du ligger med fel folk

asså wow, vad jag fortfarande är ojämn i humöret. Kanske reparerar man sig inte från en dag till en annan efter såhär pass lång tid av stress och skolpress. hmm. 
 
just nu gör min själ ont. igen. helvete. 
 
 
snart är det över.
 
 
Igår kväll roade jag och Erika oss (mest jag) med att kolla på bilder av misslyckade bakverk. Så förbannat kul! Jag försökte att inte skratta högt, men det gick sådär. skickade länkar till erika (som låg med sin dator på magen i ett annat rum) och inväntade reaktion. Efter en liten stund kom första fnissen, sen andra, sen allt högre skratt. Här kommer ett par favoriter:
 
 
 
 
jag vet inte om det är tröttheten, eller att jag bara är lame, men jag skrattar typ högt för mig själv igen. gud.
 
nu måste jag fortsätta med opponeringsuppgiften. jäklar vad jobbig den är! varför vill de ha in skriftlig opponering? den kommer vara sämst, men det får de leva med.
 
Ikväll blir förhoppningsvis en bra kväll. Den stora vilan spelar gratis nere på stan. mys! sen blir det troligen en cykeltur till svartbäcken och claras 25-årsfest. senare får vi se vad som blir på agendan. Så länge det blir med glada vänner så har jag inga större krav.
 
 
Adjö så länge

Sweet wet dreams

Dagen jag längtat efter och samtidigt bävat för är här. Den 27e maj 2014. Inlämningsdag för C-uppsats i Kulturantropologi. Allt gnäll, all ångest, all panik. Gråt, tandagnisslan och förtvivlan. Nu är det klart! Så klart det någonsin kommer att bli. Min handledare vill mera, men det vill inte jag. Inte så länge det här tar mig till ett Godkänt. Tack för mej, hej!
 
 
Omslagsbilden blir den ovan. En bild skapad av en konstnär vid namn Elin Sandström. Titeln blir efter mycket om och men: "Frige Pussy Riot!" - Om fallet Pussy Riot i västvärldsproducerad media och politisk aktivism på internet. 
 
Det får duga. Det är ju vad den handlar om. Idag är inte dagen jag är fyndig med orden.
 
Nu återstår inlämning av skriftlig opponering på någon annans uppsats på tisdag morgon kl 08. Därefter ventilering av uppsatsen på tisdag eller onsdag. håller tummarna för onsdag!
 
Har nog inte fattat det än. Att det börjar bli över. Det är verkligen med blandade känslor jag går på sommarlov i år. Mycket kommer att förändras i och med den här sommaren, saker som jag inte tycker om och som jag inte kan rå över. 
 
Försommarsången 2014 är i alla fall Popterrors Svart som natten! 
 
Ikväll spelar kära Aruba match, på gräs denna gång. Flaggan ska med, picknickfilten ska med och min lilla skumpaflaska ska med! Heja heja!
 
 
Adjö
 
 
 

innan nånting kan bli bra

Värmen dödar mig sakta men säkert. Inte gör jag det lättare fö rmin kropp genom att sova för lite och festa för mycket heller. Just nu är jag bakis, trött och stressad över att jag egentligen borde knappa på finalen av uppsatsen. Jag borde även vara i Botaniska trädgården och lyssna på Matildas spelning, men efter att ha ätit lunch har jag insett att jag ska ligga i sängen ett par timmar framöver.
 
Gårkvällen, som skulle bli "ett par öl i ekoparken" med Carl blev till en palermostängning, där vi på slutet satt och stirrade på varann och ögonen gick mer eller mindre i kors. Jisses. Men det var kul! Träffade mycket klasskompisar på Svantes och hade en jättemysig kväll i trädgården där. Wow vad det är amaze med sommar ändå!
 
nej, nu ska ögonen slutas en stund i hopp om att må bättre när de öppnas igen. Idag fyller Jonte och Abbe 25, så det blir förmodligen galej ikväll igen. Just nu känns det usch, men det blir nog bra. klockan är bara två! 
 
 
adjö

sluta aldrig dröm om mig

Det är fan inte nådigt vad varmt det är ute!! Var ute och gick och sconesfrukosterade med Felicia på förmiddagen och redan när vi stack ut våra bleka och lättklädda kroppar strax efter 08 var det "varmare än på Malta", enligt Felicia.
 
