Hela mitt liv har jag väntat på livet

Jaha, nu ska det tydligen regna imorgon.
 
Fakk å dö va.
 
Var för längesen jag tittade på torkel i knipa nu.
 
någon jag nyligen pratade med i berusat tillstånd sa att den tittat på smala sussie. vem?! tror att det var en kille, men är osäker. shit. SÅ fantastisk film, som min sambo inte sett (!!!). she's in for a treat. önskar typ att jag aldrig sett den, så jag kunde se den igen och bli överraskad.
 
Idag var dagen jag skulle förbereda opponeringen till måndag. ahaja. än så länge har jag: städat mamma o pappas nedervåning, läst lokaltidningen, ätit frukost, druckit kaffe, sparkat ut hunden. Nu lär det hända något.
 
Ser fram emot imorgon. Först en heldag med släkten på mammas sida ute hos mormor och morfar. God mat, och än godare bakverk, hehe. På kvällen vin och bästa Maja. Åh åh.
 
 
Jag är glad men jag kallas Smutser
 
 
 
adjö
 
 

hold on to what you got

Schibbye i rutan atm. Är kär i honom. Lite i alla fall.
 
Erika är och springer vårruset, sen kommer hon hit. Ska bli kul. Igår kom ett nytt avsnitt av this is jinsy, som vi ska se allihopa. Vet inte om jag bloggat om det, men det är DEt sjukaste brittiska humorprogrammet hittills. Så kefft att det blir kul.
 
Idag har jag varit bakis. Igår firades uppsatsinlämningen med klassfest i triangeln. Därefter drog vi ner på stan, splittrades och jag hamnade på svantes med ett gäng. Det var kul. Mindre kul att lira fotbollsmatch idag. Målis spydde typ två ggr och vi förlorade med 2-0. ah well.
 
Imorgon ska det ridas islandshäst. Längtar! Ska bli hur mysigt som helst. Räknade efter hur längesen det var sen jag satt på en häst senast. Sju år drygt tror jag. shit.
 
Förbereder opponering och uppsatsventilering inför måndag. Känns just nu sådär. Svårt. Allra svårast ska bli att försvara min egen uppsats, för det kan jag typ inte, haha! Hoppas att paulina är snäll..
 
 
vill äta hundra kilo godis och bakverk och sen sova. länge. sova länge ska jag. godis orkar jag inte gå och köpa. himlen ser allt annat än pålitig ut för tillfället.
 
 
adjö
 
 

I am a volcano

Skolan börjar närma sig slut. ÅH! Imorgon är det inlämning. May the skrivare be with me, säger jag bara! Ska gå hemifrån töntigt tidigt för att vara säker på att ha tid till att skriva ut alla 39 sidor (!!). och ja, vi ska ha tre kopior av uppsatsen med oss. jag har inte överskridit vårt maxantal sidor med sisådär 200%...
 
ah well. har tagit tag i saken och ÄNTLIGEN reppat cykeln idag! 50 små spänn kostade läkarbesöket och var över på de ynka timmar jag satt i skolan. hoppas att det inte gjorde ont på den lille. hen har vanvårdats å det grövsta av mig. utomhusvistelse hela vintern (vintern gick ju fan hårt åt oss som var inne 80% av tiden liksom!), TVÅ fågelskitar och ett TVÄRrostigt lås. tur att den inte kan bitas, för då hade den förmodligen gjort det när jag drog upp den ur cykelstället. stelkrampen jag hade fått då... rys.
 
i väntan på skolstart (gick ju SÅKLART skittidigt hemifrån, the queen of tidspessimism) gick jag lite på stan och föll hårt för dessa finfina örsnibbsdekorationer. har nu sommarpreppat vingarna också. har fått mkt gjort idag damn it!
 
 
 
 
Nu ska jag lägga sista handen vid uppsatsen.
 
