Are my eyes the coldest blue?

varje gång jag inte är i lägenheten sjunker intresset för detta ställe. hur kan alla veta just när jag byter location? kusligt.

har varit hemma näsan en vecka nu. har dåligt samvete över att ha lämnat krukväxten (som nog är död by now, fan. ångest), men även mjölken och filen.

jag måste sluta ha dåligt samvete över saker som inte spelar nån egentlig roll!


just nu är batterierna svårladdade. typ som de vi har på jobbet. tar en evighet att ladda och tar sedan slut på en kvart. lite så fungerar jag at the moment.


då vet ni.


förresten! varför hypar alla robyns låt call your girlfriend. den är ju inte ens bra!?



adjö

because the night

jag behöver pengar. i boken jag läser behöver de också pengar. de kränger kola och heroin, gör inbrott, lurar folk..

jag är nog helt enkelt inte tillräckligt kreativ i mina försök att skaffa plata.


skämt åsido så lär något hända efter jul. vad är sen en helt annan fråga.


har nyss bakat en kaka till jul. inte det lättaste med Grys nylle och långa tunga ivägen hela tiden. tillslut åkte hon ut, bara för att stå på trappen och skälla. djur gör mig lite ledsen just nu. hundar gör mig alltid ledsen. att äga en sådan är idioti!


adjö

i want to go to tokyo

Söndagar är hårda dagar.

denna söndag har jag bland annat:

- gjort av med alla den här månadens pengar, enbart på abstrakta saker (hyra o räkningar)
- i samma stund insett att jag inte alls kommer kunna åka till linköping innan jul (förlååååt)
- även insett att julklappar är onda ting
- fått sms av mormor som nu tycker att det är dags att jag hetsar fram en önskelista eller dör (inte ordagrant, men undermeningen med det hon skrev var nasty, I swear!)
- insett att min fysik är to die for... om man är självmordsbenägen. man ska kunna sitta på huk och orka resa sig utan hjälp av armarna!
- jag äääälskar när sviniga människor (oskyldiga med för den delen) åker på ett socialt mord, splatter-style, av chuck och blair i GG (den serien är min last, ok?)
- gry är det jobbigaste jag någonsin drabbats av näst efter återkommande och häftiga migränanfall.

dags för dusch. var nyss ut i en halv sekund. luften sög fukten ur min hud och nu sitter jag här och kliar. olja och lotion-dags!

adjöö

I won't get full of myself, cause I can't afford to be

orkade inte färga håret idag heller. får väl se ut som skit ett litet tag till då. ingen förutom jag själv som klagat.

idag var dagen då millis tyckte att det var dags att röja undan alla bratz (för de i min ålder och äldre som inte har småsystrar så kan jag tala om att det är barbies med groteskt stora huven, piercing i naveln och jättefötter. nutidens barbie, typ). ungen har iaf en hel hög som nu skulle packas ihop och flytta upp på vinden. vi klädde alla i de kläder de hade from scratch. det var faktiskt kul. mycket mycket minnen. barnet är fött 96 och själv behövde jag mer eller mindre konstgjord andning när jag på ett papper såg att kidet ju kunde skriva redan 2005! "vafalls!" tänkte jag, "hon är ju bara typ nio bast, för fem år sen var hon ju fyra!".. nej. nio. vilket betyder att hon är 14 nu, och 15 efter nyår. sjuuukt!

erika har åkt till axel och jag har roat mig med att äta lite choklad och betala räkningar. allt för att känna sig så kass som möjligt. fet, onyttig OCH fattig. glorious! just nu är jag dock svårsänkt, för ikväll är det gossip girl!


jag har i uppgift att skriva önskelista inför julen. varför är det aldrig så svårt att komma på vad man vill ha som just när man ska det? jag får verkligen tredje gradens hjärn-apati. jeans, är det enda jag kan komma på. och presentkort möjligen. tråkjävel.


adjö




laa la la laa la la laa la la la

blött hår. dryg hund.

pappa har stängt av vattnet. askul en lördagmorgon när alla ska iväg på 75årskalas... inte kommer jag hinna färga håret heller. hälften rött hälften brunt får det bli. awesome.

snö och många minusgrader. ska åka bil alla tvåhundra meter sen när vi ska bort. tänker inte förfrysa låren i mina tunna strumpbyxor bara för att vara lite snäll mot miljön. icke! det kan jag vara en annan dag.

erika har klädpanik. det känns bra att stå vid sidan av och inte vara den drabbade för en gångs skull. jävligt bra känns det! jag vet dock inte vad jag ska lägga det hela på för nivå. pennkjol i sammet och grå tröja eller spetströja och fodralklänning. svårt.


nästa helg blir det fullt upp. kul kul kul!

(rubriken har en melodi, tro mig. svårt att återge dock)


adjö

she's always a woman to me

ordningen återställd. får väl numer räkna in mig bland sveriges alla brunetter igen. känns bra, men projektet är inte färdigt än. måste på det en gång till imorgon för att få det jämnt och döda allt det röda. kommer nog att få leva med att behöva tona om det med jämna mellanrum för att slippa att det röda kommer fram. vi får se. jag hatar hår.


imorgon ska jag fika med amalia. ska bli riktigt kul att ses bara vi. har inte hänt på huuur länge som helst!

det är även fredag och jag ska fortsätta vara hemma hos de andra. första helgen på ages jag inte är i lägenheten eller jobbar. ser fram emot lördag. måste få veta allt om tove och cambridge!!

nu ska jag slåss med kräkhunden om en bra soffplats. vet egentligen inte varför, för tv vill jag då inte titta på. det är nog sällskapet som lockar desto mer.


skulle förhöra millis på franskaglosorna idag. ett av orden var les hivers (vintrarna).
Jag: vintrarna?
M: ...... vet inte
J: meh, tänk hm-reklamen, HM loves Lanvin och sen står det vintern 2010.. vintern.. vad är det för ord?
M: men inte vet jag!
J: okej.. tänk.. tänk.. HIVES!
M: vad är det med dom?
J: det är typ som hives, fast med ett r.. och så bestämd artikel maskulinum.. och pluralis
M: .....?!
J: ..jag ger upp



ja, lärarprogrammet är nog inget att sikta på iaf


adjöss


she can kill with a smile

Gnytte har sovit hela dagen. skönt som fan tänkte jag... tills hon vaknade och spydde.

