if i could be a kennedy

most boring day ever.

eller nej, så ska vi inte säga, för det vore en överdrift. Most LAZY day ever, skulle man dock kunna påstå.

idag har jag bara gått från sängen till soffan, till köket två gånger och till badrummet ungefär lika många.. tittat på greys, slösurfat och lyssnat på podcast. med andra ord inte tjänat spec mkt pengar idag heller.
'
sju arbetade dagar blev det i januari. nästan rekord. jag vill vara mkt ledig och mår bra av att inte göra någonting.. slappnar av liksom. får tid att fundera på fortsättningen. samtidigt mår jag dåligt av att veta att jag kommer hamna i monetära trångmål later on..

det finns en baksida av varje mynt. det bara är så.har tittat tillbaka hår i bloggen.. igen. läste min stockholmsvår. en del av mitt liv som jag vet att jag inte gillade när jag var i den, men som jag nog kommit att romantisera en hel del såhär i efterhand. kanske. åtminstone för mig själv.

jag saknar att få så mycket intryck varje dag som jag fick då. jag såg en massa människor, jag gick runt på stan i en stad som inte tog slut efter två karter, hrm, jag lärde mig att sköta mig själv, jag blev street smart.. you get it.


jag saknar det.

det året hade jag dock allt här i sala. jag var ensam i sthlm. det var jag inte, inte rent fysiskt, men mentalt var jag on my own.

jag ska ge livet en andra chans, det ska jag verkligen. jag är dock mästare på att stå på kanten av trampolinen och aldrig ta fart och hoppa. jag ska hoppa. jag måste hoppa. det är bara så svårt.when your memory came flooding in

Vaknade av att någon låser upp och går in i min lägenhet. Alltid lika betryggande. Det var erika som kommer in och kyler ner hela stället med sin kalla kropp. Hon hade varit vid stationen och skickat iväg axel till det militära. De har hängt hela veckan och smsade hela förmiddan. jeez louise!

nu är han iaf borta. kommer hem nästa helg. han har satt sig själv som bakgrund på min telefon och spelat in ett röstmeddelande som han satt som sms-signal. med andra ord blir han svår att glömma.


inget jobb idag. får lätt panik över hur lite pengar jag har efter dagens räkningsbetalning. 6k ska räcka hela den här månaden och typ hela nästa, eftersom lönen jag får nästa månad inte ens kommer räcka till alla räkningar jag har då, med csn und crap. alltså 6000 till mat för två månader, needs och nöjen. att jag har både frisör och tandläkare på torsdag gör ju inte saken bättre.

panic.


i övrigt då. är happyface, precis som alla andra dagar då jag inte jobbar. känns tryggt inför framtiden, att jag är som gladast när jag gör ingenting.. hrmhrm. igårkväll var jag lite down och gnällde för oda att jag ville flytta till mamma och pappa, sluta jobba och bara gå i barndom.

jag är kul sällskap ibland.

igår utlyste oda baksöndag. vi vaknade typ nio och åkte till coop och handlande. bakade en frozen youghurt cheesecake.. typ. med müslibotten, hallon och blåbär. damn good! sen gjorde vi en baklava. jävlar vad god den blev! heelt stört. när olle kom hem från v.ås hade vi fikatime. jag åt en bit av varje och hamnade i matkoma, han åt fyra baklavabitar och ville sen ut och åka pulka.

de som påstår att män och kvinnor är lika.. eh. we're not.

erika har åkt hem, jag har städat hela lägenheten och kolla tpå ett avsnitt greys. hade huvudvärk och försökte bota den med koffein och socker. funkade sådär.

sitter nu och tänkte lyssna på filip o fredriks podcast. insåg sen att det finns pinfärska GGavsnitt att ladda ner.. hrm. svårt val det här! (har man crappy internet är det sophies choice varje gång man kopplar upp sig fan). det blir nog podcast.


tjolahopp!


once upon a time

Jag, Johanna Elisabet Hellstrand, född 900827, funderar på att seriöst titta på utbildningar till nästa vår.

faktiskt.

trodde inte den dagen skulle komma då jag kände mig redo, men jag tror fan att snart så! kanske...


kan hända att det varit en veckas megaförkylning och soffliggande som gjort mig redo att ta av skygglapparna?

och apropå det, det blir vila imorgon också. en hel vecka utan arbetande. så surt! men samtidigt känns det bra att riktigt bli av med skiten så att man är helt frisk sen och inte sjuknar om..

eller vad vet jag.

ingen läkare precis.

jag har glömt ett nyckelord i en grej oda berättade igår. ett klipp med två ungar, där den ena rättar den andra. och jag kommer inte ihåg vad de säger! hon sa det fleeera gånger och vi skrattade, men nu är det borta.

