when they come for you

Har suttit och tittat på bilder från förra vårens Parisresa med Fritte. Alltså wow, vad underbert det känns att vi den 2a april sätter oss på ett plan mot ännu en europeisk huvudstad. Denna gång Prag! Jaaa! Väntar bara på klartecken från hostelbokningen (Sir Toby's Karin!) så är allt klappat och klart. Längtar ihjäl mig.
 
Igår smsade Alicia det korta men koncisa meddelandet: "Taggar party på fredag!!" Haha gullan. Julia fyller 25 och det ska dansas på debaser med nya och gamla vänner. KUL!
 
En ny säsong av Girls sänds as we speak i staterna. Lyckan. Är en bit in i Lena Dunhams bok också, hon är väl för fantastisk!
 
Frida tvättar tygskor i badkaret. Inga konstigheter. Det låter dock som om hon försöker bada en stelopererad tonårig elefant. Jag håller tummarna för att det går bra för henne och att hon inte skadar sig. Låter stundtals kritiskt dock..
 
Tittar med ett öga på guldbaggegalan och väntar på att mitt senaste piratade avsnitt av mad men ska ladda klart. Det går sådär med det, men oj vad kär jag blivit (idag igen) i Sverrir Gudnason. Åh.
 
 
 
 
adjö
 
 

I sit I watch I wait

När jag var 20, jobbade i gruva och apparently inte hade några ögonbryn (?!)
 
Vad an denna gamla bild? Svaret borde vara givet. Prokrastinering. Skriver seminarieuppgift och det är ungeför så tråkigt det kan bli. Eller nej, jag ljög. Det kunde ha varit bra mycket värre, den är i stort sett klar. Har lite ångest över att jag inte följer instruktionerna jättenoga, men vafan. Vill de ha det omgjort så får de det! Tillsammans med ett kuvert mjältbrand till hemadressen...
 
Igår blev det premiär av semlor för mig och Carl. Han hade med sig två små (okej asstora, det är de alltid ju, varför?) skapelser till vårt lunchfika igår. Jag tackade och tog emot. Gott så gott. Bra uppladdning inför gymmet, heh. Efter gym blev det sushi med Fripp och sen iväg hem till Adrian på spelkväll med några av pojkarna. Mysigt, även om det gick skitdåligt för undertecknad. Vi kan säga att jag var ödmjuk och lät de vinna.. hrmp.
 
Back to work. När sista punkten är skriven får jag sätta på kaffe och kolla på Liv Strömquist på svtplay! Hoho!
 
Adjö
 

but i'm not giving in

Jag har skrivit tenta. Det gick bra. Jag kommer bli godkänd, det känner jag. SKÖNT. Nu njuter jag kungligt av min första och sista aslediga kväll på väldigt länge. Te och rostmackor med fridilidi framför teven och imorgon upprop på nya kursen. Just nu klagar inte Johanna på livet!
 
 
Två år gammal spegelselfie från en spegel på Millis skola. Inser att jag så sent som idag gått runt ikladd samma jacka, samma sjal och samma skor. Till och med bärande samma tygkasse. Hmm. Ny jacka klickades hem igår och är på väg hemåt, fint det! Nytt år, ny silhuett, eller något, hmm.
 
Pratade telefon med maja idag. det var kul. bästa fina vän. Det finns ett gäng sånadär. Såna som man träffar alltför sällan, men som när man hörs med dem är det som att man pratade igår. De fattar allt, de känner en utan och innan. Så glad att ni finns och vill vara mina.
 
Halv åtta hos mig gled förbi nu. Den som kommenterar... wow. nej. åh.
 
Imorgon bjuder challe in till inflyttningshäng. Bra igångkick på helgen minsann!
 
 
adieu
 
 

försvinner bara en minut i någons cigarettrök

Det närmar sig med stormsteg.Tentadag. Det är väldigt svårt att hålla fokus uppe och någon direkt struktur har jag inte. Inte denna gång. Jag kör på, pinar mig igenom och hoppas på ett G. Vill verkligen inte behöva göra omtenta nu när jag kommer plugga c-kurs. Kommer ha att göra ändå så det räcker och blir över.
 
Längtar hem till Frippe som jobba roch sliter dagarna i ända. Längtar hem till min breda säng, till en jämn inomhustemperatur, en dusch med tryck på vattnet, gymmet.. Det är skönt att längta. Det är nog vad som driver mig tror jag. Tanken om vad som kommer härnäst, att veta ungefär och gilla det som komma skall. Motsatsen till längtan är väl bävan, antar jag. En av de värsta känslor jag vet.
 
 
Lite te och lite Mad men ska få avsluta denna dag. En dag av träsmak i rövva och hubud som dunkar av för många intagna ord. 
 
Ska bara googla Voltaire lite snabbt. Önskar att man kunde söka ord i tryckta böcker som man kan på datorn. Wow, vilken grej.
 
 
Adieu

När vita bergens klockor ringer vet du att natten är vår

Längesedan. Nytt år, nya möjligheter.
 
Jullov, nyårsfirande, jobbande, pluggande. Tillbaka i Uppsala, om än lite tillfälligt då jag åker hem till landet för tentavecka igen imorgon. Vill ha tentan gjord. Vill kicka igång våren. Det kommer bli jobbigt, men jag tror det går bra. Sista terminen på programmet, termin 6. Jag kommer dock inte följa programmet denna termin och alltså inte få någon programexamen. Det gör ingenting. Istället blir det en dubbel kandidatexamen. Känns som den bästa av två ändå helt okej vägar att gå. I juni väntar resten av livet. Det är mer skräck än förtjusning måste jag säga, men det har ju gått bra hittills.
 
 
Frida jobbar. Erika åkte precis härifrån. Jag ska plugga. Har inten blivit mycket sånt på ett tag nu. Diciplinen är inte där den borde vara. Jag kör två timmar nu, sen får det vara. Kommer ändå bli mer än heldagar veckan som kommer.
 
 
Åh Gud, det här inlägget blir tamt. AH WELL. Jag är disträ och lite stressad. Skulle gymma idag och tog mig hela vägen dit, bara för att inse att jag glömt hänglåset och efter snabbt övervägande (som räknade in 700 kronors impulshandlande på ikea igår kväll) att det inte var värt att köpa ett nytt snällt gick de 40 minuterna hem igen. död och evigt mörker.
 
 
Adjö
 

RSS 2.0