det finns ingen Gud.




nu är nästan alla hemma. kändes piss att ta hand om deras hund, diska deras disk (för hand, diskmaskinen är trasig), packa upp deras mat, skala deras potatis..

dock gör jag det för att slippa vara ensam. för att få nån hundralapp att köpa deras julklappar för.


idag är även den dagen jag åter blir brunett.


adjö

i'm not a robot.

hemma på landet.

erika har klippt sig jättesnyggt. ser ut som tjejen i lindexreklamen. exakt som henne faktiskt! önskade att jag var lite snygg jag med. är inne i en riktig utseendesvacka just nu. allt för att jag toppade håret. det är ful längd. och fulare lär det bli, för går jag till en frisör kommer de vilja ta av typ allt för det är för slitet. vill ha hår ner över brösten. mycket nice!

hatar vidervädret som är ute. snö på tvären och isvindar. är verkligen inte redo för ännu en vinter. in fact så vet jag inte vad jag är redo för egentligen.

erika vill gå ut på lördag. jag vet inte jag. hundra spänn för att komma in på hotellet. vidrigt. fick min lönespec idag. med hyra och redan nu liggande räkningar så har jag redan gått back 300kr. det innan julklappar och mina lilla matbit är inköpta. det kom en tår då, det gjorde det. jag orkar inte. jag gör verkligen inte det!


nu ska jag sätta mig i soffan och längta tills imorgon då jag ska färga håret.


adjö


får jag veta vad du tänker

har bråttom. mellanlandar i lägenheten innan pappa kommer och tar mig hem hem.

tog just reda på filen som stått i kylen ett bra tag nu. gick ut för två veckor sedan, and it wasn't pretty kan jag säga!

världens fulaste bild ska nu här visa typ världens snyggaste pastaburk som jag fick av mormor. I love old stuff!



stress stress, måste packa ihop och vattna växten.

adjöö

She can shake it just like J-Lo

ensam hemma på villavägen 10. det är tomt och tyst och det enda som låter är isvinden och viner och visslar utanför fönstret. mysigt men läskigt.

har ont i fingrarna av okänd anledning, så det blir inget långt inlägg det här känner jag.

julia och navet är i berlin. hoppas allt går bra och att de har fet publik!

respons på förra inlägget såg jag. träffade på personen i fråga senast jag jobbade då denne hängde i repan på sin fritid. ibland känns livet lite jävligare än vanligt..

lider just nu av sviterna från min senaste hårklippning. det ser förjävligt ut och jag tycker det blev en himla ful längd. ska ta tag i problemet genom en rejäl inpackning ikväll och en rejäl färgning senare i veckan. färg är ännu inte bestämt. brunt eller svart. har tröttnat på rött nu.

hur detta ska hjälpa mot att längden är ful? det gör det inte, men det gör själva utväxtperioden med uthärdlig.

nu ska jag ringa mamma och beklaga livets hårdhet.

adjö





falling in love with your favorite song

ska käka nåt och sen kila till bussen. för omväxlings skull blir det nr 60 idag.

har städat och satt upp julgardiner (jag vet, hemmafruvarning på mig). att jag sedan lägger upp en bild på spektaklet gör ju inte saken bättre.


här var det jul! det enda som fattas är en stjärna, så den ritade jag dit lite provisoriskt..

ska nu ta och äta upp det sista ur wokpåsen. nu finns bara det tråkigaste kvar. de gula morötterna och bönorna. fan. att tidigare ha toppat laget (vattenkastanjerna och bambuskotten är godast, and you know it) känns plötsligt inte längre så värt..

julia ringde och gjorde min dag (minéas också för den delen). inte så kul att det var på hennes bekostnad (mer eller mindre), men det känns alltid bra att veta att man inte är den enda som råkat ut för jobbets lille... charmör.. fast nej.. hittar inte ord. charmör kan här bytas ut mot valfritt ord för dryg, jobbig, huvudvärksframkallande människa som dock skänker ett och annat skratt typ en gång i halvåret.


adjöss

to the centre of the city where all roads meet

min lägenhet är kall. jättekall! sitter nu med en filt över mig och ett kokt ägg i knät (ja ni läste rätt). ägget är varmt och jag tänker därför gosa med det in i det längsta innan jag skalar och äter upp det. har tassat runt med filten över axlarna, men eftersom jag behövde båda händerna när jag joxade i köket var jag tvungen att tigga hjälp av tyngdlagen och alltså böja på kroppen så att filten skulle ligga kvar. resultat: att se ut och känna sig ungefär som pomperipossa (häxan i sagan med långa näsan).

den uppmärksamme kan nu se ett syftningsfel. ett ganska roligt ett. det var inte meningen, men sen tyckte jag det var kul, så det får stå kvar. man fattar ju vad jag menar iaf.

fyfan vad jag är glad att jag inte går i skolan. axel uttryckte ångest på sin facebookstatus och ja det skulle jag också ha. har helt tappat livsrytmen och framförallt att gå upp på morgonen, vilket nu känns som en omöjlighet. tidigt för mig är numera runt nio. förmiddan är slut runt tre och sovmorgon innebär att du inte vaknar överhuvudtaget under dygnets första halva.

heh.

nu ska jag städa

adjö





dance, dance, dance, dance, dance to the radio

är upprymd efter slutet på veckans gossip girl. så sjukt frestande att streama nästa avsnitt! ska dock inte spoila det, behöver något att se fram emot om än något väldigt litet..


efter att ha sett this is england och snygga vicky mcClure som spelar Lol (bästa namnet ever). blir nästan lite lite tiny sugen på en chelsea cut när jag ser den filmen. kommer aldrig någonsin i hela världen våga göra det dock.

idkar nu välförtjänt soffhäng efter att ha stålsatt mig och jobbat all day long. det gick! ville grina och dö på första turen och även när det med två minuter kvar innan inställd tur kommer två personer som vill gå en visning.. på engelska. die mother f*ckers sa jag tyst för mig själv ungefär 576 gånger och bet sen ihop. skithårt. jocke var jättegullig hela dagen och jag blev så glad. har även passat på att göra en luciabokning. ser fram emot det mycket nu!

