bättre hemma

Fredag, Freitag, Friday, Viernes, Vendredi
 
Nice!
 
Eller ja, det spelar mig egentligen ingen roll vilken dag det är så längde jag kommer ihåg att gå till skolan ett par timmar mitt på dagen på tisdag och torsdag. Fredagar känns dock ändå lite speciella. Gillar dem.
 
Ikväll blir det utgång och för en gångs skull "riktig" förfest, med tema till och med. Ujuj! Om ett par timmar blir det dusch och förmodligen en hel del svärande framför spegels när en 60-talsfrisyr och make-up ska läggas. Jesus. 
 
Har legat och läst pluggbok hela dagen och känner mig degig i huvudet. Ska ta ett avsnitt True blood innan jag börjar ta mig i kragen här tror jag. 
 
Adieu

loving you was crazy shit

Formulera vad man vill skriva c-uppsats om. INTE LÄTT!! Varför är jag så sämst på att komma på ett problem med konkreta frågor? Varför kan jag liksom inte smalna av? Just precis nu har det förmodligen sin förklaring i att jag inte har läst in mig i fältet än, för hur fan ska jag ha hunnit det? Har gått i skolan i två veckor liksom.. Det löser sig nog det här, men jag har mycket nyligen lämnat in ett uppsats som kändes sådär, just på grund av detta. Den kändes för grund liksom. Som att man sparkar för löst på en fotboll så att passningen inte når fram liksom. Jobbig känsla. Snälla institution, ge mig bara ett G så är ni av med mig!
 
så vad gör jag istället för att skriva i ett word-dokument? jo jag skriver i ett blogginlägg. Som att det räknas bara fingrarna får knappa. ack så fel man kan ha. 
 
usch nej. blä.
 
frukost kanske?
 
 
adjö

vad ska det bli av dig när du blir stor lilla vän

Söndag kväll igen, efter en superbra helg. Inte så mkt plugg gjort, idag har jag inte öppnat en enda bok, men jag tror att det ska göras lite nu. bara lite läsning. vet inte ens vart jag ska börja, har fyra böcker på gång samtidigt och fler måste det bli. framförallt borde jag läsa artiklar som research för uppsatsen, men fan. kurslitteraturen tar ju knäcken på en, och då har jag dessutom knappt ens tittat på den rekommenderade litteraturen, som inte är obligatorisk men som man "borde läsa". Aaaah. men asså, jag vet. att skriva hur mkt man har att göra är SJUKT tråkigt.
 
jag postar en rolig länk istället jag fick av tove för ganska längesen men om fick en revival idag och delades och skrattades åt med karin:---> KUL
 
imorgon ska jag gå upp tidigt och besöka bibliotek i staden. heja heja. karin boye och dag hammarsköld ska få varin visit av härjad och lätt neurotisk humaniorastudent. igh.
 
 
adjö vänner och obekanta
 
 
 
 

jag har det jävligt festligt när jag har det bra

Försvinnande trött efter fyra timmars sömna uppdelat i två sessions. mellan 04 och 07,30 och så 12-12,30. Heja mig! 
 
Just nu sitter jag med skolångest framför sista delen i mods-triologin. har snabbstädat läggan och nu är batterierna slut för idag. En fin dag dock. Imorse när jag fick "dagens första kram" av rickard sa han lite på kul att "nu är det bara tio kvar". Aldrig trodde jag då att jag skulle komma upp i exakt elva stycken innan dagen var slut, haha. allt tack vare en mycket spontan kväll med fint folk. Sänghäng med matilda och därefter lite gitarrshopping (ett ord myntat idag) med rickard och adrian, där det blev ett tjusigt haff. inte för min del dock. heh. därefter middag och på spåret hemma hos alicia. 
 
imorgon ska jag studera. oh so sassy det låter. det är det inte heller. uäh. ge mig en färdigskriven c-uppsats (gärna två skrivna tentor också) så att jag kan få min nattsömn tillbaka!
 
