vi delar oss hela

Dagen som skulle bli produktiv kommer inte att bli det, för nu är batterierna slut. Hela kroppen skriker vila och hjärnan vill inte arbeta. På natten kan jag inte sova, men på morgonen vill de blå sluta sig minsann. Inget vinnande koncept när man verkligen måste prestera.
 
Allt är så rörigt.
 
Ska börja analysera mitt empiriska material nu. jag vet vad jag vill ha sagt, men blir yr bara jag tittar på det. känns som att börja peta i en vårtrött myrstack. jävla skit.
 
ge mig G, 15 hp. det rimmar! ska göra en raplåt.
 
 
blir typ åksjuk av att titta på skärmen. uäk. borde kanske äta lite mera. 
 
hur man spenderar en "pluggdag" med att plugga typ tre timmar effektiv tid... ngmngmhnm
 
 
kvällen kommer iaf bli fin. livemusik och bra häng med vänner.
 
 
adjö

Slå mig hårt i ansiktet

Trött. 
 
Så, så trött.
 
Efter en helg jag helst vill glömma bort är det nu måndag. Kvalborg imorgon och Valborg dagen efter det. Har ingen som helst energi att lägga på feta planer som ändå bara kommer brinna inne. Båda dagarna ska få bli nationsfria. Morgondagen nog rentav alkoholfri. Behöver ro mitt i pluggbruset.
 
Sitter och skriver. Inser att det börjar bli långt nu. Inser att jag kommer behöva ta bort flera timmars jobb för att ersätta det med annat. Annat som jag inte vet vad det är ännu. Vill bara bli färdig och godkänd. Jag begär inget mera.
 
 
 
Jag har tinnitus i hjärtat.
 
men jag lever.
 
 
idag fick jag ett litet ljus av en vän. det förgyllde en redan bra stund och jag håller mina tummar.
 
 
adjö

Det är ok om du glömmer mig

Hurulas platta kom ut på sporify idag. Äntligen! Jag gillar det jag hör. Inget nytt under solen, men det är vårigt och bra.
 
På tal om vårigt så önskar jag inget hellre än att kunna sitta ute och ha det bra idag. Inte behöva sitta inomhus och knappa ner teoriavsnittet av uppsatsen. Jag njuter dock av lugnet här hemma. Solen som strålar in genom fönstret och tystnaden omkring mig. Inte för att Tove är högljudd när hon är hemma direkt, gör snarare en jämförelse med en stimmig campuskorridor. Ännu en positiv grej med solen är dock att det blir väldigt lugnt på campus. Igår hade vi blåsen stundtals nästan för oss själva och när jag vi gick vid 18 var fellow students nowhere to be seen.
 
Ah nej. Mina attention spans är lika korta som vanligt. På tio minuter plugg går tjugo minuter prokrastinering. Skulle behöva vända de siffrorna. Jag gör det.. imorgon.
 
 
 
 
 
 
Lova och skjut mig om jag nånsin blir som dom
 
 
 
Jag ville glömma dig just som du var
 
 
adjö

Love or prison

Jahapp. Dagen repade sig och kvinnan blev faktiskt ganska produktiv! En dryg sida längre är uppsatseländet nu och många skratt har kommit inte bara från ytan utan ända från magen. Felicia är så bra. Vi hade en så mysig morgon, med start 07.15 för tidig promme innan dusch, frukost och skola. Vi gör om proceduren imorgon, förutom att vi kör på hemmaplugg. Skönt att slippa göra matlåda ehe.
 
Mina dubbelhakor och studdiebuddies. hörlurarna felicia har runt halsen sitter jag nu i sängen och lyssnar på musik med, som den douche jag är (hon får tillbaka de imorgon..) :
 
Efter lite grävande i mobilens mörkaste hörn, en bild på mig från min och toves mysiga vinarkväll innan vi smet iväg på elin och alexanders 25 årsgfest i onsdags. Cred till Matildas klänning och halsband som gjorde att jag kände mig som en prinsessa:
 
 
 
Relativt nyligen hemkommen från Rickard, där Badd och Arnbergs närvaro där en stund gav mig dagens bästa skratt. Så härliga killar! 
 