ska nu ta och kolla om det går nån värd film på tv ikväll. igår kollade jag på control - love will tear us apart. vill bara krama ian curtis.. eller nej, men sam riley som spelar ian curtis. han är mycket snyggare än "originalet", men hade verkligen fångat ians awkwardness på scen (framförallt cp-dansen, haha!). asbra film för alla som gillar joy division! alla andra med för den delen, men man kanske inte fattar dealen på samma sätt.



inga bra filmer. fan då. orkar inte streama nån heller. kanske blir american history x för hundrade gången.


adjöss


transmission

känner mig ungefär lika som igår. har mosat mig full av piller för idag ska jag klara det! får inte tänka på att det är tre turer, inte tänka på att jag mår dåligt. bara köra på. det ska mycket till om det faktiskt tar tvärstopp (svimmar eller spyr på en tur, börjar gråta på en tur, typ sånt..). det måste gå!

vi håller tummarna


adjö


streets are uneven when you're down

most wanted just nu: ett par rejält slitna levi's 501:or från second hand. tillsammans ska vi skapa magi. bara att ge sig ut på jakt. dessvärre återfinns sällan 26" eller 27" på second hand, men jävlar vad jag ska leta, för i vår ska de vara mina!

önskar mig en mindre rumpa, vilket skulle ge mig en mer androgyn siluett, vilket skulle passa bättre till min överkropp.

ska ge "inte äta efter kl19" ett försök att känna mig sundare, vilket betyder att jag kommer behöva laga mat typ... nu.




adjöö


update: klockan är nu 20:42 och jag dör av hunger. har du inte ätit? undrar då ni. svar: jo förhelvete! potatisar, kött, sås, sallad.. hela skiten. varför äta när man ändå bara blir hungrig igen..?

Nobodys' fault but mine

jaha nehe. inte fan orkade jag med nåt jobb. kände redan unden promenaden dit att detta kommer inte att gå. kom in i repan, satte på mig jobbkläderna, reste mig upp, tänkte "nu spyr jag", spydde inte, gick ut till jocke som såg min svett, frossa, ångest och sa att "om du tar repan så tar jag turen". sagt och gjort. vaktade repan i två timmar och gick sen hem. doro tog mina turer och jag ska nu friskna till och jobba imorgon istället.

är just nu oerhört bitter över missade timmar (=pengar). faaaan!


lyssnar på bandet vars en låttitel fått ge namn åt detta inlägg. led zeppelin med andra ord. ska glo på film, sova och inte lyfta ett finger idag för att ha bäst chans att orka gå tre turer imorgon. om jag inte gör det blir jag ledsen. det känns som en svek mot mig själ voch mot mamma som så gärna vill att jag ska jobba en massa.

hatar att vara sjuk

I really do


adjö

come on baby make it right

känner mig nästan febrig. inte sugen på jobb och fryser fast det är varmt här inne. har sovit oroligt och är öm i hela kroppen. vill krypa ner och sova mera, men icke!

ute snöar det och blåser. jag får grav ångest av att titta ut. hoppas jag har snälla besökare. hoppas jag har svensktalande besökare.

halsen gör ont den också och öronen är svullna.

wish me luck



slutgnällt


ge mig nåt som tar mig någonstans

att sitta på ams.se en fredagkväll, det är livskvalitet det. faktum är att nästan ingenting jag gör nu för tiden är livskvalitet. inte i mina ögon. fan!

jag ler när jag tänker på:
- när jag gick på bio själv och hängde med minéa
- att det snart ska lucias i gruvan
- att det snart är jul, älskade jul

men annars.. inget jobb, inga pengar, ingen ork varken psykiskt eller fysiskt att söka jobb. inget sug efter utbildning, desto mer sug efter nya kläder, ny hårfärg. ersätter ångest med tillfällig materiell lycka.

ta mig till kärlek, ta mig till dans.

diskuterade det hela med karin lite idag. kanske är det så att jag kommer köra mig själv i botten snart om jag inte får något/någon annan att sprida ut allt det som är jag på. det blir mycket att bära själv till slut, när man tänker och längtar så mycket som jag.

det är sent och jag måste sova. ska upp och jobba. ska gå till jobbet i kylan, sedan fortsätta gå många hundratals meter, fast i underjorden.

norrmanska, mitt beloved, har konkat och jag blev så ledsen att jag klippte håret med kökssaxen. rakt av bara, två centimeter drygt blev det. det ser ojämnt och destruktivt ut. bra då. godnatt

inatt finns ingen väg tillbaks

Karin sitter brevid mig i soffan med näsan i hm magazine och tycker inte att asiater borde blondera sig. håller nog med. spotify spelar håkans nya, allt för att försöka ge honom en ny chans efter att ha tyckt att det var riktigt platt första gången..

blir bara mer och mer otaggad på jobb imorgon och på söndag. kommer frysa och vilja gå och lägga mig hela dagarna. uuh.

karin tycker också att skivan är platt! yes


idag har jag slängt ut två hundra på mat. bara sådär, som ingenting. känns lite tråkigt. känns mycket tråkigt. känns förjävligt, kick me. dock har köpt kött för första gången någonsin. wiho. jag tycker om kött.

här är karin, i min hall:



nu har vi övergett pisskivan och lyssnar på försent för edelweiss istället.


hejdå

Will you become what other people think of you?

Mamma kommer hem från jobbet: Johanna! Idag har jag spanat in ett pojkvänsobjekt åt dig!
Jag (något förvånad och samtidigt lite ångestfylld att det gått så långt att till och med mina föräldrar står i kö för att få agera wingmen): eeh, okej?
M: Ja! lång, snygg, långt hår i knut/hästsvans, vältränad, född 87, läkarstudent, tänkte att detta är nog något som faller dig i smaken!
Pappa: HAH vältränad?! Han var väl blek?
M: neeej inte som jag tänkte på, vaddårå?
P: Jo för bleka ska de tydligen vara, och magra. överarmarna ska se ut som 15watts lysrör! och långt trassligt hår med slänglugg. Gärna dålig hållning också, kutryggiga efter för mycket gitarrspelande med för långt axelband, tro mig, det är så de ska se ut!

heh

pappa vet han.



Time is so precious, and it's slipping away

Axel fyller år idag. De efterlängtade arton. Grattis till honom!