 
 
adjöken adjö
 
 

the sky is a landfill

Och där kom den. Ångesten med stort Å. Ja, just precis den jag i förra inlägget tyckte att jag lyckades trycka undan. Fan också. Allt för att jag inte lyckas hitta dokumentären jag behöver till min c-uppsats. ska skriva till svt imorgon och kolla om det finns en chans. inte en ynka liten torrent lyckades internet frambringa och jag är minst sagt frustrerad. undrar vilken stackars sate där uppe på institutionen för kulturantropologi och etnologi som blir min handledare under denna monsterperiod av mitt liv. den tycker jag synd om. hoppas hen har tålamod, för jag har det inte.
 
Tove har skaffat egen blogg. Nu har hela kolletivet varsin, med varierande frekvens. Erika levererar inlägg i samma takt som en inte direkt nyservad vägarbetesmaskin, medan tove minst sagt gått ut starkt. jag befinner mig väl nånstans mitt emellan. jämnast i mitt inläggspostande men klart ojämnast i humöret!
 
 
Inatt när insomnia slagit klorna i mig låg jag och tänkte låttexter. Fullt normalt jag vet. Då kom en gammal favorit upp i huvudet. Vill trycka den på en väska eller tröja damn it. Det blir.
 
 
Moving with grace the men despise
and women have learned to lose
 
 
 
adjö

history eraser

Long time no writin' såg jag. hmm
 
just nu är det pluggpaus. igår var det upprop på antro c. känns sådär. fortsatt intressant såklart, men så så så svårt. det känns hela tiden som att snart, snart kommer man avslöjas, att man inte kan någonting och att man är otillräcklig. allt bara susar runt i huvudet och det som gör att jag kan behålla lugnet är att det har känts såhär många gånger förut och hittills har det löst sig rätt bra. så gör så gott jag kan och låter de största orosmolnen vila för stunden då de ännu ligger ett par veckor framåt i tiden.
 
 
jävla framtid. du förstör mitt förhållande till min nutid och jag har på grund av rädsla för dig kommit att bli dåtidens älskarinna. 
 
 
nu blir det promenad i ett försök att springa undan en stress jag just precis nu inte behöver känna.
 
adjö

this is our life, this is our song

kall om fingrar och näsa och benen inpackade i dubbla filtar. Tufft i en studentlägenhet vintertid..
 
är hungrig och ska snart göra något åt det var tanken. erika kom hem en sväng innan hon drog till landet över helgen. hann inte träffa henne igår då hon hade ett busy schedule med skola, hockey i gävle och sen utgång. hon hade tydligen fått störtnäsblod när de skulle åka på hockey (hela klassen inklusive lärare) så hon hade haft en tampong i näsan under rätt lång tid och blivit utstirrad och skrattad åt. det är hårt ibland.
 
helgen blir troligen lugn. har ingen energi, vilket skrämmer mig med tanke på att jag just nu inte har någon pågående kurs. har tänkt tvätta i flera dagar nu, men orkar knappt ens gå ner till tvättstugan. faaakk, det här kommer bli en jobbig termin. skriv en c-uppsats åt mig snälla någon. jag betalar MYCKET bra!
 
 
adjö

you got your head among the clouds and you will never be free

Jaha, där var Etnologi B avslutat. På tisdag sparkar antro C igång och jag har redan skaffat mig arbete. Har ångest inför val av uppsatsämne och ska därför ägna denna helg åt att försöka bli lite klokare. Det är en jävla omställning att gå från svenska till engelska när det kommer till att mosa sg igenom böcker måste jag säga. skulle börja lite redan nu när jag kom hem men tog mig bara fram åtta sidor innan jag bestämde att det var dags för rast. höll på att somna och fattade knappt vad jag läste. suck.
 
om ett litet tag ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo att glida ner på stan igen. lite öl på norrlands var tanken. kan väl funka en onsdag som denna, då man ju faktiskt är väldigt ledig imorgon. det är bara min egen piska som viner över huvudet och den kan jag undvika att träffas av till efter tio åtminstone. uäh.
 
träffade michelle för första gången sedan hon gjorde käkoperationen för ungefär en månad sedan. det blev så bra, men det var väldigt ovant att se henne. hon lät som samma person på rösten och kroppsspråket var ju som förut, men det var väldigt konstigt att se henne med liksom.. fel face. men det har läkt så fint och det blir kanonbra verkligen. måste kännas bra att äntligen ha fått det gjort.
 
nej, back to the readin'. 
 
adjöss
 
 
 
 

I've seen the light

Hej vackra ting, vill du bli min?
 
