for what it's worth

Regissören till fish tank har gjort en film av wuthering heights. en till, en ny. jag har high hopes och ska se den så fort tillfälle ges.

Idag tog Erika körkort!! Idag var det så varmt att jag sprang med post i bara tröja. Idag var en såndär dag som man önskar att alla var som.

Har just haft ett bra samtal med julia. eller ja, chatkonversation. det är inte ofta man får henne på tråden via skrift, men idag så! Satt och skrattade högt. Det är kul med såna vänner. De som man har så mkt gemensamma upplevelser med. Julia, till exempel, fanns med vid första fyllan, första utgången, första snefyllan, när oskulden togs (inte MED, men kvällen innan och morgonen efter, heh), första flygresan, första krossade hjärtat.. ja, listan kan göras lång. Den dag jag förlorar någon av dessa av mina vänner kommer jag att förlora en bit av mig själv. Det är de som förstår, alltid got your back, känner dig utan och innan och som får dig att skratta när du egentligen har velat gråta.

bäst, är de och jag tycker synd om de som inte har vänner som mina.



jävlar, vad klockan går! måste hinna klämma ett avsnitt breaking bad innan game of thrones börjar (22). shiet, det blir tajt som fan.

hejpa





we aim to please

Vilken amazing dag det var idag! vädermässigt alltså.

arbetsmässigt var den lite seg. kände myror i kroppen och sprang 30 trappuppgångar extra för att försöka få tyst på suset i huvudet. jag behöver ett jobb som stimulerar mig mer rent intellektuellt tror jag. eller alltså.. nåt som kräver mer tankeverksamhet och så. kräver mer av mig. nu behöver jag bara kunna springa i trappor, veta vart folk bor samt manövrera en flakmoppe alt högerstyrd bil. it's just not enough right now.


februari är en skitmånad. inte nog med att det är vinter, det är en csn-betalarmånad OCH en bredbandsbetalarmånad. är just nu skämsfattig och längtar till nästa löning, vilken känns ljusår bort för tillfället.


klockan är snart 18 och himlen är ljus vid horisonten. såntdär litet som får magen att pirra av glädje och förväntan.

jag älskar våren. erika tkr att den är sämst och ful, men så är hon ju av den lite svårare sorten. vem gillar höst och vinter liksom? fel i huvve på henne.

puss bästa syster!


förövrigt har jag utlyst pastavecka i mitt lilla hushåll. detta innebär MINIMAL ansträngning i köket om kvällarna och GARANTERAT god matlåda på luncherna. J'adore!


ah well



adjö

the time of my life

det är både bra och dåligt att ha en jobb där man är mycket ensam och som är ganska hjärndött, så att där finns gott om utrymme för egen tankeverksamhet. idag har det mest varit dåligt.

när jag skulle gå hem frågades det hur det var med mig. att jag verkat låg och ledsen enda sedan imorse.

well. alltid skönt att veta att människor runt en håller lite koll, men jag måste säga att jag inte känner mig varken låg eller ledsen. lite trött efter en rejäl festnatt i lördags though... hrm.


erika klarade teoriprovet till körkortet idag. ett fel hade hon. bastard. jag hade fler. kommer dock inte ihåg hur många. nu håller vi tummarna för onsdag!


det känns som att jag har hjärnan upp o ner typ. som om någon vridit ur den och satt den tillbaka fel. det hände nog redan i lördags natt dock. att min hjärna blev fel. haha. önskar bara att jag kunde skratta åt det på riktigt. det kan jag inte och kommer aldrig kunna. det kommer tillbaka minnen från den kvällen i små fragment hela tiden. har ömsom skrattat till, ömsom veckat ögonbrynen all day. crazy shit.

mamma tycker att jag borde bli nykterist efter att ha lyssnat på min ågren igår. jag ska consider it.


adjö


Out of the blue

För att sammanfatta gårkvällens utgång använder jag mig av julian casablancas:

Somewhere along the way, my hopefulness turned to sadness
Somewhere along the way , my sadness turned to bitterness
Somewhere along the way, my bitterness turned to anger
Somewhere along the way, my anger turned to vengeance




Idag är jag bakis, förvirrad, ångestladdad, öm, lite ångerfull och proppfull av den där känslan att man vill göra om, göra rätt. Det knäcker mig.