Gry är ute och springer av sig (en överdrift då jag fick knuffa ut henne så att hon skulle kissa nån gång efter att ha sovit på soffan mellan åtta och tjugo över tolv). Att ha henne i lina är som att köra bil med oskrapad/trasig vindruta. man måste hänga ut genom fönstret för att se vart hon tar vägen och att hon inte skadar sig, dödar katter osv. asjobbigt.

jag verkar ha fångat en rejäl magkatarr. svinont gör det så fort jag äter nåt, mår illa gör jag lite då och då, trött är jag hela tiden. fan! hoppas jag repar mig såpass att jag orakr jobba i helgen nu då, behöver pengarna like crazy! dock är det inte kul att vara i allas blickfång när man måste lägga sig i fosterställning every once in a while för att inte börja grina. ska äta ordentligt idag så blir det nog bättre till imorgon.

adjö

I want you, especially today

jag vet inte riktigt vad som hänt idag, men många har varit och nosat här på bloggen..lika många som i min familj.. multiplicerat med 6. vilka är ni people?

kul känns det iaf, även fast jag inte haft någon glory day när det gäller att printa ner saker här just idag.


rensade inkorgen på mobilen idag och fick upp detta sms som jag när jag fick det tänkte posta på bloggen, men somehow glömde bort. detta mina vänner är ett bevis på att man är tajt med sina vänner (åtminstone denna vän i fråga):

"Vår grammatiklärare pratade om syntaxer idag så jag ritade en syntar-tax i mitt block, men ingen tyckte att den var rolig :( då tänkte jag att du nog skulle ha gillat den :)"

haha!

förövrigt är please kill me en sjukt nice bok. idag har jag läst mer ingående om andy warhol och hans factory samt velvet underground och iggy and the stooges när de bara var som ett litet foster till band. jim morrison har också varit med på ett hörn och jag måste säga att han nu inte framstår som en tredjedel så söt som innan. blä..


adjö



dust on the lips of a vision of hell

fattade aldrig karins kommentar riktigt igår, tills erika kommer in i köket skrattandes och säger "hahaha skön miss du gjort på bloggen", jag som står med fingrarna i millis kakdeg undrar vad jag kan tänkas ha missat. "först skriver du om att föda barn, sen att nu ska jag INTE föda för första gången idag". neeeej INTA föda ska det ju vara! ångest

heh.

jag hatar minusgrader. fryser till döds varje gång jag går ut typ. har än mer ångest inför att jobba i helgen. kommer bli sjuk!

har inte mycket att bjuda på med tanke på att jag just gått upp.

eller jo! PSL på festival var igår och kollade in P&L. Det var galet bra. julian casablancas var så jävla snygg och klippen från hans konsert brought back memories. krunis var lite full och väldigt kul.

det var det.

så adjö


Your eyes turn black when you try to speak

tack för hjälpen amalia. sant så sant. absolut vodka var det.

dagen idag har gått fort. sov på soffan till nästan halv ett och drömde hur konstigt som helst till saker de sa på nyhetsmorgon. en dröm jag hade var att jag var på bb och skulle föda barn. skulle bara kila och kissa då det kom ut en hel massa vidriga grejer. ångest! den enda som var med mig var mamma och när jag önskade högt att det skulle bli ett sött barn sa hon "det blir det troligtvis inte med tanke på fadern".. hrm. hon har inte mkt till övers för mitt val av killar so far..

jag ska jobba i helgen. båda dagarna, tre turer om dan. fryser lite redan nu när jag tänker på det. måste ladda upp med sjuka mängder varma kläder! hoppas det är nåt special så att jag har ett gäng till som oxå jobbar. inte kul att springa runt själv.

nu ska jag inte föda för första gången idag om man inte räknar med frukosten och några skedar youghurt. behöver nog inte lägga ut det mer om hur jag hatar att laga mat.

adjö


ceremony

Jag blev vek och fäljde med minéa ut i slasket i alla fall. och inte ångrade jag det inte! käpte mig en bok som jag nu ska avnjuta uppkrupen i soffhörnet. en bok om den amerikanska punkscenen på 70talet. ingen fiktion här inte. fiktion har inte alls samma värde hos mig. enligt baksidan innehåller den "kopiösa mängder av sex, drugs & rock'n'roll". låter bra, även fast man är något avtrubbad efter att ha läst the dirt...

erika har köpt en asnice tröja som jag också vill ha. dock haffade hon den på rea och i butikens webshop är den inte på rea. fan då. jag hittar aldrig lika coola träjor som hon gär. kanske för att jag aldrig vågar satsa på lite galnare tryck, färger och mönster i rädsla för att jag ska tröttna på dem snabbare.

imorgon ska erika vara hemma vilket passar mgi alldeles utmärkt. då kan vi hänga hela långa dagen och ta hand om grympe tillsammans. ju mer vi är tillsammans ju gladare vi blir, liksom.


hjälp från omvärlden! I vilken reklam spelas New orders låt Ceremony? (jaja det är joy divisions låt egentligen, men det är denna version som används i reklamen och som jag lyssnar på). För att göra det lite enklare för er kan jag bifoga låten här nere. blir helt störd på att jag inte kommer på..

 

.. a dollar is what I need



kan det snälla vara löning snart?

old fashioned

jag varken ljuger eller överdriver när jag säger att det nog är världens absolut tråkigaste väder ute idag. läste på minéas blogg att hon eventuellt skulle ut och traska idag och hade det inte varit så äckligt väder hade jag slängt mig på luren och velat följa med.

regn och snö i en enda röra, bara för att man ska bli maximalt blöt när man sticker ut näsan. det enda som saknas för att riktigt sätta pricken över i, är en rejäl vind, gärna nordan. dör lite när jag föreställer mig det.

pratade med lilla mus (syster) i telefon igår. det går knappt att höra vad hon säger för hon pratar så tyst. ibland undrar jag om hon inte är schizofren. åtminstone har hon en röst hemma och när hon hånger med kompisar och en helt annan när man är borta, typ på stan (gå på stan med henne i sthlm är som att gå med en stum och själv vara döv.. typ). en utmaning.

nu har mina planer för dagen helt grusats. imorgon ska jag ta hand oom gry, vilket betyder att jag måste sticka ut näsan och gå hela vägen till fiskartorget för att ta en buss hem. ångest. grav ångest.

