can you feel the thunder

.. för det kan jag. Den är vid horisonten. Den beräknas dra in nästa vecka. Jag stålsätter mig, men det går än så länge dåligt. Jag är rädd för åskan. Den ger en dålig känsla i min mage.
 
Har flugit runt och städat lägenheten inför Cias besök om ett tag. Det finns en chans att hon har med sig sin hund. Jag hoppas! Har varit och handlat fika åt henne och Erika, har knäskurat (!) hallmattan, som Erika dammsög igår men som såg ut som skit igen redan på förmiddagen. Har varit på systemet inför helgen. Pricy. Har cyklat i motvind och handlat mat. Jobbigt som fan. Har skrivit observationsprotokoll, ritat en bild i paint(!) över V-Dalas nedervåning.. och ja. Tänkte att jag skulle spela lite, men fingrarna vill inte lyda. Igår höll jag på att tappa en skål soppa över hela matbordet bara för att handen inte vill gripa tag. Skulle behöva en pluggpaus, alternativt en räntgen av min hjärna. Eh.
 
Längtar efter morgondagens tapas-lunch med fina flickorna, därefter hem och fixa och göra sig klar för kvällen som bjuder på vin, v-dala och kristian anttila. Blir fint det!
 
Nu kom erika hem! Dags för häng, om jag så ska tvinga henne. har inte pratat med någon på hela dagen..
 
eller jo, tove kom jag på nu.. eeh
 
 
adjöö

isande diskant går igenom allt

Svenska journalister kidnappade i Syrien. Riktigt otäckt. Usch
 
Idag har vi suttit och transkriberat på ÖG. Halveffektivt att plugga bara några meter från våffelbuffén, eh.. Jag har i alla fall klar med min del nu och kan hoppa vidare till nästa grej på listan. Det är inte nådigt vad mycket det är, men just nu känns det ändå hanterbart. Hoppas kunna jobba ikapp så att helgen blir helt fri från plugg, så att jag kan vara hemma och slipper ta mig till nån bibbla eller EP. I helgen kommer nämligen Frida och Lovisa upp från vässan och ska med på christians fest på lördag. Ska bli kul! SKa försöka att inte vara alltför bakis. Herre min get vad jag fortfarande känner mig seg sedan helgen. Tror dock att förkylningen och det kalla vädret kan ha en tumme med i den känslan dock..
 
Jag vill inte skriva uppsats. Jag har ont i magen varje dag på grund av den. Den och C-uppsatsen som kommer att strypa mig långsamt hela nästa termin. Helvete. 
 
Var på bostadsteckning på V-dala och gjorde vår opservationsuppgift. det var rätt så jävla tråkigt faktiskt, haha. Återstår att se vad vi kan tänkas få ihop om den. 
 
Vill typ jobba. inte plugga. vill bo i denna stad, knega lite, hänga på nationerna och med härliga vänner. Återstår att se om det någonsin kommer att bli realitet..
 
jävla mage. jag hatar dig. sluta plåga mig med din brännande smärta!
 
googlade just fram en etnologisk b-uppsats. den var jäävligt satsig. måste lära mig att ge fan i sånt. mår bara dåligt av andras awesomeness.
 
haha
 
adjö

från ingenstans med blixt och dunder

usch, idag är det segt i lägret. Förkylningen står och stampar någonstans mellan bakhuvud och bihålor och kroppen kan inte riktigt hålla temperaturen känns det som. Har dubbelt så mycket kläder på mig som jag brukar och ändå slutar inte rysninganra komma med jämna mellanrum. Segt! Ingen fara på taket än dock, då jag egentligen inte behöver må bra förrän på fredag. 
 
Igår var det inte nådigt. tvådagars är så inte min grej! fattar inte hur alla gör? Hade roligt när det varade dock, så jag antar att det var värt det. 
 
I lördags var det alltså husfest i klasskollektivet. Förfestade hos felicia och gick sen vidare bort till svartbäcken. Jämfört med tidigare fester tkr jag inte att denna fick nån riktig fart, men jag hade en bra kväll ändå. 
 
Sista intervjun idag, observation imorgon, sen börjar fältarbetet närma sig sitt slut. Bara uppsatsen kvar, vilket känns sådär alltså! Vet inte riktigt vad jag ska skriva, hur jag ska hitta tillräckligt med skriftliga källor till mitt material, vilka teorier jag ska använda, hur jag ska analysera. med andra ord: jag fattar inte riktigt hur jag sak få ihop en bra uppsats på bara ett par-tre veckor! på något sätt måste det gå dock, så det är bara att bita ihop och skriva fingertopparna blodiga.
 
