Going down

Nu är de på bal! Så sjukt snygga har de väl aldrig varit? Ohlala. Bilder kommer nog upp imorron, för nu orkar jag inte. Har inte ätit på i stort sett hela dan om man inte räknar med de små makaronerna där runt ett..

Tog med mig erika och åkte in och hämtade julia nån gång efter halv två. Gick till hårverkstan där de andra höll till när fia fixade deras hår (sara, amalia och karin). Sminkade julia och karin och gick sen hem till kalle och var där typ trekvart. Drog en kam igenom håret på honom och julia tyckte att jag skulle ge honom en av mina hårnålar. Okej då, jag var på humör så han fick en. Sen ner och trängas vid röda mattan (suck) vi hade ju nära iaf. Tog några bilder, dock inga fina. Gick in på baksidan av hotellet och tog lite mer bilder, finfint. Hoppas nu att de har riktigt kul.

Amalia gjorde mig oglad idag. Synd att det alltid är hon som kommer med nyheterna.

Inga låtcitat idag. Eller jo, Lily Allen: Fuck you very, very much!




Cigarettes and alcohol

Frustration. Julia svarar inte på mitt sms. Jag vet, det låter inte som något att bli frustrerad över, men sån är jag. Har lyckats övertala erika att följa med mig till sala idag. Mycket tid att slå ihjäl ensam annars..

Bal, bal, bal är det enda som finns i de andras huvuden idag kan tänkas. Jag tänker sol, sol, sol och en värme som om vi bodde vis medelhavet. Härligt! Å andra sidan kan det nog bli ett par jobbiga timmar att stå där och titta när de kommer utmed röda mattan och in på skabbhotellet. Hoppas nån snubblar, hihi.

Bulan på benet är fortfarande blå. Det nya för dagen är väl att den skiftar i grönt. Lovely! Erika har ett blåmärke på exakt samma ställe, på samma ben. Hon minns inte ens vad hon har gjort. Jag är bättre.

Nu ska jag duscha och plocka ihop diverse sminkgrejer. Sen måste jag nog ut och öppna alla dörrar på bilen så att den inte är 56892299 grader varm när vi ska åka. Vissa bilar är utrustade med ac. Det är den här med, den har bara inte fungerat sedan 1999. Way to go!

Don't look back in anger

Sitter och lyssnar på Oasis. Mycket musik idag känner jag. Som det ska va! Känner att det var väldigt, väldigt längesen jag var och lyssnade på livemusik i någon form.. hm.

Take me to the place where you go
Where nobody knows if it's night or day
Please don't put your life in the hands
Of a Rock n Roll band
Who'll throw it all away
...
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out
...
Don't look back in anger
At least not today

Mina ben är fortfarande lite blöta och jag har bitar av grässtrån på fötterna. Har varit ute och fått hjälp av pappa och farfar att leta fram jutesäckar som ska bli kläder till vikingafesten. Har spolat dem med högtryckstvätten och imorron ska jag sy och köra dem i tvättmaskinen. Tumme upp!

Studentveckan ska bli bäst!

Let me down gently

Okej karin, jag kanske har en bula på benet, men den är typ som ett isberg. Den ser liten ut från utsidan, men under huden döljer sig en blodansamling motsvarade vad mitt stackars hjärta orkar pumpa ut på typ tre slag! En riktigt stor och öm blodbulle! Nu ska den få sitta och gosa sig och bli gammal tills den på studentveckan troligtvis kommer få både en och två kompisar..

Jag kommer inte höra av mig igen och jag kommer inte ta skulden

Har legat ute och solat och lyssnat på Håkan Hellström och Mando Diao. Åh vad jag tycker om Mandos andra platta! Finns nog inte en enda låt som ens är sådär!

Julia har berättat en rolig grej för mig. jag skrattade och önskade innerligt att jag också befunnit mig i centrala sala mitt på dan idag! Behöver både ett och två ordentliga skratt. Kan hända att mamma och erika kan hjälpa mig.

Våran hemtelefon har lagt av. suck.

Sewn

Vaknade nyss. Lägenheten var varm som en ugn. Fint väder idag igen, greatness!

Jag har ont på mitt smalben. Ganska långt ner mot vristen. Ett blåmärke, kan tänkas men nej! en böld är vad det är! Det är liksom ett blåmärke som uppgraderats till något som ser ut som om jag blivit misshandlad med ett järnrör... typ. Livet är hårt. På många sätt. Fyfan

Planerna för dagen är inte många. Åka hem, städa, sova, vara med erika. Funderar på att åka och köpa godis, det är ju faktiskt lördag och jag har ju faktiskt sommarlov (!)

over and out

spegelrum

Trött, full och kall. Iskall.

Game over

Var till norrmanska en sväng med julia. satt ute, skönt. Därefter hotellet som blev gratis med lite hjälp över staketet av cj o rey.

För vi ska ta studenten! Och jag ska blicka framåt. Beautiful

finns inget jag hatar så mycket som att vara missförstådd
tyvärr förstår jag. alltför väl..

The queens corner

Jag går inte i skolan länge! Allt blev klart i tid och betygen bra mycket bätte än vad jag vågat hoppas på!

Mamma fick sin examensnål i västerås domkyrka och har du på eftermiddagen/kvällen firats rejält ute i saladamm. De håller nog på ett bra tag till men jag toog josse o alex och åkte in till stan. Nu sitter jag hos julia och knappar. Cecilia är på ingång om sisådär en halvtimme och sen blir det nog norrmanska eller nåt i den stilen. hotellet är tråk och jag är sugen på öl, prat och skratt!

Min lugg har blivit jättelång och hänger ner över ögonfransarna och gör dom raka. Inte kul! Ska nog klippa lite i den i helgen tror jag, men jag drar mig eftersom jag är expart på att klippa snett, hmm.