att jag har en bredbandsräkning på 706 svenska riksdaler kan göra mig ledsen precis när som helst, oavsett tidigare sinnesstämning.


adjö


bring it all back

jag vann nittiokvadrats badrumsskåpstävling! wiho! priset var gratis slaggning i deras lya i linköping. nahajs!

på tv lagar leila mat med erik och mackan. kan inte sluta tänka på det som julia sa om leila efter att ha träffat hennes stylist. att hon är en bitch. kan faktiskt tänka mig det.

skriver med karin på fb-chatten. hon är skön. igår på krogen hade hon bl.a fått kommentaren: "jag trycker upp din profilbild på fb flera gånger om dagen". med andra ord har hon nu ännu en beundrare (besides her boyfriend).. hennes kommentar till det hela: "jag var förvånad att han fortfarande stog vid stängning". han hade med andra ord varit ganska packad..

ikväll ska jag se filmen wanted. james mcavoy är nice.

åh förresten. igår när jag hade min filmkväll med mig själv (start på bion) hann jag även med underbar och älskad av alla, som bara var pinsam, och this is england som var brutalt jävla bra. den måste jag tvinga min far att se i rent utbildningssyfte. tro nu inte att han är rasist!! snarare tvärtom. rasist mot rasisterna.. typ.

snart är det ytlighetstimmarna. mellan sex och åtta på söndagar ser jag the hills, the city och gossip girl, varav det sista väl är det enda jag give a rats ass about egentligen.. men men.

många inlägg idag känner jag. blir så när huvudet går på högvarv men du är ensam så du har ingen att säga allt till (pråmmizz)


adjö för sista gången idag!

dum av dig

det är väl ingen nyhet att jag läser axels kompis olles blogg. har länkat till den förut, för jag tycker den är helt suverän! kikar in med ojämna mellanrum och skrattar nästan varje gång. anyway. det finns en sak vi har gemensamt, överjordiskt vit hy. twilight-hy som det uttrycktes på peace and love. det senaste inlägget, om att hänga på standen som vampyrblek, träffade bulls eye och för direkt mina tankar till en solig dag på stranden i bagamoyo invid indiska oceanen i februari 09........... aja. här är en länk iaf, för så gör man väl här i bloggvärlden när man nämnt varann.

well well.



tog en promenad idag iaf, som jag nog skrev i förra inlägget. känns lite weird att vara ute och traska utan att ha något mål. såhär gick jag iaf. färgbytet beror på att jag korsade min egen väg och att det blir rörigt när man ritar det i paint om man inte byter färg.

sitter med led zeppelin i stereon. diskade till peter dohertys soloplatta och chillar nu till mothership, dvs en samlingsplatta. skitbra. just nu rullar black dog. hey hey mama said the way you mooove...

bra linnéa att du gillade boysen i videon, vänta bara tills du flyttat till krukmakarbacken på södermalm och jag kommer och hälsar på. då blir det åka av ;)

idag är det farsdag och jag har inte träffat min käre far. nördigt. kompå nu att jag fortfarande är skyldig erika pengar för hans fördelsedagspresent. heh.

jaja. nu ska jag youtuba pete och bli lite kär igen. videon till broken lovesong får mig att rysa och vilja ha.


adjöss

say you don't want it

svar på kommentar karin: ja tydligen går det på tv!

sov skämslänge idag och snart börjar det skymma. värt. ska nog slänga på mig kläder och åtminstone gå ut och gå en sväng. annars känns livet bara fel.

denna video ger mig rysningar. inte för att låten är särskilt bra, inte för att hermione-tjejen är med, utan för att bandet är så jävla snygga, allihopa! helt stört. de har verkligen fattat grejen. tajta kostymer och yviga hår ger mig chills, hela dagen, varje dag.



iih

i en annan video lirar george craig (värd en googling, I promise girls) ute i solen, i linne, och yvigt hår. jag dör.


nu ska jag sluta vara östrogendryg och bege mig ut i skitvädret.


adjö


som ögon när barnen är små

sitter och värmer upp mina frusna lemmarefter promme med minéa. hon är nu hemma i sin lägenhet som intagits av en festande lillebror med festande vänner. haha! inte avundsjuk.

mellanslagstangenten mår inte så bra. måste gå tillbaka minst fem gånger per stycke, ibland per mening. inte kul(inte kuuul, för de som sett wow-jocke.. heh)

denna dag var varit bra. först kom linnéa och hängde, sen gruvan och sjunga mycket och länge, sen häng med linnéa och minéa, därefter spontanbesök på bion. minéa jobbade och körde himlen är oskyldigt blå. kändes lite mobbat att gå på bio själv. undrar vad folk tänkte.. de får tänka vad de vill, de betalade, det gjorde ju inte jag. den var bra iaf. riktigt jävla bra. bill skarsgård är fin och jag är kär. jättekär.

skämt åsido, se den!

och förresten. josefine ljungman är en bra skådis. dock ser hon inte ut att vara en dag äldre är tjugo. hon är 29. minns när jag såg henne i vildanden i sthlm. sjukt bra brud.

var på natti och köpte godis. dryg affär.förut tog de inte kort alls, nu skryter de om att de gör det, men inte under 50 spänn. minéa fick stå för kalaset denna gång. 23 spänn är jag skyldig henne. blodigt..

kollar på svindlarna på tv. en bra serie som jag kommer ihåg att jag och pappa tittade mycket på när jag gick på högstadiet, om inte tidigare ändå. dessvärre är inte mickey med längre.. eller så är det bara i det här avsnittet, vad vet jag.

mellanslaget gör mig galen. eller nej, bristen på mellanslag gör mig galen.

godnatt vänner

suspicious minds

sitter och väntar på att linnéa ska höra av sig att hon är i sala. har städat och sitter nu och försöker vädra ut det mesta av rengöringsmedelslukten somgivit mig lätt huvudvärk.

lätt huvudvärk.. vad pretto det lät. usch. ont i skallen helt enkelt.

torra händer, torrt ansikte, torra ben. vintern är här.

upp till gruvan och sjunga. ska bli kul! hoppas att förkylningsrösten orkar med, det blir nog över tre timmar nöta idag..


