Kriget med mig själv

Förkyld, förkyld, förkyld. Värdelöst!

Syster E är i Uppsala och gör Gud vet vad. Jag är hemma och snorar. Ska rycka upp mig tills ikväll och åka in till Sala över natten. Om någon vill ha ett snorhuve i sin lägenhet vill säga. Men äh, nån måste ju kunna offra sig.

Imorgon är det maj, och fyra veckor kvar tills vi slutar skolan. Skönt! Har en miljon saker kvar, men efter redovisningen igår känns allt liiite bättre. De tyckte vi var bra, vilket kändes otroligt skönt.

Nu var det tänkt att jag skulle börja med historiaarbetet. Får dra på mig skorna och gå till farmor och farfar. Det är de som sitter på materialet. Men först ska jag ner och fråga mamma om vi kan fika. Jag är ju faktiskt sjuk! Hon borde kunna ta sig en kvart till att hänga med mig!


Rubrik

Jag lagar mat. Vem hade kunnat tro nåt sånt? Blodpudding blir det här på dammgatan. Julia duschar så jag blev kökschef. Får se hur detta blir. Nu kommer hon ut. hjälp.

Cinderella

Skola. Oändligt trött, huvudet dunkar, ansiktet känns svullet, ögonen varma. Snor, snor, hosta och nys.

Imorgon är det valborg. Ska vara hemma på dagen, sova och kanske plugga lite. Uppsala känns så långt borta när man är såhär förkyld. Kvällen är ett frågetecken. Åka in till stan, träffa vänner, festa? sova? Ingen vet.
 
Ikväll har vi redovisning om tanzaniaresan. Kan avslöja att jag inte är direkt taggad. De andra verkar dock väl förberedda, så jag får väl rida på deras framgångsvåg. Hm.



Misfit

Nu kommer det ikapp. Jag känner det. Man kan inte hålla allt på avstånd hur länge som helst. Jag hinner inte. Har inte tid. För få timmar på ett dygn. Drar ett djupt andetag och hoppas att jag kan hålla andan lite till.

Vem har sagt

Blä. Så känns det just nu. Har så mycket skoljobb att det kommer ut genom öronen (så sa man alltid när man var liten. allt kom ut genom öronen, intressant). Har gjort i ordning allt inför imorgon. Nej, inte allt. Bullbak kvarstår. Mamma har lovat att hjälpa mig, så det blir nog bra.

Lyssnar på musik. Bra musik faktiskt. Över förväntan. En text som kändes som ett bett på kinden, men samtidigt en röst som fick mig att blinka sådär länge att det nästan kommer en tår. Herregud, vart är jag påväg?

Någon har ställt en tandkrämstub på mitt skrivbord och jag är ganska övertygad om att det inte är jag. Erika påstår sig vara oskyldig, men jag tvekar. Hon är sällan oskyldig den damen. Millis har tagit sitt pubertetshumör med sig på fotbollsträning och lugnet har lagt huset i sin mjuka famn. Härligt.


"Håller din hand
Drömmer det ibland
Jag vaknar men känslan den finns kvar

Det regnar utanför det regnar inuti
Molnen kväver mig"

- Nordpolen

Wonderwall

Sitter och funderar på om jag orkar duscha innan vi styr mot saladamm för att fira morfars födelsedag. Kanske, kanske inte. Känner att det kanske skulle behövas, men funderar sedan ett varv till.. Om jag gör det imorgon istället så slipper jag ju nu! Så gör vi.

Om jag bara kunde fundera lite mindre och göra lite mer, så skulle jag inte ha högar av restplugg som kommer och biter mig i hälsenorna. Saker distraherar från höger och vänster och jag känner ingen som helst inspiration till något annat än vad jag ägnat helgen åt. Festa, sitta och äta glass i parken med Julia, få sol på min bleka näsa, strosa runt i den lilla söta staden sala och bara vara. Inte lovande för någon som har kalendern inbokad i stort sett varje dag nu ett tag. Usch vad jobbigt allt låter.

Idag fick vi våra studentmössor. Den är så fin och den passar så bra! Nu längtar jag hur mycket som helst! Dock skär det i hjärtat vid tanken på att inte träffa alla varje dag. Att inte dela allt med varandra, medgångar som motgångar. Kommer sakna det så otroligt mycket!