Skräckis på tv. Kommer itne ihåg vad den heter, men har sett den förut. Lite exorcisten-aktig. Constantine kanske den heter vid närmre eftertanke.

The end

Idag var det gråtfestival i det ljuslila klassrummet på andra våningen i a-huset. Galet sorgligt att det är i princip slut. Kommer sakna det nåt oerhört! Inte pluggandet såklart, men allt det andra. Sitta i cafeterian och smaka av julias kaffe, skratta fram tårar på tisdagseftermiddagarna med maja, bli knuffad av sara, höra viktoria säga "oki" och så såklart karins fotbollsberättelser och ständiga påminnelser om att hon trodde att afrika var en djurpark när hon var liten. Jag kommer sakna alla orden. Manulerna, talunerna, klammen, lillebror, bebbe.. allt! Usch

Sitter och gör klart det sista i svenskan, sen är jag färdig! Svårt att tänka sig att det här är sista pluggkvällen på säkert ett år! En enorm känsla av frihet sprider sig i kroppen. Snart kommer huvudvärken med största säkerhet och då har jag ändå saker kvar. Måste packa grejen inför imorgon och komma ihåg att lägga fram studentmössan så att jag inte glömmer den till mösspåtagningen! När mamma kommer hem vill hon att jag ska coacha henne att sminka sig själv. Vi får väl se hur det går!



Je ne regret rien

Åskan förstörde min kväll som skulle bli så fylld av nyttigt pluggande såhär när man har två dagar kvar och tre uppgifter som ska in. Bildspelet har i alla fall blivit klart och ligger på karins usb i väntan på imorgon. Då ska det grinas! Två träffsäkra låtar och en hel massa bilder på världens bästa.

Inte mycket mer att skriva nu. Redan hungrig igen, men ser nu att det ju faktiskt är två timmar sen jag åt. Hm. Erika smsar och sover om vartannat. Kul att min syster är så villig att vara social med mig...

Rape me

Darfur. Redovisning imorgon. Skulle ha jobbat på det nu på hålet, men julia underhöll istället. Fortfarande dragen från igårkväll satt hon i klassrummet och var fräsch. Min älskade jacka luktade lite mer alkohol och kräks, men det gör absolut ingenting! You only live once!

Vix har bil idag så vi ska nog snart åka hem. De har dock åkt och solat, så vi får se om jag får tag p åde i tid. Har bara en femma på mobilen, så jag lär verkligen välja vad jag svarar på och vem jag ringer. tricky.

Jag vill festa! Med studentveckan i antågande så är det väl inget jag behöver vara orolig för att inte få göra. Fredag, måndag, tisdag, onsdag är iaf inbokade, sen får vi se om det bli nå mer. Underbart! Jag älskar att vara ung och dum. Jag älskar mitt liv just nu. Jag älskar min klass (som jag kmr fortsätta kalla min klass även efter studenten) och jag älskar att jag har körkort, snygg kropp, lagom stora fötter och en ganska snygg naturlig färg på håret. Det där med kroppen är väl inget jag älskar varje dag direkt, men idag upptäckte jag att jag lätt fick igen mina jeans i 25/34 och insåg att jag nog stressat bort nåt kilo. Inte jättebra kanske, men det känns bra att det inte bara går åt ett håll!

Nu ska jag höra av mig till de andra och kansek gå ner på stan. Behöver plugga (-.-) men jag får lösa det imorn förmiddag. Onsdag, torsdag, fredag to go. På fredag blir det fest x2 eftersom mamma har examensfest ute i saladamm först, wiho!

Stabbed

Jag är övertrött. Så övertrött att jag till och med är på plugghumör (!!!). Kunde inte sova på nästan hela natten igår på grund av mensvidervärk. Frossade, skakade och mådde illa som en räv. Är dock evigt tacksam att den äntligen kom!

Läste i en tidning i skolan idag om sk "bakgårdsaborter" i slumområden i Kenya, där unga flickor gick med på att bli nerdrogade och sedan skrapade på insidan med ett metallföremål för att driva ut fostret. Allt för att få fortsätta gå i skolan. Många av dessa flickor dör. Antingen av förblödning eller av infektioner som sprider sig in i bäckenbenet. På sjukhusen kunde det ligga fler kvinnor i samma säng (!) och vrida sig i plågor och skaka av blodförlust. Jag mår fruktansvärt dåligt över hur jag dels har mage att klaga över skolan, men även för att jag medvetet flera gånger inte har brytt mig om att använda preventivmedel, när det finns GRATIS. Plus att jag dessutom kan genomgå en säker, laglig och även det, gratis abort utan risker. Usch, det är så vidrigt orättvist!

Nu ska jag inte förstöra mer för er som vill sova gott. Vill bara att människor ska vara medvetna om hur bra vi har det. Vi tar så lätt saker för givet, för att vi tillhör de allra "lyckligaste" 20 procenten av jordens 6 miljarder människor.

Right side

Har fått reda på att jag får mvg i religion B, fältstudier (tanzania) och PA-kursen. Lovely! Kan hjälpa upp mitt medel lite ifall jag får för mig att söka in till uppsala nästa höst.

Sara sitter och gnäller över att hon ska jobba på onsdag. Sluta gnäll människa! Skulle ge mycket för hennes jobb. jag menar åkrahallen! sweet!

Har finally sparkat igång mitt geografi/samhällsarbete efter att ha bestämt att det ska få handal om darfur. Very briefly eftersom det ska redovisas redan i övermorgon, men jag hoppas verkligen att jag hinner få klart litegrann iaf. Gruvan på ikväll och imorron kväll, plus att historian ska in imorgon. inte många dagar kvar nu! På fredag blir det mammas examensfest och sen ut och fira att det är slut! Löningshelg försök och svälj stoltheten ur en ölbutelj!