Vill äta tårta och hundra kilo godis. Har inget av det hemma. Får fira med kvarg och russin, haha! jaja. Blir fira av vad det lider. Onsdag, helgen, flera dagar nästa vecka. åååh vad fett bra allt är just precis nu!
 
 
adjö
 

vykort från ingenstans

Tove har åkt till Västerås. Ute regnar och blåser det i en enda röra, så dit vill man inte. Inomhusduty kvällen lång. Har redan tröttnat. Har inte mycket kvar att göra på uppsatsen, typ ingenting faktiskt. Imorgon är sista handledningen, reflektion av metoduppgifterna och typ.. ah, en wrap up helt enkelt. Tisdag är dagen D. D som i deadline. Sen är jag fri, sånär som på opponeringen nästa måndag. Därefter blir det lite festande i veckan och sen hem till Sala till helgen med resväskor och ett par flyttlådor.
 
Känns helt sjukt att jag snart gjort ett år på universitetet. Har slagit rekord i både höga betyg och csnlån, ehrm. Ser redan lite fram emot nästa termin. Ska bli kul att se hur allt utvecklar sig och förhoppningsvis blir vi tre i lägenheten också! Gött
 
Jag vill ha nya skor. Verkligen jättegärna. Bruna brogues. Jakt påbörjad för längesen, men hittar inga som är riktigt spot on (eller jo, men inte för under 1500 spänn typ).
 
 
det här låter helt sjukt, jag är medveten om det och jag kommer ta tillbaka det med besked när jag börjar jobba i sommar, men: Jag skulle vilja gå up tidigt. Bara en dag. få tänka "fuck nej" när alarmet ringer. har inte börjat skolan tidigare än 12.15 på hela terminen, oftast börjar jag inte förrän 14.15. har gått upp tidigast 8, när jag haft riktigt pissmycket plugg. men asså. det känns som att jag sover bort hela den vackraste årstiden. jag är inte uppe jättesent och ute hela natten, jag går inte upp tidigt.. jag missar ljuset!
 
kewk.
 
 
adjö
 

the ghost of tom joad

Det blåser. Hatar när det gör det. Alltså ungefär 85% av alla dagar i Uppsala.
 
Idag ska det göras sånadär riktigt ohärliga grejer. Tvättas, handlas mat och skrivas klart uppsats. Mash up international spelar i botaniska. gratis inträde. tror dock att tove också har rätt späckat schema, så det blir nog inge. snyft.
 
efter tisdag kommer ett ok tungt som mellansverige lyftas från mina axlar. då kan jag inte göra mer, förutom förbereda uppsatsventilering. efter onsdag har vi spelat säsongens sista match och på torsdag ska det ridas islandshäst. bakis troligen, eftersom det ska lagfestas efter matchen. woop woop!
 
men nej. inte gå händelserna i förväg. nu ska det skrivas lite uppsats innan 12.30, då tvättiden börjar. grannen har lägligt börjat plinka piano. ÄLSKAR DIG.
 
 
adieu

punching in a dream

Är förkyld och rätt seg. Dagen idag fick bestå av en fika med Erika och en städning av lägenheten. Tove kom hem för en stund sen, hoppade in i duschen och gör sig nu redo att dra ut och äta. Jag ska umgås med film och frukt. Tänker inte trycka i mig mer sött idag, för DAMN vad vi maxade fikan!
 
 
och ja. jag äter morotstårta med TVå kulor glass. Erika cheesecake med glass. Sockerhöga och sjukt mätta tog vi sen en liten sväng på stan. likt en fylla har jag typ glömt vilka butiker vi var in i.. heh.
 
jag drömmer konstigt om nätterna numera. tror min hjärna fått virus..
 
min dator håller nog på att ge upp. jag har INTE råd att köpa ny.
 
 
adjö

i'm gonna greet you with an a-bomb

Försvinnande trött. Har försökt sova ikapp lite, men verkar lida av nån sorts mitt-på-dagen-insomnia. Försökte mig på detsamma i lördags, om möjligt ännu tröttare än jag är nu, men icke. ögonen vill inte stänga sig, fastän hjärtat slår typ ett slag i minuten och jag känner mig som en snigel i kroppen både hastighets- och konsistensmässigt.
 
weird.
 
idag blir en pluggfri dag. inväntar handledarens åsikter imorgon och sen gör jag klart skiten till helgen tänkte jag. gött. känner mig förkyld (alternativt allergisk. skit) så fotbollsmatchen blir observerad från supporterplats för min del idag.
 
gårkvällen var super. Susanna, cissi, maja, julia. Navet, vin, öl. imorse var det segt. så segt att vi försov oss lite, så maja fick lite brådis till jobbet, heh. den här dagen har redan varat forever känns det som. klockan är kvart över tolv, men det känns som att den borde vara minst tre. har ingenting att göra förutom läsa metro. haha. busy lady.
 
