andas djupt med mig tills jag blir din

knappt 20 år gammal blev jag lerig på endagsfestival och ruffsade mitt skrikorange hår i sthlms tunnelbana.
 
det är drygt att "slå mig hårt i ansiktet" har börjat gå på radio. den låten, som jag visserligen tycker om, har kommit att framkalla dåliga känslor hos mig i och med den här våren. att behöva påminnas om sitt eget idiotiska handlande minst två gånger om dagen när man jobbar känns sådär va. 
 
du får göra vad du vill med mig ikväll. varje kväll.
 
 
vill egentligen bara kräkas på alla tankar som snurrar på repeat i mitt huvud. Det är skönt att jobba, att tvingas tänka på annat. jag är trött på att undra, misstänka, sakna, längta. jag är trött på skuldens ok som jag ålägger mig själv. jag vill bli fri. antingen fri, eller mera fången. det här fungerar inte.
 
jag vill ha folköl och matildas lägenhet. håller tummarna på att det blir på lördag!
 
 
nu ska jag fortsätta se mysteriet på moulin rouge. älskar estetiken i den typen av filmer!
 
adjö
 

Jag säker på att ingen av oss vinner

Den här sommaren går långsamt. Det är bra. Det är precis vad jag önskat mig. 
 
Var ute och gick långpromme med syster E för en stund sedan. En mil, i regn, för det är inte mycket annan väderlek som bjuds mellansverige just nu. Vi hade flow, det var skönt som fan att bara låta benen gå och snacka om lite allt möjligt.
 
Annars då. Jag och pappa roadtrippade i bergslagen idag. Destinationen var Kopparberg, där Matilda har utställning nu över helgen. Jättemysigt ställe var det, Opera på Skäret. Fika och catch up var på sin plats och oj vad jag saknat den bruden! Passade även på att göra mitt livs första, men jag hopaps verkligen inte sista, konstköp. Ska bli ul att ha något på väggen som är unikt. Som ingen annan i hela världen har och som en person jag tycker så mycket om har gjort. Wie!
 
Jobbveckan som nu väntar kommer inte bli skoj. Jag har som morot att jag får åka hem till fina Uppis i helgen. Heja mig!
 
 
Adieu
 

lyfte och försvann, precis som drömmar kan

Tre flickor på 27 kvadrat, och så kommer vardagarna se ut den här sommaren. Eller nej, men fem-sex veckor framöver i alla fall. Trångt i sängen och än trängre i köket (kokvrån). Att vi bara har ett badlakan adderar på flyktinglägerskänslan, men äh. Om det är nåt vi inte kan klaga på så är det ensamhet!
 
Nu sover de båda yngre. De laddar för långpromme upp till måns-ols för en fika i (om vi håller tummarna hårt) kvällssolen.
 
Första jobbdagen var dryg. Fattar inte hur jag ska fixa allt det där själv på måndag och två veckor framöver, men det får helt enkelt lov att bara gå. Utmaningar dricer utveckling har jag hört. Upp till bevis!
 
Längtar till uppsala såsom jag kommit att känna det det senaste året. Att jag inte kommer att få det tillbaka är ett fakutm som än är svårt att acceptera. Att människor kommer att komma och gå, att halka ur mitt grepp mot min vilja är något som också det känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte kompatibel med den livsstil man förväntas (tvingas?) ha idag. Jag kan inte med detta flackande, skörheten, osäkerheten.
 
 
Ska nu göra något så ohärligt och vuxet som att betala räkningar. Detta utan att ha fått så mkt som en krona i inkomst denna månad. Önska mig lycka till!
 
 
Adjö
 
 

all you have to do is breathe

Micke ringde och bara sådär fick jag en jobbdag till. Sommarlovet krymper, men lönen ökar. Känns gött. Imorgon blir sista dagen på landet med andra ord. Kanske att det blir någon dag i augusti också, efter att jobbandet slutat, man vet aldrig. Helgerna kommer from now on spenderas i Uppsala med undantag för en i juli, när jag och erika ska ner till tjälvesta med carl. spännande! roadtrip i skotbilen eftersom mamma inte vill låna ut sin egen, så vi håller tummarna för att det inte blir värmebölja, då skitbilen inte har någon ac. den har heller ingen fungerande radio/stereo, så vi kommer få sjunga själva. värdo kan jag tycka.
 