 
Den svarar ja, för 2500 kronor...
 
skit

from the land of the ice and snow

Hemmaflyttat till Uppis igen. Imorgon kommer Tove och sen är kollektivet fulltaligt igen några veckor innan erika flyger iväg ut på praktik igen.
 
Imorgon avslutar vi höstterminen 2013. Fan så skönt! Uppsatsventilering och sen en hel långhelg av ingenting. Oh sweet nothing. Fast nej. Jag ska låna böcker och läsa tills ögonen blöder. Måste försöka få lite grepp om min stundande tillvaro innan livet kommer vara fullt av roligare saker igen. Helgen kommer bli lugn, var sugen på Vdala på lördag, men kanske är det bättre att chilla lite i helgen, ta en vit en och träna och plugga. Kommer bli så mkt fest ändå vad det lider. När matilda kommer hem från indien och grabbarna från köpenhamn ska det styras infirande av ny termin och upploppet mot våren. 
 
nu ska jag fixa klart inför morgondagen. ska opponera på denise, vilket känns lite weird då vi ju gjorde materialinsamlingen inför uppsatsen tillsammans och hon har skrivit en uppsats på samma material som jag själv. kul dock hur man kan vända och vrida och se saker på olika sätt!
 
Ikväll ska jag och eriak borra ner oss i soffan och avnjuta första avsnittet av efterlängtade tredjesäsongen av girls. oh how sweet!
 
 
adjö

all around the world

Vill du må lite bättre psykiskt, hör av dig till dr Johanna. Or don't.. Mitt senaste tips till en vän: Ut och spring tills du inte orkar mer, sen tar du ett bad och lägger dig på sängen och grinar tills du somnar. Detta tips gavs då tips 1, röka på, inte togs så väl emot. Tips ett var dock mer av ett skämt än tips två.
 
Uppsatsen är inlämnad och nu väntar jag på att den jag ska opponera på på onsdag skickar sin till mig så jag kan börja förbereda mig. urk. jag gillar inte uppsatsventileringar.
 
Jag har börjat drömma mycket. Särskilt om gamla relationer som spökar och gör att jag under dagarna går och tänker på personer jag försökt lämna bakom mig. Vrider och vänder och undrar. Jag gillar inte mitt undermedvetna. Det har en tendens att dra upp saker jag i vaket tillstånd försöker trycka ner och tänka bort. Antar att det är funktionen med drömmar, men de förstör mer än de skapar ordning.
 
 
 
adjö

ne touches pas

har ätit över ett halvt pepparkakshus och mår just nu inte sådär jättebra. Bakis och jättejättemätt.
 
Gårkvällen spenderades i Uppsala bland fina vänner. Maja, Erika, Tove och jag gick på Felicias födelsedagsfest och därefter ut på nation. Hamnade på GH och träffade Micke från toves parallellklass. Han hade sett erika och maja på gatan utanför och tyckte att han kände igen henne. hon hade ju ingen aning om vem han var, men han hakade på dem och när han såg mig insåg han vem det var han trott att erika var. haha! Satt kvar på GH till stängning och sen vidare till palermo där vi träffade Miriam och hennes vänner, vilket var en kul surprise! Stannade även där till stängning. Somnade runt fyra och mår idag som jag förmodligen förtjänar. huvva.
 
 
imorgon ska uppsatsen in, finally! är så trött, så trött, men ingen vila förrän förhoppningsvis i sommar! 
 
åh
 
 
adjö
 
 

inga faror

Idag tänker jag på några av de bästa jag vet. På hur orättvist det är och på hur maktlös människan är inför det som är större.
 
Ibland mår jag illa när jag tänker på hur jag låter småsaker växa till problem. Hur jag kan vara orolig och rädd. Hur jag kan låta min himmel få moln av mycket skola eller ett ömmande hjärta. Livet är för kort för det. 
 
 
 

sov hos mig inatt

Känner mig just nu överkörd av en lastbil. typ. sista skälvande dagarna innan uppsatsinlämning och kan inte säga att jag jobbat direkt hårt idag. det blir MYCKET prokrastinering. Idag har jag till exempel varit i avesta, köpt kläder från asos, tittat på gamla barnprogram på youtube, tittat på sex and the city, tvättat osv osv. you get the picture. har dessutom varit ensam hela dagen, så lycko alla er som inte varit inloggade på sociala medier. jag hade förmodligen skrivit till er.
 