 
 
 
 
och asså. Majas fantastiska fondvägg (hon har dock inte målat den själv. det är den ursprungliga innehavaren av rummet hon hyr som är skyldig). Undrar vad hennes bossman Bildt skulle tycka om denna?
 
 
ah well. tillbaka till mitt mission: sova.
 
adjö

up all night to get lucky

Bra dag.
 
Cheesy att inleda så, jag vet, men det hände.
 
Jättevarmt och skönt ute. Linne och shorts till skolan. I vanlig ordning glömde jag solkräm, så är nu lite gulligt röd om axlarna. sexy. På vägen hem gjorde jag en avstickare till en loppisbutik jag spanat in. det blev lite smått och gott. nästa mission är en fin ram till en retroposter jag tänker hänga upp i köket.
 
imorgon tänker jag dissa skolan. Skriva uppsats och sen på kvällen glida till hufvudstaden för releasefest. är just nu barnsligt lyckopirrig. Susanna ska komma, Maja ska komma, Julia kommer vara där. Fina, fina flickor!
 
Snart kommer Tove hem.. tror jag. hon har inte sagt när hon ska landa i uptown. hoppas på innan jag somnar.. vill se bilder och höra hur london har det nu för tiden. var ju snart ett år sedan vi möttes och skildes åt, en kort vårromans hade vi. den fina staden och jag.
 
ser på spotify att min kompis rickard lyssnat på mott the hoople. den människan skulle typ varit min bror. en perfekt mix mellan mammas humor och pappas musiksmak. 
 
ah well. på en sekund har regnmoln rullat in. ska bli skitväder imorgon, så tror bestämt att paraplyet får följa med till estocolmo.
 
adieu
 
 
 

får mig att tro igen

Maja är underbar och hon slår mig med häpnad varje gång vi ses. Nu verkar nästa rendezvous ske redan i övermorgon om allt går enligt planen. Stockholm och Navets releasefest på debaser slussen!
 
Jag älskar mig själv för att jag börjar närma mig klar med uppsatsen. Det är en hel del fixande kvar såklart. Avslutning, vilket kräver både tid och hjärnkapacitet, samt titelsida, innehållsförteckning, metoduppgifterna och finslip in i döden. Måste ta mig i kragen och göra en observation i veckan. Är lite busy dock med fotboll och skola och allt. kanska får det lov att ske i helgen som kommer..
 
har pengaångest 2.0 just nu. livet kostar mer pengar när det är sommar. utefika, glass, krogen.. fan. när man kommer till sala kostar ölen dessutom inte längre 25 spänn ute, utan över dubbelt så mkt. helvete.
 
livet suger.
 
 
ah well.
 
sverige leder hockeyfinalen. jag skiter i hockey, men det är alltid kul när det går bra och folk blir glada. jag är oavsett utgången i denna final gladast över att skiten är slut nu så man slipper grannens vrålande kvällarna igenom.
 
upp i skaplig tid imorgon och skriva ihop kvällens lilla miniintervju. ingen rast och ingen vila.
 
imorgon kommer tove åter hem till uppis. väntar med spänning på tyget hon eventuellt köpt till vår vardagsrumsvägg!
 
adjö

still a little bit of your words i long to hear

Tror eventuellt att det kan vara bra för mig att jag ska fika med Maja ikväll, då jag i min ensamhet varit och handlat, pluggat, soffhängt, promenerat, pratat i telefon i oändlighet känns det som. Så pass lite att göra har jag för tillfället att jag har: HANDTVÄTTAT KLÄDER och Tove, jag har till och med städat, rensat och putsat badrumsskåpet!!
 
Herregud.
 
Mitt soundtrack till denna dag har varit Damien Rice. Vilket album? -Alla. Som sagt, jag har haft en rätt lång dag.
 
