work hard, play hard

Tack för kommentaren Karin, nu känns det mycket hoppfullare....
 
Nej, det är inte mycket som gör att man har hopp om livet efter skolan. Idag träffade jag en kille på Huset som sa att han riskerade att förlora åtta års kötid hos uppsalahem om han inte vid dagens slut kunnat vaska fram ett anställningsbevis som garanterade att han hade jobb över ett år framåt. ASSÅ, för ett HYRESKONTRAKT, måste man alltså ha mer eller mindre fast anställning ?! Han är egen företagare, men det räckte tydligen inte. Helst jävla sjukt. De vill ju uppenbarligen att folk ska behöva skaffa bostad svart. Jag har haft jobb, ibland flera åt gången, i mitt liv och alltid gott och väl haft råd med hyran, men det har varit timanställningar och alltså ganska osäkert. Med andra ord skulle jag, fastän jag jobbar röven av mig och drar in pengar så att jag klarar mig och mer därtill, INTE kunna få ett förstahanskontrakt på en lägenhet? Vad är då poängen med hyresrätter över huvud taget? Med fast anställning kan man ju förfan KÖPA sig en? 
 
Den här killen hade dessutom under sitt arbetspass som takläggare ramlat baklänges fyra meter ner, landat på en parkbänk, brutit ryggen och fått skallskador, inte fått någon hjälp fastän folk gick förbi, tagit sig till akademiska i uppsala (från stockholm!!!) med tåg (OCH BRUTEN RYGGRAD!), fått hjälp där och rehabiliterats. Dock kommer han att ha bestående men efter dessa skador, vilket man tänker att man borde få ut försökringspengar för. men ICKE, då man hos försäkringsbolaget konstaterar att det inte går att UTESLUTA att han brutit ryggraden PÅ TÅGET (!?!??!?!). asså jag oooorkar inte med detta sjuka jävla samhälle!
 
TRÖTT på livet.
 
Nu skriver jag PM om Marx. Om utsugningen av arbetarna. och ja asså. känns rätt jävla lägligt.
 
Nämnde jag att jag äter jordnötssmör direkt ur burken också? Nä tänkte väl det, men det gör jag.
 
Adjö

secret to the end

Fridan har lämnat mig för Västerås. Ändå till söndag ska hon vara borta och det är redan tomt. Det enda sättet det är positivt på är att jag förhoppningsvis kommer få en hel massa plugg gjort. Vi håller tummar och tår!
 
Sitter just nu med veckans PM. Lämnade in det förra imorse så nu är det bara att hugga tag i nästa. Marx står på agendan denna gång. Förra veckans liberalism var lite mer min kopp te om jag ska vara ärlig, men det är väl bara att tacka och ta emot.
 
För tillfället ser det ut som att det blir ännu en C-uppsats för mig i vår. Jag hatar att söka praktikplatser! Inte ett enda svar har jag fått, vilket känns sjukt kasst faktiskt. Inte ens ett nej kan de ge mig liksom. Idioter.
 
 
Ah well. Packa väskan för morgondagens campusplugg och gympass. Börjar redan 8.15 (!!!) imorgon. Har inte gått upp så tidigt sedan i somras när jag fortfarande jobbade. Fyfan. Mörkt kommer det dessutom att vara. Misärigt.
 
 
Adieu

I look like a God when you dance with me

Sitter med fem små flätor i håret som var ACK så jobbiga att göra efter ett kort, men högintensivt gympass. Wow.
 
Borde knappa lite mer pm, men har fredagseftermiddagsfeeling. Denna feeling vill ingenstans att jag ska plugga, den vill att jag ska kolla på serier, slumra till lite, för att sedan vakna och dra ut på nation. Jag kämpar emot lite till. En halvis ger jag den.
 
Erika är här. Det är alltid supernice. Hon har redan ställt fram en öl på bordet, det här bli bra..
 
Är typ fortfarande lite, lite bakis från onsdagens utgång dock. Inte fan pallade jag dra till skolan igår. jag som bara skulle ta "en öl". Nej, nu är det tvärstopp på nationshäng i veckorna! Det här bär sig inte!
 
Annars då. Medalj i risig moral till undertecknad kanske vore på sin plats? Jag tror det. Ah well. Jag roar åtminstone Frida.
 
Mina händer gör ont. För mycket knappade på tangentbord, för mycket skriva manuellt. Nu krampar min handflata. Satan vad ont det gör!
 
Nog nu
 
Adjö

stop, just lick it

Well, upptäckte att det smugit sig in ett minor stavfel i förra inlägget. ButT and leg day ska det ju vara såklart. but blir liksom lite fel. nog för att jag har men efter första veckan av ny livsstil, dock i ordets andra bemärkelse.. 
 
vad svårt det blev. ni förstår.
 