-.-

förresten josse. sthlm is called off, jag kmr och grattar dig!


axel är här och vi åt upp delar av pepparkakshuset while singing don't look back in anger. multitasking! (jag har dock noll röstkontroll pga slemmet. låter skit.)


adjÖ


alla vill se dig dala nu

det blir inte många intryck per dag när man är hemma och är seg. inte mycket att berätta med andra ord.

igår kväll var ja till oda en sväng. gick upp till lägenheten och droppade av lite kläder och grejer och var efter joggandet i trappen anfådd och skakig i närmre tjugo minuter. när fan ska jag orka jobba igen?

de ringer ofta nu och jag får ont i magen av pressen. jag får verkligen ont, både i den fysiska och den psykiska magen. tycker inte om att ha ont.

var upp och hämtade grejer i mitt rum nyss. fick springa två vändor eftersom jag glömde hälften. har nu tyngd över bröstet som inte ger sig fastän jag suttit ner i tio minuter.

fattar inte hur en förkylning kan mosa en så totalt!
när man vilar mycket drömmer man mycket. jag drömmer saker som gör vardagen blek och grå, kall och hård. att man dessutom hatar snön som faller gör inte saken bättre.

-vår
-mod
-tur

det är mina tre önskningar just nu.


adjö

River en vacker dröm

börjar med svar på en kommentar jag fått om ett gammalt inlägg: det var ett misstag. de allra flesta grammatiska misstag och stavfel är helt enkelt snabba missar av mig. jag är duktig på språk och gör sällan såna grejer, framförallt inte när det gäller "en och ett". så: det skulle stå vilkeN subba, inte vilkeT. det är såntdär som är svårt att upptäcka själv, men nog så irriterande när man läser en löpande text.


ska snart åka till oda. mår fortfarande lite crap, men har idag tagit mig ut på lite social träning efter att ha varit hemma i nästan en vecka. jag åkte och handlade mat. blev svettig och trött, så fick lov att inse att det inte kan bli nåt jobb imorgon heller. damn it. satsar på fredag och hoppas att det finns jobb åt mig då.

en jäkla tur att det är januari två dagar nästa vecka oxå. jobbar jag fre, mån, tis har jag iaf jobbat 10 dagar denna månad. sjukt lite, men ändå så att jag borde klara räkningarna.


livet som timmis suger. hårt.


blä


adjö


Vi ville bli nåt. glöm inte bort oss

okej. dagens tre nederlag (än så länge): det SNÖAR, erika ska åka och jobba, jag har blivit erbjuden jobb imorgon, men känner att jag är för klen. ÅH.

känner nu att jag är i stort behov av att vända denna dag, men vet inte riktigt hur.

saker jag skulle vilja göra men inte orkar:
- ut och gå, snabbt och intensivt som fan.
- ut och gå i vanlig gångfart.
- städa mitt gamla rum och kolla om det finns grejer jag vill ta till lägenheten.
- tjäna pengar

saker jag skulle orka göra, men som känns för lame:
- ut och gå i pensionärsfart
- sitta på sängen och vika nytvättade kläder (skulle jag iofs inte ens göra under pistolhot)
- kolla på serier all day long


skulle vilja läsa också, men ögonen är ljuskänsliga och huvet orkar inte ta in tryckt information atm.

jag ska söka upp den som gett mig denna smitta and cause him/her some serious damage.

eller åtminstone ansöka om ekonomisk ersättning för förlorade arbetstimmar.


host, snor, ångest och adjö


now I'm dancing for my life

vaknade glad på ett sätt jag inte varit glad på länge. inte sagt att jag inte är glad annars också, men liksom.. taggad på att göra nåt stort. börja plugga, ut och resa.. you got the picture.

det vände dock ganska snart när dagsformen visade sig. sjuk. det var längesen jag var såhär megaförkyld. har nog feber också, men jag vågar inte kolla efter. känns bättre att vara lite i ett töcken utan klar diagnos. med feber får man liksom en sjukstämpel i pannan.

pressade mig själv lite med en promenad på förmiddan. oklokt. har halvlegat och tittat på grey's anatomy resten av dagen. känns bra att vara nära läkare när man mår kasst.

hrm.


funderar på att klippa mig i veckan. ekonomin är kass för tillfället, men håret sviker mig snart. det är så slitet att jag är rädd att det snart ramlar av om jag går utanför dörren även i lätt blåst. är sugen på att färga också.. återstår att se om det blir nödvändigt även efter klippningen. kan hända att mycket av det röda som är kvar försvinner då.