Under en kvällspromenad hoppar grabben till "åh, kolla! såg du råttan?!". Råttan visade sig vara en harunge. Det är egentligen ett caps lock moment detta för HERRE MIN vad söt den var! Han fick i princip hålla i mig för att jag inte skulle greppa det lilla livet och ta med mig det hem. Jag orkar knappt tänka på dess underbart mjuka lilla kropp som satt där alldeles stilla. Hade det inte varit för att den förmodligen dött av rädsla hade jag fan tagit upp den. åh åh pälsdjur <3
 
 
Nu sova. 
 
Adjö

I need my girl

Här sitter jag och lider.
 
Allvarligt. det känns som att jag inte har någon hud och än mindre har jag nån energi. Blir nästan rädd. En uppsats skriver inte sig själv och människor kommer inte till dig bara föra tt du vill att de ska göra det.
 
Har så ont.
 
 
 
 
 

jag tänkte jag skulle höra av mig och säga att allt är fint

 var övertygad om att jag skrivit och postat ett inlägg sen jag kom hit.. så var alltså icke fallet. eh.
 
Påsken har passerat, fylld av plugg, men även en välbehövlig paus från allt här ute på landet. Mycket mat, mycket godis, en del snorande och hostande, men sammantaget ändå en bra helg! Ingen alkohol och bra med sömn. 
 
Ikväll går tåget tillbaka till Uppsala och verkligheten. Uppsatsskrivande och Valborgspepp. Laddar inför Hurulas spelning på Vdala på lördag. ÅH!
 
 
Adjö
 
 

Better off dead

 
 
Inatt har jag legat och tänkt på plugget med dig bredvid. Nu tänker jag på dig med plugget framför mig.
Om ändå det hade synkat bättre.
 
 
Gårkvällen var bra. Kolla på grabbarnas fotbollsmatch som studntals bjöd på riktigt bra lir! Riktigt kul att se. Stimmade lite på kanten med Tove och Gustav. Därefter hem till Matilda för folköl och häng, sen intog en bra kvartett Vdalas pub för en öl. Sedan blev det cykel i motvind och uppförsbacke med belöningen att få se nytillskottet i gitarrsamlingen. Blev lite kär. Så snygg! åh. 
 
Imorgon är det skärtorsdag, vilket betyder hem till landet för att fira påsk. Med lite tur kommer jag då att få träffa denna filur:
 
 
tummar hålls!
 
Ikväll är det Elin och Alexanders gemensamma 25årsfest. SÅ peppad! Ska bli kul att få göra sig riktigt jävla snygg, träffa typ världens härligaste människor och bara dansa och må bra.
 
 
adjö

the dream is dying

Vill vara ute i solen. På bryggan med kaffe och Matilda. SItter hemma på mitt rum med fördragna gardiner och skriver på något som jag inte vet vad det ska bli. Vad det över huvud taget kan bli. Heja mig och uppsatsen från helvetet.
 
Antonia har varit ljusglimten på min dag än så länge. Improivserad pastalunch med efterföljande bananpannkaka och kaffe. Prat om plugg, bostäder, pojkar och livet. Nu tänkte hon gå ner på stan, jag ska sitta kvar och invänta att det blir seneftermiddag, då jag ska träffa Matildan och låna klänningar till onsdagens festligheter.
 
Hatar att vara förkyld och hemförlovad av en jävla uppsats. Vill ut och springa, röra på mig och svettas. Känner mig som en stor klump av löst sittande materia. INTE kul!
 
Bättre tider kommer komma. Sämre också, oj oj, men de försöker vi att tänkta bort nu!
 
 
puss och adjo
 
 

det är inte synd om dig

Nedbrottad av förkylningen från helvetet. HJÄLP vad dåligt jag mår! Hoppas att morgondagen blir bättre än idag. Har bara lyckats läsa två kapitel pluggbok och inte skrivit ett ord på uppsatsen. Ångesten.
 
Tove och Antonia sitter i köket och pratar över en flaska rödvin. Erika är ute på Kalmars. Själv ska jag bädda ner mig i sängen med en film, soman och drömma om ett icke dunkande huvud.
 
Gårkvällen var bra. Vin, öl och mys hos Matilda med Erika och Erik, sedan ÖG där slim fingers spelade live. 
 
aaaaah jag orkar inte vara sjuuuk. det är så värdelöst. skitliv
 
 
godnatt
 
 
 
 

youth knows all the pain

Här sitter jag och ser ut som något katten släpat in.. minst! detta med en frisyr som plockad ur gökboet och  i en tröja som jag nog lika gärna skulle kunna vara utan, då dess färg är minst sagt neutral. I bakgrunden syns Tove, som gjort sig redo för en kväll av spex och dans för en massa dinerande män. JAPP, här sitter jag och försöker krossa patriarkatet uppenbarligen helt på egen hand!
 
