all you have to do is breathe

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar den här bloggen/tumblrn ---> LÄNK
 
Och alltså. En gif säger mer än tusen ord. Jag nöjer mig med ett: FANTASTISKT!
 
Jaha, nu då. Sitter och känner mig nästintill bakfull efter att ha legat i lite med träningen de senaste dagarna. Gym, powerwalks och idag 1,2 mil på cykel.. INNAN frukost, i motvind, med opumpat bakdäck och en (jag kan inte förneka det längre) begynnande förkylning. 
 
I request the highest of fives.
 
Idag ska tentan göras helt klar. Något jag känner att jag kommer dra ut på tills typ ikväll, bara för att jag tror att det kommer gå fort. Förmodligen kommer jag då att hitta de halvmiljonen ofärdiga meningar och "bla bla nåt sånt", "spinn vidare här!", "byt ut mot synonym!" och så vidare, som man knappar ner under tentans första skälvande dagar. Redigeringen kan med andra ord ta itne bara en utan både två och åtta timmar.
 
Ah well.
 
Vill ha kaffe. det blir.
 
 

du kan alltid vända om

Arbetet med tentan sniglar sig fram. Har en halv fråga kvar, sen är det bara redigering kvar, men DAMN vad segt det går nu på slutet! Energin och inspirationen är som bortblåst. Ska nog göra klart imorgon eller på måndag. Kommer bara bli kasst om jag gör det nu.
 
Har gymmat rejält idag. Hoppas på SVÅR träningvärk imorgon. Gärna felicia-style. Okej, begrepp kräver förklaring: Min vän Felicia gillar att träna och gör det ibland rätt.. hårt. Hon bor väldigt nära mig så vi brukar ta oss till skolan tillsammans. En dag stog jag ute i regnet och väntade på henne och det tog en jävla tid. När hon väl blev synlig i dörren gick hon emot mig SJUKT långsamt och lite pingvinliknande. Jag trodde hon drev först och gick långsamt bara för att jävlas, men icke. Träningvärken from hell gjorde att hon rörde sig som en hundraåring. Så ja, så vill jag känna mig imorgon. Får nästan aldrig träningvärk när jag springer och har mig, så nu hålls tummar och tår. 
 
Nu kaffe.
 
Längtar ihjäl mig till fredag kväll och Nouvelle-premiär på Vdala. Elliphant, bra DJ:s, bra folk. Åååh!
 
 
Adieu

tell everybody i'm on my way

Hänger med min nya pojkvän. Hemtentan. Att jag gjort tentan till en man och inte en hon eller en hen, är av den enkla anledningen att de känslor jag känner för den, är av liknande slag som de jag ofta känner för män. Och nej, så kul ska vi inte ha det, jag menar nu känslor av: ångest, otillräcklighet och "om jag bara böjer till det här i min hjärna lite så ska det nog gå att få att duga".
 
Heh. ja.
 
Just nu är jag dock barnsligt stolt över mig själv, då jag på blott ETT dygn, knappat ner halva tentan. Tre av sex frågor!! Kvaliteten? Skaplig tror jag ändå! Det är en fråga som jag inte riktigt får till som jag vill ha den, men den är flummigt ställt och då kan man itne förvänta sig annat än flummiga svar. PUNKT.
 
Kollektivet är den här veckan utökat till fyra bruds istället för den vanliga trion. Vi bor at the moment TVÅ syskonpar, alla i ungefär samma ålder och med HELT olika sysselsättningar. En ingenjörsstudent, en etnologistudent, en skogis och en McDonaldsknegare. Bra blandning! Det är upplagt för trubbel, med mig, som är ett tentamonster, Frida som hatar sitt jobb och ska säga upp sig på fredag, samt tove och erika som flyter runt lite mitt i alla ångestjämmer och svordomar.
 
Klockan är sex minuter över tre. Klockan tre prick om en vecka är det deadline för tentan. Jag tror att jag kan unna mig lite rast. Lunch och ett avsnitt breaking bad kanske? Eller nej. Breaking news blir det nog. It's got to be "breaking" though. haha.
 
 
Adjö vänner

Uppfinn nåt nytt som gör det lätt för dom som väntar

Den senaste tiden har jag lagt märke till och tänkt på en sak, främst då jag varit aktiv i sociala medier. Jag ska försöka få ner dessa tankar på papper, eller ja, virtuellt papper blir det väl nu då, men ja. Nu kör vi.
 
