev fin. Erika och Axel har kommit hem, så vi hinner hänga lite innan jag drar till oda ikväll. Nu sitter de ute och solar.
 
Kort och koncist inlägg i dag märker jag. Med militärisk effektivitet och precission redogör jag för mitt så kallade liv.
 
Kvällen blir förhoppningsvis kul. Upplagt för skön kväll. Förkrök med maja och oda, vin prat och skratt (förhoppningsvis haha) och sen hotellet för att se labyrint. Fasen vad soft det vore som tönthottan hade kört med lista ikväll. Då hade man sparat 120 krispiga csnslantar. damn this little town.
 
ah well.
 
adieu

det finns inga skäl att blicka tillbaks

Idag har jag mått som en påse skridskor (för att använda odas uttryck) och varit helt sjukt orkeslös. Förmodligen beror det på för kass föda. Bot och bättring starting tomorrow!
 
Har pluggat hela dagen sånär som på en promenad, ett avsnitt girls och lite städning och diskning. pausade i golvtorkningen för att kolla på seminariefrågorna inför morgondagen. multitasking blir min död. mitt hjärtas stressdöd.
 
Igår kväll var jag, Johanna och Paulina och besökte Jehovas vittnen här i Uppsala, inför en redovisning nästa fredag. Det var intressant. Jag hade fördomar, som kring så mycket annat, men det var faktiskt helt okej. Jag frågar mig ofta vad som är roten till denna "religionsfobi" jag finner hos många idag. Vad är man så rädd för? Man påstår sig gå i döden för yttrandefriheten, tryckfriheten och alla dessa friheter, men när det kommer till kritan så känner jag många som vänder tro och även troende människor, ryggen. ser inte människan bakom korset som hänger kring dess hals. Man hänger gladerligen på sig ett stort halsband med en korssymbol i fakesilver köpt på gina tricot eller hm, för att det är snyggt och "fashion", men nåde den som låter korset ha en betydelse! tror du på Gud är du ju dum i huvudet, för alla vet ju att Gud inte finns. eller?
 
Vad jag tror, personligen, låter jag vara osagt, för det är inte intressant. vad som är intressant är vad som hände här, vad som skapade detta glapp mellan tanke och handling. mellan etik och moral. vad som provocerar med att människor faktiskt väljer själva, faktiskt tar tillvara på dessa fina friheter vi har i det här landet, på annat sätt än att ladda ner filmer..
 
 
ah well. tillbaka till golvtorkningen,
 
 
för övrigt är jag riktigt pepp på helg. Maja kommer med ut på hotellet (iofs ingen surprise med tanke på att labyrint spelar), morbror fyller år vilket betyder kusinträff, och jag har pluggat undan det mesta så behöver inte ha med mig nån skit hem. wii!
 
over and out
 
 
 
 
 

jag sa alltid ja, se vad det blev av mig

Jag slutar aldrig förvånas över andra kulturer.
 
Ett utdrag ur min kurslitteratur som jag nyss vilade ögonen på:
 
"beröring av menstruationsblod eller av en kvinna under menstruationen (...) gör en man illamående och orsakar ihållande kräkningar, 'dödar' hans blod så att det blir svart, skämmer hans kroppsvätskor så att hans hud mörknar och blir hängande i veck, medan kroppen utmärglas, avtrubbar hans förstånd och slutligen leder till ett långsamt avtynande och döden."
 
 
.. plötsligt förstår jag detta konstanta "har du mens eller?". Låter ju som ett förbannat otrevligt öde det där!
 
 

shatters

Fan. Jag tror nog att jag har nån form av asbergers syndrom. Har som uppgift på den här kursen att besöka en religiös ceremoni/ritual. Jag, Felicia och två tjejer till ska gå till Jehovas vittnen, så felicia kollade när de har möte. Onsdag kväll och söndag eftermiddag. fakking great. imorgon skulle jag haka på erika på bio och sen ev en öl på nation med hennes kompisar och på söndag ligger jag bakis någonstans i sala utan några som helst planer att ta mig tillbaka hit förrän på måndag förmiddag.
 
detta faktum att jag måste göra om i min vardag har lett till att hela min existens känns rätt värdelös. förmodligen har jag ätit för lite och druckit för mkt kaffe, vilket gör min än mindre bra på att ta itu med livets nycker.
 