när man är lite sjuk är det segt med personer som slår till dig, skrämmer dig, kastar saker på dig, skakar stolen du sitter på, puttar dig, kittlar dig, you name it. vilken tur jag har att axel är här och utsätter mig för SAMTLIGA nämnda saker... annars hade ju livet varit liiite för lätt.

erika har kafferestriktioner due to en svidande mage. hon bestämmer då att ingen får dricka kaffe om inte hon får det. det är fan hårt! dock måste det snart vara dags. vi börjar se ut som tagna ur the walking dead här.

inget jobb schemalagt på hela veckan. extra drygt känns det att jag dessutom inte mår tillräckligt bra för att gå brevbäring, så att OM de skulle behöva mig, så KAN jag inte jobba.

i need a dollar fellows!


äh

adjö

the glow in my eyes

det är dimmigt i min lägenhet. utifrån skulle man kunna tro att jag rökt på. håret på ända, mjukisbyxor sega ögon. men icke! I'm cookin' tomorrows' lunchbox. hehe. jag vet att jag nämnt min matlagning här förut. den är ingen höjdare. inte alltid iaf.

ska snart iväg en snabbis till oda. hon ska få ett papper och jag ska få använda min röst, nästan för första gången idag. micke ringde nån gång runt två, vilket var första gången jag gav ifrån mi¨g ljud idag. pinsamt att ha morgonröst klockan 14 though..

imorgon blir det jobb. SUPERnice att inte gå brevbäring for once, utan få ha lite postcenter. skönt att börja 10.15, mindre skönt att sluta 18.30. ah well.

vintern gör mig lite deppig. therefore kommer tre korniga mobilbilder på saker som gör mig mindre deppig:


fika. jag menar: te, donut och kul sällskap kan inte bli annat än hit.


mitt senaste inköp. en klocka. har inte vant mig än dock. kommer på mig själv med att leta efter mobilen istället för att bara titta på handleden -.-


sist men inte minst: sommar vid månsan. wii. dör lite av längtan.


så, nu måste jag vädra, torka håret, dra på mig jeans och fundera på om det inte är time att cykla idag. bilen har typ ingen soppa och lite kasst batteri. tre dagar av ledighet betyder också att jag är i deperat behov av att röra på mig.

så.

adjö då

elephant woman

dagens WTF: Att världens (i mina ögon) snyggaste nu levande man, Nick Valensi, är gift med en 9 år äldre brutta, som dessutom, in my opinion, looks like... crap.

honestly.

JAG kickar hennes snygghetsass all over the atlantic. typ.

för att vara sån.


nejmen. detta måste ju vara glädjande nyheter för de med en flawless inside. att den TYDLIGEN jämnar ut både fett, ful klädstil, whitetrash-hår, ålderstecken tydligare än det orange kuvertet.. ah ni fattar.

personligen gör det mig lite blek om nosen. det ger mig känslan att "det hade lika gärna kunnat vara jag som dragit längsta strået här och fått dela binge med en gudagåva till karl".

snygga män ska ha snygga fruar, annars känns det fel. ska de vara out of reach, så ska de vara det ordentligt, liksom.inget jobb idag heller. pengapaniken kommer krypande i samma takt som räkningarna ramlar in genom brevinkastet. än så länge har jag inte ens jobbat ihop till hyran denna månad. isn't it just great?

och inte kan jag göra annat än att sitta här och vänta på arbete heller. inte åka hem till erika och mor, inte åka och hälsa på i linköping.. ingenting, kan jag göra, mer än att sitta här och kolla på serier, gå ut och gå, och icke att förglömma: sova skitdåligt i rädsla och ångest att behöva vakna av ett telfonsamtal.

jag kastar fan snart in handduken.adjÖ

Misery is a butterfly

favortilåten för tillfället är the dress med Blonde Redhead.


har idag tagit ett litet, litet steg mot en liten förändring. känns bra, även om det förmodligen inte komma göra varken till eller från. den som lever får se.


The light you see in my eyes, you do have something to do with
...