Maja redovisade Håkan idag och spelade för sent för edelweiss.

Julia, Sara, Sanna och de andra spelar på debaser slussen ikväll. Åh vad jag ööönskar att jag vore där i solen i sthlm med dom och inte här i ett klassrum med lila väggar i lilla sala!


Och där står du

Sitter i brist på annat och funderar över saker. Om två veckor är allt slut. Studentveckan och allt vad den innebär. Undrar vilka minnen man kommer ha från den veckan? Vad kommer hända och med vem? Förundras över hur lite man vet i nuet (och hur glad man antagligen är för att man inte vet mer än man gör). Nördar på cykelracet. Det kommer bli perfekt!

Vad ska du göra sen? är en vanlig fråga. Det finns bara ett svar på den, en mening med tre ord. Jag vet inte! Det finns så mycket att göra att man sätter sig ner vid vägkorsningen och bara stirrar. Stirrar på alla möjligheter som helt plötsligt blivit synliga. Så mycket man vill göra, så lite tid. Så lite pengar.

Millis spelar klarinett så det hörs ända upp hit. Bakiserika har vaknat och glidit ner för trappan som en snigel på en fuktig glasskiva. Snabbt och ljudlöst med vad som ser ut som en minimal ansträngning, men antagligen ligger det betydligt mycket mer beslutsamhet och styrka bakom hennes beslut än vad som syns. Den ökända betongkepan har for once bytt huvud från mitt till hennes. Sweet.

Emilia och Millis har bakat kladdkaka. Den ska ätas med kaffe och glass alldeles strax. Underbart.

-

>.<


bara för att


Tinnitus i hjärtat

Trött i hjärnan already. Vaknade tidigt. Hade lovat att hämta en färdigfestad erika i sala klockan tio (!). Inatt ringde telefonen. Det var erika som sa att saker hade spårat ur och att hon ville bli hämtad i sätra istället. well. En bortsupen mobil och en slingblondering senare sitter vi och glor på varann i soffan. Kan hända att det krävs en promenad för att rensa saker? En sak är i alla fall säker. Jag är jävligt glad att jag inte är där hon är i livet. Två år är egentligen ingenting, men ändå så mycket!

Jag vill inte plugga! Det är verkligen med en ångest som river i både kropp och själ som jag sätter mig här och öppnar mina små word-dokument. Det är mycket kvar. Långt innan jag når slutet på tunneln. Så mycket jobb, så få dagar. Det löser sig ju, det vet jag. På ett eller annat sätt.


Palestine

Den absoluta favoritlåten just nu måste vara Laaksos Palestine. Underbart vacker!

Mitt uppdrag denna kväll var att designa om Erikas blogg. Fick dock inte lösenordet (tydligen jääävligt hemligt) utan hon loggade in och så skulle jag lova att inte logga ut förrän det var klart. Mamma kom upprusande och förstörde, så det blev ingen fräsch, fin blogg för E idag.

Var precis ner och åt några räkor och kollade på utröstningen i Robinson. Värdelöst program, man blir ju gråtfärdig! Tydligen är det en film på tv snart som pappa gav ett visst hopp. Han brukar ha bra smak när det gäller filmer, förutom att han tycker om jakten på röd oktober. Blä

Jag hade ju kunnat hotta upp det här inlägget med en bild, men jag skiter it'

Får lite ont i magen när jag låter tankarna dra ivåg åt vissa håll. Inte kul. Nej, alltid rött, alltid rätt!

Hurtful

Hårsprayen ligger som en dimma mellan mitt och erikas rum. Syster ska på fest och bli dryg i huvet, så hon fixar håret nåt helt enormt. Hur dryg hade hon tänkt bli? Ska hon kompensera sitt bortdomnade huvud med en avancerad friss? I say you don't know.

Upplagt för en crapig kväll. Erika kommer inte vara hemma och jag har inte planer what so ever annat än att bråka med millis och kusin emilia när de kommer hit från kumla. helgen före löning = död sala stad. Vännerna har annat för sig I guess. Tur att gårkvällen var lyckad, annars hade jag joinat mammas gnällklubb!

Sällskapssjuk!

Nu kan jag inte andas längre. Seriöst erika! och en gång i minuten störs min ljuva musik i datorhögtalarna av hennes mobil som verkar kunna ta emot hur många jävla sms som helst!

Det är inte lätt när det är svårt!

För sent för Edelweiss

Gårkvällen började som så ofta annars hemma hos Julia. Övade balsminkning, åkte till åkrahallen, skrattade och kollade på film. Lånade ut ett par shorts till henne som hon ska ha på måndag när de spelar på debaser slussen. Såå jävla sugen på att åka dit, men det kmr bli dyrt och krångla till jäävligt mycket med skolan och allt nu sista veckan. Men men. Efter ett tag kom Jens och efter lite alkohol gick vi till norrmanska..

Nu ropar erika att min kvart av ensamhet är slut och att vi ska ut och gå. Fortsättning följer...



Efter en långpromenad innefattande en ordentlig regnskur är vi inne igen. Nästan så att det känns som att det ska börja åska. Dislike. Mamma har psykbryt i telefonen med nån, vet ej vem, och jag funderar på om jag ska börja skriva lite på historiearbetet igen eller om jag ska ta och sjunka ner i soffan med erika och kolla på pistvakt och äta godis. Svårt val.. Mat snart? Jag är jättehungrig! Har ju faktiskt inte ätit nåt än idag.

Boogie Down

Ska åka in till sala snart. Har fått i uppdrag att köra ut Millis till kumla. Skoj..?

Nu har jag packat ner allt som ska med till Julia. Shorts och diverse ögonskuggor. Jag är nervös! Har fått mycket förstroende i det här med balsmink! Jag har aldrig påstått att jag är duktig, även fastän jag ju faktiskt brukar kunna göra gnällmamma nöjd med make-upen once in a while.