Ska vara på blåsen kl 15 .OSUGEN på att cykla dit bort måste jag säga. orimligt mycket uppförsbacke är det. Att cykla hem dock är inte det jobbigaste man varit med om direkt. den resan testkördes i lördags förmiddag och hade det inte varit svinkallt hade jag nästan njutit av fartvinden i håret. nu är det förmodligen den som gjort mig förkyld och jävlig. aldrig ska man få vara nöjd. haha!
 
 
adjö

what have I done, oh my God

 
En kaffe på ungdomens hus igår med Matilda. Fick flashbacks från tiden då man var 16, hängde på Café PastL när det var torsdagskväll och spelningar med unconditionals, tact, blixtlås och allt vad de hette. Man tyckte att bandkillarna var coola. Hahahah ååh! Det var tider det. Jag hade ju inte trott på det ens lite om jag fått se in i framtiden där asså..
 
Om en halvis ska jag vara på Ofvandahls för att intervjua Felicias styvbror. Det ska bli spännande! Alltid lite läskigt att prata med folk man inte känner och aldrig någonsin har träffat. Huvva. Får gömma mig bakom en stoor tekopp och glittra med ögonen så ska det nog gå bra. eh.
 
Måste komma ihåg att haffa en svart bläckpenna och nåt blomaktigt eller så tills ikväll. Då är det födelsedagsfest med 80-talstema. Kollade på en svensk dkoumentär om skinheads igår med Erika. Och nej, det var inte den från -87, utan en follow up på hur det gick för dem sen. vilket var inte too good... uäh.
 
raggare, mods, punkare, skinheads, kickers. varje decennie har sin egen "problematiska" subkultur. 
 
enligt vädret SKA det vara sol atm. kul skämt.
 
kommer bli förkyld inom en snar framtid. Har två tvådagarshelger framför mig. sen uppsats. OOhwii, det ligger på nu!
 
 
puss goodbajj
 

let me show you how it's done

Något har hänt. Kanske är det bara ren trötthet, att jag helt enkelt inte orkar mer skola nu efter en intensiv termin. Jag kommer bara inte igång känns det som. Tänkte börja skriva på det minililla PM:et som ska göras i samband med fältarbetet. Det går SÅ segt. Kommer bara inte igång! Olikt mig, som brukar kunna skriva en hel hemtenta på bara typ tre dygn. Bådar inte gott inför uppsatsen som sparkas igång om en o en halv vecka. Helvete vad ångest.
 
Idag har vi bara en intervju inbokad. Känns som en skön kontrast mot gårdagens tre. Imorgon har vi två, sen får vi ta helg! Eller ja, helg och helg. Skriva, lyssna på inspelningar och skriva lite till. Fältdagboken, PM:et, observationsprotokoll, ljudfilsreferat.. och så transkriberingen. ngmfngm
 
Det är dock inte synd om mig, inte om man jämför med Karin och hennes plugg. Jag har ångest över en uppsats som i fördigt skick ska vara 15 sidor. Hon ska lämna in tre ggr 50 sidor. Som erika upplyste mig om igår: Ah, hon ska alltså lämna in tio gånger så mycket som du"
 
Mmm. Om det ändå kunde lindra smärtan från oket av press som just nu känns som att det krymper min längt med ca en centimeter per dygn. Dvärgväxt here I come!
 
Det ser ut att bli Ikea ikväll med tove o erika. skönt med ett litet avbrott från allt det dryga. har dock knappt några pengar kvar att spendera, men ett hem som skulle behöva lite ljus och annat mysigt inför en jobbig tid i skolan. allt för att hjälpa upp nu känner jag!!
 
nej, nu ska jag komma igång med PM:et. uäh
 
 
 
adjö

Stories for boys

Två intervjuer avklarade innan klockan slog tio imorse. Fint det! Nu chillar vi lite innan vi har ännu en nere på stan vid 16. Det ligger på nu, jävlar vad vi sliter. Just nu har jag dock lite stiltje. kan inte göra så mycket mer innan Felicia har skickat en ljudfil. Vilket jag hoppas att hon gör snart.
 
Ikväll kommer Ellen och Jonna hit. De ska intervjua Erika. Känns nice att vi kan hjälpa varandra inom klassen med att få tag på informanter, för damn det är inte lätt att få ihop så mkt som tolv pers på bara fem dagar! 
 