Annars då. Jag krigar på med uppsatsen, men har gråt och vansinnesskratt oroväckande nära. Imorgon tänkte jag och Felicia sätta oss på Blåsenhus en sista dag för att få klart skiten. Vill inte tänka på hur varmt där kommer vara med alla glasväggar. Jesus. En liten paus för att titta på Skansen och Mamma Dunders spelningar i botaniska ska vi också försöka hinna med. ojoj. nu är det slutspurt och det ser ut att bli huvudet först, rakt in i kaklet även denna gång.
 
har dåligt samvete över att jag inte hinner läsa klart karins uppsats heller. bajs. så mkt man vill göra, så lite tid.
 
 
nej, nu är det back to work! heja hejaaa
 
:'(

high all the time to forget i'm missing you

Jaaahapp. Möte med en handledare som tycker att jag ska "slutspurta" fram till 9e juni (!!!!) HAHAHAHAHAHAHAHA
 
Kul skämt.
 
Jag tänker slutspurta tills på tisdag. Med reservation för söndag och måndag, då jag tänker CHILLA ett par dagar på landet hos mamma och pappa. så det så.
 
Jag tänker ändra där han säger att det behöver ändras, men sen är det fan nog. Nån måtta får det vara. Det är en massa ord nedskrivna i en viss ordning, som om de är i rätt odning kommer ge mig 15 högskolepoäng. Vad är ens ett högskolepoäng.. egentligen? föutom att det står för att jag under mer eller mindre övervakning ägnat min tid åt en viss sak en viss tid..
 
sjuka värld.
 
Fotboll om ett par timmar. Blir skoj. Om jag inte dör av värmeslag. Sånt har hänt förr. Inte just mig då obviously, men andra som ägnar sig åt denna kropp- och själsnedbrytande grej kallad sport.
 
 
Nej, nu ska jag ta itu med ändringar. Först de karin tkr att jag ska göra, för de är enklast, meheh.
 
Adieu
 
 
 
 
 
 

roses on the window

Två bilder på undertecknad från förrförra (är det så längesen? shit) veckans Parisvistelse. Underbara dagar. Längtar tillbaka!
 
 
 
Jaha, idag hände det, jag satte en preliminär PUNKT i mitt uppsatsdokument!! ÅH! Imorgon möter jag handledaren för sista gången och med lite tur så sågar han mig inte sönder och samman och skriker att jag kommer få underkänt och att jag är den lusigaste student han någonsin träffat osv osv. Och gör han det så lämnar jag in ändå, för det är inte han som ska examinera.. eheh.
 
Lika snajdig som jag var i Paris, lika osnajdig är jag när jag spatserar Uppsalas gator fram om dagarna/kvällarna. Låter bilden nedan tala för sig själv:
 
 
 
eeh ja.
 
Nu ska jag sätta tänderna i Karins examensarbete i Företagsekonomi. Funderar på om jag ska "råka" skicka ut den till några av mina byggingenjörspolers, som efter en kurs inom ämnet nog skulle tappa livslusten i minst ett dygn av en uppsats på blygsamma 74 sidor. Haha. det är tur att det finns ekonomer, för det vill jag slippa vara. Likaså är det tur att det finns ingenjörer, för det slipper jag minst lika gärna!7
 
 
Adieu
 
 
 

I remember when

Med en vecka till deadline av uppsatsen så börjar jag inte en dag för tidigt se ljuset i tunneln. Det är endel kvar, det är det, men jag lever nu äntligen i tron om att allt ändå kommer att lösa sig till det bättre.
 