Religion, är för många, jag skulle nog våga påstå för de allra, allra flesta, förknippat med tron på en högre makt. En gudom, Gud, något större än jaget och viet. Ateism, är att INTE tro på Gud. Att inte tro. Till religion hör symboler, så även till ateismen, som ja, jag tycker går att likställa med en tro. Det är en tro i och med att vara en anti-tro. För att jag sak kunna få ner mina reflektioner nu så kommer jag att generalisera och hårddra. Skapa en skiss med skarpa kanter för att så ett frö. Så att ni vet. För att kunna färglägga måste man ha konturer.
 
Det jag lagt märke till och börjat fundera kring om det verkligen har funderats tillräckligt omkring, är det faktum att mycket av icke-troendes retorik liknar ett anti-troende, det vill säga att man aktivt motsätter sig religionen. I det här fallet kristendom. Det som fått mig att reagera är hårdheten i denna retorik. Mängden fundamentalism som uttrycks, maskerad under ateismen (här tkr jag felaktigt använd). För att vara konkret: Man uttrycker fundamentala åsikter, för disrespekt rent ut sagt, om religion. Jag får känslan av att dessa personer anser troende vara lägre stående. Att tro på Gud är att inte vilja se, att inte vilja tänka själv, att inte vilja vara individualist (som hela vårat marknadsekonomiska konsumtionssamhälle är uppbyggt på att man ska vara), men framförallt, att man som troende skulle se ner på de icke-troende.
 
MEN VÄNTA, tänker genast jag. Beter ni er inte EXAKT så som ni framhåller att de "på andra sidan" gör? Dessa symboler som uttrycker tro, såsom till exempel ett kors, som sittande runt någons hals och praktiserandes i någons personliga liv, provocerar er så. Dessa symboler för ER tro, såsom samma kors vänt upp och ner, DET ska visas högt och lågt, men NÅDE den som provoceras av det? Jag förstår inte logiken här. Jag är personligen inte troende, men heller inte ateist. Jag skulle kunna bära ett upp och ner-vänt kors på en tröja, eller som smycke, men jag gör det inte, av samma anledning som jag inte skulle bära vilken annan symbol som helst vars innebörd jag inte ställer mig bakom. Det hör dock kanske inte till saken här. Det jag vill åt är logiken bakom att det är okej att helt öppet, ja jag använder hårda ord nu, avsky en grupp människor som är oliktänkande. Är det bara jag som ser det farliga i det? Jag tror inte det. Verkligen inte.
 
En annan aspekt på det hela: Ni anser kristna vara mer eller mindre farliga för ett samhälle i det att de skulle vara "förblindade av sin tro". Ni uttrycker avstånd från detta, men i min mening en mycket hård retorik. MEN, om ni hatar religion, varför inte sälla er till de som är anti islam? Varför inte lägga upp en bild på instagram som signalerar att ni tar avstånd från islam? Är inte de aspekter av kristendom som ni så aktivt tar avstånd ifrån gällande även för denna världsreligion? Jag tror inte att ni skulle göra det, för att vara anti islam innebär något helt annat i världen just nu.
 
Nej, innan man är snabb i att uttrycka avstånd från tro, tycker jag att man bör tänka minst ett varv till, gärna tio. Kanske även tänka kring vad som betecknas som religion. Jag tänker här gå ett steg till, genom att kalla ateismen för en religion. Den breder ut sig snabbt, den har fundamentalister såväl som sekulära anhängare, och såklart, precis som alla andra religioner, de allra flesta som befinner sig mitt emellan.
 
Det som förundrar mig är detta: det man uttryckligen föraktar med religion, är samtidigt det man själv uttrycker (för att addera lite skruv nu:) med tankar, ord och gärningar. Blir inte du då automatiskt någon som du inte vill vara? Det vill säga en enkelspårig människa, förblindad av sin egen tro?
 