Gårdagen var dock ännu längre. Gav upp halv tolv, hög på socker och sov som en prinsessa fram till tio.
 
det ska tydligen åska idag. sjukt ohett när man är ensam. gillar inte åskan, men grannarnas eviga skitmusik gör mig påmind om att jag inte är särskilt ensam egentligen.. rent fysiskt.. på det mentala (läs intellektuella hehrm) planet har jag dock aldrig känt mig ensammare..
 
haha närå.
 
ska måla naglarna och göra mig lite fin tänkte jag. allt känns bättre när man inte har fläckiga, nästintill hudfärgade haremsbyxor och samma t-shirt som igår..
 
ledsen om det blev för mycket realism i tidigare stycke..
 
 
adjö vänner
 
 

high on rebellion

Var ute och gick i bara tisha och korta löpartights och blev ändå supersvettig. Så varmt och underbart vackert ute. Det luktar sommar och solen bränner på huden.
 
Igår var en helt fantastisk dag från början till slut och jag inser hur otroligt mycket jag kommer sakna Uppis i sommar. Kommer nog åka hit lite ändå, men fortfarande. Jag kommer inte sakna skolan så mycket dock. Åtminstone inte alla dess krav, men föreläsningar och häng.
 
Ikväll blir det lugnt. Ska inte titta på mello, utan det blir god mat och en film. vilken är inte bestämt än, men lutar åt the fall eller the way back.
 
Imorgon kväll blir det en rendezvous med Maja. En kvällsfika tänkte vi. Ska förbereda lite intervjufrågor nu tänkte jag, så får jag metoduppgiften gjort också. Två fluor i en smäll, det är lite så jag jobbar.
 
haha
 
 
grannarna sitter ute på terassen och pumpar i vanlig ordning skitdålig housemusik. åååå jag orkar inte med dem. tack och lov för att hockeymatchen är slut nu iaf. ett jävla liv var det. det där med att heja på distans är bara jobbigt. ska man ösa kan man göra det på plats känner jag..
 
min mobil har börjar bugga. när man smsar någon och får leveransrapport, står det en helt annan kontakts namn på leveransrapporten än till den man skickat själva meddelandet. upplagt för riktigt brutal ångest de där sekunderna när man tror att man skickat fel...
 
ska baka havrekakor med toblerone i ikväll. jag kommer ha ätit SÅ mycket när den här dagen är slut, men är man trött och lite bakis så är man! imorgon är en ny dag.
 
adieu

i don't want you to be my girl

Idag behöver jag skriva analysdelen av uppsatsen. Kanske inte hela, men vill gärna hinna det mesta. Borde gå.
 
Är lite bakis och trött som ett as. tror att jag snittat två timmar sömn på hela natten, uppdelat i fem minuter sömn, tio minuter vaken. Hatar när det händer.
 
Väntar på sms från maja. känner en liten, liten stress över att hinna intervjua henne och skriva ihop en reflektion av det innan deadline.
 
har ett par röda prickar på ena skinkan efter att ha chillat lite snabbt i en buske inne i botaniska inatt. lyssnandes på hästpojken. hmm. undrar vad det var för en buske.. pyramidklippt var den dock, så långt kommer jag ihåg!
 
Gårdagens skräll: Vi VANN en fotbollsmatch! helt sjukt otippat, men euforiskt härligt. det firades med öl hemma hos emma och sen vidare till svantes. riktigt bra kväll!
 
 
vill sooooovaaa och ha sommarlov. god damn! men nej, nu är det snart sluthängt på soffan. dator och johanna ska till köket, sitta så obekvämt som möjligt och skriva uppsats. åååå va ohärligt.
 
instick till erika och millis: nu vet jag varifrån mamma fått "smöret, ister, ester" ifrån! man lär sig nåt nytt varje dag!
 
adjö
 
 
 
 
 
 

last of the summer wine

Sitter just nu och tänker att jag nog borde börja skriva analys av min uppsats. Första handledningen idag gick bra. Ska köra på bara. Vill egentligen vara klar med den till nästa veckas handledning så att jag kan få tips på småsaker då, så jag slipper ordna med sånt efter sista handledningen dagen innan deadline..
 
Känner ändå att fan, det går rätt bra nu.
 