Definitely maybe

Sitter hemma hos Julia och funderar på att börja åka hemmåt snart. Tar ju trots allt en stund att komma hem. Julia ligger på soffan och smygsover. Har varit ute och tagit pulsen på kulturnatta. Bjuren övertalade Jullan att spela i närradion och jag och cissi var hennes fancrew. Kollade på konstutställningar och käkade kebab. Har varit ett helt underbart väder och så varmt! Gick genom parken hem och frös knappt fastän solen gått ner. Härligt!

Nej, hemåt var det. Utgång känns inte jättefrestande och nu har halsen börjat göra ont igen. Nej, riktigt hett kaffe så är jag nog på banan igen imorron då det ska sjungas nere i gruvan.

Inte nu, kanske sen, kommer jag också tycka att allt dåligt för med sig nåt gott.


Side of the road

Trött som en jag vet inte vad. Den nyktra kvällen blev på något sätt till en mycket onykter kväll, både för mig och julia. Idag är jag förkyld, trött, men glad. Har egentligen inte tid att sitta här eftersom jag måste hoppa in i duschen och skala av bakissvetten och sedan ta bilen in till stan igen. Ikväll är det löningslördag och folk ska ut. Jag känner redan nu att jag inte kommer orka ordentligt, so I'll pass.. mina vänner vet hur dryg jag kan vara när jag inte orkar! Vill inte utsätta de för det nu när de kommer vara busy med att dregla på stone pilots (är det så de heter?). usch i alla fall. Inte heta nånstans!

Jag hade faktiskt kul igår, trots att det inte fick bästa starten. Ett klädbyte senare var jag dock på banan igen. Lamaste studentfesten ever var det, men det gjorde inget. Tappade tron på dessa fester redan efter halloweenfesten. Huvva!

För en lång, lång tid

Jag funderar fortfarande på om jag vill gå på studentfesten ikväll eller inte. Imorgon är det ju löningslördag, så då kan det ju hända att man går ut ändå. Måste säga att jag inte är direkt taggad.. speciellt inte på studentfest. Nej, jag tror vi skiter i det och satsar på morrondagen istället. Då är det först sjunga, sen käka nåt och sen ut. Kanske blir norrmanska en sväng inna hotellet, vem vet? Eller en newcastle på lindströms eftersom de bara kostar 40 spänn där (!) kan jämföras med sigurdsgatans 60. Ikväll har vargpakten release. det kommer säkert vara jättemycket folk och härlig stämning. Uh.

Nu måste jag skriva lite om William Wordsworth, famous english poet. Well.. back to work.

Kids

Idag ringde julia när jag och erika var ute och åkte bil. Det var intressant. Har hittills aldrig behövt prata i mobilen samtidigt som jag kört. Det var lite mer komplicerat, men jag klarade. Erika var stolt. Dock var det svårt att höra vad julia sa eftersom erika inte ville vrida ner stereon bara för att våran favoritlåt med killers (read my mind) var på. suck. Hon verkade dock ha det trevligt på vernissagen i västerås. Detaljerna kommer väl imorgon.

Är jättetrött och känner att jag vill borsta tänderna. Vill bara hinna med en egenhändigt ihopsvängd latte på africafe innan jag raspar de små gaddarna. Dusch kanske också? Eller nej, det gjorde jag igår. Måste vara snäll mot min hy. En wash up bara så är jag på banan igen.

Nej, kaffe var det. Adjö.

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det.


Rehab

Svar på dianes fråga: Ja, det verkar som att det blir en sväng till uppsala på valborg. Hoppas på det.

Bara en kvart kvar av mördarlektionen i historia. Ska jag vara ärlig har jag faktiskt inte lyckats åstadkomma någonting av det som borde göras. Någon gång mellan sport och påsklovet var det meingen att vi skulle börja med våra små projekt. Jag är sist som så ofta annars. Suck

Maja pratar telefon, julia msnar och vix och saris har gått hem. Kul.

Blue Orchid

Idag är både Maja och Julia i skolan. Härligt! Däremot har Karin åkt till Göteborg den bitchen. Saknar henne lite. Har ingen att bita i armen lite random när jag känner för det. Hoppas i alla fall att hon får det great!