Min hjärna blöder. Jag får inte ner allt jag vill säga och jag inser att det inte går utan att behöva bearbeta sig i oändlighet. Detta är dock sånt jag kan börja fundera på av att logga in på facebook eller kolla instagram. Kommentarer mottages gärna, så länge ni inte tänker go medieval on my ass, för om jag fått fram min ståndpunkt över huvud taget här, så torde ni ha insett att det är just sånt jag inte gillar.
 
over and out

seventeen and tired of life

Idag mår jag ungefär lika dåligt som jag mådde bra igårkväll. Herre min. Funderar på att sova lite och förhoppningsvis vakna i en bättre dimension.. eh
 
Att jag och tove just kollat på Sinister bidrar inte direkt till ökat välmående. fyfaan.
 
Igår var dock en himla fin kväll. Vin och en massa mys hemma hos Matilda innan vi cyklade mot GH. Dans, dans, öl och ös. Sista gången jag såg vad klockan var inne på dansgolvet var hon tjugo minuter efter stängning, alla jag kom dit med hade gått hem, men vad gjorde väl det. Kul var det, utom för stackars tove, som idag ser ut som att hon high-fivat edward scissorhands efter att ha halkat i en stentrappa och satt handen i en krossad glasflaska. woah.
 
Idag har jag utlyst pluggfri dag för mig själv. Tentan delas ut på tisdag. Ångest!! Det ska nog inte vara några problem dock. Mest bara drygt att det måste göras liksom.
 
Jaha, nähe. Läsa bok och slumra lite kanske. Kroppen mår pest.
 
 
Adjö

clap your bones

Kristian Gidlund har dött. Det känns orättvist och det suger alltid när unga människor blir sjuka och dör, alldeles, alldeles för tidigt.
 
Idag har jag klickat länkar. Det är rätt så sällan jag gör det, men blir sällan besviken. I detta nu är det soundcloud och Skimrets cover av Shoreline. Det är helt okej, och då ställer jag mig till den skaran som med armarna i kors och skeptiskt rynkade ögonbryn tar sig an BD-material som inte framförs av BD..
 
Annars då, snubblade över Vulkanos nysläppta och det låter bra. Blev positivt överraskad redan i somras när det körde Spider spider på nyhetsmorgon i tv4, så det var ett välkommet inslag en höstdeppig morgon att hela plattan nu finns för konsumtion.
 
Igår kväll var jag, Felicia och Michelle hem till Katja på middag. Det blev pasta, vin, en massa prat och en massa bra musik. Somnade som ett barn efter den regniga och faktiskt SVINkalla cykelfärden hem genom ett trött Uppsala.
 
 
Nu är det plugg som gäller fram till att jag ska träffa Clara kl 13. Håller alla tummar och tår för att det inte ska börja regna förrän jag är hemma igen. Hatar verkligen att bli blöt!
 
Var btw tvungen att tacka nej till jobb imorgon och fredag. Det SÖG!
 
Adjö

thinking about leaving

Sitter mitt emot Erika vid köksbordet. Båda stirrar vi på varsin datorskärm. Stundtals tittande rakt fram på det flimrande i tystnad, till sen liten tanke vill ner på pränt och knattrandet av snabba så fingrar på tangenterna bryter tystnaden. Jag kan villigt erkänna att det låter betydligt mer från min dator i detta nu än för ett par minuter sedan då en avhandlingsanalys pockade på min uppmärksamhet.. heh. Idag har det varit ledigt från föreläsningar (som alla måndagar, onsdagar och fredagar /Med vänlig hälsning glidarn') så jag tog och följde med Tove till ångströmslaboratoriet och gick på föreläsning i träbyggnad. Jag längtade hem till min humaniora rätt snart alltså. Milslånga uträkningar av träbalkar och konstruktioner, det var tryck och kraft och moment hit och dit. Förstod verkligen ingenting. Det är tur att det finns folk som vill bli ingenjörer, för jag vill det sannerligen inte!    tvättiden är nu avverkad, middagen äten och nu är det plugg fram till top of the lake. bra serie. se    adieu  

Girl, you'll be a woman soon

Om nio minuter börjar röd drake. Vi ska se den, jag och tove, eftersom ingen av oss kommer ihåg senast vi såg den. Hon har inte setts till på länge, så jag är orolig att hon somnat.. as always..
 
Igår var det fest i kusehuset (klassens kollektiv i svartbäcken). Riktigt mycket folk kom dit! Både nya och gamla ansikten. Jag var dock rätt opepp och drog hem runt tolv. Felicia gick tydligen hem fyra, vilket förklarade varför jag var jättepigg imorse och hon not so much.
 