Glass vid ån med michelle idag. dessa soliga, varma dagar sabbar mitt blodsocker lite. blir sugen på saker hela tiden. not good. nästa vecka ska det tydligen bli PISSväder dock, så då är det väl slut på glassätandet, fotbollsölandet och fikandet.
 
om tre veckor har jag sommarlov. eller egentligen typ två och en halv. galet! TRE månader ledigt exakt på dagen. 3 juni till 3 september. flippar ur lite av glädje vid tanken.
 
blä. nu fick jag stressångest. fan.
 
har gjort en jättestor post-it på skärmen på datorn. den lyder: ANALYSERA MERA!
 
haha.
 
piska först, morot sedan. heja johanna!
 
 
adjö
 
 
 

det kommer bara leda till nåt ont ändå

Dagen idag har bestått av mycket gående, närmre en mil har det nog hunnit bli, fotbollsspelande med den obligatoriska efter match-ölen, lite skrivande på uppsatsen och lite chillande här hemma nu ikväll. En riktigt, riktigt bra dag. Första pinnen i korpenserien fick vi också. fett.
 
Lite bilder från måndagens parkhäng i luthagen:
 
jag vill bo i det blå huset. en dag..
 
få saker är så fint som blommande körsbärsträd. så synd att det varar så kort tid.
 
Imorgon blir det svinfint väder tydligen. Välkommet! Skola kl 12. Skönt att slippa slå ihjäl tiden ända fram till 14. Sovmorgon tänker jag ta mig också tror jag. Eller nej, för tove drar före nio. Till London ska hon och hälsa på syster sin. Lär ju sitta rätt jävla fint! I helgen är jag gräsänka och ALLA verkar ha grejer på g. fan då. känner att blir jag själv heela helgen kommer jag äta mig ur huset. nej. nåt måste jag hitta på. återstår att se vem som förbarmar sig. haha. Erika, Axel och Bill drar till götet och roar sig. jag vill också resa lite. one day..
 
nu hungras det här på soffan. dags att göra omelett. med bacon och tomater. gött!
 
adieu

will i see you again?

Idag har varit en bra dag.
 
För det första: Syftet blev godkänt! Så nu känns allt med uppsatsen snäppet bättre. Det kommer nog att gå vägen tillslut och jag kommer få mina 30hp och ett tre månader långt sommarlov. Underbart!
 
För det andra: Fint väder och ännu finare häng. Innan skolan chillade jag och michelle nere vid ån medan hon åt lunch. Väl i skolan fick vi gå efter en kvart, så fort vi fått grönt ljus med våra uppsatssyften. Vi följde med Denise till ekonomikum för att låna en bok. Det stället.. som att gå in i en gymnasieskola. både när man såg folket och lokalerna. har bara varit där två gånger tidigare, jättesnabbt, så även idag. så snabbt som möjligt går man därifrån. gick till ica luthagen, köpte glass och satte oss i parken vid det blå huset. Soligt och blommande körsbärsträd. Hur mysigt som helst.
 
Det ska regna i helgen. Skittråkigt. Måste hitta på nåt, eftersom jag är gräsänka från torsdag morgon till måndag. återstår att se vad som kommer hittas på. en rendez vous med maja ska jag iaf försöka lyckas få till var tanken.
 
den här veckan har vi fotbollsmatch två gånger. deprimerande. eller nej, det är kul att hänga med folk efteråt och dricka öl. själva lirandet är dock inge vidare.
 
 
jag är nöjd över mig själv att jag pluggade såå stenhårt förra veckan. det har lett till att jag just nu kan ta det betydligt lugnare och bara slöskriva lite. snart är det dags för analys, men det tänkte jag spara lite tills jag får se vad min handledare säger om det som är skrivet än så länge. håller fingrar och tår för att det är okej.
 
 
adjö

plötsligt händer det inte igen, och du är ensam

 
Ensam hemma. Tove är och tränar och just nu ÖSregnar det, så jag hoppas att hon inte är på väg hem. Då behöver hon inte duscha..
 
Vi ska ha filmkväll. Hon har inte sett trainspotting och jag har inte sett the perks of being a wallflower, så vi kör full satsning med två rullar på en kväll.
 
Igår var en bra dag med fint väder. var ute och gick tre gånger (!). Tove longboardade och jag gick brevid. jag provade. hon fick hålla i mig. tjejen utan balans, det är jag det. tydligen. longboard var dock betydligt softare än skateboard. har fortfarande men efter att ha stått på axels skateboard i asfalterad nedförsbacke typ förrförra sommaren..
 