Var med de andra till Västerås idag. var egentligen på jakt efter ett par nya byxor, men det blev en kjol, en sjal, en tubtopp, en långärmad tröja och ett par solglajjer. Mycket nöjd! Fick dessutom köra nya bilen twice. Mamma var gnällig, men vad annat hade man väntat sig? Den var jättekul att köra! Just nu står den fint parkerat på andra ledden jämför med de andra bilarna. M o p suckar. Jag får flytta den sen. Ska köra den andra nu ett tag. Det finns inte överdrivet mkt besin i den, men det ska nog räcka. Den ska ju bara stå och bita lite på dammgatan!

Det verkar stört omöjligt att få tag på Julia på andra sidan cyperspace. Skit samma.

Born under a bad sign

Rubriken. bra låt. Moneybrother. Bra kille. Gosar in sig och sätter sig på repeat i hjärnan bara. Har nog gått och sjungit på den i stort sett hela dagen.

Idag kom faster på besök en snabbis. Hon hade cyklat hit hemifrån Irsta (!!!), kom hit för att säga hej och snycka mat av farmor och cyklade sen hem igen. Jag och Erika ska kanske cykla senare ikväll, just nu regnar det lite. Mamma har liksom jag pluggångest och hänger över köksön och tror att hon har cancer i hela kroppen.

Ska äta lite nu tror jag. De andra åt för längesen så det blir nog till att micra kycklingen. Den blir ju just inge seg och jobbig då!

Om en vecka är det bara en skoldag kvar!

När ska du lära dig att allting inte är så lätt som du trott i hela ditt liv?
...
Olika dagar ger mig olika svar, vad ska jag göra åt det? kan jag lära mig något?

Jag har lyssnat på Vargpakten, igen.


Stjärnfallet

Det blev ingen film igår. Tröttheten tog över. Erika gnällde på att jag sa filmtiteln fel. Jag är medveten om det och anledningen är att jag översätter den direkt ifrån spanska, eftersom jag när jag såg den första gången faktiskt såg den på just spanska.

Klockan slog just 11.11, den 21 maj 2009. Jag sitter och översätter en artikel från svenska till engelska. Orkade knappt äta någon frukost och det känns som om jag vaknade tröttare än jag gick och la mig.

På andra sidan råder tystnad. Kanske även där en trött själ?

Over and over

Jag har ont i ryggen, i örat och är frustrerad.
Frustrerad över att saker så sällan blir som jag vill, att jag tänker sönder allt, vrider och vänder på det tills jag tillslut kommer till slutsatser som ofta visar sig vara långt ifrån sanningen. Varför ska min just nu så begränsade energi gå till allt detta värdelösa tankesnurr? Varför kan jag inte bara vara? Låta saker vara. Koncentrera sig på det som faktiskt är viktigt här och nu. Allt som måste göras, allt som ska hända. Det är så svårt!

Fyra dagars ledighet som ska fyllas av plugg. Om jag känner mig själv rätt kommer det läggas betydligt mycket mer tid på att skriva om min ångest här, än vad som kommer läggas på skolarbete. Hoppas verkligen att jag kan hitta på något på fredag. Behöver komma bort från det här skrivbordet och rensa huvet. Perfection vore om jag kunde åka till Julia och öva balsmink och sedan kombinera det med en öl på norrmanska och fyra ton skitsnack. Love

Erika tänker sitta uppe inatt och kolla på En motorcyklists dagbok. Den är ruskigt bra, men jag blir så kär i che guevara när jag kollar på den. Kanske joinar henne, men jag tvekar om jag orkar vara uppe ända till efter två.

Nu kom nästan en tår, herregud vad jag inte tycker om det här. Drömmer mig bort till en plats där jag mycket hellre vill vara!

Right back at you

Ledig från skolan tills på måndag. Härligt!
Music, music, Alice in Videoland. Har varit ute och gått med Erika och nu är hon borta, kanske nere.

Idag lämnade vi in projektrapporten vilket känns great! Äntligen är det ur världen och vi är lite närmre målet.

Hjärnan har inte så mycket tankar idag, så jag går nu.

Get on the bus

Name the pet i högtalarna när flitens lampa lyser över mitt och julias huven. Blir sugen att gå på klubb nu. Jag vet att jag jämt säger att jag hatar att dansa. Anlednignen till det är väl främst att det oftast blir äckelhotellet så fort det är utgång för min del. När man är på en härlig klubb med mycket folk och vidrigt bra musik så är det klart att man dansar tills fötterna blöder, för då är det en helt annan grej! Då, ladies and gentlemen, älskar jag att dansa!

Julia och jag tänker attenda i studentkören, hihi. Första repet om tio minuter. kan hända att det är dags att smyga sig ner till c-huset. Hoppas amalia är med! Det är hon nog.

later

This spring

I'm in love with a fairytale, even though it hurts
Oslo hade enligt Sara varit helt galet i söndags! Det kan man ju förstå! Vinnare av schlagergrejen och så nationaldag på det. Heja heja!

Det har blivit en svart böld bakom mitt öra. Nu är jag rädd! Dessutom har min högersida blivit lite knäpp igen. Doctorsappointment? jaa, det kanske börjar bli dags.

Stog nyss i duschen då hjärnan började spinna iväg på högvarv. Oj vad jag filosoferade. Orkar inte skriva ner det här och nu, för jag ser att house har börjat för längesen. shit!

Fight the fight

Nu vill inte jag gå i skolan mer!
Jag orkar inte en enda dag till och just nu känns det vansinnigt frestade att hoppa med huvet före ut genom fönstret!
6 skoldagar kvar och ungefär lika många arbeten som måste in. Hur har de tänkt att vi ska hinna? Är det verkligen bara dålig planering som gör att jag sitter här med kniven på strupen?