Idag har varit en bra dag. Upp och till skolan för lite intruktioner inför kommande opponering av upspatserna. Därefter fika i solen med Denise, hem för att svida om till fotbollskläder och vidare till korpenmatch mot ekonomerna. det gick väl som förväntat om inte sämre, men det var solig, varmt och vi var glada ändå! Efter det vidare för ännu lite mer solhäng med Matilda på bryggan och nu är det snart dags för dagens pluggpass. Eeh. Måste säga att jag föredrar att ha det på morgonen, men en dag som denna finns inte mkt val än att förlägga den koncentrerade (hrmp) hjärnaktiviteten till kvällstid istället.
 
 
jag är trött på att oroa mig nu. jag behöver klarhet. jag är trött på blickar och en tyst icke-kommunikation. Jag stäcker ut en hand gång på gång, men jag tolkas det som att den ignoreras. förstår inte.
 
Imorgon ska jag, felicia och denise plugga på ångström (!!). det var där det fanns grupprum i dessa pressade tider. dessutom roligt att campus-hoppa lite när man ju faktiskt kan!
 
 
adjö

-

Den här bilden, tagen i en hiss runt halv fem imorse, efter 6 olika fester/uteställen är FÖR fantastisk!
 
 
Man kan även få ett hum om hur ICKE fantastiskt jag mår idag.
 
Tack och hej
 

consoler of the lonely

 
Haven't had a decent meal
My brain is fried
Haven't slept a week for real
My tongue is tied
 
Conversations getting dull
There's a constant buzzing in my ears
Sense of humor's void and numb
And I'm bored to tears
 
 
- the raconteurs
 
 
Ja men det är väl ungefär så det känns just nu. Shiit.
 
Hade dock ett bra telefonsnack med mamma där en liten pollett trillade ner gällande min analys. Min handledare vill att den ska vara "meta". HAHAHAHA (psykskratt). Här blir det inget av någe "meta". Men jag orkar inte bry mig längre. Verkligen inte.
 
 
Bra kväll igår. Picknick i park med Erika, Tove, Felicia, Jonathan och Andreas. Därefter ner till Pub19 för att se Simon och Marcus och sen Matilda spela. 
 
Ikväll blir det troligtvis grillning i Kusehuset (klasskollektivet). Bör kila ner till Kvarnen just nu. Har slut på två av livets godaste ting: Kaffe och vin.
 
hehe
 
Erika har cyklat iväg och lagt sig på en filt i en park och solar. AVUNDSJUK!
 
 
Adjö

be your own pet

Saker jag vill göra just nu:
 
- klä upp mig
- dricka vin
- skratta med vänner
- sola (!!!)
- kramas
 
Saker jag gör/bör göra istället:
 
- skriva uppsats
 
Japp, it's correct. Jag har EN sak på min to-do list. Jag har en sak, fyra dagar och SKITLITE motivation. Jag skulle behöva att någon läser igenom mitt arbete, men vem fan orkar med det? Det är ju nästan trettio sidor långt och förmodligen inte särskilt intressant om man inte är insatt.. blä. får tvinga mamma i vanlig ordning. poor thing.
 
nej, nu är lunchpausen bestånede av gröt och kaffe ÖVER. Back to work så långt mitt attention span räcker.
 
 
ge mig pengar, tid och bekräftelse tack! /mvh den postmoderna människan
 
 
adjö

holding on to nothing

Avlider.
 
 
 
På riktigt. Mitt psyke har tagit sommarlov i och med Parisresan och vill nu inte komma tillbaka ens för en liten stund och hjälpa mig skriva klart vad jag påbörjat. Inte många dagar kvar nu, men det är riktigt kämpigt. Hade känts mycket bättre om jag visste vad jag skulle göra, vad jag skulle skriva för att allt skulle bli bra. Nu har jag ingen aning om vart jag är på väg rent analytiskt. Än mindre vet jag vad jag vill förmedla för "kunskapsbidrag till den aktuella antropologin inom detta ämne". 
 
HJÄLP
 

after laughter comes tears

Har haft en jättekonstig känsla i kroppen ända sen igår kväll. Inte ens tio och en halv timmas sömn kunde skaka den av sig. Fan.
 
