det finns inga skäl att blicka tillbaks

Idag har jag mått som en påse skridskor (för att använda odas uttryck) och varit helt sjukt orkeslös. Förmodligen beror det på för kass föda. Bot och bättring starting tomorrow!
 
Har pluggat hela dagen sånär som på en promenad, ett avsnitt girls och lite städning och diskning. pausade i golvtorkningen för att kolla på seminariefrågorna inför morgondagen. multitasking blir min död. mitt hjärtas stressdöd.
 
Igår kväll var jag, Johanna och Paulina och besökte Jehovas vittnen här i Uppsala, inför en redovisning nästa fredag. Det var intressant. Jag hade fördomar, som kring så mycket annat, men det var faktiskt helt okej. Jag frågar mig ofta vad som är roten till denna "religionsfobi" jag finner hos många idag. Vad är man så rädd för? Man påstår sig gå i döden för yttrandefriheten, tryckfriheten och alla dessa friheter, men när det kommer till kritan så känner jag många som vänder tro och även troende människor, ryggen. ser inte människan bakom korset som hänger kring dess hals. Man hänger gladerligen på sig ett stort halsband med en korssymbol i fakesilver köpt på gina tricot eller hm, för att det är snyggt och "fashion", men nåde den som låter korset ha en betydelse! tror du på Gud är du ju dum i huvudet, för alla vet ju att Gud inte finns. eller?
 
Vad jag tror, personligen, låter jag vara osagt, för det är inte intressant. vad som är intressant är vad som hände här, vad som skapade detta glapp mellan tanke och handling. mellan etik och moral. vad som provocerar med att människor faktiskt väljer själva, faktiskt tar tillvara på dessa fina friheter vi har i det här landet, på annat sätt än att ladda ner filmer..
 
 
ah well. tillbaka till golvtorkningen,
 
 
för övrigt är jag riktigt pepp på helg. Maja kommer med ut på hotellet (iofs ingen surprise med tanke på att labyrint spelar), morbror fyller år vilket betyder kusinträff, och jag har pluggat undan det mesta så behöver inte ha med mig nån skit hem. wii!
 
over and out
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0