Karin har varit här idag och chillat loss. Det var nice att få en catch up. Nu har hon glidit iväg för att jobba lite och i hennes ställe kom det hem två nyjobbade systrar med en liter jordgubbar. Win! 
 
 
Karolina Ramqvists bok bärjar bli obehagligt lik min egen situation. "Då kommer du gilla slutet" säger erika heeelt utan att varna för spoiler och gav mig därmed helt klara besked för hur det hela kommer att sluta. amaze.
 
Nu dagens andra promenad. Mitt mål är minst en mil per dag.
 
 
adieu
 
 

ett fel närmare rätt

Har dammat av skrivmaskinen jag köpte på Gotland. Det behövdes kan jag säga! Wow vad smutsig den var. Nu är det bättre, men inte bra. Behöver även köpa ett nytt färgband innan det är showtime då det som satt i är alldeles för torrt och gammalt. Råkade dessutom suga upp skiten med dammsugaren udner mitt avdammningsprojekt, heeh. Slurp, sa det, varpå rullarna var upprullade till max och hela det svarta färgbandet befann sig i dammsugarslangen och hela vägen ner i påsen. Mamma kom upp och skrattade åt min misär, bara för att snabbt gå därifrån innan hon "skulle bli indragen" i det hela.. hm.
 
Lata dagar på landet bara flyger förbi. jag koncentrerar mig mest på att läsa, promenera, dricka kaffe och sitta i soffan. Vädret bjuder inte upp till uteaktivitet direkt. Just nu läser jag Karolina Ramqvists "alltings början", efter syster Es rekommendation. Den är jättebra, men börjar bli lite obehagligt väl instämmande på mitt liv just nu. hmm. 
 
Har en dejt med karin imorgon. Ska bli kul! En dagsdejt dock, då hon tydligen ska momsdeklarera kl 18.. jag frågar inte ens, utan är mest bara glad att vi ska ses för första gången på jättelänge!
 
 
Nu ska jag smsa erika och hetsa lite. Det vankas roadtrip neråt landet i mitten av juli. woah!
 
 
Adieu

none of it will pass

Det känns idag att det var roligt igår, om vi säger så. Ska snart samla alla mina krafter och ta mig hem till landet igen där det vankas 50-årskalas för mamman. 
 
Kvällen/natten blev fin. Jag och Carl tog 16-tåget ut till Gordon i Skyttorp där det bjöds på midsommarbuffé och trevligt sällskap. Det var en trött tjej som åter hoppade på tåget hem till staden tolv timmar senare!
 
 
Nu dusch, därefter kaffe och bilfärd. 
 
Heja!

vi rökte bakom kyrkan

the big 50. hon tar det bra. Pappa lyckades dock redan på förmiddagen kalla henne "farmor", när han skulle tala om för mig vad hon just sagt när jag inte var där. Halvlyckat, men snabbt förlåtet.
 
Har just varit ut och käkat. Jag och millis spanar på killar med knut medan mamma kollar på tanter och suckar, då hon nu tycker sig behöva se sig som "en av dem".. asså gud. längtar INTE till när jag fyller femtio. har just nu brutal ångest över framtiden. vad ska jag jobba med? kommer jag ens att få jobb på den här utbildningen? var ska jag bo? var VILL jag bo?
 
för många val. kanske bör jag bara gifta mig rikt och gilla läget...
 
 
eller?
 
 
adjö
 
 

the truth is I miss you

Vackra Visby
 
 
Var just ute på en lång, solig kvällspromenad i min ensamhet. Så fint. Hägsäsongen har inte riktigt startat än, vilket känns rätt skönt. Mindre folk och mer utrymme på kullerstensgatorna. 
 
Skönt att vara borta från allt ett litet tag, även om jag måste säga att helgens lilla tradition med vm-tittande hos carl var väldigt mysigt. Titta fotboll med min familj händer inte riktigt. De är inte så.. intresserade, om vi säger så. Hm.
 
Imorgon fyller mamma år. Hon har utlyst champagnefrukost med bubbel och jordgubbar. Än så länge tar hon det med andra ord helt okej. Återkommer om hur hon tacklar resten av dagen!
 
