This is a call of arms to live and love and sleep together

Nyårsvädret känns allt annat är charmigt. Jag tänker inte gnälla dock. Det hade kunnat vara snöstorm och tjugo grader kallt. Hade varit otroligt onice.
 
Om ett par timmar ska jag och fyra 17-åringar sätta oss på tåget mot Uppsala. Jag för att fira nyår med Matilda, de för att fira nyår i... vattholma. haha!
 
Det blir huset fullt inatt i alla fall. Alltid kul med frukostsällskap.
 
 
matilda hörde av sig nu. vi ska tydligen vara på vitkålsgatan ikväll. kan vara det skönaste gatunamn jag hört! blir spännande!
 
nu lär här packas.
 
 
adjö
 
 

running for my life

Julen kom och gick lika snabbt som den brukar. Lika mysig och bra som den brukar var den också. Har haft ont i hjärtat å en väns vägnar, vilket suddade magin i kanterna litegrann, men sånt får man ta en sånhär gång.
 
Juldagen spenderades på två förfester och tillslut landade vi föga överraskande på sala statt. Första gången sedan i augusti jag var där och en massiv ombyggnation och renovering resulterade i att jag hade confused-face mest hela tiden kändes det som. En surprise-visit av Rickard gjorde att jag dessutom fick se en hottan-oskuld tas för jag vet inte vilken gång i ordningen, men det var kul! Han hade ungefär samma ansiktsuttryck som de brukar ha, de stackars förstagångsbesökarna..
 
Annandagen var trött, men fin. Middag hos mormor och morfar med kusinfamiljen på mammas sida. God mat och flams och skratt, som det brukar bli i deras sällskap. Efter middagen stannade jag kvar och sov skönt i mormors bäddsoffa. Allt för att orka upp och jobba igår. Vinterns slaskigaste dag visade det sig vara och jag var blöt in på bara skinnet när jag kom in från brevbäringen. Bara att sitta och torka lite innan jag öppnade företagscenter. Tack för att olsson var så snäll och jobbade över för att hjälpa förvirrade mig!! 
 
Idag har erika, axel och jag (mest de, minst jag heh) gått lös med hammare, kofot och tigersåg och haft sönder varenda spår av alla kaninburar som stått ute i ladugården och samlat damm och döda råttkroppar nu sedan alla kaninerna gått ur tiden. Det var slitit, men nödvändigt! Har tvingat mamma att läsa min uppsats nu och ändrat om i den. Förhoppningsvis behöver jag inte skriva om precis allt nu i veckorna som kommer.. håller tummar och tår.
 
Mamma har tvättat en av mina tröjor för varmt. tackar så mycket. en svart tröja med vit krage är nu "ljussvart" med grå krage. snyggt serru! hoppas att hon inte har alldeles för dåligt samvete. hon kan ju få köpa ny åt mig när vi åker till sthlm på fredag. heheee. åh, jag ska casha in nytt från fler håll nu.. mhihi. tänker inte vara generös med detaljerna där dock. har kind of lovat. 
 
nu ska jag läsa bok. håll i er nu: skönlitterärt! åh!

come on santa

En bra julafton följs av en stressad juldag. Eller nej, stressad var nog en överdrift, men har varit vaken i en och en halv timme, varit ute och gått 4km och nu ska jag med MYCKET ångest inombords öppna uppsatsdokumentet. Jävla skit. Ångrar mig att jag var så förbannat lat dagarna innan jag åkte hem på jul. Hade verkligen hunnit skriva klart skiten, men nej. Tänkte att "hur jobbigt kan det vara". bra där johanna... not.
 
Ikväll blir det hemvändarutgång på Sala statt. hoho! Ska bli spännande. Har inte varit i byggnaden sedan i augusti, vilket måste vara rekord under de dryga fem år jag fått gå ut. hrm.
 
Bara för att jag känner att jag måste skriva uppsats kommer jag på tusen saker att göra. Sneglar mot gitarren, mot olästa böcker, mot pianot, mot tvn, till och med mot nagelfilen. åååååh
 
 
Bilder från jul kommer, förmodligen på facebook, men den som lever får se. 
 