Ikväll väntar after work på uppsala konsert och kongress (låter så vuxet och viktigt att jag vet inte vad). Är under inga som helst omständigheter förtjänt av en after WORK, då jag idag inte gjort mer än gymmat och suttit igenom en föreläsning. Jag antar att man vid 24 års ålder inte längre kan skrapa in vuxenpoäng för städning och matinköp.. synd. det blir svårare och svårare att få ihop poäng nog för att kunna köpa sig fri från ett barnsligt move av önskat slag. 
 
Ett barnsligt move, tänker ni, hur menar hon nu?
Jag menar att när man varit tillräckligt asvuxen ett tag, har man likosm förtjänat att MYCKET tillfälligt nedgradera sin ålder på valfri siffra mellan 0 och 15 och sedan agera därefter. typ:
 
 
2 år: du får kissa eller kräkas någon annanstans än i toaletten EN gång (denna är rätt dyr, men dras alltför ofta fram av mig efter lite för mkt vin..)
 
1 år: du får kasta valfritt ätbart/drickbart (helst kladdigt eller på annat sätt äckligt) i ansiktet på någon som betett sig illa mot dig. Det stoiska i det där löjliga kallat värdighet existerar liksom inte just där och då.
 
15 år: du får tycka att det är något annat än sjukt skämmigt att ses på en moped, i en epa, eller annat fordon vars körkort inte kostar asmycket pengar (undantag cykel).
 
6 år: trotsålder, vilket betyder att då får vara huur obstinat och skitdryg som helst (OBS under begränsat tid!).
 
14 år: tonåringens riktiga viderfas, du får här om du cashar in dina vuxenpoäng SOVA mitt på dagen, helt utan anledning eller högre syfte, utan bara för att det är jäävla nice!
 
8 år: du får hoppa ur skor och ytterjacka i hallen och bara INTE bry dig ett smack om det. Mamma (=du när din tid tickat ut) kommer ändå ta upp det... sen.
 
12 år: Du får viska och tissla om en person en gång till valfri person (drama queenens favoritålder. bör dock sällan eller aldrig cashas in då den kan få mycket taskiga konsekvenser när man snappat ur sin barnslighetsbubbla)
 
 
 
Nu ska jag fortsätta läsa om upplysningens (1700talet) kvinnosyn, samt om lite slavhandel. MUMS
 
 
adieu
 
 
 
 

Everybody wants to be my girl

 
 
och här sitter jag och skriver pm... SKOJA
 
eller nej, pm skriver jag (om än lågintensivt),men inte fan ser jag ut sådär! så kul ska vi inte ha det.
 
Annars då. Jag och Felicia har denna vecka börjat vårat nya liv, vilket innebär gymbesök tre gånger i veckan. Har så, så ont i min stackars kropp, men skam den som ger sig! Har endel att jobba på upptäckte jag, då jag under gårdagens arm-day inte ens bänkade stången. eeeehrm. Denna saga är med andra ord to be continued. Imorgon är det dags igen, men fredag är but and leg day. hjälp, aj, usch.
 
Frida sitter här brevid och käkar tacopaj. Inte alls disturbingly asgott. Själv ska jag karva ihop en sallad tror jag, så fort andan faller på.
 
Adieu
 
 
 
 
 
 
 

dance my tears away

Gjorde just det läskigaste på länge: skickade in en praktikansökan som kommer se vääldigt bra ut på cv:t... efteråt.. men kommer vara otroooligt hårt under de tio veckor det pågår. Det rör projektledning, det rör internationella kontakter, det rör MYCKET interaktion med människor jag inte känner, det kräver att jag blir ett meta-jag för en period. Ett jag som är orädd och pekar med hela handen. aaah well. nu håller vi tummarna för att jag får det och sedan för att jag ROCKAR det. 
 
stay tuned.
 
 
annars då. Just nu rätt lugnt. Tentan i torsdags gick bra, jag är säker på G, nåt annat vore konstigt med tanke på att jag inte behövde göra ?!-face en på en enda fråga. Efter tenta blev det tredagarsfestande. Erika varpå besök, så på torsdagen firades hennes födelsedag med sedvanlig nationsrunda, på fredagen fortsatte det med ett par nationer till och på lördagen for hon på gåsmiddag ute vid ulltuna och jag på halloweenfest i grannskapet med Jonas. I söndags kände jag mig rätt överkörd, vilket nog var helt i sin ordning. Filip var över på kaffe och tillsammans med frippe kollade vi på vårt nya favorit-skämskudde-program: First dates. WOW vilken ångest, men ÅH så kul det var! halva nöjet var nog att titta på filip som får svår panik av pinsamma sociala situationer. Ett tag låg han bakom minst två kuddar och under en filt med knäna uppdragna mot magen. bara håret tittade fram och från högen hördes jämrande ljud.. ack ack. som att se idolauditions med mamma typ..
 
nu blir det dusch, mat och vidare mot matilda
 
 
adjö

RSS 2.0