Efter longboardturen som christian över på picknick med jordgubbar, kakor, melon och vinmys ute i gräset. När solen gick ner blev det mer vin och lyssnande på vinylskivor. Fin kväll!
 
 
Lyssnar på härliga, våriga vapnet och tänkte äta lite kvällsmat snart. stressen inför den här veckan har gjort mig illamående. mådde bättre tidigare idag, så gjorde våfflor och kokade egen (!!!) jordgubbssylt till. kvinnan kan!
 
har passat på att äta upp mina snickers nu när Söder inte är hemma. En jordnötsallergiker och en jordnötsälskare i samma hushåll är en missmatch utan dess like.
 
Har hunnit med att rensa ur våra garderober lite idag. toves utrensning resulterade i två nya tröjor åt mig och en lite hög till myrorna. jag slängde ett gäng gamla linnen, klippte och modifierade ett par jeans, en tisha och en klänning, fyllde på kassen till myrorna, samt en kasse som ska hem till landet och ersätta lite av de trasor (bokstavligen) jag hasar runt i där hemma.
 
beställde just tillfällig eftersändning av min post över sommaren. dammgatan 1B, sala. woop! längtar lite.
 
 
adjö
 
 
 
 
 

la vida loca

På bara några få veckor har staden jag bor i gått från:
 
 
till:
 
 
och jag älskar det!
 
Just nu sitter jag dock med magont och tänkte skriva lite mer på uppsatsen innan jag får ro att ta en fika. Tove har åkt till blåsenhus för tentaplugg så jag är all alone ännu en dag. Det är skönt, så länge hon kommer hem och hänger på kvällarna. Igår körde på stenhårt på svts fredagsfilm. Bröderna Grimm, men matt damon och heath ledger. Kan ju säga att betyget 5.9 på imdb var generöst... Tove somnade som alltid när det ska filmmysas. Tönt. Ikväll tänkte jag tvinga henne att se girl interrupted. hon har inte sett den (!!) så det blir. efter att jag kollat på kommisarie späck vills äga.. hrmp.
 
Det är pinsamt hur dålig humor jag har. skulle kunna skriva en ocean av text med argument FÖR min humor och EMOT stand up.. typ. men ah. jag spar på mina fingertoppar till uppsatsen istället.
 
jag skulle behöva neråttjack. typ. Något som lugnar mina nerver, för trots att jag skrivit tillräckligt för halva nästa vecka så kan jag inte ta det mañana. Kan inte klappa mig själv på axeln och ta helg ens litegrann. fan. dock ska jag tvinga mig att göra det nu snart. Ju mer jag skriver som inte är approved, ju mer finns det risk att jag måste skriva om later on.
 
så. lite lite till. sen helg damn it.
 
vill se en grym dokumentär. tips?
 
adjö

springa ifrån mig själv

Tove longboardpremiärar. Jag vill lära mig och åka med henne. Så att vi kan cruisa runt och äta glass och ta kort på varann (internskämt).
 
Just nu mår jag rätt bra. Har skrivit fyra sidor av min uppsats (vilket var minimi-antalet sidor till handledningen på torsdag) och tänkte skriva mer i helgen. Ska läsa in lite material nu innan jag tar fredagkväll. Imorgon ska jag dessutom ge mig själv en timmes sovmorgon tror jag.
 
Det som tär just nu är osäkerheten. Kommer mitt syfte ens att bli godkänt? Om inte är ju allt detta gjort i onödan? Eller? Det ger mig enorm ångest att tänka på. Jag peppas av Tove som säger att jag nog har så pass mkt koll vid det här laget vad som är relevanta källor och hur man skriver. Jag hoppas att hon har rätt.
 
Något man INTE ska göra när man har uppsatsångest är att läsa exempel upplagda online. GUD vad bra de är och snygga och grundliga och allt. De jag tittat på har dock varit 20-25 sidor långa B-uppsatser. Vi är begränsade till 3000-3500 ord, vilket inte blir mer än typ 9-10 sidor. Det kan ju bara betyda at tjag inte kommer kunna vara lite grundlig och gå till botten med precis allt, eller?
 
Åh fyfan.
 
Ska sluta tråka ut er med min oro nu. Den ska få fortsätta karva av min insida istället.
 