Nu måste det skrivas om det någonsin ska få bli nåt mysande. död och pina. måste packa också, för från och med i eftermiddag kommer jag inte hem förrän på fredag kväll efter jobbet. jej
 
 
adjö

i'm a wild one

Tröttheten vet just nu inga gränser, men det gär å andra sidan inte ron och glädjen heller. Hemma på landet hos familjen, där jag tänker stanna lääänge.
 
Igår var det julbord hos Rickard, vilket visade sig bli en supertrevlig och mysig tillställning. En sittning på för värden, undertecknad och gordon icke blygsamma TOLV timmar. Herre min vad sömnigt det var sista halvkilometern hem till fots där på morgonkvisten. Kvart i sju tittade jag på klockan sista gången innan jag vaggades in i sömnens förlovade land fram till halv tolv. 
 
I förmiddags packade vi åra bilar, sambo och jag och drog sedan åt varsitt håll. Nu var det inte så tårdrypande som när det var sommaradjö med tanke på att vi ju faktiskt firar jul tillsammans, men känns lite konstigt att inte vara där hemma nu på närmre en månad. kommer sakna stället och hänget som fan.
 
Var hem till Oda en sväng på eftermiddagen. Myse! Det är alltid så otroligt mysigt hemma hos dem när det är jul, i år var inget undantag. Te och catch up blev det. Känns konstigt att träffa någon man tidigare träffade nästan varje dag bara typ en gång varannan månad. Antar att det är så det är att vara vuxen. uäh
 
 
nu ska jag pausa lite. sätta hjärta och hjärna på paus. jag ska läsa skönlitterärt och äta choklad, vara ute och springa i skogen, se bra filmer, sova utan att ställa alarm. Eller, det kommer inte än, men efter nyår ska jag hinna med lite recovery. behöver den så otroligt mycket. batterierna är tomma nu, speciellt sedan jag bestämt mig för att rycka bort dem från laddaren. laddaren var inte bra för batterierna. man kan säga att de fått laddminne. de mår inte bra och behöver en ny typ av ström. en icke destruktiv ström. heja heja
 
 
adjö

Något stort för dig

Igår kväll julpysslade och mysfikade vi på ungdomens hus. Matilda, Carl, en nytentad Tove och så jag. Te, bullar, chokladbollar, pepparkakor, färgglada papper och massor av glitter. Även lite quizfrågor anno sent 1980-tal, vilket genererade många skratt. Leningrad, Västtyskland och annat skoj var rätt svar i facit och vi kände att nja.. Pysslet följdes upp av sen middag och en öl på Uplands. 
 
Ikväll blir det festerier med ingenjörerna. Håller tummar och tår för att matilda ska haka på. Vore så kul!
 
Som omväxling och ett välbehövligt avbrott i julmusik av skiftande kvalitet lyssnar jag nu på hästpojken. det är lättlyssnat och nog egentligen itne sådär skitbra, men it soothes me for now.
 

jag hade några saker att få sagt
jag hade några önskningar i natt

då ibland när jag läser kan jag känna mig hel
som en del
av något stort men jag får ingenting gjort när jag tänker nåt fel
ja ett fel
i samma gamla mönster som jag nött
att kärlek är för dom som kommit loss



adjö
 
 

escape in the afternoon

Har idag varit sjukt ineffektiv när det kommer till pluggande. Har dock varit desto mer effektiv när det kommer till annat. Ett axplock: Tvättat, varit ute och sprungit, städat hela lägenheten (utom toves batcave, den ansvarar hon för själv), förhört tove på betongteori (exakt så osexigt ämnde som det låter), varit till paulina och fikat och sytt in julbyxorna, vikt tvätt, strukit skjortor, och så liiite knappande på uppsatsen. uppskattningsvis tjugo minuter. imorgon måste det bli lite mer av den varan, samt att jag måste packa. jullovspacka. som jag längtat!
 
 
asså jag älskar musik, men önskar att grannen på andra sidan väggen kunde ägna sig åt det lite mer sällan..
 