Är trött idag. Tog min efterlängtade dusch igår kväll i alldeles lagom tid för att komma i säng någorlunda skapligt. När jag sedan fräsch och mysig lägger huvudet mot kudden hör jag konstiga ljud från tv:n uppe. Tassar upp och ser att pappa precis har börjat kolla på Mumien. Kul! Står vid dörrposten och kikar en stund. Insekter som kryper under huden. äckligt! Går sen och försöker koppla bort den gamla torkade egyptiska faraonen som inte verkar tycka nåt vidare om äventyrare som väcker honom. Härligt koncept..

Jag känner för att klippa mig, sätta en ny toning och bara allmänt fräscha upp mig såhär i vårtider. Köpa nya jeans är ju snart ett måste. Kanske ska gå och tigga lön för städjobbet så jag kan genomföra alla dessa planer. Ja det ska jag!

Maja och jag har tummat på att flyga till paris och sedan tågluffa nere i europa, så som pappa gjorde när han var ung. Verkar riktigt kul! Har tummat på hans sparade interrail-kort ett par gånger och tänk att jävlar vad jag vill ha ett sånt! Riktigt ordentligt använt ska det vara också! High five!



Flowers and football tops

Sitter som på nålar. Pratar med Mya och vill ta en dusch. Hög tid för dusch! Mjukiskläderna är på. Usch jag gillar egentligen inte dessa slafsiga plagg, men med tanke på att min kropp efter 12 år av extrem magerhet fått för sig att börja växa just denna vår, så blir jeans alldeles för obekvämt tills jag fått råd att uppdatera mitt jeansförråd. Och innan det kan hända måste jag som genom ett trollslag få tålamod att ens börja prova jeans. Tycker inte om att prova kläder. Älskar dock att shoppa!

Lyssnar lite på José Gonzales och låter tankarna flyga iväg. Men inte för långt. Skakar det av mig.

Har packat upp kryssningsväskan nu. Rakhyveln blev sannerligen en överraskning! Såg knappt de stackars små bladen för allt hår. Manshår! Hjälp! Och inte luktar den mysigt rakgel längre heller. Nejdå. Herrparfym! Erika skrattar, jag blundar.

Pengar

Du vill ha mig, men jag skiter i dig

Maskinen i högtalarna när gp06 har PA-tid. Förbereder redovisning och skriver rapporten som ska in 20 maj. Går trögt. Har klottrat Svennebanan över nästan hela whiteboarden och nu har jag slut på idéer. Det verkar som att det inte bara är jag som är ganska tom i skallen just nu. Eller jag är inte tom, bara till viss del. Den delen av mig som tänker skola och måsten är tom.

Har fått reda på att vi måste gå i skolan på valborg och att det i stort sett inte är någon som helst chans att få ledigt. Värdelöst. Sen är det ju en annan sak om man kommer att lyda, det blir ett senare problem, för just nu lever jag i nuet. Skönast så.

Hade långfika med Mya på Johanssons igår. Älskar långfikan! Bara sitta och dricka kaffe sakta, sakta och prata om allt mellan himmel och jord. Saknar henne lite fastän hon sitter här brevid. Hon är så bra!

Ta på mig nu, ta på mig nu, vet att du vill de, gör de!

It's my own cheating heart that makes me cry

När jag körde hem från stan nyss kom låten ovan på stereon. Drar en djup suck och tänker på vilken vacker låt det är. På något vis är det bara så rak, innerlig, mäktig. Jag vet inte vad det är, men den får mig att tänka. Tänka att en vacker dag, ska jag ligga där brevid någon jag älskar, med huvudet på hans bröst och lyssna. Lyssna på låten, på hans hjärtslag, blunda och bara gråta. Av lycka, av sorg. Släppa allt som någonsin hållts tillbaka. Låta tårarna rinna, sakta och mjukt.

Jag säger att jag är rak. Det är sant. Men jag är även så krokig, slingrig och komplicerad man kan vara. Inget är enkelt, inte alltid. Inget ska vara enkelt, då blir man bekväm och börjar ta saker för givet. Eller än värre, börjar ta människor för givna.

Kaffe.