Sitter som på nålar. Kan inte slappna av. Litteratur-PM:et som ska in tillsammans med allt annat ligger som en blöt stressfilt över min kropp. Vill komma igång med det, men är osäker på hur det ska vara utformat. Bara 2 A4-sidor skvallrar om att det bör vara konkret. Men konkret innehållande vad? Eeeh. Ska googla på PM etnologi. Man bör aldrig göra sånt dock. Minns att jag googlade antropologi B-uppsats och ville skjuta mig i huvudet. Varför hamnar bara d elängsta, bästa och snajdigaste exemplaren på internet? 
 
Karin smsade och hade en pikant problem. Det stormar ibland även på linköpings universitet till synes. Oh jesuses! Det här med grupparbeten är ju lite speciellt alltså. Jag tackar han där uppe varje dag för att jag har en tvårbra fältarbetesgrupp. annars hade dessa veckor varit än mer ångest. 
 
Det verkar som att vintern har parkerat över landet sverige nu. ingen varm dag så långt prognosen visar. KUL.
 
Nu ska jag läsa bok och ha lite mer pluggångest. Det senare är inget jag direkt siktar på att ha, men det liksom kommer på köpet så fort man inte tänkt på något på ungefär en halv sekund.
 
 
adjö

after tonight i've seen the light

Det är soffläge idag för Frida och mig. Efter att ha startat dagen med lite honest trailers (lovely in all it's lameness) så blev det långpromme, mataffärsbesök och sen tillbaka till soffan och svensk humor. 
 
Gårdagen hos Hannah var trevlig. Det blev lite mycket vin eller nåt, så jag drog hem ganska tidigt. Var hemma före halv ett. Frida ramlade in vid fem...
 
Tove är på g hem från sthlm där hon igår var på jake bugg. har inte läst några recensioner än, men har hört av folk som sett honom tidigare att han är rätt platt live. återstår att se vad hon tyckte.
 
Jag hatar skolan just nu. För mycket att tänka på. För lite tid och för mycket som ska hända. Jag blir mer och mer fundersam på uppsatsen för varje minut. Vet inte vad jag ska ta för grepp på det hela. Vad jag vill förklara och hur. Jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva om. Punkt. Fy fan. Ta mig till sommarlovet, då allt är klart. B och C-uppsats inlämnade. Då, kan jag börja leva igen. Det här året är en transportsträcka kantad av ångest och rentav fysisk smärta. Mina händer lyder mig knappt längre för att de är så trötta på att knappa på dator, bläddra i böcker och skriva i block. Näe usch. Ett skit att man måste plugga för att ta sig nånstans här i världen.
 
Är hungrig. Känns som att jag jämt är det. Suger. 
 
 
 
adjö

son of a bitch

Skitmycket att göra och tänka på resulterar i att det blir lite slöskrivande på bloggen. så kan det va!
 
Är nu klar med dagens agenda. Observationprotokoll från gårdagens intervju är skrivet, fältdagboken är uppdaterad, handledaren mailad, litteraturen utläst. Jag ahr varit ute och sprungit, kört lite mage/rygg/plankan, badat, lyssnat på podcast, diskat, kollat på unga mödrar danmark (JAPP, äntligen nya avsnitt ute, mhehe) och ja, det var väl min dag i punktform.
 
Snart kommer det ramla in folk här. Dels de som bor här, Tove och Erika, men även Frida, som ska bo här i helgen. Ska bli kul! Jag har lobbat för och fått igenom att vi ska ut och äta ikväll. Jag vill käka på Plock och det verkar som att det ska bli verklighet. Amanda är också invited till vår dinner date. Ska bli kul!
 
Igår var Matilda och Carl här och hade plockmat och disneykväll. Årets första glögg dracks (rickard uteblev från denna sammankomst då kan deklarerat att han minsann ska göra egen glögg. ehrm) och vi tittade på prinsessan och grodan. Så härlig musik i den! Åh! Superbra kväll verkligen, som ska göras om när tillfälle dyker upp.
 
Lyssnar på Henric de la Cour och känner lite smärta i maggropen över att det förmodligen inte blir nån tur till Vdala imorgon för att kolla på hans spelning. Jag vill så det värker, men känner inte särskilt stor lust att gå utan sällskap. Kan hända att det dyker upp någon som ska gå, har inte hört runt på allvar än, men mina planer för kvällen är iaf Hannahs inflyttningsfest tillsammans med Frida. Ska bli kul!
 
nu kom erika. oh la la, i bara underkläder. tänk vilken lyx jag har att bo med så snygga bruds.. haha! 
 
 
adjö
 

vi ses väl nån dag

som vanligt en söndag förmiddag känner det som att jag har ett alltför litet hårband på mig.
 