Om en timme kommer tove vara klar med sista tentan. måste vara så grymt skönt för henne! väntar i detta nu på att matilda ska ringa tillbaka för att se om det ska styras nåt litet häng ikväll eller så. vore mysigt. Kommer inte att ses på väldigt länge då hon drar till indien efter nyår i ett par veckor. usch, efter nyår. försöker att inte tänka på vad som ska hända då... c-kurs.. uäck
 
igår var det fem år sedna jag tog körkort. det känns helt sjukt. fem år!! och mamma säger att tiden bara går fortare och fortare för varje dag. vill inteeee!
 
Jag vill bli klar med uppsatsen, jag vill bli klar med utbildningen. Jag vill finna en plats som jag trivs med, så att jag står ut vid tanken på att det kan vara beständigt. Undrar när det kommer att ske. 
 
 
adjö
 

grandma got run over by a reindeer

Sista handledningen innan jul OCH inlämning idag! Jeez louise. Bland det sista min handledare sa (vi har handledning i grupper om 5 studenter): "Jag tror det kommer gå jättebra för er alla, är nog egentligen mest orolig för.. dig." och så pekar han på mig. ?!?!!!!!. Han menade dock inte så. Han menade att jag var rädd att han varit för hård mot mig när han granskade mitt arbete. Vilket han inte hade varit. Jag vet att min teoridel är kräks och bajsdålig. Det sa han dock inte att han tyckte att den var. Han gav mig tips på vad han tyckte skulle in där. Nu har jag knölat in det och mailat tillbaka till honom. Hoppas att han blir nöjd, för nu vill jag bli klar.
 
Jag vill sy i julbyxorna. Jag vet att det är ett jävla tjat om de där byxorna, men bild KOMMER när de är klara. då kommer ni förstå vad jag menar när jag säger att de är fantastiska, om är lite för tighta över röva. och ja, ni kommer förmodligen se exakt hur tajta de är.. är jag rädd..
 
Denna dag började med att jag försov mig. Skapligt. hade helt sonika gått och lagt mig utan att ställa alarm. Gled in (nåja, det var att ge mig själv cred, snubblade är nog närmre verkligheten) till tove 09,25 för att fråga vad det var för dag och om klockan verkligen var snart halv tio. Efter en trist reality check insåg jag att jag skulle träffa felicia om tjugo minuter, samt att jag missat julkalendern med marginal. HÅRT. 
 
just nu är jag grintrött. imorgon kl 10 har vi tvättid och jag ska skriva uppsats. Vill egentligen bara pyssla, fika, prata, titta på serier och sånt med matilda och tove, men det får bli på kvällen i så fall. gnmfgnmf.
 
någon som är sugen på att skriva en avslutande diskussion åt mig?
 
ingen?
 
anade det.
 
adjö
 
 

it lingers on

Tidigare inläggs ilska har lagt sig. Åtminstone det mesta av den.
 
Denna måndag har utlysts till julklappsdag. Det är mycket som ska köpas och jag har ont i plånboken redan innan. fan. Fattar inte varför jag är så seg igång med julklapparna VARJE år! och jag lovar mig själv varje år att nästa gång ska det bli annorlunda. fnys.
 
En lunch/fika med matilda är inplanerad. Tove skriver tenta till kl 13 och jag hoppas att hon kommer med. Uppsatsen ska få vila idag tror jag. vänta på morgondagens sista handledning för att minska risken att jobba på något som sedan måste skrivas om. Som det ser ut nu är det teoridelen och avslutande diskussion som ska skrivas. Typ två, max tre sidor kanske. Ett litet abstract på tio rader också, sen är det klart. typ. 
 
asså väderprognosen inför jul. tjena västhuseffekten, längesen vi talades vid! ...
 