Tillbaka till lastbilen. Loggade in på studentportalen och fick se (jag trodde det typ inte först, var tvungen att uppdatera sidan) att jag ska veta vad jag ska skriva i min c-uppsats inom bara ett par veckor. isn't it just great? här är man knappt klar med sitt livs andra b-uppsats, så ska man hosta upp något man vill kräkas ur sig ytterligare 25 sidor om? not fair.
 
annars då. tillsammans med mig under lastbilen har jag förutom skolan känslan av en kniv någonstans i mellangärdet som rör på sig då och då. samt ännu ett moln på himlen: fuck cancer!
 
 
 
nu ska jag läsa hela min uppsats från början till slut. det är verkligen tråkigt att läsa sånt man själv har skrivit. jag fuskar alltid och scrollar förbi en massa. 
 
 
 
psst. jag är så jävla sugen på sabbatsår at the moment att ni fattar inte! det behöver inte ens vara ett helt år, en termin räcker fint. resa och driva runt, bara göra sånt som man har lust med för stunden. åh.
 
 
adjö

my heart is a drum

Klockan är nu 13.13 och jag har väl varit sådär halveffektiv med uppsatsen. Mina attention spans bli allt kortare, min hunger allt mer tilltagande och min lust att titta på satc och true blood likaså.
 
Igår blev jag rädd för mig själv. Hur lättpåverkad jag är emotionellt och hur mycket av mitt eget välbefinnande jag lägger i andras händer. Inte bra inför kommande sektioner av livet. Från att ha suttit darrig och med tårar bakom ögonen framför datorn vände jag till ett hysteriskt fnissande bubbel på två minuter. Sjuka jag.
 
 
Jaha, nehe. Lunchpaus (var nyss ute på en 4 km promenad och har sen dess inte skrivit så mkt som en bokstav på uppsatsen) eller vidare arbete? Lutar åt lunchpaus.
 
hej

stockholm vaknar långsamt

Är trött nu. Trött på tankar som susar på repeat i mitt huvud. Trött på mer eller mindre tvånghandlingar som jag gör gång på gång, timme ut och timme in. Som för att själv leta upp det onda. Jag behöver hålla mig lite mer upptagen än såhär. Jag är inte så bra på att ha lov. 
 
Imorgon ska jag börja göra om i uppsatsen igen. Vill inte, det är tråkigt att skapa om sånt man redan skapat. Tålamodet som jag inte har gör sig åter påminnt. 
 
 
Var i lägenheten idag och städade undan julen. Erika började skolan idag så nu är stället bebott igen. Jag kommer nog flytta tillbaka nästa vecka, så att hon slipper bo ensam och så att jag kan börja varva upp lite igen, slippa undan tristessens spöken. eller vad det nu är som nu har mig i sitt våld om kvällar och nätter.
 
Överväger att skaffa sommarjobb i Uppsala i år. Vad ska jag till sala och göra? Det enda jag saknar med den staden är familjen och landet, och dit kan jag ju ta mig nån helg eller så.. Att leta upp energi och tid till att söka jobb känns dock ganska långt borta faktiskt, men kan hända att jag kan dra i lite trådar.
 
 
En dag ska något skrivet handla om mig. Jag misstänker dock att för att det ska göra det måste man ha rört om och gjort kaos i en konstnärssjäl. Än så länge har jag bara upplevt the other way around. Konstnärssjälar gör kaos i och med mig. Jag är för långsam med att vända de ryggen. Jag är för snabb att vända tillbaka. Ibland undrar jag om det är smärtan jag är ute efter, eftersom det alltid är den jag blir stående kvar med. Det låter sjukt, men jag vill också få chansen att lämna och att göra illa. Jag säger inte att jag då tänker ta den, men jag vill hålla skörhet i mina händer. Jag vill att valet någon gång ska få vara bara mitt.
 
 
adjö

concious vicious

just precis nu blev jag rädd för mig själv. blev plötsligt sådär jätteglad och varm och mysig. Sådär som man blir innan man kraschar. En topp innan den stora dalen. Både Erika och mamma vet vad jag pratar om, de är likadana. hoppas att det inte vänder inatt. hatar att sova dåligt.
 
