We belong to something

När jag är på landet använder jag mycket sällan dator. Det betyder alltså inget skrivet här. 
 
Julen har passerat. Den var lika fin som alltid. Fick mycket fina presenter, bland annat en ukulele, haha, till Fridas stora fasa... Ah well. Juldagen blev en återträff med Oda, förfest med henne, Erika och några av grabbgänget och sen ut på Sala statt.. Asså wow. Erika höll ut i typ en och en halv timme innan hon drog därifrån. Själv var jag kvar till stängning, efterfest och ja.. som att hoppa tillbaka två-två och ett halvt år i tiden! 
 
Har jobbat ett par dagar nu. Som vanligt består i princip all kontakt med kollegor av att de frågar vad jag pluggar, vad jag blir på det, hur länge jag har kvar. Hatar att förklara gång på gång på gång, medan ingen egentligen tycks lyssna eller ens försöka förstå. Lova att skjut mig om jag någonsin blir som dem, för att låna ord av Hurula.
 
Nejmen, inget illa sagt. Tider förändras och vi har olika världar, olika syn på saker, olika syn på livet. Visst är det så. 
 
Imorgon ska det firas nyår hemma hos Alicias föräldrar i Älvsjö. Det blir förhoppningsvis jättebra. Jag håller tummar och tår. Det är speciellt att plötsligt behöva umgås med någon man gjort sitt allt föra tt radera ur minnet under flera månaders tid. Som om inget hänt ska vi vara på samma plats igen. Det känns konstigt, väldigt konstigt, men jag hoppas och vill att det ska bli bra ändå. Att jag ska vara fri tillslut.
 
 
Adjö

nu himlens klockor ringer

En vecka har flugit förbi. Nu är det mycket snart jul. Så snart att det är ångestladdat att inte ännu befinna sig på landet och hjälpa till med allt fixande. Anledningen att jag inte är det är dock helt okej den med, imorgon ska jag på besök på ett företag i sthlm som jag sökt praktik hos. Inte alls säkert att det kommer leda nån vart men känns ändå bra att någon är intresserad av att träffa mig och prata lite om vad jag är intressead av att jobba med i framtiden!
 
Denna dag kommer att bestå av gym och studier. Packningen inför "jullovet" for iväg med erika igår, sånär som på en ugnsform jag lånat av mamma, som jag då antingen behöver släpa med mig till stockholm imorgon, eller hämta på vägen hem. Det senare känns sjukt jobbigt, men kanske ändå är softast. Ska fundera lite på det där.
 
Fortfarande alldeles varm i kroppen efter fredagkvällens julbord. Så otroligt lyckat och mysigt blev det! Alla var nöjda med maten, blev mätta och lite så snusen. Så som det ska va när man firar med vänner (så länge inga barn är närvarande!). En massa spexiga bilder finns på frida och eriaks kameror, så kommer nog att komma upp lite här och var vad det lider. Be afraid! ;)
 
Lite pissed på långsam postgång. Pappas julklapp kommer inte hinna komma, så länge inget magiskt händer (därav oxå en anledning att stanna tillh är hemma imorgon em). Den beställdes 3e december, man tänker liksom att det ska räcka.. men nej. Fan. Var dessutom sjuuukt nöjd med den, och så får ingen se den. Skitliv.
 
 
Ah well. Nu lite frukost innan en tur till gymmet. Ska mosa mina muskler. Ska bli skönt.
 
 
Adjö

så mörk är natten

Oh helga lördag!
 
Oh oheliga PM-skrivande. Kan dock inte säga att jag varit högeffektiv. Förmiddagen spenderades bakis framför musikhjälpen på tvn med frida, som matade mig med chips. Tillsammans skrattade vi åt Petter, som nog börjar bli väääldigt hungrig och trött där i buren, men han är liksom go för det. Senare svängde jag ihop en brunch åt oss bestående av american pancakes med pepparkakskryddad smet (SÅ gott! tipz) och kaffe. Nu har hon tagit bussen till Västerås och jag ska ägna eftermiddagen åt plugg, slummer och mad men, innan det blir städning av lägenhet och filmkväll i min ensamhet. Wow vad jag längtat efter lite alone time. Prisad vare egentiden ibland, även om jag nog skulle bli galen av att bo helt själv nu efter så lång tid med sambo.
 
Annars då. Det lackar mot jul, som man ju säger. Julklapparna börjar styra upp sig nu, vilket känns mer än bra. Avslutade just ett långt samtal med syster E som bekräftade sin närvaro på julbordet nästa helg, vilket gör tillvaron än mer stjärnbeströdd. Nu längtar jag hem till landet. Julen är det bästa jag vet.
 