 
Lider när jag ser den här bilden på mig själv. 24 yr old virgin med grisrosa hy. det får man tro om man vill. fnizz.
 
 
Nu har pluggpausen varat alltför länge. En tur ner till stadsbibblan, en välbehövlig sväng in på ica och så den sedvanliga vändan på systemet. Detta efterföljt av en balja kaffe och en titt i metro. Nu: Back to business!
 
Ikväll blir det ÖG med Matilda och Erika. Blir bra.
 
adjö
 

här ligger jag och blöder

Jahapp, här sitter jag och knappar på något helt annat än mitt C-uppsatsdokument. Men tänker att det är okej att ta en liten paus ibland.
 
Igår var en shitty, shitty day, som med hjälp av tre fina vänner lyckades vändas till att jag somnade leende. Fint. 
 
Det risiga med igår var att jag hade handledarträff. Han tyckte att min uppsats än så länge var för platt. Jag förstår honom och jag tyckte nog egentligen detsamma, så han föreslog en annan vinkling. Helt annan vinkling. Paniken kom som en like på instagram (mitt nya uttryck. tyckte att "som ett brev på posten" behövdes göras mer up to date) och där satt jag, utanför skolbibblan med tårar i ögonfransarna när bästa Denise kom och plockade upp mig och gick på filmvisning. Den var rätt ovärd, men det var kul att träffa henne och få lite klapp på axeln att det nog kommer gå bra ändå. 
 
Efter filmen stegade (eller typ mer eller mindre sprang) jag hem till Matilda som bjöd på kaffe och häng. Satte igång med att samla material inför min C-uppsats 2.0, vilket gick rätt så bra. Lite paus för mat och true blood, sen igång igen. Framåt kvällen kom Rickard och hängde lite, vilket resulterade i att en bra trio rörde sig mot en kväll av öl/vin och bus på Kalmars. Somnade två, alarmet ringde kvart över sju. jej! Gick hem genom staden lyssnandes på morgonpasset och deras temamorgon om Putin. Dessa ryssar förföljer mig. Efter den här uppsatsen är klar vill jag inte höra om de (som om det kommer gå att undvika) på ÅR OCH DAR!
 
Bild från igår. Matildas fina målning och jag som ligger och pratar i telefon med min moder. Att mitt ansikte ser kefft ut? jag vet. så fatty fatty face just nu, men jag tar det med ett leende. mulligt är gulligt. 
 
 
paus slut.
 
adjö
 

I follow you, pretend you want me to

Living a test
Locked up with you
I know you trust me enough
Then i do stupid things
The things i always do
This time with you
 
I need someone to be close forever
 
 
Denna låt, mitt knark.
 
Det går segt att skriva. Än så länge har jag i mina försök att bryta ner mitt Mount Everest kommit på mig själv med att ha skapat en hel bergskedja. Helvete. Just nu ska jag försöka mosa ihop essensen av åtta sidors PM till ungeföär en sida "tidigare forskning". Det går ju SÅDÄR, kan jag villigt erkänna. Jag fattar inte hur man INTE skriver en framtung uppsats!! 
 
Just nu känns det som att någon injicerat valfri fettlösande substans i min hjärna och skakat om mitt huvud.
 
Tove kommer nog hem när som helst nu. Vi ska städa och tvätta ikväll. Blir bra, för jus tnu har jag typ tre par trosor kvar, de oskönaste då givetvis.
 
Imorgon har jag individuell handledning i 30 minuter. Jag är nervös. Än mer nervös är jag att jag kommer behöva be om att få gå tio minuter tidigare för att hinna gå på en föreläsning.. hoppas att han tar det bra och inte som att jag smiter. igh. får försöka koppla den till mitt uppsatsämne så kanske han blir nöjd. håller tummisarna!
 
Igår var vi som nämnt i tidigare inlägg på bio. Nånting måste gå sönder. Jag gillade den. Den var mörk. Erika, du skulle gilla den!
 
adjö
 
 

little fang

Skriva C-uppsats. Har försökt rycka igång idag. Kommentar efter dag 1, efter ett par timmars plugg effektiv tid: FAAAN VAD JOBBIGT DET ÄR! 
 