Snetände litegrann och var väldigt weird i min personlighet igår tror jag bestämt. Förlåt alla drabbade.

Nu blir det bok och choklad och försöka tänka bort skavsåren och den gryyymt onda hälsenan. imorgon är det måndag och jobb.

uäk


over and out

you are my cinema

vad är väl en festkväll utan lite bloggande?

...


..förmodligen helt normal.



ah well.

sitter at odas place med henne och frida. de dricker redbull vodka och jag dricker öl. spännande!

hotellet senare vad det verkar.

tjoho!



i wonder how

jag vill så gärna festa och gå ut ikväll att jag tror jag dör.

på riktigt.


har inte varit ut än i år och senast jag drack vin var på nyår. skandal! känner nu ett så stort behov av att träffa människor att det liknar ingenting. det spelar ingen roll att det bara blir sala, bara det blir.


den som lever får se.

floating through time and space

Filip o fredriks podcast, kaffe, nystädat, sol, dygt 20 grader på balkongen, torsdag, ledig. Idag är livet sött och jag mår som en prinsessa.

SPEAKING OF, imorse föddes en ny prinsessa. Jag unnar Victoria det sååå otroligt mycket. Är glad för deras skull och vill papercutta alla de som denna superfina dag ägnar sig åt att hata monarkin i ögat.


okej, jag gick ner till stan för ett par snabba ärenden för nån timme sen and i'm telling you, det är vatten överallt! SJÖ i nästan hela parken. var torr om fötterna i uppskattningsvis fem minuter. gose.


min hälsena är förövrigt fortfarande sjuk. igårkväll, efter att ha landat efter x antal trappuppgångar, började den dessutom knastra jätteläskigt. har läst att den kan göra det när den är inflammerad, men det känns mer än vidrigt när den gör det. den liksom knarrar. en känsla som när man vrider en torr frottéhandduk jättejättehårt. typ. svårt att likna vid något, men jag försökte.


kollade in bokrean en sväng. hörde för säkerhets skull av mig till erika och frågade vilka böcker hon köpt. synd att i fattiga tider köpa samma, tänkte jag. gick därifrån med p.s lycka till ikväll av och med håkan hellström, och en biografi om angelina jolie. looking forward to when i get a chance to read them. mosar mig just nu igenom beröring långt ifrån om ian curtis. den är helt okej. inte jättebra, men inte dålig. jag skulle inte ha gillat Ian om jag varit bekant med honom. hur mycket jag än skulle vilja, för han verkar intressant, men nej, not my cup of tea. hans musik tkr jag dock om.

well. lön imorgon. liite mer än jag trott kommer jag få. alltid skönt. plåster på såren liksom. funderar på att köpa en köksmatta. den jag fick låna av mamma passar inte riktigt mig. den passar inte köket heller för den delen.


adjö

Be my baby



snubblade över denna jeansad.

He-so-pretty


hoppas att jag drömmer om honom inatt.


adjö

this dream is over

skorna från asos har kommit! de är så fina att jag tror jag inviger de lite smått redan ikväll när jag glider till oda. tänker inte ta en grynig mobilbild på dem, det känns inte rättvist. lägger upp bilden från hemsidan;


mys.

något som inte var så mys var denna syn utanför hyttgatan 8A idag:



det där utploppade ögat kommer dyka upp i mina drömmar varje natt ett bra tag framöver...