 
Igår körde jag något av ett monsterpass på gymmet, så idag gör det ont lite här och var. Skönt! personbästa i benpressen och nu är det inte långt kvar, bara ett par kilo, innan det blir tresiffrigt där. Gillar att känna resultat! Gillar att det aldrig gör ont i benen när man cyklar i uppförsbacke. Ovant, men liksom lite coolt!
 
 
Nej, back to business!
 
Adieu
 
 

get your freak on

Man vet att middagen var rejäl när frukosten följande dag består av en halstablett. Och då ligger jag ändå i täten, Frida har itne fått i sig någonting ännu. 
 
Vad vi åt?
 
Bröd.
 
Enkom bröd, men OJ vad mätta vi blev. Tio stycken gjorde vi, åt två var och låg redan raklånga och gav ifrån oss underliga läten i varsin soffa från ca 20,30-23,30. 
 
Ute lyser en sol! åh! må hända hinner jag på den efter att jag läst lite artiklar inför nästa veckas seminarie.. mmm kul.
 
 
Adieu

för att känna att vi står fria

mina händer och armar gör ont, men vad gör väl det, veckans pm är i princip klart. Det må vara ett av de lökigaste jag någonsin skrivit, men jag orkar inte bry mig. Alldeles för upptagen med att dricka julmust och tänka på att min favorithelg alla kategorier är i antågande.
 
Ikväll ska jag och mina kära vapendragare (vem som drar vems vapen är väl egentligen mestadels rätt oklart) ha seniorafton/julmys. Det ska bakas stompa (stekpannebröd, jultradition från vår gemensamma farmor-mormor) och drickas lusseglögg. Vi har ingen kavel, så det blir en vinflaska som får tjäna som sådan, vi har heller ingen mortel, men väl en hammare! eeh. Därefter blir det på spåret och skavlan. Åh wow vad pensionärigt och härligt. Allt för att väga upp gårdagens ölhävning (nåja) i stockholm och morgondagens ölhävning (åjo!).
 
Igår var vi som sagt en sväng till huvudstaden. Detta för att våra kära vänner Filip, Rasmus, Adrian, Nicklas, Gustav och Miriam spelade på debaser strand. Bra lät det och kul var det! Ser fram emot morgondagen då de spelar här i staden. 
 
 
Hungern når just nu nya nivåer. Har tränat och hoppat över lunch. Skitdålig kombo. Dags att göra något åt det nu tror jag.
 
Adjö
 
 
 
 

moon river

Igår var Filip på besök och gjorde låtar av mitt och Fridas ibland ytterst tveksamma leverne. Idag har jag dem på hjärnan, till min minst sagt stora förtret. Fan.
 
Borde läsa Nietzsche. Det kommer jag inte hinna då jag istället prioriterat hårtvätt och Einsteins reletivitetsteori. Hmm. Har ångest över att inte kunna tärna idag pga begynnande förkylning som jag på intet sätt vill förvärra. Är läget oförändrat eller bättre imorgon kör jag då istället. Här tas inga risker att få feber eller annan skit mitt i bästa advent!
 
Apropå advent, wow vad jag älskar låten moon river. ingen jullåt, men det är ändå stämningsfull likt få andra och går varm nu i juletid. 
 
Nu skola
 
adjö

the way you look tonight

Måndag morgon, första december. Farmors 79onde födelsedag och första dagen av julkalender. Det var en pärs att sitta av de femton minutrarna framför tvn måste jag säga. Somnade rätt rejält så fort det var slut.. tror inte ens att jag såg hela, det är rätt oklart alltihopa. 
 
sitter nu i bibblan på EP med Elin och Alicia. Det studeras, eller ja, jag har läst en text på tio sidor och sedan sökt lite mer praktikplatser. Ska läsa lite till och göra lite instuderingsfrågor innan det blir gymmet med Fellan.
 
Erika verkar ha bestämt sig för att vara provocerande i år gällande julklapparna. Hon har alltför mycket inspiration coh sjukt bra idéer. Jag kammar som vanligt hem noll priser och pokaler i uppfinningsrikedom, kostnadseffektivitet.. och ja, ni fattar.
 
Igår var det julpyntarmania hemma hos oss. Jag tog med mig matilda hem från stan, stackars tjej som inte gillar julen. det är synd om dem när jag drar igång. mitt i allt kommer hela familjen söderberg och förundras (förskräcks tror jag mer är gällande för herr söderberg) över tjejen i vinröda sammetstights och tukosblå jättemössa (i brist på tomteluva) som far runt och gör lägenheten julig med besked. Nu är det bara att mysa loss. Överdosera pepparkakor, dricka det nyinköpta glögg-teet och kolla på gamla julkalendrar mest hela dagarna (hrmp).
 
Ska börja lobba för lunch snart här kanske. jag vet itne, är inte hungrig, men behöver en paus. Från livet.
 
 
det gör ont, men går ändå.
 
 
 
 

RSS 2.0