Bådar gott detta. Känner mig som ett busigt barn på dagis som inte alls vill sitta still under frukstunden typ.. eh. Om ett par timmar får jag gå på bio med Rickard, Carl och Tove iaf. Alltid något! Vi ska se "Något måste gå sönder". Har high hopes.
 
Lär duscha. ugh. jobbig grej. börjar bli som mina vänner maja, julia och karin. "vadå? ska vi gå ut? men då måste man duscha ju?". Jag menar, man har gjort det rätt jäkla många gånger nu. Man tröttnar ju! Går inte att variera på så många sätt direkt..
 
näe. nu lär rumpan upp från stolen.
 
adjö

vi skulle dra nånstans dit himlen alltid var blå

Efter en mycket händelserik vecka, med alldeles för mycket alkohol och på tok för lite plugg och sömn är det himmelriket på jorden att vara hemma på landet hos familjen ett par dagar. 
 
Efter en spontanutgång i torsdags där huvudet inte nådde kudden förrän halv sex på morgonen, följt av en fredagkväll med 04-släpp där jag inte hann med att sova mer än max en timme så var det en TRÖTT tjej som igår förmiddag tog tåget till Sala tillsammans med Felicia. Hon har nu sett mitt barndomshem, degat på soffan och träffat min familj. Så bra!
 
Idag fyller lilla millimus 18 år. MYNDIG! helt stört! Det ska hur som helst firas med kusiner, mor- och farföräldrar och en massa kakor och tårta. Sockerchocken kommer som ett brev på posten.
 
Speaking of brev på posten så har jag sommarjobb. Skönt. Posten i sala vecka 27-32. Money in my pocket.
 
Nu blir det promenad
 
adjö

burn out or fade away

Fast i en tankeloop som jag kommer behöva sparkas ut ur med våld. Tur att det finns en stad som heter Paris och att det finns en flygbiljett med mitt namn på som tar mig dit om bara en månad. 
 
Jag har försökt strukturera upp min uppsats och har så gjort med drygt 400 ord. Är så, så rädd att jag inte ska klara av att få ihop nåt som duger till ett G. 
 
Jag har numera jobb i sommar i ala fall. Alltid något! Pengar till mig, sysselsättning till mig! Sala mellan vecka 27 och 32 för mig.. blääh. Just nu känns det dock som att jag kan vara var som helst, det spelar ingen roll. Sitter inte fast, men vill sitta fast. Vill kunna börja bygga ett liv jag gillar med människor jag gillar, något jag just nu känner inte går. Denna flyktighet, rotlöshet, detta följade av drömmar. Där hamnar vi efter, vi vars drömmar ännu är för stora att hantera. 
 
Jag är dödligt trött på osäkerhet och stress. Jag är dödligt trött på att flacka. 
 
Jag vill ha lugn. 
 
 
Nu ska jag plugga lite, sen cykla till Felicia. Den tjejen gör mig glad.
 
adjö

nu vaknar staden långsamt

En markant förändring i mitt vardagliga beteende har inträffat från och med jag vet inte när, men nyligen. Jag, Johanna E Hellstrand har PRATAT TELEFON jääättemycket och länge med folk till lite höger och vänster och mest hela tiden. Vem hade kunnat ana? Var ute och sprang/promenerade och kom in för en timme sen ungefär. Sedan dess har jag hunnit med två tjugominutare med två olika personer. vilken karaktärsmodifiering från min sida!
 
ah well. 
 
Idag opponerade vi på varandras PM och hux flux så hade jag 15 hp denna termin. SÅ skönt. I och med detta kommer jag inte att behöva göra om hela C-kursen om jag skulle tappa brutalt nu på slutet och inte få ihop nån uppsats. flippar lite av glädje när jag tänker på det.
 
annars flippas det inte mycket här borta. livet är just nu väldigt tungrott på grund av saker jag inte kan göra särskilt mycket åt. det är jobbigt, men hanterbart. jag letar ljus, men förr eller senare är det någon eller något som kommer med det. 
 
borde ta en dusch och sluta sitta på toves soffa och vara småsvettig efter dagens (lätta, men fortfarande) fysiska ansträngning.
 
adjö

RSS 2.0