SÅ mosad!

uäh.


handlade just mat for a fortune. mamma tycker att jag mesar och att man inte handlat för mkt pengar om man inte kommit över 1000 spänn. fyfan. den dag jag handlar mat för så mkt är det dags att börja sälja ut familjemedlemmar...


adjö



someone like you

söndag. sucks man.

molnen har försvunnit och man ser solnedgången.

garanterar att tidigare mening inte innehåller någon som helst cheesy metafor, utan enbart är ett faktum. utanför fönstret är himlen rosa och solen går ner, punkt.


imorgon är det måndag i löningsveckan. detta betyder tung dag för brevbärarna. imorgon är jag en av dem. åkras brevbärare, avec hälseneinflammation. SKÖNT!


idag har jag ätit a lot. A LOT. känns lite drygt att vara såhär mätt, men bra att jag kommer röra på mig imorgon. just nu råder input-stopp i mitt maskineri. det enda som får tryckas in nu är nässpray, för damn vad det behövs. är lite yr av syrebrist I must admit.


min bil är hel igen förövrigt. sju och ett halvt mysigt tusen kostade det att laga det jag körde sönder förra söndan i vässan. man blir så glad att tårarna pockar på uppmärksamhet.

var ut till mormor o morfar idag tillsammans med mamma, erika, axel och millis. vi skulle ta för oss av saker vi ville ha från gammelmormor. de andra tog foton, prydnadssaker och minnesgrejer. jag tog en kudde, schampoo, en pincett och en pälskrage. jag ryser över hur dålig medmänniska jag är.



adjÖ

thorn

jaaha, då var vi här igen. förkylning. ligger och brottas med svettattacker efter att ha städat golvet i lägenheten. minsta ansträngning och andningen blir tung. den här vintern har jag varit sjukare än vanligt. jag är inte cut out för ett utomhusjobb. jag är och kommer alltid vara ett vrak, rent fysiskt alltså.

är orolig att jag inte kommer kunna jobba imorgon. måste, måste, måste ha ihop timmar. snart börjar jag gå på gatan om jag inte lyckas skrapa ihop pengar åtminstone till de fasta utgifterna.

vad skönt det vore att bara gå i barndom. flytta hem, sluta jobba, inte bry sig.

men samtidigt... tragiskt.

det går dåligt för mig att upprätta kontakt med folk utanför dessa väggar. karin och mamma ignorerar mina försök, med eller utan avsikt. jag skulle behöva köpa citroner. ganska många, till en grej jag tänkt göra imorgon. kan hända att jag lägger det ansvaret på erika som kommer hit om ett tag. hon får göra det imorgon. jag orkar inte gå ut.

jag skulle behöva diska. har lite kort om diskmedel though.. hade en relativt nyinköpt flaska, men det började skrämma mig, så nu är den ett minne blott. på bilden nedan ser man två från början identiska flaskor. innehållet har i båda varit samma färg som det på botten av den högra. lila. MEN, för ca två veckor sedan började en vänstra mystiskt byta färg. först till mörkblått, och därefter på bara två dygn, konverterade den till turkos. HUR?! ingen vet.



nu måste jag sluta mina blå tror jag, om jag ska orka med resten av den här dagen.


har en nasty inflammation i hälen oxå btw, för att späda på det faktum att jag är ett vrak. med nasty menar jag smärtsam. fy för faan vad ont det gör! går på antiinflammatoriskt, men känner att morgondagen blir en hård dag, med megaförkylning och inflammerad häl. 83 trappuppgångar blir en dans på rosor. snarare på rosstjälkar.. barfota.

mmm gos.


adjö

if I'm gonna burn, then it must be fire

Okej, kanske är jag en idiot, men jag köpte just ett par skor från asos. det var love at first sight och nu hoppas jag att de är lika sköna som snygga. det är de förmodligen inte.

denna måndag har bestått av passning av sovande hund. inte jättebetungande med andra ord. erika drog iväg och jobbade och musen har legat på soffan och varit förkyld. mamma kom just hem och är på rätt kasst humör. vi har redan haft en clash i köket, men nu gör hon kaffe, så förhoppningsvis är vi sams igen very soon.