Adieu
 

gay human bones

Moln på himlen, men sol i min lägenhet som nu är fantastiskt nystädad, där det hänger nytvättade kläder och där mat står på spisen. En ledig dag som snabbt blivit till tidig kväll. Fint häng med Matilda på huset och bryggan. Medan hon ägnade sig åt riktig konst satt jag och gjorde.. pärlplattor! Bara för att jag kunde och för en gångs skull hade tid att sitta och göra en sak tillräckligt länge för att det skulle bli nåt. Nu blev det väl inget egentligen mer än ett ordnat kaos av färger, men ändå. Voilá!:
 
 
 
Går och ser ut som att jag har en bulle i ugnen. Fattar inte! misstänker för högt kolhydratintag och för lite vattendrickande.. hmm. eller något. mamma tittade snett på min lilla kulmage och när jag sa att jag odlade en ingenjör blev det inte direkt bättre.. det bästa med mor min är att hon förstår när man skojar och när man inte gör det. I hope. vad hon inte förstår är att min plan att dra med henne ut och festa i visby på hennes födelsedag nästa vecka inte är ett skämt. men det blir hon väl varse, tänker jag.. eh.
 
dagens i-landsproblem: en jobbig grej med att vara glad är att linserna svider i ögonen då där inte finns tårar nog. nyss satt den ena linsen praktiskt taget fast. otroligt oskönt. 
 
om jag inte fattar att det inte beror på om man är glad vs ledsen? jo. men god forbid en naiv förklaring once in a while.
 
hoho.
 
nu mat, sedan en tur ut till jällaskolan för att hämta en nysommarlovad erika och sen vidare mot carl för vin och fotbolls-vm!
 
 
adjö
 

hon kunde vart någon annan, någon bättre

Att köra bil genom hebban till tonerna av another one bites the dust. nästan ironiskt. men det var ljust ute och luktade nyregnat. jag älskar sommaren.
 
Den första vm-matchen är inne i 62a minuten och jag kan inte säga att jag tittar. Jag lyssnar. Brukar det vara såhär starka färger? Eller är jag bara trött?
 
Sitter hemma i en tom lägenhet där Tove åkt till västerås och övriga tre brudar befinner sig i dalarna tills imorgon. Imorgon är dagen då jag ska städa, tvätta, handla, laga mat.. det här med att ta hans om hem.. hm. ska även försöka hinna ner på stan och haffa nya löparskor för presentkortet jag fick i julklapp. känns som dags.
 
 
jag inser hur ogärna jag vill börja jobba. OJ vad ogärna jag vill tillbaka till mitt gamla kneg, till mitt gamla sala. om helgerna tänker jag vara här i uppsala, här där jag vill vara, där jag kanske bara kommer vara ett halvår till. försöker att inte tänka på det dock.
 
 
dags att sova. ska bli skönt att sova i min egen säng igen. i sängen jag nu när skolstressen är över sover som en prinsessa. hatar sängen som är inställd på mitt flickrum hemma på landet. fy fan. den är vidrig och jag kan bara sova en timme i taget i den då bäddmadrassen är så förbannat hal att lakan och kropp mer än gärna ger vika för både tyngdlag och jag vet inte vad, men ur ramlar man så fort man inte praktiserar dead mans pose.
 
 
adjö

i love her because she moves in her own way

När allt är lugnt, när jag är lugn och ledig, då kommer den. Bebislängtan. Åh! En dag..
 
Jag är befriad från kökstjänst idag i alla fall! Lycka! Istället sk ajag ta min nyvunna frihet ut på powerwalk innan det börjar regna här. Håller tummarna för att slippa bli blöt. Svensk sommar </3
 
 
Ikväll ska mormor firas på födelsedagen. Det känns som att halva världen fyller i juni. Om fem dagar är det dags för mammas big 50. Själva skeendet omtalas enbart i termer om hur trevligt det ska bli att åka till Visby. Själva egentliga anledningen till att vi frivilligt sätter oss tre timmar enkel resa på en färja är med andra ord HÅRT sugar coated. Det gör dock ingenting. Då det inte blir någon resa neråt Europa för mig i sommar så blir Gotland ett bra substitut.
 
 
Nu ska jag gå och störa Millis och Viktor. Sånt som storasystrar ska göra och därav är något av världsmästare på.
 
Adjö
 
 
 

wakin on a pretty day

Inser att jag inte ens kan koncentrera mig på att skriva ett blogginlägg medan jag lyssnar på musik. Wow. Jag förstår inte de som kan jobba, plugga, ja göra saker, till musik. Jag kan för mitt liv inte koncentrera mig på någonting annat än att lyssna när jag hör musik. Möjligtvis föra en konversation, men risken för att jag då ska sväva iväg är överhängande.
 