Är så sjukt sugen på att göra en asosbeställning. Most wanted stuff blir drygt 900 spänn. jävla skit. är nog egentligen ovärt. Två klänningar, en bow tie och ett par skitsnygga skor. Vårskor dock. men blå mocka. kom igen! asfint ju!
 
JAPP, där vände humöret. bara för att jag plågar mig själv genom facebook och insta-stalkning. när ska jag lära mig att göra min sfär mindre så att jag slipper få så ont? det du inte vet lider du inte av, liksom.
 
ååååååååååååååååååååååå
 
imorgon ska jag alltså köra bil till (tänker försöka tvinga erika att köra dit) och från uppsala. På ditvägen tröttnar jag ungefär i heby och på vägen hem i höjd med vänge. tålamod är inte min grej.
 
 
god jävla natt
 
 

Låt eftertexterna rulla

Har varit hos farmor och farfar på fika. Alltid mysigt att vara där. Är där skämsigt sällan med tanke på att de bor två hundra meter från oss. Anyway. Förlustade mig med bläddrande i farmors tidningsurklippspärm. Pass på:
 
Min fader underhållaren
 
Mamma blir haffad på stan i Avesta av lokalreporter. Hon pratar fortfarande om den här dagen och bilden med trauma i rösten och blicken.
Lilla mus dagislussar. Hon i mitten. SÅ fantastiskt söt!
 
Stående på bilden är morfar. I vänstra hörnet sitter farfar. De känner inte varandra än när den här bilden tas, för mamma och pappa har ännu inte träffats. Det gör den här bilden lite cool tycker jag. Också den från lokaltidningen.
 
 
Idag vaknade jag på den emotionella sidan. Blir sällan bra när jag gör det. Just nu är läget dock stabilt och jag sitter och lyssnar på Vit päls senaste platta. Gillar den. 
 
Fick tillbaka uppsatsen från handledaren idag med förslag på ändringar. Tar tag i det på onsdag tänker jag. Idag har jag en massa plagg som ska sys och tas med till Uppsala imorgon. 
 
Tänker på axel som bilar alla milen upp till Luleå idag. Herregud vad jobbigt det måste vara. alldeles själv. skulle somna på en kvart.
 
 
adjö så länge

when you touch me i feel kind of numb

Känslan av att ha missat något är jobbig. Att inte ha åkt till uppis igår och festat till det lite med fina vänner och istället suttit och glott på en typ fjorton år gammal film och gått och lagt mig tidigt är något jag ångrar idag. mycket för att jag nu inte kommer hinna träffa matilda mer innan hon åker till indien. kan hända att jag drar hem dit tidigare än tänkt. Här händer ändå ingenting. Åka hem till lägenheten och städa av den ordentligt sen nyår, ta bort julpyntet, laga nyttig mat, träna, hänga med folk.. nej jag åker nog fan tillbaka en hel vecka tidigare. ja!
 
hittade en gammal bildmapp. alltid lika kul. check out this cheesy lady, jag menar who wouldn't hit that? rosor och allt..
 
 
ska in i duschen nu. var ut och "sprang" med mamma för en stund sedan. det där med att man ska ut och springa med henne är alltid lätt ångestladdat. Hon gnäler över att hon har dålig kondis och behöver ut och röra på sig. hon vill att man ska pusha och peppa, men när man väl är ute och springer blir hon arg. antingen springer du för fort och lätt, vilket anses provocerande. eller så peppar du "för hårt" så att hon känner sig dålig. idag vägrade hon springa så fort vi kom till bebyggelse, för någon kunde ju se henne. det var kolmörkt ute och ingen människa fanns i sikte, men det spelade tydligen ingen roll eftersom "de sitter inne och tittar ut". ja troligen sitter alla med näsan tryckt mot fönsterrutan och bara väntar på att mamma ska hasa förbi utanför så att de har något att skratta åt resten av kvällen...... och har hon inte svårt att andas så är hon nära hjärtattack, eller så klämmer skorna, eller så gud förbjude har pannluggen konstig form. finns många skäl till att stanna när man är ute och springer...
 