Hasade mig, mycket nervös och med en klump i magen till handledarträffen. Det gick tack och lov bra. En hel del kvar att göra, så jag blev ivägskickad med orden "tappa INTE tempo nu!", vilket känns SÅDÄR med tanke på hur lite fokus jag just nu har på skolan.. det kunde dock varit mycket värre. Jag ska jobba på, lämna in och förhoppningsvis på ett G. Det är allt jag begär.
 
Min hjärna snurrar runt, runt för tillfället, som vanligt när det är nåt jag inte förstår. känslan av en liten kniv sittande i närheten av mellangärdet börjar bli alltför bekant..
 
var och handlade men glömde att köpa ägg.. såntdär gör mig förvånansvärt störd. speciellt när det är mycket annat. 
 
Paris var liite för bra. Fungerade lite för lite som batteriladdare. Vi satt riktigt och spjärnade emot när planet lyfte igår. Ingen av oss ville hem och ta tag i vardagen igen, men kanske är det det som är meningen med semester? Blä
 
Om två veckor är allt över. Blandade känslor.
 
 
Adjö

bomb the twist

HEMMA!
 
Ligger just nu på soffan och försöker hålla mig vaken fram till tvättiden om en kvart. Det är tungt nu. Har gjort vad jag kan för att försöka hålla mig vid medvetande: packat upp, badat, lyssnat på musik (hög volym), suttit (utan ryggstöd) och kollat på tv, ringt och pratat med kompisar (Tove är i västerås).. nu är mina tricks slut, men tack och lov börar tiden snart. Ut i regnet, kewl.
 
Ah well. 
 
Paris.
 
SÅ fantastiskt!! Beskrivning av resan får komma senare, för just nu är det mesta bara en deg av minnen uppe i huvudet. Finns ingen struktur än. Två bilder finns dock redo. från instagram. mer kommer!
 
 
 
 
NU är klockan åtta. Tvättstugan, here i come. Uh
 
 
Adieu

A different kind of fix

Jag har ramlat över späären nu och blivit till en maskin. 
 
Skrivit ett par sidor uppsats, petat i det redan skrivna, kollat på dokumentären Belleville Baby (bra!), sovit, lyssnat på musik, lagat och ätit mat, tvättat, tagit ut en massa sopor, packat inför Paris och så uppepå detta MASSOR av bara ren prokrastinering såsom facebookstalkning, instadetsamma osv osv.
 
Ska nu gå ut och gå dagens andra promenad för att försöka varva ner hjärnan till kvällen, annars kommer denna dag följas av insomnia. Det vore katastrof då morgondagen kommer behöva bli minst lika, om inte mer, produktiv.
 
 
Adjö

för mycket asplövspuls

Idag är det segstartat, herre min!
 
Har än så länge hunnit med en solig men blåsig promenad. bakat och ätit scones till frukost (till nyhetsmorgon med bröllopstema, ruckade lite skönt på kniven i hjärtat), samt satt mig på plats för att ännu en dag våndas vid min dator. uäh.
 
Laddar upp med en fantastiskt bra låt: Ålen, med Amason. Tröttnar typ aldrig.
 
Idag åker Felicia till Malta. Tur att jag själv åker till Paris, annars hade nog tomheten blivit alltför stor.
 
 
Igår var jag ute och sprang en sväng. Det kändes segt i kroppen, förmodligen pga trötthet, men pollen hade nog också en del i det hela. Hur som, klämde halvmilen ungefär, vilket kändes rätt lagom och tur var det, för så fort jag stängt dörren om mig i lägenheten hände det. Näsblodet kom som en fors och snart rann det ur både näsa och mun! Jag tycker att blod smakar panikäckligt, varmt och jävligt, så jag spottar alltid ut det och låter det rinna framåt. skulle aldrig komma på tanken att luta huvudet bakåt och låta det rinna ner i halsen! BLÄ. Ah well. Idag ska jag torka blodiga golv här hemma. har med flit låtit det vara kvar. ser lite läskigt, men rätt coolt ut. Tove deklarerade att hon nog har lite svårt för andras blod än sitt eget, så badrummet med sin knivmordskänsla är redan avtorkat.
 
Nej, nu måste jag öppna uppsatsdokumentet. 
 