det finns så otroligt mycket jag vill ha, materiellt sett. jag skäms nästan. imorgon ska jag jobba, chefen ringde nyss. känns fett, för det är ett nice distrikt och ingen reklam imorgon vad jag kommer ihåg. det enda som suger lite med detta är att jag nu inte hinner till salabostäders kontor och lämna in ett papper om att jag vill ha nytt vardagsrumsgolv. fasen. inget nytt golv åt mig. verkligen synd, för det ser ut som helvete och är inte bytt sen 1986...


gick förövrigt från bra humör till hundra % piss på tio minuter. mamma kan hon.


adjö


live young, love forever

Hemma på landet. Jag, pappa och Gry. Har ätit lång söndagfrukost och pratat lite politik. Har monterat garderobsdörrar, tittat på mythbusters och kramat hunden. Jag har sovit ut, druckit en massa te, läst DN. Har även framfört mina hälsningar till gry från hennes nya fan, olle. Hon charmar alla killar. ska börja köra på hundtricket tror jag bestämt.


Igår var vi i huvudstaden jag, oda, olle, deras mor och hennes erik. Frukost i en mysig lägenhet på söder, vandrande i butiker, ätande på indisk restaurang. supermys!


optimalt hade varit ett lite fetare bankkonto, så jag hade känt att jag kunnat spendera mer, men sånt känns ibland på nåt sätt oviktigt. det blev hur som helst en vinröd tröja från weekday och ett linne från topshop.


tog just reda på om det var jude law på dior hommes ad. vi hade en liten diskussion om det igår på åhléns. jag trodde att det var det, olle trodde det inte. jag hade rätt. smerk. normalt sett hade jag rubbed it in his face. jag låter bli. är på för bra humör idag för att sjunka till den nivån.

nu tror jag att jag ska messa juppe. long time no see.


rubriken kmr förövrigt från en ful tröja vi såg på hm igår. tyckte att det vore roligare om det stod "love young, live forever" istället. smått politisk inkorrekt och helt enkelt bara mycket, mycket roligare.


adjö


precious as you move

mina vader gör så ont att jag blir orolig. petar man på de så skriker jag. fyfasen. idag har jag verkligen worked through the pain. sprungit på fastän tårarna varit nära. är livrädd för åderbråck (brevbäring är döden för benen), men i mitt fall är det nog ingen fara.. eller? alla äldre brevbärare har som blåa maskar under huden. I don't want that!!

nu orkar jag inte kolla tillbaka här, men har jag nämnt serien Hell on wheels förut? trailern fångade mitt intresse med skitiga män, hårt arbete och wolfmothers låt joker and the thief som soundtrack. den börjar gå på tv imorgon. måste se!


idag var jag med om en.. ja.. omskakande är nog rätt ord.. händelse. Jag sprang Åkradistriktet idag och kom upp i en trappuppgång ungefär på mitten. 40 uppgångar gjorda och 40 to go, ungefär. när jag kommer upp längst upp på tredje våningen står där en gubbe och ser lite sliten ut. det är ingen ovanlig syn på det området, men det är alltid lite creepy när man tvingas fejsa dem sådär. han hälsar, jag hälsar. han säger nåt som jag inte uppfattar. Han säger det igen och drar fram armen och kör fram nåt som jag inte uppfattar vad det är förrän jag hör vad han säger och samtidigt KÄNNER det mot min bara handled. "Vill du ha en FISK?" frågar han. En kall, slemmig, äcklig och död firre touchar mig. BLÄ.

jag älskar inte mitt jobb.


fasen vad trött jag är. det gick jättetungt att andas när jag kom hem. kan vara att det är kallt, men är rädd att jag börjar bli seg igen. den tiden på året, när man går från en sjuka till en annan. sucks man.



adjöh

-

Vad konstigt det känns när en person som funnits i ens liv, hela ens liv, inte längre gör det. Döden är ju en naturlig del av livet. Alla som föds dör. Ändå rinner tårar nerför mina kinder samtidigt som hjärnan drar upp minnen. När jag ringde mamma nyss berättade hon att gammelmormor dött. Alla var där. Jag var det inte. 