Don't let me wonder away
I love you less now that I know youTänkte att jag faktiskt skulle kika lite på tv för första gången på ett tag. förut följde jag program rätt ofta, men det har inte blivit så på sistone. PSLstudion tänkte jag se, för jag gillar verkligen PSL. detta var tills jag såg att våra pinsamma kroppar också går. samtidigt. damn. så frågan är om jag vill kolla på folk med weirda åkommor, eller om jag vill se populärkultur och musik..

eller så får det bli svtplay, och på så vis missar jag ingenting.

bestämt.


adjö

i'll try anything once

sitter och väntar på att lilla mu ska komma (och ja, det ska stå mu, inte my). lovade henne att hon skulle få sova hos mig och att jag skulle följa med henne på stan. det var innan jag blev påmind om mötet vid gruvan at 6. eeehhhh stress. och stackars musen att behöva sitta hemma hos mig och dröna hela kvällen. fast det kanske hon inte behöver. erika o axel skulle på bio och erbjöd sig att förbarma sig över en liten third wheeler.. alltid skönt de gånger jag slipper bli det.. hehrm.

ah well. måndag igen.

har jobbat fem dagar den här månaden. får lätt panik över pengar, samtidigt som att jag ser varhe ledig dag som en gudagåva, since i don't fancy my job that much at wintertime...


dagens mission har varit matlagning, som jag suger på. riktigt kass är jag faktiskt. har precis ätit tomatsoppa, som jag lyckades koka fast i botten, huuur man nu lyckas med det, but I did! lite skillnad från igår, när det var chili o vitlöksräkor och pasta at odas place. delicious!


annars då.

på västfronten intet nytt. funderar på att läsa om min gamla kurslitteratur från SU. låta hjärnan arbeta lite. eller så sjunker jag ner i boken om ian curits.. we'll see.


nej, nu kmr hon any minute. måste torka håret!

adjö

i don't care if mondays blue

"Sometimes, the people you think don't want to talk to you, are the ones waiting for you to talk to them."det är fredag and I'm as free as a bird. ska snart ut och gå, men först lite frukost.

till josefine: jag ska lätt ha den då, om du har kalajs på fredagen, för på lördagen är jag buzy.

här är iaf ett par riktigt mediokra mobilbilder på den:


ha en fet fredag dudes, det ska jag ha.

adjö

and so it is

idag kom den, jackan/kavajen från Asos. den är så fin att jag nästan (bara nästan) blir lite känslosam. går igenom i huvet och letar efter ett tillfälle när den kan komma till användning.. hittar ingen atm. det är ju så jävla kallt, blött och äckligt vintrigt ute. fan.


är hungrig och trött. ska kolla på breaking bad i vanlig ordning. vädret idag var fan inte skoj. dock inte alls så illa som jag befarat. hellre regn än snö! snö är priset man får betala för att man svor i smyg som barn, för att man inte sparat oskulden tills man gifter sig, för att man nån gång under sitt liv dragit inte bara en vit, utan även en sotsvart lögn, för att man inte sopsorterar, etc etc.

ergo: snö suger.


imorgon kan det hända att jag är ledig. eller asså, på schemat står det att jag är det, men man vågar fan itne hoppas på för mkt. om de inte ringt vid åtta så borde det vara lugnt. då ska jag ta en långpromenad, gå till stan, kanske laga god lunch..


vill festa. eller asså, träffa folk. rätt folk. i en lättsam miljö där jag kan ha min nya jacka.


hehe.


äh.


adjö


unrequited love

once again it's happening


har lyssnat på lykke li:s senaste platta när jag städade. den är riktigt bra. kanske faktiskt bättre än tidigare.


i övrigt då. har varit ledig today. hängde med erika. åt godis ur den där f-ing chokladasken jag fick i julklapp som aldrig vill ta slut..

erika och axel har börjat kolla på breaking bad. yikes! ännu några som kommer hinna om mig och kolla klart. att hänga med oda och olle nu sen oda tittade slut på serien är ju en enda fet spoiler alert.

måste.titta.klart!

hinner ju  aldrig dock. får tanka ner hela säsong 3 och bara glo i ett sträck. får se på det som ett jobb liksom. åtta timmar/dag med kort lunch break.


imorgon ska det snöa och regna. det blir med andra ord rätt segt att köra post.. vilket gör mig rätt seg i sinnet just nu. eller asså nej. jag är ledsen. jag blir det när jag vet for a fact att min vardag kommer försvåras av något jag inte kan göra nånting åt. förjävligt känns det.