Erika har inspekterat mitt öra och konstaterat att jag har samma åkomma som hon och hennes kompis Seyran. Jag vill skrika och grina och skära av örhelvetet! Tydligen är det just vad som måste göras, skäras alltså. Fuck! Ont, ont, ont. Ska gnälla lite för mamma snart, men jag vet precis hur det kommer bli. Hon kommer titta på det och säga "vad var det jag sa?". Det finns absolut ingen kommentar som gör mig så arg som just den när jag är på det här humöret. Kan hända att jag ska gnälla för pappa istället, då får man lite mer vad man är ute efter. Att någon ska tycka lite synd om en.

Nej, nu vill jag bara stänga in mig själv i en låda och öppna den på eftermiddagen den 29:e maj!

Ohjustde! Jag har klarat matte c! Greatness!

Jag älskar Laakso

Dancing Queen

De andra tränar baldans nere vid idrotten. Kjolar, klackar och hela baletten. Jag har ångest för allt jag inte orkar ta mig för att göra. Känner även hur det rinner var från mitt öra, äckel! Har sovit på smärtörat nu i några dagar och det gör faktiskt riktigt ont nu. Inflammation och annat skoj. I hålen alltså, inte i själva örat. Om man vill ge lite smärta till sig själv i present, så gör man som jag och tar två hål brevid varandra högt upp på örat, där det liskom är alldeles hårt. De gör fortfarande ont, fastän jag gjorde dem för snart ett år sedan. Vill man döda mig så ger man mig en kram och lägger sitt huvud/öra mot mitt och trycker till. Då gråter jag!

De har ändrat nåt på facebook, så nu kan man blocka folk. jag och julia är misstänksamma. positivt är dock att man kan blocka randomfolk och äckelmänniskor som skriver till en, wiho!

Nej, jag vill att det ska bli sommar, för då ska jag och julia ut på roadtrip! hur kul som helst! Måste ju förbereda lilla (stora) bilen på vad som komma skall. Dennes sista resa, som planeras bli the eurotrip, sommaren 2010!

 

-

Jag har glömt vad jag sagt, jag har tappat all takt
Jag är borta
Mitt liv är ett brus, jag har för många ljus i min tårta

Die mauer

Somnade på bussen och vaknade av att karin satt brevid och gjorde sitt bästa för att få mig att vakna. Soundtracket till min härliga sömn var för dagen the Killers. åh så bra! håret i nacken reser sig av Read my mind.

It's funny how you just break down
waiting on some sign
...
The stars are blazing like rebel diamonds
cut out of the sun
when you read my mind


Riktigt tråkigt väder idag vilket gjorde promenaden till gruvan lite seg. Men dit kom vi, och ner kom vi. Skulle egentligen åkt in till stan igen ikväll, men jag pallar inte. Måste plugga lite. Näst sista skolveckan och redan bara två dagar kvar! Funderar på hur detta ska gå ihop. Börjar dessutom redan längta till helgen. Good job, johanna! Någon dag i helgen måste jag iaf arrangera en liten get together med karin, så vi kan prova lite sminkningar till balen.


Guds utvalda stad

Olle ljungström sjöng lite i mitt huvud idag när vi strosade runt lite på söder. Längtar till jag har vunnit på lotto och skaffat mig ett place där. Tog bussen till kungsträdgården och mötte upp de andra där vi skulle sjunga. Tror aldrig jag varit med om att dra så mycket blickar till mig som när vi gick där och sjöng på gatan upp mot nk och så ett varv uppe vid plattan. Men kul var det! Dagen avslutades med att gå hela vägen tillbaka från sverigehuset och upp till kyrkan på söder (heter?). aja, den ligger iaf på ett litet berg, jättefint läge verkligen. Med hjälp av niklas tassade vi upp i tornet och kikade ut över stan. när vi står vid klockorna slår de kvart över fem. Hjärtstillestånd!

Nu är jag trött och i behov av en dusch. Imorgon står gruvan på schemat i stort sett hela dagen. Först underjord med skolan och sen rep på kvällen.

Jullebulle är ute på bus. Snygg lögnhals. Jorå

Call on me

Sitter och gäspar efter att öst över delar av mitt inre på Maja. Hon är bra!

Funderar på om jag ska sjunga igenom lite noter inför imorgon. Tidig start, köra in till Sala för att sedan åka till Stockholm. Vi gruvskallar ska tydligen representera Västmanland på nån typ secialdag på Sverigehuset. Det ska bli riktigt kul faktiskt. Tassa runt i Sthlm med gruvkläder à la 1700-tal, looking forward to it!

Har hört ryktas att det är eurovisionschlagergrejs idag. Kan ju hända att man kikar lite. Erika och mamma ska tydligen göra pizza och det kan hända att jag hjälper, om jag är på mitt fina, hjälpsamma humör.


Longing for lullabies


Dead quote olympics

Jag förstår bara inte.

Ibland gör man absolut ingeting och det blir fel ändå

Skulle ha pluggat idag var det tänkt, men har istället mest sovit och läst i den där j*vla engelskaromanen som måste vara utläst snart, helst nyss. Historiearbetet ropar från långt i fjärran men jag kan inte koncentrera mig.

Markus Krunegård räddar denna vemodiga dag.


No one sleeps when I'm awake

Bakis, skakis, trött och hungrig.

I Julias lägenhet efter en promenad genom stan. Kamphundarna sov nog, för jag såg inte till någon sån helvetesvarelse idag. Skönt.

Jag älskar förresten när julias mobil är avstängd.