känner dock att det finns positiva saker med en grön jul: 1. bra väglag och tågen går (det kan man iofs inte ge sig fan på, men det är troligare att tågen går om det inte är nån snö..) 2. inte halt = man kan ut och springa VARJE dag så att man får plats med mer mat ;) 3. Pappa slipper vara ute och skotta halva julhelgen (nej ingen kan hjälpa honom så att det går fortare...)
 
 
nu ska jag chilla så hårt jag har ro med, sen blir det shopping i väta och blåst. urk.
 
 
adjö

i wanna leave the world

Hela min kropp värker från insidan och ut. Jag längtar så mycket till jullovet att det är sjukt. Orkar snart inte längre. Skola och osäkra, icketänkande idioter till människor i min närhet.
 
Tack och lov är de flesta i min närhet fantastiska och bäst. Efter över en timme i telefon med först felicia och sen matilda kunde jag åtminstone låta mig vaggas in i sömn. En sömn som bjöd på konstiga drömmar och klen tröst för ett värkande hjärta, men åtminstone ett avbrott av något sånär återhämtning.
 
 
Jag vill kunna sluta ta magmedicin och ändå slippa ligga i fosterställning av magkatarr. Jag vill bli bättre på att kliva ur mina egna onda cirklar och ha modet att konfrontera de som gör mig illa. De som inte förtjänar en plats i min inner circle, men som övertygar mig med ord och gärningar gång på gång. 
 
Det måste vara så skönt att inte fatta, för tro mig. När man fattar åt dig, ditt vider, så blir ditt agerande så jävla schizofrent och konstigt att man undrar hur du ens får på dig kläderna på morgonen. 
 
 
Nej. ont har jag. Tack och lov spelar matilda i svava i eftermiddag. 
 
 
 
adjö

it's who they really are

Okej, idag är det rent hopplöst svårt att koncentrera sig! mon dieu! likt ett trotsigt barn vill min hjärna inte riktigt samarbeta. Funderar på att tidigarelägga städningen av lägenheten ett par timmar. Då gör jag åtminstone något vettigt... Än så länge har jag bara skrivit en halv sida på hela dagen, vilket stressar mig något. Jag bli ineffektiv när jag känner att jag börjar närma mig slutet, när jag tycker mig skönja lite ljus i tunneln. Att det är långt kvar till ljuset verkar min skalle skita i just nu dock.
 
Fyfan.
 
Orken finns inte där just nu. Planerna jag tidigare skrev om innefattade en Londonresa över nyår. Gratis boende i centrala London med utsikt över nyårsfyrverkerierna från fönstret. Jag kommer inte att åka. Jag är dum i huvudet, tänker ni, men jag orkar bara inte. När den här uppsatsen är någorlunda klar kommer jag förmodligen att sova flera dagar i sträck. Hemma på landet hos familjen, i et stort knakande trähus fullt av julpynt. Jag längtar.
 
 
Just nu känner jag att det är lätt att få mig att känna mig värdelös. Ingen fara, jag brukar vara låg såhär lite innan jul. Personer i min närhet som jag vet vill mig väl får mig ändå att känna mig liten. 
 
Just nu är jag fångad i en ond cirkel. Att komma hem till landet lite tror jag blir ett avbrott som behövs för att vakna upp. Jag måste kliva ur bubblan. Den där bubblan som förbiser och förlåter. Som litar på och som går att lura. Om än bara för stunden, så gör den mig naiv.
 
Jag hatar den.
 
 
 

it's hard out here for a bitch

Nu är jag så dödligt trött på den här skituppsatsen att jag inte ens okrkar öppna dokumentet. Fyfan. Att det känns som att min handledare inte gillar det jag skriver men inte säger något är än mer irriterande. men men. Det är bara att bita ihop. Har snart överskridit sidantalet, men har ett analysavsnitt kvar och så en avslutande diskussion där det ska knytas ihop, vilket jag hoppas kommer låta sig göras på tre, max fyra sidor. Sen ska teoriavsnittet skrivas om, källorna ordnas.. uäh
 
tittar på musikhjälpen. mysigt! borde dock stänga av och ta mig i kragen. det blir. snart.
 