Anything goes tonight

Fick just ett wake up call som sa att fan va tråkigt du skriver när du bloggar. What's the point med att alltid vara kort, stycka meningar och lämna ute så mycket som möjligt? För att vara ärlig så hade jag suttit och läst några bloggar av personer som verkligen skrev bra. Så bra att man liksom fastnade. Man log när de log, drog upp ena mungipan i en såndär "too bad my friend"-pose när det gick tungt, ja såntdär. Anledningen till att min blogg är som den är, är väl antagligen för att jag är som jag är. Har miljoner tankar i huvudet och hinner inte avsluta en tankegång innan jag börjar med nästa. Ber om ursäkt om det är drygt.

Sen vill jag säga att jag tycker att amalia skriver bra!

Millis har kommit hem från skolan och har fått bevittna mig i köket. Stackars barn! Om det är något jag inte kan så är det att laga mat. Tvätta, städa, stryka = fine! men är det kommer till att stå vid spisen är jag totalt handikappad. Nu ser det ut som skit där nere och nu ropar millis att hon vill ha hjälp med läxan. Engelska it is, får se vad jag kan stå till tjänst med.


Fill my little world

En bra helg. Härlig kryssning med härliga människor. Nederlag som till exempel snodda öl glömdes snabbt och istället var happyface på i stort sett hela tiden. Vänner dansade, jag gjorde det inte. Skönt. Tycker egentligen inte om det. Fest i en antal olika hytter. Bus med skedar och rakhyvlar. Skratt, gråt, mer skratt. Efter en helt galen helg är det knäppt skönt med en ledig dag. Sova ikapp, äta ikapp, dricka ikapp. Vatten, vatten, vatten.

Erika är inte hemma. Bitch. Hoppas hon kommer hem i snart! Väntar även på att mamma ska komma hem så jag kan ta bilen in till stan. Jättefint väder som jag vill dela med vänner. We'll see. Träffar ju Julia ikväll i alla fall. Skola imorgon, studentfest på fredag eftersom vi bestämt oss för att dissa vargpaktens release, tredagarsvecka nästa vecka, valborg, underbart!

Nu är det nedförsbacke till sommaren. Sneglar på festivalbiljetten och ler. Det här kommer bli great!

All good things

Har börjat plocka ihop lite grejer som ska med imorgon. tycker verkligen inte om att packa! Just nu är det paus i arbetet och snart ska jag nog ta en kaffe och snacka lite med lillasyster. Har gnott mig i ögat så linsen har knölat ihop sig. Alltid lika skönt!

Plötsligt händer det inte igen
Och du är ensam
Ingenting du planerade
Något smög sig på
Och slog ett tyst grepp om dig

En suck. En lång blinkning. Nej usch. Om det så ska ske med våld så ska mitt huvud rensas i helgen. Nya glada tankar ska in och gamla söndertänkta ska ut.

Peace and love-biljetten är bokad och klar. Känns bra. Kom sommar, kom!



Come and get it

Imorgon är det fredag. Det tycker vi om! Ska åka ut till kumla på kvällen och hälsa på josse och emilia, trevligt. På lördag är det lördag och vi ska på studentkryssning. Även det ska bli mer än trevligt. Kom på nu att jag måste packa endel. Hm.. En tur på stan imorgon kanske och fixa ihop lite grejer. Hårspray bland annat. Måste komma ihåg!

Nu måste jag ner och dra erika i håret och fråga om hon vill gå en sväng. Det är ju faktiskt ljust en stund till. Härligt med vår! Är jättesugen på ett rejält valborgsfirande, men eftersom det är annat inbokat då så får det väl vänta på sig. Hm.

Erika var det ja.

Later



Även fast jag blundar kan jag inte sluta se. Hjälp.

Making enemies is good

Dregen på tv om tio minuter. Får inte missas!

Bra dag idag. Föreläsning idag igen. Denna gången handlade det om inre trygghet. Otroligt bra gjort av föreläsaren, Lasse Gustavsson (har jag för mig han hette?), sjukt stark och bra kille. Fick huden förstörd av eld och kan idag stå upp och säga "shit happens". Finns det någon man ska beundra så är det honom.

Nej, dregen it is, därefter dusch. Ska hänga tvätten också, nu är alla kläder som ska med på kryssningen rena. High five!