Om nån timme ska jag köra bil. Tjoho. Ska höra av mig till karin som sovit i ännu en annan del av stan. Vi sprider ut oss minsann. Undrar om hon är pigg. Vinaren var ju faktiskt tom när vi lämnade vår lilla förfest!

over and out

All my senses

Snabbt inlägg innan jag måste hoppa in i duschen. Kan ju iofs hända att det inte ens finns varmvatten, så jag måste ha lite tid på mig om det nu är så jävligt att jag måste ner i källaren. Suck. Yngsta syster springer runt och har klädångest. Hon ska tydligen på fest och snart kommer hennes kompis hit och jag kommer inte kunna sminka henne och hej och hå, skrik och panik. Själv är jag sjukt hungrig och sitter med filtar om mig för att inte frysa. Kom hem strax före två och somnade på soffan. Vaknade och gick och snodde ur pappas chokladask. Jag har varit ärlig och snäll och låtit den vara hela veckan. Igår ser jag hur erika går och snor och när jag påpekar det säger hon att "det gör ju alla!", så även jag numera.

Nej, nu ska det hällas vatten på mig så jag blir lite fräsch. Luggen vill inte vara med längre. Jag gillar inte när det blåser! Håret delar upp sig i små slingor och ser skitigt och snuskigt ut. Idag hade det dessutom varit sommarväder om det inte blåsit så förbannat. Suck. Partymood!

Ska ringa till Karin nu, hon ska med ikväll, kul! Sara är i Oslo och hälsar på sin bror. Jag vill också ha en bror! Hon har två, hon kan få dela med sig!

 

Bridge over troubled water

Nu är det över. Matte C är i princip slut nu och vad det verkar så har jag klarat mig undan med ett g. Nationella var som förväntat ganska svårt, men jag tror att det blir godkänt.

Sitter i biblioteket brevid Diane och funderar ut vad jag ska hitta på. De andra kommer nog sitta kvar på provet nån timme än. Vet förresten inte om Julia hadae skrivit klart del 1 när jag var klar och gick. Jo det måste hon väl ha gjort, eller?

Det finns massor med övrigt plugg att göra, så det kanske blir lite svenska eller geografi, we'll see.

Studentfest ikväll på hotellet. Tema vitt. Hur mycket vitt har man i garderoben? I stort sett ingenting! Får troligtvis låna nåt fint av Julia om jag ber snällt, and I will. Som sagt,  jag kan ju när jag vill!

-

Hur kan en röd prick få dig att vilja riva ut dina ögon?


Erase and rewind



För långsamt, för snabbt, men aldrig i takt

Kristina är sur för att det inte går som hon vill i nån halvkass eftermiddagsserie på tv. Erika är sur för att fyra av hennes knappar på mobilen har slutat fungera (överansträngning?) och jag är sur på pretty much allt. Eller nej. Men jag är otroligt frustrerad. Just nu blåser det isvindar in genom förstret och Erika har börjat skrika på en katt. Jag funderar på vad jag ska ta tag i först. Självvärderingen, historiearbetet, svenskan, geografi/samhällen, eller matten. Matten är ju mest urgent, men oxå det som är tråkigast. Igår gömde jag mig från skoljobbet hemma hos Julia. Det funkade dock inte speciellt bra, så när jag kom hem vid åtta pluggade jag till typ elva. Men som någon sa: Snart är det slut och då ska du ut i arbetslivet. Måste jag?

Nej, jag vill fly längre bort än bara till Julia. Parisplanerna låter helt underbara och jag hoppas verkligen att det blir av den här gången! Långa promenader i knälånga, fladdrande klänningar på Paris gator en solig augustidag. Can't wait!

Stronger than Jesus

Företaget har gått runt ekonomiskt! Lyckorus!

Stockholmssången och härliga vårsol! Bara glad just nu.

Don't you know love can kill anyone?
-
A Camp
Ska se dom i sommar. Peace and Love. Underbart!



Badboy

Nu får jag panik! På allt! Får jag inte klart nåt av det skoljobb jag har kvar så dör jag! Kom hem från Julia för ett tag sen. Jag förstörde henne huvud lite, men det blir nog bra. Inget som inte lite silverschampoo kan fixa till!

Imorron ska fanimej den där årsredovisningen bli klar! Maja, sara och vix jobbade jättemycket på den idag, så nu är det bara jag, jullan och karin som ska knappa in balansräkningen så kan vi maila in den sen. längtar!

Åkte i den nya bilen för första gången idag. Mamma förgiftar stereon med gyllene tider, hm. Snart kan jag tanka alldeles själv (jag vet, men det är faktikst svårt!). Jag frågade pappa när jag ska få provköra. Svaret kom snabbt "om typ fem år!". Tack då!

Ordningen är återställd på facebook. Det blev för förvirrade tillslut!

over and out


That's not my name

Jag och Julia har bytt namn med varandra på facebook. Så kul har vi i skolan. Maja kommer in vid lektionens slut och har jobbat som ett djur med årsredovisningen. Hon frågar sammanbitet vad vi åstadkommit. Vi presenterar glatt vår finurliga idée, som jag (kanske även hon) har märkt förvirrar en hel del! Så så är det. Jag heter numera Julia Ögren at facebook.com!

Vi har ny bil! Skapligt fin och blank står den här utanför och myser. Jag vill ut och provköra, så jag får ta och prata snällt med mor och far vid middagen, haha. Något som dessutom är bra med den nya bilen, är att jag kan låna den gamla oftare. Frågan är däremot hur mkt jag har råd att köra. Not so much!

Johan har lagt ner alla tanzaniabilder på cd:s som vi fick idag. Sjukt mycket bilder som jag sitter och kollar igenom nu. Längtar tillbaka!