 
asså åh. snokade just runt lite on the internet, som jag gör när jag egentligen har alldeles för mycket annat att göra. jag borde sluta. vill duscha.
 
 
nu blir det pluggeliplugg
 
adjö

walk on with hope in your heart

Det pluggas på blåsenhus idag med en trio ingenjörer och felicia. Jag har åstadkommit en och en halv sida text ungefär tror jag, jag har fått i mig nästan hela termosmuggen med kaffe och en rejäl matlåda. Just nu är jag rätt mätt. Vi har delat på oss efter ett par försök att haffa ett grupprum utan att ha bokat. Rickard sitter uppe under flygande salen och jag, tove, stina och felicia sitter i en lång korridor. det är omysigt och jag fryser, men det går ändå rätt bra. 
 
har gjort en gif dagen till ära:
 
 
varsegoda!
 
lyssnar på musikhjälpen. emma och kodjo är så fina. sara har jag liite svårare för, även fast jag inte vill ha det. dumma mej.
 
nej, nu är det slut på procrastination. time to work!
 
adjö

to avoid that outcome

Mitt i uppsatspaniken börjar stora planer ta form.
 
och nej, var lugna, jag är inte gravid.
 
 
vad jag vet. fyfan. inte kul att ens skoja om just nu känner jag. eeeehrm.
 
Hur som helst. De stora planerna kan komma att bli realitet, så jag håller lite på dem.
 
Jag har ett litet problem. Mina julbyxor som jag prisat så mycket. Jag skulle verrligen behöva gå ner ett kilo eller två innan de kommer kunna användas med välbehag. det här med att man inte brukade strechiga tyger förr. what up med det? Sjukt obekvämt jue!
 
Handledning två av uppsatsen idag. Mår alltid kasst när jag kommer från dem. Eller nej, inte kasst, men har alltid ångest, för det känns som att mitt arbetssätt inte riktigt överensstämmer med min handledares. eller asså. jag vet inte. jag skiter i det just nu. jag vill bli klar, få godkänt och fira jul. det kommer komma i en annan ordning dock. Bli klar tänker jag bli, spelar ingen roll vad han säger. Sen blir det julfirande och sen efter nyår förhoppningsvis ett godkänt. heja mig!
 
fick hem en blus jag beställt från the internet. så jävla fin. sjuttiotal och passar perfekt med mina tidigare omnämnda (omtjatade) julbyxor. 
 
har bestämt med felicia att plugga på blåsen imorgon. får se hur det blir med det. har ett ärende som måste göras på andra sidan stan. och så ut på kvällen. det är mycket nu!
 
nej. nu måste jag skriva lite mer uppsats.
 
spyr
 
adjö

you can call me queen bee

Efter ännu en alldeles för mysig dag sitter jag nu och koncentrerar mig på vad som måste göras med uppsatsen. Syftet måste formuleras och själva huvudkapitlen måste utformas och SKRIVAS. Jösses. Under helgen har det blivit minst sagt blygsamt pluggat och det ÄR ju rätt lugnt, jag vet ju det. Lång tid kvar innan det måste vara klart, men känslan av att inte tycka sig ha riktig ordning i huvudet. Det tär så mycket, suger ur min energi och får mina organ att svida. Det är drygt nu. Den stora, jobbiga biten kvar liksom. Helvete. Jag vill inteee
 
Det var kallt ute idag. Med vetskapen om att jag snart skulle ut och vandra ända bort till triangeln gick jag direkt ur sängen och fram till termometern i vardagsrummet. Den visade -10, varpå ett ljud liknande det jag kan tänka mig kommer ur en ekorre som blir övercyklad i uppförsbacke låter kom över mina läppar. Det gick dock bra. Jag har börjat få min eviga följeslagare under vinterhalvåret: det-är-halt-ute-träningsvärken. Det vill säga effekten av att du hela tiden går som en pingvin och spänner dig för att inte halka. Oskönt. Det var mödan värt att vandra i alla fall, för carl bjöd på adventsfika med extra allt. Te, kaffe, glögg, pepparkakor, lussekatter, och dessutom kom elin hem och svängde ihop en saffranskladdkaka lite sådär bara. SÅ sjukt god! 
 