det finns reklamer jag hatar emr än andra: vicks blå - beatboxreklamen (gör mig förbannad oavsett humör), dressman (no further explanations needed), coca cola zero (jag menar koooom igeeen! dessutom får macho men mig att vilja kräkas).. I could go on forever, men jag gört inte.


adjö

du är en saga alltför god för att vara sann

tittar på dobidoo (stavning?) med ett öga. maria montazami är där och pyntar till det med tazzles och annat. hon är så söt att jag bara vill krama henne. hon får mig att le alla dagar.

idag har varit en bra dag. gårkvällen blev ganska hård, alkowise, så det var skönt att inte ha några commitments today. ligga och dra länge länge på förmiddan. dator med svtplay i sängen, långfrulle och sedan uppfräshning (challenge of the day. av alla dagar i och för sig). därefter ner på stan och möta upp julia. långfika på johanssons, träffade amalia som jobbade. massor av te och mycket prat. promenad i slaskväder och nu är jag hemma sedan många timmar.

har städat och skurat golvet så nu är det halt som bara den, men rent! woho


inte mycket mer att säga en fredagkväll som denna. en sak ska dock erkännas, jag kommer på bra mycket mer roliga saker att skriva ner här under dagarna, men sen när jag väl sitter här och knappar är jag tom, typ. äh.

adjöken


Salute your solution



Inledning på lapp från mamma. vad det sedan står spelar ingen roll, är inte intressant och därför "blurrade" jag det lite lagom osmidigt. vad vore livet utan paint..

sitter nu i hungerkoma, köksapati om man så vill. kan hända att det här får bli dagen utan intag av lagad mat. en i mängden. har ingen fantasi, är inte sugen på det som finns till hands och ja.. allmänt less.

ska glida till norrmanska senare. när jag smög (halkade, knölade) in genom porten tidigare såg jag hur min cykel stod där, totalt översnöad och gjorde då upp med mig själv där och då att det blir fötterna som får ta mig ner till stan sen.¨

note to self: vrid inte på vattenkranen medan mobilen ligger käckt placerad i handfatet. nu verkar det dock som att min mobil har nio liv.. minst!

jaja. ska sätta saxen i en tröja nu. ooopa!




bust 'em in the light

pappa gav mig tisdagens DN kultur och tänkte att jag nog skulle gilla den. det gjorde jag.

kan knappt  inte vänta på Viktors soloplatta som kommer ut i vår. han satsar numer på electropop med inspo från klubblivet. kan bli hur fett som helst!




asså check this out! tydligen är det en universell sanning att man som måndagsbarn är snygg (behöver nog inte ens nämna att jag är född en måndag). fast nog hade jag trott att gustaf var måndagsbarn alltid.. mhm mhm.

och här kommer trumfkortet:

Pilen pekar på Viktor Norén och ser ut att utgå från ett öra.. MITT öra. Löve it! Vi stog med andra ord brevid varandra en HEL mando diaospelning på peace and love 07. livskvalitet, mina vänner.



world in motion

igår var PSL på Siestafestivalen. Hässleholm sista dagarna i maj varje år. har sneglat på den fler aår i rad nu och velat åka dit. bland annat var det den enda festivalen som 2009 hade nordpolen som bokad akt. igår blev jag hur som helst helt sjukt sugen på att åka dit i vår/sommar. lagom liten, lagom mkt pop mixat med electro, lagom mysig, lagom billig (PL kommer typ kosta runt 2000 i år. börjar kännas smått ovärt faktiskt..). verkligen något att tänka över.

sitter med new order i öronen. senare ska jag lyssna igenom rebecca&fionas spellista som jag fixat. den lär ju vara nice, partywise.. (oavsiktligt rim där. fräsigt!)

hade ju varit lite kewl med en bild här och nu.. ska se vad jag kan hitta..



Bild tagen från julia nån gång för länge sedan. Johanna 18 år, på studentkryssning och som synes.. en aning glad efter maten.. den natten var en av de mest surrealistiska i mitt liv. notera en viss solbränna (med mina mått mätt nu people!) efter tanzaniavistelse.



notera julias "vinglas"! hujedamej det var en rejäl balja det!

och en sak måste sägas: har jag någonsin haft o-slitet hår i hela mitt liv? I start to doubt it..


adjö vänner





here I go again on my own

här sitter vi i varsitt soffhörn jag och mamma. i mitt ligger även gry och snarkar. hon har örat över nosen vilket nog gör det aningen svårare att inhalera luft, därav det något kvävda ljudet.

längtar till jul nu. jättemycket.

nu smackar hon med tungan också den där gry. vad dryg hon är!

idag ska jag städa mitt rum här ute. funderar även lite smått på när det är dags att dra sig mot stan och lägenheten igen. kom på att det ligger potatisskal i köket... dock finns det inte särskilt mycket att göra där, inte så många att prata med.



det finns så mycket jag inte har nån lust med just nu.


måste börja fundera ut julklappar också. damn. förra året var de kassa och jag lovade mig själv att inte vara lika fattig och usel nästa år. well here we are again. fyfan


adjö

charmless man

Lyssnar på Blur och undrar vart min familj tagit vägen. likt andar hör jag dem runtom i huset, men jag har inte sett till dem på länge.

nu kom gry upphoppandes på tangentbordet. skräcken är att hon ska göra random-ads på facebook åt mig när jag tittar bort. att inaktivera styrplattan när hon är i närheten är en bra grej, även fast det är ungefär som att steloperera sig i nacken.. man förlorar en hel del funktion om man säger så.

när jag är ledig blir jag världens lataste.

har kommit till en insikt idag: jag skulle kunna leva på rostat bröd en längre tid. först och främst är konsistensen helt amazing. dessutom är variationmöjligheterna oändliga: ost, marmelad av olika slag, honung, räkor, eller varför inte allt på en och samma gång? (obs! för allt i världen INTE räkor och marmelad). hur gott som helst. nu kan man ju då fråga sig varför jag aldrig har det hemma? för att jag späker mig, skulle man kunna säga. övar mig att laga annan mat istället för att falla för frestelsen gång på gång. när jag är hemma här är det dock no limits!