Just nu sitter jag och är irriterad på att pappa ska ha folk över imorgon på dagen för att jobba. detta betyder att jag och millis är fastbundna i hemmet för att laga mat, fixa kaffe och kaka, duka och duka av bordet etc. Och ja, det är år 2014. Vill i detta nu gå ut och gå en promenad i solen, men kakan som männen ska ha till fika imorgon (som jag fått stå och göra samtidigt som jag kokade lingonsylt till deras fakking lunch) vill aldrig bli klar i ugnen nån gång. suuck! vad han som ska ha gäster gör? tittar på tv....
 
jag kommer aldrig bosätta mig under samma tak som en man som inte kan laga mat. eller, han kan få vara dålig på det, men han ska fan inte förutsätta att jag ska göra det åt honom! practice makes perfect, I say!
 
Nu är kakfan klar. Den blev inge bra, men jag orkar inte. ska jag ringa till de andras fruar/döttrar och höra om de kanske kan skicka med egna kakor åt gubbarna?
 
eeeeh.
 
det är tur att jag är född när jag är född och inte säg 50 år tidigare. jag är dock uppfödd i en familj där männen kommer hem, sätter sig i soffan/på en stol och bara väntar på att få middagen serverad. Varje dag. wow...
 
imorn åter jag tillbaka till kära uppsala. där är det tydligen "städkaos" enligt systra min. Från ett kaos till ett annat då med andra ord. Heja!
 
Ska nu tjata med mig Millis och Viktor ut och gå. Viktor har lyft lite för mkt skrot, vilket resulterat att han idag gnällt över sin axel, suttit med en vetekudde på den och förbannat the law of karma. 
 
Åh! förresten, igår badade jag, Johanna Elisabet Hellstrand, i sjö för första gången på åtta år!! Säkert sju minuter var jag i vattnet, vilket måste vara någon form av rekord. Ny bikini hade jag inte köpt på undefär lika länge, något som blev smärtsamt tydligt för övriga badande. Men äääh. Rådde bot på det med mitt livs svettigaste intervallpass löpning idag. Det stänkte, på riktigt stänkte, svett om mig. Varsegoda för informationen.
 
 
adjö
 
 
 
 
 
 
 
 
 

the only way is up

behöver packa.crap. Gillar inte att packa. speciellt inte när man inte ska åka nånstans spännande, utan "bara" hem till landet. gött ska det bli hur som helst. längtar ut och springa! längtar efter att röra på mig och känna mig lätt i kroppen. För lite sömn och för mycket fest har sabbat mig och gjort mig seg. lämnat en dålig känsla i min kropp.
 
 
det har gått en halv vecka. ännu har jag inte fattat svårigheten i det här. känslan av tomt, som jag kommer ha svårt att fylla. skuggan av det här året kommer stryka längs stadens gator i höst. jag ska gå i skuggorna och vänta på en sol som suddar ut dem. en sol som gör dag av natt och ger värme till kylan.
 
 
hmm.
 
 
jag vill ha nya löparskor. och shorts. ge mig pengar.
 
 
 
adjö

i was only going out

Ännu en liten prinsessa döps och vips så ska monarkin diskuteras i sociala medier.. igen. har vi hört den förut? Blir så trött. Vita, kränkta befolkning, lugn. Snälla.
 
Sommarlovet levererar än så länge mest sena nätter och ett dunkande huvud, något som ska få bättring i veckan i och med en tur ut till landet. Blir bra. Mycket springa, promenera, läsa böcker. SOM jag längtat! Nästa vecka blir det dessutom en semestervecka i fina Visby. 
 
Erika och Sara sitter och pluggar, jag ska göra detsamma snart. Ska fixa det allra sista innan jag imorgon blir helt av med uppsatsen (förhoppningsvis!!). Det är dock segt i lägren idag. Har inte ens vågat ringa felicia och höra hur hon mår efter gårkvällens/nattens folkparkskrök ute i Östervåla, men OJ vad trevligt vi hade det! Träffade Elin och Alex och drack öl, skrattade och dansade oss svettiga. Björnstammen var riktigt, riktigt bra och ja, en fin kväll helt enkelt!
 