When I grow up

Fever Ray

Sitter och knappar ihop en liten självvärdering. Julia skriver på sitt idrottsarbete (tack gode Gud att jag hoppade av den kursen!) och Karin skriver årsredovisning till företaget. Att värdera sig själv är riktigt, riktigt svårt! Jag ska värdera min insats under det här året i ämnet fältstudier (Tanzaniaresan) och även reflektera över min roll i gruppen (klassen), samt sätta betyg på mig. Hjälp! Har nu mosat ner boktäver motsvarade ungefär två sidor. Press print, och lämna in. Duktiga jag!

Maja tänker dansa baldans istället för att busa med mig idag efter skolan. Suck!

asså Charlie dra! :O

Count me out

Måndag förmiddag och plötsligt känns allt en smula tyngre igen. Om en vecka ska årsredovisningen av företaget vara inne hos UF-kontoret och jag tror inte att jag är den enda i uf-sverige som har ångest!

Jag retas med Sara och Maja har just fått psykbryt på Håkan Hellström. Karin har tålamod som vanligt. Hur orkar hon?  Psykisk styrka. I admire! Julia är inte här. Kommer tydligen inte komma heller. Mitt arbete har gått framåt, men bara lite. Sex meningar för att vara exakt. Sex meningar på femtio minuter. Working hard or hardly working?

Less is more. Jag har lyssnat på vargpakten.

Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag; tror jag

Sitter och fryser. Vaknade nyss på soffan och boken jag måste läsa låg sådär härligt ihopslagen att man inte vet vilken sida man var på. Gillar verkligen inte det där med att jag somnar så fort jag lägger mig ner. Ibland räcker det med att sätta sig mjukt. Jag måste ha nåt fel, nån brist eller så. hm.

Fredag kväll spenderades hos Karin i skogen runt dalagränsen. Grilla, skratta och kolla på dregen, oh yeah. Åkte sedan in till sala och träffade J. Lördag morgon var det tidig start som gällde, åkte till åkrahallen och handlade lite frukost till mig och Julia och åkte sen och väckte henne. Gruvan strax före tio och workshop nere i underjorden. Riktigt, riktigt kul! En stor del av eftermiddagen var vi under jord och frös fingrar och tår av oss samtidigt som vi sjöng lite för folk som ville lyssna. På kvällen var det dags för middag på värdshuset och vid det laget var rösten i stort sett slut. Åkte hem och sov tidigt. Mys.

Imorgon är det dags för skola igen. Ska börja på den näst sista hela veckan, vilket känns mer stressande än bra med tanke på allt vi har att göra! Det löser sig säkert, för det gör det alltid på ett eller annat sätt. Vill bara att det ska göra det väldigt snart!

Istället för musik, förvirring

Mina ögon stänger sig själva. Inte kul när man sitter här och försöker underlätta sin morgondag!

Hör hur Millis msn:ar där nere. Erika smsar med nån random och mamma lagar mat. Tycker om att sitta och lyssna på de ljud som blir när några människor lever i ett hus. Fötter som går, datorer som surrar, skåp som öppnas, vatten som rinner, katter som är dumma i huvet, någon spelar piano, någon pratar i telefon. Har på senaste tiden lagt märke till att jag faktiskt hör bara på ljuden vilka som är hemma och inte. De går olika, gör saker olika snabbt, kollar på olika tv:program, you name it! Det är såntdär som får mig att överväga att flytta härifrån. Sanningen är att jag verkligen vill flytta, helst nyss! Men jag är rädd för tystnaden. Då kommer andra ljud fram. Läskiga ljud.

Engelskaarbeten ska lämnas in imorgon. Jag och Erika måste städa. Jag ska packa ner gruvkläderna. Jag ska läsa (usch). Jag ska duscha. Jag ska sova.

Nötskal

Let it be

Nej, himlen har ljusnat och nu syns bara några molntussar. Mitt favoritord just nu. molntuss!

Har slagit ihjäl drygt två timmar på att sitta och göra ingenting, så nu blir det till att öka sista 20 minuterna! Orkar inte plugga! Vet dock av erfaranhet att det blir värre ju längre man spar det. Om  tre veckor kommer det vara slut på mitt skolgnäll, å vad jag längtar! Antar att det kommer att ersättas med "jagharingetjobb"-gnäll och "jagsaknarminklass"-gnäll. Nej, jag är faktiskt glad att det är lite tid kvar i skolan så man hinner vänja sig vid tanken på att inte träffa Julia, Maja, Sara, Karin och Vix varje dag. Och så Amalia, som vad jag förstått kommer försvinna långt iväg i höst. Hjälp!

Imorgon ska Karin firas med grillning och annat kul. Åker in till Sala sen och stannar där över natten, på lördag blir det en heldag uppe vid och nere i gruvan. Ser fram emot att sjunga Beatles! Det ska faktiskt bli riktigt spännande!


Radiosong

Företaget ska sälja idag. Sitter och lyssnar på reggae och gör i ordning lite. Just nu är det några killar från burundi här och pratar franska med maja. Maja är cool, hon kan typ allt om språk och kultur. Hoppas att vi får mycket sålt idag, det behöver vi nu såhär på slutet för att allt ska gå ihop.

Behöver saker som distraherar min hjärna från att ramla utför och flyga iväg. Vill bita någon. Det blir väl Karin som blir mitt offer även denna gång, för när ord inte räcker till blir jag fysisk. Jag önskar. Blundar och önskar att jag kunde sen in i framtiden, bara en liten glimt.

Om hundra år är alla döda ändå.

Men nu tänker jag på molntuss en stund till och sen ska jag äta lunch!

Cut the crap

När man väntar tar saker tid

Ny design fick det lov att blir medan jag satt här. Hm. Nu väntar dusch och kaffe med mkt mjölk. Sweet!
Har riktigt dåligt samvete över att jag inte pluggat nåt ikväll. Det kommer komma över mig imorgon och så måste jag jobba dubbelt så hårt då istället. Du har fel taktik Johanna, fel taktik.