kvällen igår var bra. vin och häng hos matilda med tove, carl och alicia. Vdala, vånna inget och dans. hemgång runt tre. 
 
tove har dragit iväg och pluggat och jag borde göra detsamma. jag borde skriva ner vad jag hittade i arkivet i fredags, men min hjärna känns som gelé. den bara är inte. kanske borde släppa skolan och skriva imorgon istället. 2 sidor text borde vara nere på ett par timmar.
 
 
en grej som slog mig nu när jag borstade tänderna (mycket konstigt kan dyka upp i huvet när man ruskar om med borsten) är en gammal reklam, vet inte om nån minns den, men det var en sibyllareklam.. 
 
hittade den på youtube ---> enjoy
 
Min spontana känsla: det där hade ALDRIG kunnat sändas på tv idag!! inte en chans!
 
Tider förändras. 
 
kanske borde skriva en c-uppsats på ämnet pk-sverige?
 
 
 
 
sitter i det vanliga soffhörnet med datorn i knäet, Oda på facebookchatten och så mkt bättre-reprisen på tvn. Är det bara jag, eller har det programmet blivit en parodi på sig självt? skrattar högt när jag ser dem sitta där och digga till musiken som om någon står bakom kameran och riktar en pistol mot de som inte öser tillräckligt mycket eller fäller tillräckligt många tårar till de sorgliga låtarna.
 
hahah
 
 
jag vill inte gå i skolan. jag vill hänga med mina nyfunna vänner varje dag, slippa stressen. jobba lite, hänga runt, ha det bra. 
 
men nej. life is a bitch and then you die, har jag hört...
 
 
adjö
 
 
 
 
 

most peculiar man

simon and garfunkel-eftermiddag. Regnet strilar utanför fönstret och Tove är och gymmar. Jag har läst pluggbok och ska läsa lite mer. Byta sängkläder ska jag göra också.. och diska. Rolig info.
 
Jag önskar att regnet kunde lägga av, men det ska det tydligen inte göra förrän imorgon. trist. Man blir frusen av det här vädret. Ute är det redan mörkt fastän klockan inte ens är fyra. Det är tur att det börjar bli ljusare igen redan om en och en halv månad! Längtar
 
 
hmm nu ser jag som av en händelse att tove är online på facebook? hard work or hardly workin därborta va? haha. då kommer hon nog snart hem. dubbelblöt. 
 
jag har börjat vakna på nätterna och vara helt kallsvettig. supervidrigt! jag undrar varför. drömmer inget konstigt, har inte feber, har varken varmt eller kallt i lägenheten.. kanske är slutet nära, vem vet.
 
nej usch. så ska man inte tänka, för rätt som det är händer det. har fått bevis för det på ett alldeles för abrupt och jobbigt sätt nyligen. 
 
 
ikväll ska vi till matilda och dricka vin och därefter till vdala där vånna inget spelar. jaa!
 
 
adjö

in the days of my youth

Fredag alle man! Så härligt. 
 
Startade dagen på folkrörelsearkivet med Felicia. Det gick bra för oss båda och vi hittade material att bygga vår lilla uppgift på. Tänkte skriva ihop den på måndag eller nåt. Man ska ha nåt att göra då också, heh.
 
Efter arkivet tyckte vi att vi förtjänade en fika, så det blev Hugos en stund. Har aldrig varit där tidigare, men vet att tove gillar det, så vi testade. Gillade det riktigt mycket. Blir fler gånger! Efter fikan kilade vi hem och jag tog en pw runt löten. När jag var ungefär halvvägs frågade matilda om jag ville ta en fika. Jag vill alltid fika! Bara att dra ner på stan igen och parkera, denna gång på Linné. Efter en stund kom Carl också. Mysigt att sitta och prata skit, titta ut på höstregnet och dricka kaffe och te. Efter fikan tog matilda med mig till den väckraste vintagebutik jag någonsin varit i. Ville ha ungefär allt. Inte riktigt, men nästan. Dit blir det fler besök!
 
Väl hemma hängdes det lite med erika och lästes lite pluggbok, heja heja! 
 
Nu börjar skavlan och jag har bakat cookies. Utan smör/olja, socker, ägg och mjöl. DET NI! Vilken bedrift va?
 
 
Min dubbelhaka är i den ställning jag nu halvsitt/ligger i så brutal att jag börjar bli nervös att kvävas. dags att lägga ihop datorn och hasa upp mig lite tror jag. Vill inte dö, för imorgon blir det vin, vdala och vånna inget med fina vänner.
 
 
adieu

discover the whole world on the way

Torsdag kväll. Redan snart helg igen. Känns som nyss jag åkte tillbaka hit från Sala i lördags!
 