En bra andra advent. Här hemma är dock ljuset inte ännu tänt. Vet inte när tove kommer hem, förmodligen sent, så jag får väl ta en liten adventsfika till i min ensamhet senare. typ till julkalandern.
 
Nu ska jag ta mig i kragen. fyfan. hatar när det måste hända.
 
adjö
 
 

let me live that fantasy

Myskväll ensam hemma efter mysdag med sängfrukost och film på andra sidan stan och sen en lunch/middag på Hugos med Matilda. En bra dag som avbrott i uppsatsvåndan. Gick förbi kvarnen på vägen hem och haffade bakismat. Smörgåspepparkakor
 
HAHAH anders och måns i svensk humor. så fantastiska! (tittar på det atm, varav min spontana reaktion). för tillfället är de bodybuilders. skrattar högt för mig själv.
 
Gårkvällen blev lite busig, som så ofta i rickard och carls sällskap. Trion möttes upp i GHs pub för gemansamt öldrickande. Efter en liten tur på stan konkande på någons ytterkläder för att ta ut pengar (gjorde årets första isvurpa) blev det dans på ghs klubb. Vid stängning slirades det i riktning mot palermo. lång kö väckte idén om plankning, vilken genomfördes med varierande smidighet (och coolness). Palermo till stängning för andra fredagen i rad. Jag är nu på riktigt en dekadent uppsalasjäl. huvva.
 
idag vaknade jag upp med känslan av att något var konstigt med mitt ben. Massiv blåmärkesbildning över ungefär hela baksidan av benet. och det blir bara snyggare och snyggare för varje timme som går.
 
nu blir det film och godis. fet jag vet. tänkte att jag skulle hålla mig till jul. pffft. blir inge!
 
 
adjö
 
 

martin had a dream

Att skriva uppsats:
 
 
 
Och ja, morgonrock klockan 11 på förmiddagen en vardag är OKEJ. Så även något ostyrig frisyr.
 
och som ni kanske ser. Procrastination queen har tagit det till ännu en ny nivå. Hon gör nu .gif-filer medan hon lyssnar på intervjumaterialet.
 
Glad jävla fredag!

I know you're tired of loving with nobody to love

Här sitter jag och har en hjärna som i vanlig ordning håller på att gå i tusen bitar. Jag försöker intala mig att det blir bra ändå och att jag ska försöka mitt yttersta att njuta av min favorittid på året. veckorna innan jul. så fantastiska! December, Maj och Juni. Mina älskade månader. 
 
Hade första handledarträffen idag. Han är fantastisk. Han peppade, samtidigt som att han sa att lite nojja är bra, lite ångest ska man ha. "Men du ska inte liksom behöva ligga sömnlös..", varpå Denise och Felicia skrattade. Eeehrm ja. kan väl hända att man sover lite skitdåligt när man har skolångest JA.
 
Imorgon är det fredag och jag håller tummarna för pubhäng med sköningar. Matilda och jag var lite sugna, Carl var på. Skulle vara så mysigt!
 
Igår gjorde jag en raw-morotskaka. GOD! jag kan min skit. Nejmen. Jag är lite kass på termer, så jag vet inte vad man kan kalla den, men som jag förstår så är raw när det inte har varit i ugnen. raw behöver inte med nödvändighet betyda veganskt, am I right? Hur som helst. Den var raw, inte vegan, för jag hade cream cheese-frosting. Hur som helst. tog ingen bild av ren principsak, men det här innehöll den: finhackade cashews, skalade och urkärnade färska dadlar, mandelsmör, kanel, finriven morot. Uppepå hade jag honungsphiladelphia med citronsaft i. Svingott var det.
 