Livet springer ikapp och förbi. 




 


trouble in my head

jobb! idag och imorgon so far, men kan hända att det blir mer. drygt, men skönt som fan.

En flicka i göteborg blev knivskuren.. i skolan. usch. ens eget liv ter sig med ens så lugn och lame. lame på ett bra sätt. MEN även här finns vardagsedge! gårdagskvällen, till exempel, kommer gå till historien som en av de konstigare hittills.

här kommer en sammanfattning:
Jag och Oda sitter och degar framför SATC. Olle ringer från Vås och har missat tåget. Vi erbjuder oss att åka och hämta honom. Vi pausar tvn och drar på oss kläderna, tänker att vi är tillbaka om typ en timme.

ah eller hur.

Väl i Vås åker vi på cityringen mot stationen och har bara några rödljus kvar innan vi är framme och kan hämta upp honom. Oda ringer och säger att vi typ är framme så att han kan gå ut. Några sekunder efter att hon lagt på går kopplingen sönder på bilen. Snap, säger det och bilen går inte att växla och eftersom man inte kan bromsa utan att trycka ner kopplingen så får vi motorstopp x antal ggr. jag panikar lite, men oda lyckas mosa i ettan, så vi kan hålla oss vid liv ett litet tag iaf. vi lyckas (genom att köra mot rött multipal times) svänga höger upp mot skrapan och ställer bilen vid sidan av vägen. awkward 2.0. olle kommer och vi slår ihjäl lite tid medan snälla, bästa pappa kommer med bogserlina. efter att ha hängt på sushihak och gonat i lobbyn på filmstaden ett tag börjar vi the ride of shame ut ur västerås. dryga tre timmar senare kommer vi hem till landet, där pappa ställer bilen och kör in oss till sala igen. halv elva var olle o oda hemma, jag några minuter senare.

till detta hör oxå att bogserlinan gick av strax utanför skultuna, så att pappa fick laga den. he did a HELL of a job igår alltså!

där och då var jag as neurotic as a girl can get. såhär i efterhand ler jag mest och kan dra slutsatsen att pappa är bäst, att oda och olle är kul sällskap i en mörk, trasig bil och att man ALDRIG kan förutse hur en dag ska sluta när man vaknar på morgonen.


nu ska jag chilla några minuter, diska och röja köket och sen ta cyklen (ångest) bort till tidigare nämnda och kolla på filip och fredrik.


adjö då


embrace it and face it



och håret åkte av.


har varit på bio med erika och nu dricker vi te och kollar på tv. slipper sova ensam.



adjö

trying our luck

satt och gjorde ingenting. det blir lätt så när man är hemma på landet. klottrade ner låtar med strokes och gjorde en topp 3-lista. Som vanligt när jag gör listor blir det aldrig listor med någon ordning. jag kan inte numrera från 1 till 3 och mena att det som står först är bäst. jag kan inte bestämma, för då vet jag att imorgon kommer jag behöva ändra, för då har jag helt enkelt bytt favorit. Att göra statement och säga att nåt är bäst fastän det är så mycket man aldrig sett/hört/läst/känt, känns inge bra. Man vill ju inte vara hon som säger olika hela tiden. som är inkonsekvent och ger intrycket av att hon inte är att lita på.

I might have took it too far, men ni förstår.

- trying our luck
- hard to explain
- barely legal

där var dagens lista.

bubblare: under control, what ever happened, reptilia, under cover of darkness..

ja det finns många.

som sagt. utan inbördes ordning.


imorgon är det klippning, tandläkare och bio på agendan. en dyr dag. usch. förhoppningsvis blir håret snyggt, är tänderna fina och filmen bra. annars blir dagen inte bara dyr, den kommer kännas onödig också.


hejpa

RSS 2.0