jag gillar inte det faktum att det är typ knädjup snö här (nåja, ankeldjup då). gillar heller inte det faktum att jag har noll komma noll, nada, nohooothing inbokat i mitt livsschema. en annan grej jag inte gillar är att spotify inte vill spela låtarna efter varann utan att man måste trycka på play varje gång. en ven i ögat brister varje gång jag får ett i-landsproblem som detta.


nu ska jag ropa högt och hjärtskärande på erika så att hon kommer och håller mig sällskap. om hon är ovillig kan jag eventuellt köra med ett fult trick, såsom "OMG erika kom och kolla det är om broder daniel på tv!!" för att sedan när hon kommer i hundra knutar säga att "aw du missade precis, synd, sätt dig här, de kanske kommer tillbaka". broder daniel kan bytas ut mot i princip vad som helst hon tycker är nice, skrev det mest för att jag inte kom på nåt bättre just nu på rak arm.

ikväll är det PSL på festival. ett asbra program.


adjö

gubben i lådan

Hunden ligger och sover. vi har inte gjort annat idag, hon och jag. Enda skillnaden är väl att hon varit ute och kissat, det har inte jag, samt att jag ätit, det har inte hon.

har tittat på rebecca&fiona och meckat med en spotify-playlist. gry har ätit på datorladdaren vilket gjort mig lite ledsen, men nu sover hon igen, som sagt.

ute blåser det isvindar och snöar. ångest. mina planer för dagen är att komma undan lindrigt. har blivit förkyld som ett litet as efter att ha umgåtts med jocke, andreas och sophie i alltför hög utsträckning förra veckan.

nu måste jag gräva rätt på en mobilladdare innan vi har en situation här med en urladdad mobil. inte bra.


adjöss




for the steadiness

lyssnar på britta persson. har snott erikas skiva och satt i datorn. spotify är ingen hit här ute. det är heller inte mobilt bredband..

imorse var det tio minusgrader här. TIO! det är ju inte klokt. är verkligen inte redo för en vinter till, det känns som igår jag gick på stockholms gator i 30 minus och frös sönder såväl ansikte som händer. hade jag haft råd hade jag nog åkt någonstans för att muntra upp mig.

nu muntrade anna upp mig. vinterpromenad om en liten stund. måste tvätta håret, ser ut och känns som halm typ.. röd halm.

senare ska jag hoppa in i bilen, åka en sväng och göra lilla lillasyster lite glad (mycket ord som börjar med li- där kände jag)


adjö då


to leave the bad things behind

sitter i personalrummet på vandrarhemmet här på gruvan tillsammans med Minéa. hon har varit min klippa, mitt ljus i mörkret ikväll och jag är så otroligt tacksam att hon är här vid min sida. kvällen har varit minst sagt kaotisk. missad vickningskorg, ett besök på ica med maaike, möta upp minéa, en repa som inte kan låsas upp, inprovisation, joxande i markans kök, guindad tur, dukning, ett jävla springande på vandrarhemmet, och nu sitter vi här på sängen och myser och pratar. hoppas på en lugn natt, håll tummarna nu!


... så långt hann jag på det inlägget igårkväll. anledningen till att det blev sparat var att jag gick ifrån datorn och det sparades som utkast.

så långt hann jag innan kvällens nederlag. ingen hade bäddat sviten.. gästerna var sura, jag och minéa hade mer eller mindre gråten i halsen och önskade oss långt därifrån medan vi stod där och bäddade som galningar, 155 meter under marken. så sjukt pinsamt att man bara ville dö. de blev sen kompenserade ekonomiskt. fyfan

anyway. let's leave that behind. jag har brutit ihop och gått vidare.


veckan som gått har varit great. mycekt jobb och mycket häng med mina loved ones (nästan alla är loved ones iaf..). en av de roligaste grejerna (förlåt andreas men jag kan inte låta bli) var när andreas iklädd älva-kostym i mörkret ute i skogen, råkade springa rakt ut i tomma luften, nedför en slänt. finns beskrivet i ord på minéas blogg, jag nöjer mig med att återskapa det hela med en paint-illustration:



notera gärna att det ur våra ögon kommer tårar..

nu är jag hemma, ledig och ska som vanligt ge mig in i fighten med (mot?) familjen om vad som ska ses på dumburken.

adjöö



when everything goes wrong

skrev ett långt inlägg. det försvann

måste verkligen sova. har journatt så sover på gruvans vardrarhem i ett minst sagt speartanskt personalrum. mycket har hänt, mycket har gått fel. minéa har varit min klippa. 

återkommer imorgon!

dress up for armageddon

sitter lite lagom uppklädd, sminkad och med håret bakåtkammat i en knut. allt detta för att åka... hem! haha. pappa fyller år och det ska firas med sammankomst och fika. blir hämtat inom tio minuter av kumlborna. känns jättekonstigt att komma som gäst till mitt eget fd hem.

den nya, prickiga skjortan ska få premiära.

världens bästa dag på jobbet idag. bara städa och bädda. njöt minst en gång var femte minut. imorgon blir en mindre mysig dag, men fortfarande tror jag att den blir najs. sista dagen med älvdans.

skor på.


adjö


you ain't seen nothing yet

finns det några mer inskränkta människor än USA:s invånare? jag blir arg varje gång deras politik diskuteras i media. de fattar ju ingenting! ingenting fattar de! fel tidpunkt på dagen att haka upp sig på detta, men jag blir så arg! idioter.

nyss hemkommen från dryga tre timmars arbete. sminkning, på med kostymen, klippa till en prästkrage i all hast (niklas hade glömt den och vips kändes det som att jag blev inkastad mitt i en säsong av project runway. ångest!) och ut i skogen och dansa runt. tydligen var vi fina och tydligen ska jag få klippa fler prästkragar (sånadär gammaldags långa). nu när jag skriver om prästkragar menar jag alltså inte blommor utan såna som präster har runt halsen!

imorgon börjar jag svintidigt. eller nej det gör jag inte alls det egentligen, men nio är tidigt för att vara vid gruvan då man oftast börjar tio och senare. städning av vandrarhem och en tur till 155 står på schemat. hoppas på att få sluta runt tre. imorgon fyller pappa år så mamma kommer och hämtar hem mig för lite kusinumgänge.