Klassen ska ut och ta tentaöl (förra tentan hade deadline i söndags ju) och klubba på snerikes. jag gillar inte snerikes, så jag låter bli. Har dessutom ingen festlust. Gick upp för oss idag att vi tydligen visst har sommarhyra, vilket vi (jag) stensäkert trott att vi inte hade. Är alltså med andra ord typ.. pank.
 
måste läsa en artikel nu.
 
adjö
 

we could build a spaceship

Jag sliter som ett djur. Det ska gudarna (och min handledare) veta.
 
En inledning, ett syfte och en metod. En bakgrund med begreppsförklaring samt en presentation av de två teorierna som ska få vara med och analysera resultatet.. det är vad jag åstadkommit igårkväll och idag. drygt 900 ord.
 
Hela alltet får vara max 3500. Jag sitter nu med hur många artiklar som helst som ska få fragment plockade ur sig för att försöka forma en begriplig text. Många artiklar är dessutom olästa.
 
ångesten.
 
dags att äta lite lunch. sent jag vet, men korppen är som tidigare skrivet här lite.. ur slag.
 
 
ni som just nu avnjuter en härlig, röd, ledig dag: DRA ÅT ***
 
 
adjöö

du kan gå din egen väg

Jag är trött nu. Trött på stressen. Trött påa tt inte kunna sova på grund av den. Trött på att knappt orka prata med folk på grund av den. Jag är trött på att inte kunna hantera den. Trött på att den äter upp mig och mitt psyke så pass att min kropp säger ifrån genom att ge mig smärta i den.
 
FAN.
 
Mitt syfte känns dåligt och oprecist. Mina teorier känns helt bortom all räddning. Jag kommer ALDRIG att få ihop det här. Jag är på riktigt RÄDD för vad jag kommer få för feedback.
 
Jag mår fysiskt illa för typ fjärde dagen i rad nu och det tär.
 
Jag hatar att plugga. Jag hatar det verkligen. Samtidigt som hatet kryper oron där under någonstans. Oron att inte ha hittat rätt. Ska jag jobba med det här? Det går ju inte, jag fungerar ju uppenbarligen inte ens under press. skriva inför deadline. att ständigt granskas.
 
det är svårt att hålla ner paniken. jag lyckas bara i tre-fyratimmarsetapper, sen bubblar den upp. När tårarna är slut lyckas jag trycka ner den igen en stund. och så håller jag på.
 
det är skämmigt att bli en sånhär röra när man möter höga murar, stora utmaningar. just därför skriver jag om det i hopp om att inte vara ensam.
 
jag har en hel klass som har samma krav på sig som jag har. ändå känner jag mig ensammast i världen.
 
 
godnatt ni som kan sova.

frankie says relax

jag är stressad. nästan mer än jag klarar av. igår kväll och inatt var jag under isen. idag ligger jag som en tjock säl och pendlar mellan fast is och svinkallt, mörkt vatten.
 
MEN nu ska jag plöja artiklar och litteratur och försöka mosa ur mig en frågeställning som jag sedan kan skriva om.
 
usch. jag hatar när allt ligger i ens egna händer. jag litar inte på min egen förmåga. jag är tidspessimist.
 
just nu vill jag ha info om nationalism i ungern. antropologisk ska den vara. det är synd, för det finns mkt statsvetenskapligt om det. hmm.
 
 
nej. jag är trött på att det känns som att myror har disco i mitt huvud.
 
JAG vill ha disco.
 
men det kommer väl antar jag. om tre veckor är skiten klar (förhoppningsvis).
 
 
hejdå lilltå

bara för en månad

att beskriva i ord hur jag känner mig just nu är oviktigt.
 
låt mig bara säga att: första dagen av b-uppsatskursen. hitta material, kom på syfte och frågeställning, bestäm vad du ska ha för litteratur, böcker och artiklar, skriv ner det. klart på måndag.
 
PANIKEN.
 
vad ska man skriva om? vad ska man ha för litteratur? NÄR ska man hinna läsa den? vad ska man ha för fråga? vilka teoretiker kan appliceras på resonemanget? VILKET resonemang?
 