Har just tagit hnd om ett diskberg. Jag pallar inte tvätten också, inte nu. har för mycket. får kryssa mellan kassar med tumlat och en ställning full med hängtorkat tills imorgon eller ikväll. Nu blir det lunchpaus och därefter mer skrivande. Heja heja nu!
 
adjö
 
 

I deserve candles in my hair

Jag har skrivit upp en kladdskiss för uppsatsen nu. Att låta er tro att det tagit från förra inlägget fram tills nu att göra det vore pretto av mig. Det tog mig kanske sammanlagt två och en halv timme att få ner en inledning som förmodligen är alldeles för lång och målande, ett syfte osm är alldeles för okonkret och löst, samt metod och material som egentligen är stora stycken kopierade ur mitt PM. Men ja, jag inser att jag måste skärpa till mig om jag ska få plats med allt på femton sidor och min hjärna smälter när jag tänker på allt som är kvar att göra. Idag har jag dock tagit det förhållandevis lugnt, vågar itne göra så mycket mer innan jag fått första direktiven från min handledare, vilket ska hända imorgon förmiddag.
 
Istället har jag ägnat större delen av dagen åt roligare ting. Har spenderat tid med Matilda och Carl nere på ungdomens hus. Det blev definitionen av mycket snack och lite verkstad för matilda, som egentligen skulle göra screentryck. Men men. Så kan det gå!
 
Ikväll ska Tove och jag tvätta. 20-22.30 är tvättiden. YEY! Inte roligaste tiden, men jag har tänkt att jag ska uträtta liiite mer på uppsatsen mellan springet bort till tvättstugan och kånkandet av tunga kassar med smutsiga kläder.
 
Mitt huvud gör ont. Det har förmodligen vätskebrist. Har bara druckit te än så länge idag. Inte världens bästa grej kanske. Försöker kompensera nu med julmust light direkt ur 1,5-litersflaskan. I'm a classy lady, jadå!
 
Jag vill läsa skönlitterärt, jobba istället för att plugga. 
 
Jag vill li av med min stressinsomnia. Det dumma är att jag förmodligen inte blir det förrän jag har mosat mig igenom de här två veckorna.
 
Carl hetsade adventsfika idag. Älskar när folk tar initiativ!
 
Nu ska det skrivas lite mer. Bara lite vafan. Mår dåligt så fort jag inte har dokumentet öppet på datorn. Detta eftersom jag förmodligen är sjuk i huvudet.
 
Adjö

livet är fult, men jag sjunger så fint jag kan

Haha, tänkte precis inleda detta inlägg med frasen "it has begun". Tyckte sedan att det lät bekant och tittade efter. Jodå, det var visst igår jag gjorde det ja.. eeh. Skyller på att det faktiskt har startat nu och att jag känner och beter mig som en schizofren duracellkanin. Jag läser och tänker så intensivt att jag blir fundersam på om det inte är läge att plocka ner brandvarnaren, samtidigt som jag sitter framför bloggen och facebook, instagram och twitter, snyftande och scrollande med tummen i en enda synkad koreografi. 
 
Jag vill inte börja skriva, samtidigt som att jag vet att det är den enda vägen ur detta kaos som just nu är i mig 24 timmar om dygnet. Som stör min nattsömn och fräster på mina inre organ. Bokstavligen. Min magsyra skojar inte när jag är stressad..
 
Var över på en liten fika hos felicia idag. hon hade ett oidentifierat pipande ljud i sin lägenhet, som efter mycket letande och tillslut (efter att ha förlikat sig vid tanken på att vara galen på riktigt) hittades liggande uppepå en garderob, dammig och VÄL gömd. gotta love andrahandslägenheter. man vet aldrig vart ägaren lagt alla prylar. Vi julfikade lite idag igen, denna gång med julknäcke med skinka och senap. vi gjorde även en musikalisk resa genom våra manliga erövringar. haha! SÅ kul! Vi lyssnade alltså på alla våra gamla raggs musik. dömde och prisade om vartannat. Kom överens om att ha en förfestkväll där vi BARA lyssnar på deras musik, en raggkväll. Längtar. Gillar dessutom att det blev lite blandat rent genremässigt. Vi är inte så enkelspåriga som vi ser ut ;)
 
 
Nu ska jag gräva ner mig i litteratur inför uppsatsen. Totalt helt jävla skittråkigt är det, men det lär göras så att jag förhoppningsvis kan börja få ner lite bokstäver imorgon. Så fort man kommit igång ordentligt brukar det kännas bättre. 
 