Har haft en jättebra vecka med olika arkivbesök varje dag. Imorgon ska jag gräva lite i folkrörelsearkivet och se om jag hittar nåt jag kan använda till min presentation på tisdag. Håller tummar och tår!
 
I tisdags hittade jag ner till Vdalapuben en sväng och drack öl och vin med Rickard och Carl. Lite random men väldigt kul. Bland annat blev det lite barnprogramsnostalgi. Nyss trillade en pollett större än en höjdhoppsmadrass ner i mitt huvud och jag kom på namnen på samtliga karaktärer i dessa barnprogram. Pass på: 
 
Bob och bobek:
 
 
och pat & mat:
 
 
Leve Tjeckoslovakiska barnprogram!
 
(gillade de aldrig. sjukt dryga)
 
 
Nu blir det te!
 
adieu
 

jag ska fly tills jag hittar hem

Är lite uppe i varv efter en sjukt intressant eftermiddag på landsarkivet. Jag vet, det låter inte så upphetsande, men det var det! Har bläddrat i mentalsjukhusjournaler, dokument med foton och fingeravtryck från fängelseinterner på 1800-talet, gamla rapporter om gruvolyckor, en dagbok från 1930-talet, Dan Anderssons bouppteckning. ja asså, det låter inte sexigt nu heller inser jag, men ÅH! så mycket man kan utläsa från gamla foton och dokument! galet
 
ska ut på pitchers och äta lite med erika och hennes skogiskompisar. åt nyss middag dock pga akut hunger, så blir väl typ ett glas vin och en förrätt eller nåt. dålig planering där johanna! 
 
imorgon blir det mer arkivbesök. denna gång folkrörelsearkivet. på eftermiddagen ska jag lyssna på ett föredrag av fanny ambjörnsson. institutionen anordnar ett litet "queer-fika", vilket ska bli riktigt kul! 
 
 
 
adieu mes amis!
 
 
 
 
 
 

Running to the sea

Jag vet inte var jag ska börja riktigt, mycket har hänt det senaste dygnet, men som grund kan sägas att ja, jag är iklädd betongkeps. Eller betonghipstermössa, som är det senaste jag sportar om söndagmorgnarna. Men okej. Målet för gårkvällen var Uplands 04-släpp där Jens Lekman DJade. Det hände ju då INTE, due to för lång kö blev det istället Svantes och Palermo. Vet inte hur mycket spirituosa som åkte i från start till mål, men uppenbarligen tillräckligt mycket för att vakna på annan adress än hemma OCH dessutom ha planterat stulen ljung i karlns balkonglåda innan det däckades. EH? Kan sägas att jag inte gjorde detta ensam, vi snodde varsin och planterade varsin. Rickards planta var dessutom ner en sväng i toaletten. Jävligt oklart varför, men det syntes på och i toan imorse att den varit där i alla fall..
 

 
spana in dubbelhakan. vad händer med mig?
 
aja, en bild ifrån kvällens andra förfest. Hon som syns på bilden heter Fredrika och är flickvän till kvällens värd, Jonte. Den första förfesten bestod av mig och Matilda som lyssnade på bra musik och drack vin och öl i sken av stearinljus. mys! Hos Jonte träffade vi Rickard, Adrian och Alicia och lyssnade på vinyler. däribland Abba, haha. En fin kväll!
 
menee ja nej.
 
får ångest när jag tänker på att min cykel står vid upplands. eller ja, jag hoppas innerligt att det gör det och inte blivit fraktad därifrån. då ska jag grina i tolv dagar och därefter knycka mig en ny. varför det lämnades där är jävligt oklart. både jag och Rickard hade cyklar, men ingen av oss kom ihåg det vid hemgång. palermo gör dåliga saker med hjärnan. imorgon blir det hämtning av cykel!
 
Fick en bild skickad till mig från millis idag. den föreställde hennes och emmys halloweencupcakes. OH JEEZ. så fantastiskt fina! Rickards kommentar var: "att en person född 1996 kan göra sånadär!". och ja, det känns helt sjukt. bäbisarna har vuxit upp och vi 90:or är old as fuck.
 
 
imorgon börjar vår arkivvecka. jag har ångest över att uppsatsen är nära och jag fortfarande inte vet vad jag ska skriva om. jag vet heller inte vad jag ska skriva c-uppsats om, starting efter jul. på alla föreläsare låter det som att man typ borde ha en plan för ALLT, helst nyss. kan inte ens dra djupa andetag när jag tänker på uppsatser.
 
fy to the fan.
 
 
adjö
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0