VAAA
 
 
ååååh fyfan. efter besök på två olika bibliotek, många kilometers vandring, tre timmars läsande, en halvtimmes gråtande i telefon med mamma och en burk potatissallad senare har jag nåt jag känner att jag är intresserad av. hittade en bok med artiklar, etnografiska exempel, som har några nyckelord attached: etnicitet, identifikation, och Ungern. jag är intresserad. jag hoppas min uppsatshandledare också är det..
 
 
eeehrmhm
 
nu måste jag sova. mår illa av stress och trötthet. liite mer läsa först bara, sen hoppas jag på sköna drömmar.
 
 
fml.
 
 

Only Know You've Been High When You're Feeling Low

börjar trippa av från sockerruset efter morfars födelsedagsfika. damn it was nice! träffade josse, alex och emilia för första gången på länge och fick tid att catch up lite. josse o alex har fått ny lägenhet, så det blir flytt i sommar. nu erbjuder de lön för de som är med och hjälper till, haha. själv kan jag tänka mig ställa upp gratis. alltid kul med flytt!
 
imorgon blir det 13.00-tåget tillbaka hem till uppsala. känns bra. fast ändå asdåligt. är inte alls sugen på b-uppsats och det vänder sig i magen varje gång jag tänker på den. hur mkt som måste tänkas ut, skrivas, läsas, göras. usch. och så kort tid. fyra veckor är ingenting.
 
ångest.
 
det löser sig nog dock. allt löser sig. och gör det inte det så kan man göra om kursen later on.
 
 
 
adjö

Om tiden läker alla sår, behöver jag hundra år

Att äntligen ha tid att upptäcka lite ny musik. Några dagar av återhämtning för att försöka känna sig pepp igen. Jag börjar tina upp, känna mig glad trots att det sitter en kniv i min mage som snurrar runt ett halvt varv varje gång jag andas för djupt.
 
ska fika med pappa nu. han har borrat ner sig i senaste numret av gaffa och jag väntar på mtit tevatten. kewk på magkatarren att aldrig vilja släppa greppet om mig helt. vill ha kaffeee
 
 
har lånat och börjat läsa uppsatshandboken. fyfaan jag vill inte. vill ha sommarlov!
 
 
tack och hej
(dumma dej tjocka tjej, som en av pappas kompisars dotter sa till sin mamma. kylig unge. själv hade jag nog fått stryk.. hrmp)
 
 
 

Cheap and cheerful

Blog neglecting 2.0
 
Men ja, med tanke på att jag haft/har tentavecka, bor i uppsala och det har varit valborg så.. eh
 
 
Så okej, what's new. Sitter hemma i föräldrahemmet för första gången på en månad. Det känns bra och lite konstigt. Hem har börjat flyttas till Uppsala lagom till det är dags att göra det här till hemma igen. Fuck tonåren, det HÄR är förvirrande!
 
Hur som helst.
 
Valborg var fin. Nya människor, gamla människor, alkohol, lite sol, lite regn, mycket blåst. Musik, djupa samtal, ytliga samtal, skratt och kramar. Kickade igång dagen med erika, antonia och markus. Forsränningen var blåsigt och med rätt kass sikt, men de fina små rävarna klarade sig hela vägen (vad jag vet?) in i mål. Gick förbi islandsfallet påväg hem igår förmiddag, konstaterade att det såg ut som i bröderna lejonhjärta och kastade en blick mot himlen som för att tacka han där uppe att jag slapp bada där.
 
Dagen fylldes av häng i ekoparken, därefter hem och ladda om lite snabbt för att åka ner till triangeln, som blev ett kort filthäng, en väldig massa gå, en del för virring och kommunikationsproblem (asså mobilnäten kan ju ta sig en dag som denna), innan jag landade på en fest i triangeln med rickard som enda kända ansiktet. Det var trevligt, jag blev lite full och mycket trött. Hem till rickard gående under en orangeblommig filt, med vilopaus liggande på trottoaren utanför evolutionsmuseet tilldragande oss ex antal undrande blickar, och en våldtäktsstig senare, blev det äntligen lite välbehövlig sömn.
 
erika tentapluggar. imorgon smäller det för hennes del. jag är glad att min är klar. mindre glad att jag börjar nya kursen redan på måndag. ångest i min kropp. snart är det sommarlov!
 
adjö
 

RSS 2.0