 
Adjö
 
 
 
 

clean your mess up

It has begun. Eller nej, imorgon har vi uppsatsuppstart, men jag började läsa in mig lite redan idag. Fyfan vad otaggat det är i lägret, men det är bara att bita ihop. Det har ju gått tidigare, så varför inte denna gång liksom. Heja heja!
 
Var till skolan för första gången på ett par veckor och lämnade in fältarbetet. På vägen hem tog jag en sväng på stan och kollade second hand. I vanlig ordning hittade jag alldeles för mycket fint, men efter nogrann och stundtals smärtsam gallring i högen på armen fick tre plagg följa med hem. Två skjortor som ska sys om så att de går smidigt att ha under rundtalsade tröjor och klänningar, samt ett par röda sammetsbyxor. Hög midja, vida ben, pressveck. Riktigt nice. Julbyxorna med stort J, dessutom i sjuttiotalsstil. Skulle behöva gå ner ett eller ett par kilo dock om det ska gå att äta julmat i dem. Än så länge är de, som pappa skulle säga, något av en ståbralla... Att gå ner i vikt på bara tre veckor känns dock inte som nåt jag kmr ha ork eller tid att satsa på. Å andra sidan vet jag inte om jag kommer ha ork eller tid att laga mat heller, så det jämnar kanske ut sig.
 
Är på grund av en lättare insomnia inatt rätt tröt nu. Blev inte jättemkt sussat i helgen, så nu blir det nog till att krama kudden. Upp och se julkalendern 07,15 är obligatorium under december månad!
 
Felicia och Denise var här på lite lussekatt och pepparkaksfika. Mysigt värre. En riktigt bra måndag, som avslut på ett rätt bra skolperiod ändå.
 
Kan någon bara ge mig ett syfte, en frågeställning eller ett problem att reda ut? Än så länge har jag material, jag har idéer om vilka teorier jag kan tänkas använda, men jag ser inget riktigt problem. Med andra ord vaknas en förjävla platt uppsats om inget händer snart. fyfan.
 
god natt

the little drummer boy

Efter ännu en hård med fantastisk helg ropar verkligheten mig tillbaka. Frida och Lovisa åkte för en stund sen efter en mysig bakissöndag och första advent. Frukost, promenad till ica för inhandlande av lussefika och sen hem och frossa i saffransbröd, muffins, mandariner, kaffe och ja, eh, riskakor med sourcreamsmak (de andra, inte jag).
 
Igår julpyntades det här hemma med lite hjälp (betoning på lite nu) av rickard, så mysfaktorn är SKYhög! håller nu på att styra upp det sista med fältarbetet som ska in imorgon och chattar med oda. lite mer av det senare och mindre av det andra.. heh. På spotify rullar julmusik, bra och dålig, precis som det ska va. senare blir det risgrynsgröt och julkalender. jag överdriver eventuellt, det är bara första advent och inte ens minusgrader ute, men vafan. allt för välmåendet just nu! Heja heja!
 
jag älskar julen. detta främst tack vare min familj och släkt. jag tycker synd om alla som inte har vår julafton. ni förstår inte. tack vare alla de människorna har jag en helg på året där jag fortfarande får vara barn. släppa allt och bara vara. 
 
innan jul dock. eeeeh. inte så mkt plats för barnet i mig. måste ut och handla julklappar, men hittar ju bara grejer till mig själv? vad är det om? haha
 
 
vill ha mer pengar. trist men sant.
 
 
adjö för nu

RSS 2.0