Another one bites the dust

Vi tittar på johans filmade material från tanzaniaresan i vintras. Känner hur allt kommer tillbaka. Att det vi hade under de tre veckorna, aldrig kommer komma igen, men för alltid finnas i minnet. Hoppas jag. Sista dagarna i Dar es Salaam. Längtar tillbaka till vår pundarkvart. Den var härlig!



November rain

Ibland tänker jag bara för mycket. Låter inte tiden ha sin gång. Den som lever får se, säger man ju, men återigen är jag för otålig. Måste lära mig att vänta, ha tålamod, inte fundera så mycket. Jag dödar saker innan de börjat leva. Kväver de små innan de knappt hunnit dra sitt första andetag. Varför ska det vara så?

Det svider på min vrist. Har ingen som helst aning om varför. Har varit ute och balanserat på broräcken med erika. Det var trevligt. Har gjort upp stora planer för henne!

Tog en sväng nere på stan med Mya efter föreläsningen. Målet för dagen var underkläder till kryssningen. Letade överallt, gav upp och köpte tillslut två par.. nice.

Klockan är åtta och jag ska ner och kolla om erika lever. Hon har antagligen somnat med mp3lurarna i. Sött av henne (?)

Bacardi

well.. back in school. Kul. Sitter på en rad, Jullan, mya och jag. Vill gå hem och dö. Eller i alla fall ta studenten, helst nu!

tänker på kryssningen. På lördag smäller det. I like it!

Nu ska det snart drickas kaffe och lyssnas på föreläsning. Trygghetsvecka denna vecka tydligen. Amen.

Out of taste

Gårdagen var som i en dimma. Trött, ett snurrade huvud, tankar som flög överallt och ingenstans. Huvet gjorde ont, ren vodka är ingen höjdare även fast det kanske känns som en bra idé för stunden.

Åkte med mormor och erika för att träffa de som vi ska jobba hos i sommar.. galet stort hus med galet stor trädgård. Helt otroligt fint! Tre våningar med högt till tak, stora fönster med sjöutsikt och ja.. allt man kan drömma om! Det blir great det där!

Idag följde jag med anna och stina till kyrkan. träffade eje, sara, fia, joel, emil, dennis och en massa annat löst folk ;) riktigt kul var det. Sen vidare hem till farmor som bjöd på mat. Där träffade vi tove och frida och satt och pratade skit, i timmar! Tröttnar nog aldrig på att skratta med dem!

Imorgon ska jag träffa julia. sjunga! :) Borde försöka med lite plugg också. Sista dagen på lovet och inget gjort. Idag ställde eje min favoritfråga: "vad ska du göra efter studenten då johanna?" han fick det spännande svaret: "ingen aning.." Poor thing (jag alltså).


Sooner or later

Kvällen som började i Irsta, mellanlandade på Sigurd och slutade vid soluppgången i en källare i Sala. Just nu är jag bara hungrig och trött efter mycket lite sömn.. Julia står i duschen, skönt, för henne alltså. Jag väntar med det tills jag kommer hem till mormor. Där väntar mat och fräscha kläder.

So, påskafton it is. Ska äta hemma hos mormor och morfar med familjen min. Förhoppningsvis får man ett litet påskägg av mormor också. Alla tiders! Julia ska hem till möklinta och leta påskägg, hihi. Gulligt tycker jag!


Under

Uppsala igår med Julia och maja.. It turned out great! Gick på weekday och kollade klänningen jag funderat på så länge. Bestämde mig för att den inte satt riktigt så bra som jag ville och köpte en annan randig klänning. Ett secondhandfynd hann det blir också innan vi åkte hem igen. En klänning som just nu är utsatt för sax och symaskin.

Imorgon blir det mat hos kusinerna och senare på kvällen ska julia mötas upp för att sedan dansa bort sorgerna på sigurdsgatan där kniven med crew anordnar passionsdramat. Spännande. Elektro har utlovats. Jag är lycklig.

Lillasyster är sur. Det är hon för det mesta, men idag är det extra argt i lägret. Ska snart skjutsa ner henne på fotbollsträning. Hoppas att erika följer med, annars skaver jag väl av passagerarsidan mot ett träd eller nåt, om millis ska sitta och vara sur hela vägen.