Asså wow, loggade in på spotify nyss. På startsidan, browsen liksom, finns som bekant förslag på spellistor. Mina bakfulla, dödströtta ögon mötte just: Flaklistan. Spellistans bild? vita klänningar, hattar och ölstänk på kameralinsen, givetvis. Ett axplock av godingar till artister som figurerar på denna lista: pitbull, calvin harris, avicii, david guetta... needless to say att jag är helt okej med att det häromdagen var fem år sedan jag stog på ett studentflak..
 
Mår dock lite dåligt över att de även klämt i håkan på döds... jag menar flaklistan. Igår hade vi mysig förfest på Cia och Patriks altan med sol och håkan. Så härligt. Har hört att han var bra igår på ullevi. gillar den karln, även om jag förmodligen inte hade pallat dra till götet enkom för att se honom. en gång till skulle väl dock vara på sin plats. tre känns som något av ett välrimmande tal i all sin kantighet.
 
 
 
 
Nej. packa, städa, korrekturläsa.
 
adjö

Jag ville glömma dig just som du var

Tittar ut genom vardsgsrumsfönstret mot de gråa molnen och inser att jag visst glömt att vattna blommorna...igen. hrm.
 
Trummor och Orgel (BRA!) blev till en öl hos matilda, som blev till två öl och vin hos matilda, som blev till vin och gin på vdala, som blev till öl på uplands. 
 
Idag har jag med andra ord lite ont i huvudet och mitt apprearance är därefter. Likt ett spöke svävade jag halvvaket runt inne på ica kvarnen i vad som kan ha varit mitt minst strukturerade matinhandlande någonsin.
 
Det blir korta stycken idag. lösryckta meningar. Är lite lösryckt i huvudet just nu. Trötthet och sommarlovslugn. Det tar ett par dagar att landa i det faktum att allt är klart tror jag. Att livet som jag känner det är tillbaka, om än i lite annan form än jag idealt skulle vilja ha det. 
 
Ni vet loggan för limmärket casco? Hästarna som drar åt varsitt håll men sitter fast i varandra? Så känns det alltför ofta. Och sitter man inte för fast så sitter man för icke fast. Är det inte för hårt så är det för löst, är det inte för oklart så är det för klart. Är det inte för lite så är det för mycket. Ad infinitum. Alltid ska det vara så förbannad bekvämt, inte skava alls. Skaver skorna så slänger vi dem och köper nya. Är trött på den mentaliteten. Min pappa köper alltid skor av bra kvalitet, av "äkta" material. De är dyrare, svårare att få, men de håller längre och de går inte sönder. I början är det lite stelt och konstigt, men tillsammans formar sig foten och skon efter varandra och blir ett team. Ett team som håller år efter år, när mina topshop/hm/dinsko-skor gått sönder för länge sedan.
 
För den uppmärksamme har skor just blivit en metafor för vänskap och jag har än en gång beslutat mig för att följa min far.
 
 
Nu blir det dusch och en sväng över till Matilda.
 
Adjö

Ever fallen in love with someone you shouldn't've

I måndags innan jag åkte till stockholm passade jag på att posa in nya solglasögonen. Det blev ett hastigt köp då jag passade på att ha sönder de gamla favoriterna förra veckan..
 
 
 
Och framför samma webcam sitter jag nu och är SÅHÄR glad över att äntligen ha SOMMARLOV! WOW! 
 
 
Detta firas in med spelning ute i det fria och sen eventuellt ett par öl med folk jag gillar.
 
 
Adjö
 

varats olidliga lätthet

Igår flyttade Fia och Sara in.Vi bor nu fem fina flickor på 68 kvadrat. Det är trångt, men det ska nog gå!
 
Olidligt skönt är det att inte ha sådär jättemycket att göra! Vad snabbt man vänjer sig! 
 
På dagens agenda står:
- läsa uppsatser
- kolla igenom opponeringspunkterna
- ut och pw:a/springa
- åka till stockholm och träffa världens kanske bästa brudar
- gå på spelning och kanske rentav en releasefest, den som lever får se!
 
 
jag hatar tågkaoset så otroligt jävla mycket. att mitt tålamod skulle ut och slåss med ersättningsbussar och annat finns inte. johanna har därför beslutat sig för att åka buss hela vägen. swebus. ojoj! har inte hänt sedan jag och anna hit the road söderut back in 2007, eller om det var 2008.. hmm..
 
ah well.
 
ut i finvädret nu. hej
 
 

RSS 2.0