hur som helst. efter en pw på 7 km med musen tidigare har jag tagit mig fram för egen maskin över en mil idag. skönt, med tanke på att mina klyftpotatisar till middagen blev lätt flottiga.. eh.
 
 
adieu

the evil that men do

Jag och Maja ska åka till Serbien i vår. Jag är glad åt tanken. Jag behöver se mer av världen för att kunna tycka kring och känna med den. Igår kom en skrämmande sanning över mig. Jag insåg att jag reagerade starkare när några sthlmskillar brände två kaniner levande 2010 än när jag läste i DN om en 16åring i Indien som våldtogs och brändes levande av en grupp män 2013. Det är FEL på världen, men även på mig och mitt sätt att distansiera mig. Hur jag relaterar och förhåller mig till saker som sker. 
 
Bra chat-konversation med matilda nyss. skrattade högt. att kommunicera i skrift slår ALLT om man har skills på det. helt fantastiskt kul! Har lite ångest över att jag befinner mig i fel stad ikväll. Carl hörde av sig med invite till folköl och spelkväll. hade suttit som handen i handsken, men får bli en annan gång. att ta sig till uppis lite snabbt sådär är inget som sker här utifrån obygden. istället blir det hamburgerskapande och film med millis och papi.
 
 
Brevid skrivbordet här hemma står ett pepparkakshus. kristyr, non stop och hela alltet. Det luktar ljuvligt. så pass att man riskerar att sätta sin egen ymnigt tillrinnande saliv i halsen om man lutar huvet fel och hastigt. Innan jag åker tillbaka till uppis för att stanna ska en stor tugga av det där huset avnjutas, så som det retats hela julen.
 
 
adjö

we're not gonna take it

Just nu är det största fläcken på min himmel det faktum att det regnar. Jävla skit. Hade tänkt ut och springa, men en tjock bihåla satte stopp för de planerna. Att ut och gå i väta är inte sköj.
 
Senare idag blir det fikadejt med sara, karin, maja och viktoria. Ska bli kul. Har inte träffat sara sedan hon började på folkis. Har inte träffat viktoria på hundra år annat än när hon suttit i kassan på systemet och maja har jag nog inte träffat sen vi var ut på GH hemma i uppis i typ spetember. scandalous!
 
Igår följde jag med övriga familjen till stockholm och svävade runt i butiker mest hela dagen. Det blev jeans på beyond retro, tröja och tights på monki, skor på topshop och halsband och ljuslyktor på indiska. varsegod for the detaljerade info. En fika med julia och cissi hanns också med innan hemfärd. Bra dag!
 
Är för tillfället helt såld på hellsongs. typ tio år senare än alla andra. sent ska syndaren vakna...
 
heh
 
 
 
adjöö
 
 

shake him off

Nytt år, nya möjligheter. Det kommer bli ett tufft år, åtminstone första halvan. Längtar till sommaren så att det gör ont. Pratade i telefon med michelle idag och insåg hur gärna jag vill haka på hennes idé om att jobba på gård ett halvår. Slita med kroppen istället för hjärnan. Vore så skönt!
 
Idag var det sex slitna själar som satt på upptåget mot sala. Millis, Emilia och deras tre kompisar och så jag, the hostess for the night. Det var fullt men mysigt i läggan. Gemensam bakisfrukost och promenad till stationen med trötta huvuden och stora väskor.
 
Gårkvällen var fin. Tog bussen ut till Årsta med Matilda där det lagades middag, busades, dracks vin, jammades och lektes lekar. Tolvslaget firades ute på en gräsklädd kulle tittandes på den enorma mängd fyrverkerier Uppsala bjöd på. Fantastiskt fint och himla bra nyår!
 
Skickade in uppsatsen nu ikväll. Nu är det en knapp veckas frist innan det ska göras om det min handledare tycker ska göras om. Det ska firas med en lång löprunda imorgon förmiddag, sen ska jag sy om secondhandskjortor och sen mot kvällen bastubad hos yllners. Fredag spenderas med visakortet i hand längs stockholms gator. Nytt år = nytt i garderoben! 
 
klockan är 22.22. exakt den här tiden igår postade jag en instabild på matilda som blev runtkastad på en fluffig matta av en kille tre gånger hennes size. wiii
 
adjö

RSS 2.0