VILL HA ETT INOMHUSJOBB!


med det sagt ska jag se på ovan nämnda serie. snart klar med säsong två!adjÖ

helt apropå

har haft en bra helg.

träffat julia o limpan, sjungit, varit till stockholm, haft oda hemma hos mig på landet, hängt med oda hemma hos henne, träffat erika och axel, sett spamalot (riktigt nice), ätit godis och god frukost..


allt detta för att nu gå tillbaka till the boring verklighet. eller asså.. kollade väderprognosen nu och tydligen ska det inte bli spec mkt snö på hela veckan. skönt.fick en liten humördipp nu på kvällen. luckily var jag hos oda och fick hjälp upp igen. när jag kom hem fick jag ett sms:

du är snyggare, SMARTARE, roligare, troligen bättre på korsord ;), bättre på musik, bättre på att sjunga och har bättre klädsmak än **


kan du gå till sängs in peace, och veta att jag inte bara har allt ovannämnda, utan även världens mest omtänksamma vän (vännER också för den delen).


godnatt
sugarcoating

första gången på ett litet tag som jag jobbade ute i minusgrader. det brännder fortfarande på kinderna och de är röda. fint värre.


känner mig stressad atm. ska hem till m o p ikväll och måste tänka outfits för flera dagar. i-landsproblem, men ett nog så drygt ett. imorgon är det sjunga i köping, dresscode red, white, black. fan. än så länge är jag svart, svart, svart och julia svarar inte på sms. hate. På lördag är det stockholm och spamalot som gäller. där har jag iaf bestämt vad jag ska ha på mig. försöker dock att inte tänka på att jag ska köra dit oss.. gillar inte att köra bil i sthlm. det är knöligt och allt går jättefort.


uh.

äh.


adjö


oh lover, you should've come over

Igår gick jag på kyrkogården. Jättesent på kvällen. I mörkret.


it's true. och ett bevis på att man fan ALDRIG kan vara säker på hur dagen ska sluta när man vaknar på morgonen!

snabbt händelseförlopp: hem till oda för att kolla på film. olles kompis madeleine är också där. vi hänger hela gänget och det blir sent. jag tänker dra hem, men de andra (minus oda som gått och lagt sig) tycker att vi kan gå hemmåt mig tillsammans. i höjd med kyrkogården kommer olle på den feta (hrm) idén att gå en sväng på the yard.. gör en snabb överslagsräkning i huvet: gå med de andra in bland gravarna, eller stå i allén all alone och hoppas på att de inte blir borta så länge (till saken hör att vi även kollat på skräckfilm tidigare under kvällen).

så jag gick med. det var creepy.

i övrigt var det dock är väldigt rolig kväll.


idag var jag ledig och åkte till västerås. hittade INGENTING jag ville ha, förutom två halsband och en tisha. köpte en väst oxå, som jag funderar på att ha på lördag när det blir sthlmsvisit.


två trötta i min soffa, lyssnandes på jeff buckley.


de nya fina. j'adore


mirakeldrycken som uppenbarligen gör dig mer fit, mindre hårig, slätare i hyn, brunare, smalare, ger dig snyggare bröst.... you NAME it. omg, have to buy!... -.-nu ska jag äta lite. frukost och en drickyoghurt is just not enough känner jag. shiiiiet.


jobb imorgon!


adjö

Människor slåss med brinnande kors

nytt år, nya möjligheter.


lika bra att kicka igång med nåt cheesy, så är det avklarat sen.


oförskämt pigg idag trots bara några få timmars sömn. det blev inget direkt festande, även om nästan en hel vinflaska gick ner. följde med erika till bill. hängde med dem, axel o dogge ett tag. mer folk droppade in och jag gick till oda en sväng. kom hem två, gick och la mig tre efter användande av dator i berusat tillstånd, vilket nog borde förbjudas i mitt fall.. det gick bra dock. inga konstigheter, och vad jag vet är jag fortfarande sams med alla jag träffade/pratade med igår.


ah well. idag har det inte gjorts många knop. har övat sånger inför konserten utanför köping på fredag. har brutal ångest och känner att jag inte har kontroll. kan inte! lär mig för långsamt! ska ta imorgon åt att öva tror jag. kan hända att jag behöver ännu mer. hade tagit det betydligt lugnare om det inte vore så att jag kmr få betalt. då vill man ju vara värd sin lön liksom. sjukt pinsamt annars.kollade just på en dokumentär om 9/11. har väl sett x antal sådana förut, men kände att ja, det här kommer vara värt en timme av mitt liv. är otroligt glad att jag inte varit med om något trauma i mitt liv. vet inte hur jag, med min krispiga lilla själ skulle klara något sådant.


någon har gjort nåt så till den milda grad irriterade som att trycka in "insert" på tangentbordet. WHO DOES THAT TO ANOTHER HUMAN BEING?!

minns att jag gjorde det på julia i skolan like all the time förut dock. i'm cooL.


har soundtracket till spelet Super Meat Boy ringande i öronen. tack gårkvällen.


adjö


RSS 2.0