hoppas kunna övertala de andra om att imorgon är en bra dag att besöka rikets sal ändå. helgen är heligare än bion, och för att se det från den ljusa sidan: jag spar lite pengar. ehe.
 
 
kläderna från the uk kom idag. de är fina. jag vill ha allt på mig samtidigt. det ser inte speciellt bra ut, så jag tror jag behärskar mig.
 
ett kapitel läsa till tror jag det får bli.
 
damn the shit is boring.
 
 
adjö

saknar dina höfter åka upp och ner

Svtplay, min kärlek. Har kollat ikapp tvcirkeln, där de diskuterar Girls. Fan vad bra de gör det. Johanna Koljonen, Nour el-Refai och Linnéa Wikblad. Har man inte sett girls så ska man göra det. Kille eller tjej spelar ingen roll.
 
Sitter och sneglar mot den döda blomman i vardagsrumsfönstret. Kommer på mig själv med att tänka att vi måste skaffa en ny innan grannarna ser den. Fan vad jag ska vara pk-svennig ibland.
 
Internet är tvärsegt och jag bli mer och mer irriterad. skyller på hungern som jag snart ska göra något åt. känner mig konstig i huvet av för mkt kaffe och behöver börja plugga lite. thug life.
 
ser fram emot helgen. labyrint spelar i sala, vilket kanske kan locka hem maja. hoppas! de spelar på fredag här i uppsala, vilket talar emot, men damn it gal, come home!
 
fråga doktorn på svt1. kan vara the most lame. har tryckt på mute. varför stänger jag inte bara av?
 
måndagsapati.
 
 
adjö

att se det fina i den fula världen

 
jag är i ett töcken. Mår illa men kan inte lokalisera var. Om det är i magen, huvudet eller djupare inuti. Får panik vid tanken på att snart inte vara ensam hemma längre. Hur gör man när man interagerar med andra människor?
 
Jag skyller min otäcka känsla på ågren och begynnande förkylning. Att jag ätit för konstigt och att jag drack för mycket igår.
 
Jag har minnesluckor igen. Jag får det så ofta. Jag är för flamsig, ryckig och flackande. Det beror inte på alkoholen, inte enbart.Vissa saker etsar sig dock fast på näthinnan och i hjärnan. Maler bak i huvudet till jag tror att jag blivit galen på riktigt.
 
Jag önskar att vi kunde verka på lika villkor du och jag. Eller att jag skulle vara stark nog att kliva ur den onda cirkeln som driver mig till botten av ån. Ett jävla skit är det. Jag visste det hela tiden.
 
Att vara arg på sig själv är en jobbig känsla. Den hjälper mig inte direkt nu.
 
När jag tittar rakt fram känns det som om mitt ansikte är halvt. jag känner mig fortfarande luddig i huvudet. oklar. onykter.
 
sova tidigt ikväll, tillbaka till verkligheten imorgon. Sala kan vara bra, i små doser. jag bli ett vrak här.
 
 
adjö
 
 

jag är inte skapt för denna väntan

assåååå
 
15 saknader
 
vilken låt!
 
jag vet inte vart jag ska ta vägen.
 
så förbannat jävla bra. jag är golvad.
 
musik är knark.
 
 
 
 
over and out
 
 

det finns ingen oro, för jag kommer dö ung

Lördag förmiddag. Har fått plugg gjort och sitter nu med en tekopp och lyssnar igenom Nordpolens nya som kom ut på spotifyen igår. Solen skiner. Livet på en pinne!
 
Ju mer jag hör de nya låtarna desto mer undrar jag varför han inte körde några fler av dem i lördags? den spelningen var rätt platt, hade kunnat bli monsteruöst ösig ju!
 
förövrigt: har nordpolen blivit kär? vafan! det var ju han och jag enade i hatet mot världen?
 
haha.
 
ah well. jag får väl bilda band. verkar vara the way to go.
 
 
annars då. på västfronten intet nytt. väntar på att mamma och millis ska komma hem. erika jobbar, pappa är nånstans vet inte vart och gry sover.
 
imorgon drar frida till London på obestämd tid, preliminärt augusti. åh. måste åka och hälsa på. bara måste! dags att börja spara pengar.
 
 
 
adjö

RSS 2.0