Idag styrde jag och Felicia en våffelbrunch för vår Michelle, som fyller år nästa vecka. Hon är laktosintolerant och kan därför sällan äta brunch ute, varpå vi gjorde en helt laktosfri våffelfest för henne. Gick upp och kokade sylt (jag vet, jag är en housewife), tinade hallon, vispade grädde, gjorde frasvåfflor, kokade kaffe och hade sen en jättemysig dag med mycket prat och skratt.
 
bild från instagram, och ja, man kan även skåda.. chokladsåsen, för de riktigt maxade våfflorna! samt kanel och kardemumma. mina egna lyckopulver!
 
Kom på mig själv med att få en klump i magen på väg till skolan här om dan. Just nu är allt så bra. Så lugnt, fridfullt och skönt. Klumpen består av rädsla för att det ska ändra sig. Måste försöka trycka bort den och leva i nuet, men det är ju så svårt!
 
ah well.
 
Dags för te, ananas och film! Imorgon blir en bra dag, med kulturnatt med Tove, Erika och annat löst folk.
 
adieu

När den säger stopp känner du just ingenting

Jaha, inte trodde jag att det skulle drabba mig denna månad, men idag kom den, pengaångesten.
 
1200 spänn på två dagar. Bra jobbat tjockis. Inte har jag köpt nåt direkt värt heller. Det är så jag jobbar. Unnar min aldrig sånt jag egentligen vill ha, utan i slutändan läggs pengar på mat och typ små ströutgifter. Kuk. Två skjortor/blusar, ett par skor, en duk, ljus, och så ett helt gäng hundralappar ner i slukhålet matkassan. Blä. Att lägga pengar på mat är trist, åtminstone när man köper mat som man ska laga själv. En hel del inhandlades dock till fredagens våffelbrunch hemma hos mig, där vi ska fira Michelles födelsedag. Har även impulsköpt kött idag. Vet att jag skrivit om det förut i denna blogg, att jag har en tendens att förstrött smyga runt i matbutiker och impulsköpa diverse köttprodukter som de har kampanj på. Idag blev det en fläskfilé och en fläskYTTERfilé. Spexigt.
 
 
NU ska jag äntligen sätta tänderna i Breaking Bad igen. SOM jag har längtat! Hade behöva haft en karta valium här brevid mig dock känner jag. Blir alltid så nervig av den där serien. Varför ska jag bara älska sånt och såna som gör mig nervig?
 
Jag är nästan villig att bli religiös, jag menar bara min blotta existens borde ses som bevis nog för att dementera evolutionen. Hade den varit in function hade individer som jag själv rensats ut för länge sedan. Dios mio!
 
 
 
Adjö

gryningen kom som ett dån

En av de segare dagarna på länge. Vdala igår, måste erkännas, levererade ej. Då pratar jag musikmässigt alltså. Sällskapet var det inget fel på! Nej, de som stod bakom mixerbordet hade mycket dålig smak och danspeppen uteblev. Trist! Särskilt med tanke på vilket superröj det förmodligen var på smålands och hur mkt jag kmr få höra det i skolan på tisdag, haha. 
 
Idag har jag roat mig med att läsa lite avhandling, samt läst, tittat, förundrats och skrattat åt bloggen katastrofala omslag. Vill man besöka den (det vill man), klickar man HÄR
 
Borde kanske förbereda inför imorgon, då det ska analyseras intervjumaterial med clara. vi ska dock inte ses förrän runt 15, så det borde jag hinna med på förmiddan. Länge leve den helgade söndagen!
 
Vill ha godis. Toves prasslande med lösgodispåsen är tålamodsprövande för en som har det godisfritt denna helg. ngmngmn. har dock en mango som ska få sin en omgång idag, efter att ha legat och gonat i ett soligt fönster sen i onsdags. gott ska det bli!
 
ett tämligen oinspirerat inlägg ska här få sin ände.
 
adjö vänner

farmer's daughter

Ligger med datorn på magen och lyssnar igenom sequel to the prequel för första gången i sin helhet. Första singeln som släpptes, nothing comes to nothing, gav mig inte den där kicken jag förväntat mig. Jag fick inte shotters nation-euforin liksom. Lite platt jämfört med godingar som delivery, you talk, there she goes.. ah ni fattar, för att inte tala om down in albion. den är brilliant. ah well. kanske har jag blivit äldre, men än ska vi inte ge upp! Är bara på andra låten än och babyshambles har en alldeles för stadig plats i mitt hjärta för att åka ut än på länge.
 