Automatic stop



När det går så långt att huvudet gör ont av alla tankar, då vill jag inte längre vara med!

Jag borde ha pluggat! Har ju faktiskt varit hemma i en och en halv timma och inte fått något gjort. Nej, dessa tankar innebär även koncentrationssvårigheter verkar det som. Jag vill inte att de ska försvinna, men jag vill att den molniga himlen ska lättas upp.

Imorgon mina damer och herrar ska Johanna klippa sig! Det är verkligen dags nu. När piggarna börjar lossna från borsten ska man reagera och skrida till handling, så idag bokades en klipptid och jag vart så pigg av det att jag gick och köpte en tröja och ett par örhängen. De ska få ha premiär på fredag då Karins nittonde fördelsedag ska firas!

Jag fryser, även fast jag har myströja på mig. Det är såndär läskig kyla som kommer inifrån på nåt sätt, vet inte hur, men jag vet att den gör det. Har haft sån förut.

All I wanted was some evidence

Nu jävlar börjar det tokregna. usch!

Stjärnfallet

Aldrig rätt tid, aldrig rätt plats.
Det kommer aldrig finnas nåt som heter rätt tid rätt plats


Sitter och ska skriva om Five Points. You know, det där stället i New York som på 1800-talet räknades som ett av de farligaste ställena i hela världen att vistas på. Det ska bli kul! Får se om jag hittar bra fakta bara.. sen ska jag dra upp filmen Gangs of New York som handlar om just det. Oh, som svar på en fråga jag fått, det kan faktiskt hända att den filmen är en av mina favoriter!

Julia har franska. Jag är inte avundsjuk. Brevid mig sitter Karin och jobbar med nån spanskauppgift. Jag har inte läst språk sen förra året. Det är läskigt hur snabbt man glömmer...

Västerbron

in an appartment, in another part of town
with my friends the junkies, that always keep their noses wide

Laakso

Nu sitter jag hos Julia. Laddar för att orka köra hem. Är trött, trött, trött. Tuffa tider för en drömmare, sa per gessle. Jag instämmer. Inte mycket mer att säga. Blogga suger ibland. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Puss

-

Let the raining teardrops rain down on me tonight
i think making up, faking up stories is alright
tick tock stop the clock, fiction is my thing
my attitude is always i and me and mine

oh I'm so clever, I'm so clever, I'm so clever
until my paranoia kicks in then I'll accuse her
of doing all the worst things i do best
its funny how me fucking her about
has got me in this fucking mess


för det är så det kan kännas ibland

Demon

Svenskaarbete om vispoesi och rocklyrik. Kul ämne, men blick och tanke svävade iväg till p&l:s hemsida. Hjälp va kul det ska bli!

Kan inte koncentrera mig, har för mycket saker i skallen just nu och som vanligt blir jag jättearg och jätteimpulsiv. Nej, jag kan inte hantera snabba reaktioner. Bättre att skrika åt de andra och ta tjuren vid hornen när jag lugnat mig, så det så.

Black celebration

Saken är den, att trots jag pluggat matte både igår och idag, känner jag mig inte ett dugg bättre inför imorgon. Jag vill inte tänka för negativt, utan hoppas istället på ett g. Håll tummarna!

Var ute och gick med Erika idag. Varmt och skönt. Bevittnade ett fågelmord och har fortfarande men. Det var ingen rolig syn. Döden lurar bakom varje hörn. Se bara på han i fagersta. jätteläskigt!

Nej, duscha ska jag göra. Är nog just nu äckligast i sala kommun.. nej, men nästan!

Jag och min far

Hm. youtube är en fälla. Börjar man kolla på klipp så flyger tiden iväg. Nu har det blivit lite olle ljungström, lite dregen, och lite thåström och det har säkert gått en halvtimma! Svenskan är i alla fall klar och nu väntar engelskan.

later


Throw it on me

M & P är i fagersta på fest. Kul för dom, men här sitter jag, alone. E & K är i rummet brevid och lyssnar på musik. Vi har lagat och ätit tacos och nu väntar vi in en film de vill se. Dreamgirls heter den. I doubt, men ger den en chans.

Jag och Erika bestämde oss för att kolla på Sixten idag. Minns hur vi nötte den när vi var i mellanstadie/tidig höstadieålder. Tycker om den så mycket! Så nittiotal något kan vara, så tragisk men ändå så mysig. Favoritkaraktären är i alla fall utan tvekan, Jonte. Den diktskrivande och kärleksfixerade kompisen, som bor i en trång lägenhet med typ arton syskon som alltid för ett jävla liv. Och sixten är så söt! puss

Jag har ångest, på allt, men det känns väl knappast som en nyhet vid det här laget. Jag måste skärpa mig och plugga matte! Prov på måndag. Jeeez!

Film var det. Hoppas Agnes suger! (eh, mer än vanligt)


Sköna maj

Om fyra veckor är det klart!

Valborg trevligt. I stora drag. Startade upp med lite vin hos julia, därefter smygdracks det på en sten i en skog (blomsterplantering) innan vi gick till norrmanska. Därefter till Lindströms och efter det hem till Charlie. Där slutade min kväll vara trevlig, antagligen främst på grund av förkylningen, och småtimmarna tillbringades i charlies badrum. hm.

Sov länge och skönt imorse och vaknade av solen. Det måste varit närmre trettio grader i lägenheten! Stämde träff med Jullan på torino och käkade en morronkebab med solen killandes på huden. Skönt!

Något som också är skönt är att det bara är fredag! Två hela dagar kvar att sova bort förkylningen och plugga ikapp lite. Imorgon kommer agnes till hotellet.. kan väl inte direkt påstå att jag är pepp. Nej, det blir hemmakväll med systrarna. M & P ska tydligen på fest.

*




RSS 2.0