Inga fåglar



Trött och seg. Hoppas på uppsala imorron så jag kan andas ut och sluta fundera på vad jag ska ha på mig på kryssningen. Och fredag.. också ett mysterie, även fast det kanske bara blir kusinerna, så känns det som att det kanske är dags att ha nåt nytt. Gosh. På lördag ska jag och erika iaf åka och kika lite på huset där det ska hållas fest i juni. Träffa hon som ska ha festen och göra upp lite. Ska bli spännande. Huset är tydligen något utöver det vanliga. Well, at least so I've heard.

Millis verkar nöjd med sin födelsedag, Emilia är här, Erika har sovit sjukt länge som vanligt men har nog äntligen gott upp nu. Planderna för dagen är inte riktigt klara. Vet bara att jag måste städa lokalen.

Oh by the way, jag råkade dricka rutten mjölk igår, men jag mår bra, jag är cool.

later

Love in an elevator

Imorgon fyller Milis år. 13 år har gått sedan jag och Erika på påskaftonsmorgonen fick en lillasyster. Helt galet!

Denna söndag var tänkt att gå till att göra det plugg som ligger och väntar, så att jag slipper göra det senare i veckan. Som vanligt blev det inte riktigt som tilltänkt. Däremot känner jag mig lyckligt lottad då jag vid exakt rätt ögonblick för en gångs skull var på alerten idag och slapp frontalkrocka med bilen. Yes! Dock var det nära ögat.

Har gjort halloncheesecake nu på eftermiddan. Ska bli spännande och se hur den smakar! Hoppas på gott, annars blir det jobbigt.

Millis idag: "Nån gång skulle jag vilja testa och svälta dig Johanna!"

Känns bra, känns mycket bra.


Wasted years

Vet som så ofta förr inte var jag ska börja. I vilken ände jag ska dra. Hur jag ska börja skriva. De första orden, inledningen, är det svåraste av det svåra.

Igår var jag och karin till västerås. Jenny tillbringade veckan här nere för praktik, så vi passade på att ses. Har inte träffat henne sen sommaren 2006, så det var väl mer än på tiden. Vi vandrade runt i ett härligt vårigt västerås, åt galss och myste. Pratade gamla minnen, uppdaterade varann och hade jättetrevligt! Kom på hur lång tid det gått och trots att vi förändrats både på utsidan och insidan, så var det nästan som att plocka upp där man senast sa hejdå. Imorgon åker hon tillbaka till Umeå, återstår att se när vi ses igen.

Idag åkte jag och anna in till stan för att kika på ukm. Ganska tråkigt måste jag säga, men ett par bra nummer. Diane och Fia var bra som vanligt, trots att fia var sjuk. Solen i ögonen hela vägen hem, snook i bilstereon. Härligt! Längtar mig sjuk till P&L.

Jag vill så galet gärna åka på Siesta i maj. Sjuukt bra musik! DOck blir det lite svårt med student och allt vad det heter. Synd, mycket synd. Arvika lockar även det. Depeche liksom, puss på dem! Way out west såklart också. Men utan jobb, inga pengar, inga festivaler.


Exposure fade

I'm not the least scared of the tragedy
in my chamber of shades I'm changing shape with ease
Piece by piece collecting my memories
until I'm the cut out heart
bleeding
making love with sleep



Ja för det är inte lätt när det är svårt...


Smile like you mean it

Har sovit halva dagen. Käkade lite för en stund sen och sitter och funderar på vad jag ska hitta på.. Kanske ska börja sy om de kläder som ligger och väntar på att bli omsydda och snygga till sommaren. Först ut är nog en svart klänning som ska få sig en make over.

Borde kanske plugga lite, men det får vänta tills imorron. Snart kommer Millis hem och då blir det inget vettigt gjort!



                    

Passar på att slänga upp några bilder från lördagens förfest hemma hos Julia på dammgatan.
Hela klassen plus Cissi runt ett stearinljus under earth hour. Mys!

           

Påsklov?

Konstigt och abrupt slut på skolveckan. Hot, poliser och krismöte. Skolan stängs veckan ut och vi får två dagars extra påsklov. Folk var glada, men jag var mer förundrad över hur det bara kan bli så, rätt som det är. I år igen. Nån är uppenbarligen missnöjd!

Har satt färgning i håret på Cia och snart ska det slingas!

RSS 2.0