Ikväll blir det Vdala med Tove och Rickard. Tove sover och jag är mer än seg efter en förmiddag på stan, en fika med clara innefattande år seminarieuppgift: intervju av tove. det gick bra och hon skötte sig mer än bra! 
 
behöver dricka vatten om jag itne ska få sanslöst ont i huvudet imorgon. bestämma kläder lär jag göra också. jobbigt. har tre outfits jag vill bära, samt två olika frisyrer. vill ha allt, men det går ju inte. återstår att se vad det blir. hatar att jag inte är så släng på det där med håruppsättningar. det gör så mycket, att vara fin i håret. något jag aldrig är, men det går ju bra ändå, uppenbarligen.
 
förövrigt fick min facebook-kupp gehör (septumbilden) i form av ett sms av mormor som deklarerar att det inte är snällt att skrämma livet ur ett gammalt hjärta. haha!
 
 
adjö

keep your head up

Jaha. Nu är det igång. Skola, nollning, bokjakt, you name it. 
 
I måndags träffade vi våra reccar/nollor, vad man nu vill kalla de. De verkar helt okej kul! Vi skulle efter lite grill och öl avslöja pinsamma saker som hänt oss. Jag är numera "hon som drog från en bortamatch".. JA JA. Ni kommer snart ha gjort detsamma små barn! Och Johanna, går också bra. Jag lystrar till det också.. -.-
 
Eftersom det är onsdag är Erika hos Löwen och dricker öl. Därefter ska de hit the town. Inatt är vi fyra i lägenheten. Fyra brudar och ett badrum imorgon bitti. tur att jag börjar två timmar efter de andra!! mhehe.
 
Igår var vi hem till landet en sväng på kvällen och joinade farfars 80-årskalas. God mat och myycket kakor och tårta. Alltid mysigt att tråffa familj och släkt.
 
 
Nollandet idag blev inställt pga att ala var för bakis efter gårkvällen/nattens pubrunda, haha. Jag och Felicia gjorde lite ärenden på skolan och parkerade sen på cafe och firade att det var sommarvarmt. Gött!
 
 
Obama har alltså varit i Sverige idag och bästa Maja har jobbat med att ordna för hans ankomst. Hoppas att allt gick bra och att de är nöjda. Det var lite mäktigt att se Airforce 1 landa imorse måste jag medge, även om jag MKT sällan är ett fan av USA...
 
tove och jag skulle kolla på film, men i vanlig ordning sover kvinnan. hon som dessutom skulle gymma. blir nog inge..
 
 
Imorgon blir det fullt ös. Först skola, därefter nollning med uppdrag på stan och en andra pubrunda. heja heja!
 
Bild från instagram föreställande jag med en ring i septum. busigt! och ja, den är fake. Ett örhänge från den tid jag inte fick ha hål i öronen för mamma. Som man kan se på bilden fick jag senare min vilja fram.. med råge.. kul att kunna flytta runt ringen lite dock. hm. ska lägga upp den på facebook nu tror jag, bara för att kolla om jag får nån reaktion från faster, moster eller mormor. heheee
 
 
 
adjö
 
 

i watch it grow

Bakis dag 2, eller något. Idag har det varit visset. Magen, huvudet, kroppen, lite hjärtat. Har känt mig liksom..flådd. Hudlös får på svenska en annan betydelse än vad jag är ute efter, men ja, blottad och skyddslös är väl känslan jag vill åt kanske.
 
Imorgon är helgen slut och det är dags att börja nolla. Ska köra bil till Uppis för första gången på hur länge som helst. Har ångest. Inte för att jag inte vet vägen, utan för att det är drygt att köra. man måste koncentrera sig. tidigt på morgonen dessutom. uäh.
 
Just nu går allt fort och hela jag känns som att jag flackar mellan allt som ska fokuseras och därmed missar allt. Bra jobbat tjockis.
 
nu ska jag zona ut lite. inget mer plugg idag, lite tv och mycket säng.
 
igår såg jag äntligen (förmodligen sist av alla) searching for sugarman. Hade gåshud genom minst halva filmen. Otroligt bra!
 
 
adjö

RSS 2.0