året som gått har passerat så fruktansvärt fort! axel hade tydligen inte fattat hur pappa kunde fylla år igen, han gjorde ju nyss det. lite så känns det. helt galet. det är alltså ett år sedan jag och julia (cissi också?) var på en teaterpjäs charlie regisserat, vinade på sventas och hade oss. den kvällen känns som nyss!

nej nu ska jag sänka en balja te och gå och sova.


Godnatt



ps. andreas du ligger högt upp på svikarlistan ikväll. på fredag ska du få spö


don't you worry 'bout a thing

nooo har fått lite kalles randiga på strumpbyxorna. luktar ju helvete. ute regnar det massor. jag ger upp redan innan dagen börjat.


öppnade städskåpet för nån minut sedan. dröm om min förvåning när där ligger en flaska mintu...

hm

nu vässan


adjöö

playing tricks when you try to be so quiet

jag har druckit för mycket läsk. nästa gång jag haft fest ska jag banne mig hälla ut överblivet groggvirke redan innan jag går och lägger mig för att förebygga missbruk som detta. svid i magen och kissnödig hela tiden due to typ tre glas cola. känner dessutom att koffeinet kickat in tillsammans med sockret. aaah

väntar på att PSL på festival ska börja på svt2. idag är det sweden rock som gäller.

jag är såå sugen på att köpa nåt nytt att ha på mig imorgon. ska kika second hand, men måste även kika in på gina tricot för håll i hatten nu: jag har faktiskt kollat in deras hemsida (glömde k:et först, fniss utbröt här hemma i soffan) och hittat en hel del snyggt. överflöd av tid som jag har fixade jag ihop en bild att piffa upp med:


den blåa tröjan ser ut att vara hur nice som helst. den grågröna ser lite trist ut, men tove hade en sån när hon var här fast vinröd och jag bara älskade den. bodyn vet jag inte när fan man ska använda, men den är cool as fuck!


nej, nu har jag ont i nacken också. skyller på fruktsodan jag drack när jag kom hem. ska inte dricka läskeblask på länge nu. till jul blir det julmust, but 'til then får det va!

nåt annat vi kan skylla på läsk?
terrordådet i bagdad kanske utfördes av sockerhöga, frustrerade grabbar med ont i magen?
who knows.


godkväll då

btw, jag måste sluta vakna till dylans låt visions av johanna. får brutal ångest varje gång jag hör ett munspel numera. riktig domedagseffekt har det! huvva. kan inte minnas varför jag valde den in the first place.. jag menar, när har någon frivilligt velat vakna till munspel, gura och en röst så nasal att en person med gomspalts röst ter sig djup...




keep breathing

rikard wolff på sommarpratarna på tv. han är homosexuell, men har ändå en dotter med en granne. de satt tydligen och pratade en dag och sen tänkte de att "jag vill ha barn, du vill ha barn" och så skaffade de ett. jag fascineras av tanken. jag fascineras av honom. det har jag alltid gjort, sen jag var liten och såg änglagård. det måste finnas personer som gör ovanliga saker, som sticker ut och som provocerar.


imorgon är jag ledig hela dagen. jobbar kväll, men börjar inte förrän halv sex typ. funderar på att följa med systrar och mor till västerås. kanske. ska ringa dem nu.

inte mycket att skriva, så jag låter bli.


adjö

dansa din djävul

har jättemycket tid över innan jag måste cykla till jobbet. har nog aldrig hänt förut.

på nyhetsmorgon äter de pepparkakskladdkaka med saffransgrädde. låter gott som bara den!

imorgon ska det tydligen ösregna och blåsa halv storm på kvällen. kul då. nej. förjävla tråkigt är vad det är! mörkervandring igen. inte kul att försöka få marshaller att brinna då. har egentligen lust att skriva ett gäng svordomar ungefär.....

.....

.....



.....


hit ner. men jag gör det inte, för det blir itne trevligt. dessutom är vädret inte något man kan rå över, vilket suger lite extra just nu.

fortfarande tio minuter kvar..

om man skulle ta och pumpa cykeldäcken kanske?


adjö

I need a dollar

vad känns bättre än att sjunka ner i soffan efter tio timmars arbete? jag kan svara: INGET!

det blev alltså inte elva, utan tio timmar idag. skönt faktiskt. dock var det en riktigt, riktigt kul idag. speciellt kvällen. nice surprise var att julia hoppade med på mörkervandringen.

på förmiddagen när jag precis hade kommit och skulle ner på en tur kilade jag runt och plockade ihop grejer så som man brukar. ficklampor, comradio, maglite med bälteshållare, fackla, tändare, ja det är en jäkla massa som ska med ner. hur som helst. nu när det är höstlov/spöklov så har vi ett litet pysselbord i receptionen där barn kan sitta och pyssla och rita. när jag sveper förbi sitter två små killar i sjuårsåldern och tittar på mig. alldeles när jag passerat hör jag hur den ena säger: "det där måste vara en såndär, halloweentjej!"

haha! ja, det finns kollegor till mig som går utklädda till monster och spöken och annat den här veckan, men inte jag!! jag hade helt vanliga kläder, helt vanligt hår, nästan inget smink.. oh lord.

när kvällen kom var det dags att hoppa i älva-kostymen, lite blekt puder (kul att jag dock blev brunare i fejjan av det än jag var utan.. de andra såg ut som spöken, jag som mig själv.. -.-) och dansa runt i skogen. all for the kids and the silly adults! nejmen. det var kul!

nu är det secret lives of women. därefter sova. tidig start imorgon. då blir det spökturer med sophie och marcus.

korta meningar nu på slutet känner jag. heh. trött tror jag bestämt


godnatt

you makin' me live

vädertjejen säger att det tydligen är "ovanligt milt för årstiden ute". couldn't be happier. vore inte så mys med minusgrader. inte nu och inte ikväll, när vi ska sitta ute i skogen utklädda till älvor, haha!


om 40 min ska jag möta upp minéa. ska bli kul att se henne. ska bli kul att jobba med henne framförallt, det var längesen! har även fått sms från sophie idag, som påminde mig om att hon också jobbar denna vecka! dessvärre kunde jag inte hjälpa henne med vad hon bad mig om. känns alltid lika pissigt.

igår sneglade jag på utbildningar igen. hittade som vanligt ingenting. usch


nu ett ägg, sen jobbet.

adjöss

RSS 2.0