Vad fucking underbart det ska bli att radera en massa dokument som har med uppsatsen att göra sen! Längtar så jag kan dö.
 
 
Adjö

piece me back together

Vädret ser himla tråkigt ut för tillfället. Trist, för jag hade tänkt bege mig ut och springa lite för första gången på tre veckor. Igh. Håller tummarna för att de mörka molnen försvinner iväg snart.
 
Behöver skriva mer på uppsatsen. Har knappat ner en och en halv sida idag ungefär och dryga två igår, så analysen börjar väl kännas bra i längd.. det är bara det att risken finns att den inte säger särskilt mycket. Fy fan, vad drygt det här är. Och bakgrundsdelen har jag sågat sönder då den behöver göras om från grunden. Även syftet måste göras om. Är nervös att jag faktiskt inte kommer hinna, men det borde ni veta vid det här laget. Jävla skit.
 
Om ett år ska jag bläddra tillbaka till den här perioden av mitt liv och förfäras av kaoset denna termin har rivit upp. 
Om ett år kanske jag inte ens bor i Uppsala. Hjälp!
 
 
Nej nu måste här läsas, skrivas och funderas. Läsas, raderas och skrivas om. Det är snart bara tre veckor kvar till inlämning och jag har nog faktiskt aldrig varit mer stressad.
 
 
Adjö

krossade drömmar

Axel är här!! åh! Erika och han har precis gått ner på stan och jag ska joina dem för lunch om en stund. 
 
Har suttit ungefär två timmar med uppsatsen och det har hänt grejer flickor och pojkar! Två sidor analys snart klara. Inser att det är myyycket jobb kvar, framförallt i bakgrunden, men det får vänta tills efter Paris som det ser ut nu. Nu är det analysfokus heeela helgen. Har redan över skrivit 10000 ord, vilket är satt som ungefärligt max. eheh. så mycket måste tas bort och konkretiseras, men vafan, så får det vara. lättare att göra om än att göra nytt.. tror jag.
 
en vacker dag är denna uppsats färdig. då ska jag fira med att först festa, sedan ska jag sova i minst tre dygn.
 
 
ska komma ihåg följande idag: växla pengar, köpa nya lösfransar (snöstorm har ingen bra effekt på de små liven), köpa nytt paraply (av samma anledning) och så vill jag testa en klänning på HM (ja jag ska till paris om fem dagar, men vill ändå köpa nåt nytt i sverige. jag är hopplös). 
 
 
adjö så länge

svart snö

Valborg är över för den här gången och jag ligger nu på soffan med plugget framför mig och önskar mig till Paris. Nu är det inte långt kvar!! Har en klump i magen över att jag måste ha skrivit en massa analys på uppsatsen tills dess, men jag tar tag i det imorgon tänkte jag. Idag blir det mest läsa och fundera på vad som egentligen ska skrivas. Är så rädd att det här faktiskt inte kommer att gå vägen. Det känns för rörigt just nu och min handledare låter mig hela tiden veta hur bråttom jag har, hur mycket jag måste skriva och att han är orolig för om jag verkligen kommer klara det.
 
jag behöver inte höra att folk är oroliga för att jag ska klara saker. vad fan är det om? 
 
jag är faktiskt förbannat trött på att höra "hur jag är". framförallt från folk som inte ens vet. ni kan tro att jag är invecklad och svår om ni vill, men då missar ni the point. jag är hur enkel som helst, förutsatt att man är ärlig och rak mot mig. att man är schysst och skön helt enkelt. jag är glad så länge jag inte har anledning att vara annat, men jag har temperament och jag är lättstressad, vilket ibland gör min stubin lite kort. 
 
men jag förstår inte när allt blev så svårt. när började vi prata olika språk och när börjades det förväntas att man skulle förstå varenda signal? När vart man tvungen att ta på sig intuitionsradarn varje gång man ska ut bland folk, även bland de man räknar som sina vänner?
 
 
trista rader från en trött, trött tjej.
 
imorgon verkar det som att axel ska komma hit. åh! som jag önskar att jag inte behövde sitta och våndas i pluggångest.
 
adjö
 

RSS 2.0